Hirdetés

Aktív témák

  • Plokijuma

    aktív tag

    válasz -vitya- #43711 üzenetére

    Diegho: Ilyen játékosokkal szívesen kipróbálnám magam platoonba párszor, gondolom elég sokat lehet mellette fejlődni.

    Egyébként azt vettem észre, hogy a WoT-ba sokszor nem az számít, hogy milyen vagy egyénileg, hanem sokkal jobban számít, hogy mennyire látod át a pályát stratégiailag, mennyire vagy jó helyzetfelismerő. Nem árt ha tudod a csata vége felé a megmaradó ellenségek utolsó ismert pozícióját és életerejét, mert így sokkal kisebb eséllyel futsz bele "meglepetésekbe".

    Egyénibe (~1v1 szituációk) nem tartom magam jó játékosnak, de mégis ennek ellenére az utolsó 4-5 tankot, amit húztam erősen, mind 60% körüli győzelmi aránnyal rendelkezik (csak random csaták, nagy ritkán platoon). Ez főként annak köszönhető, hogy általában átlátom a teljes pályán a történéseket (nem csak a saját flank), figyelem és számolom az ellenségeket. Ez sokat segít abban, hogy tudd, mikor lehet megnyomni az adott oldalt, és mikor kell fékezni, védeni az adott oldalt, esetleg feláldozni magad. Az sem baj, ha tudod mikor kell időben visszaindulni védeni a saját bázist.

    Pszichológiát se szabad kifelejteni a dologból. Saját viselkedéseddel erősen befolyásolni tudod a társaid viselkedéseit, anélkül, hogy szólnál egy szót is. Erre a legszembetűnőbb példa, ha megtorpan a csapatod egy része kempingezni, és megindulsz, akkor nagy eséllyel megindul még 1-2 kettő tank, utána a maradék is mögötted.

    Ugye, hányszor volt olyan, hogy megindul egy társad a szinte biztos halálba, te meg mész utána megmenteni? Az megint más kérdés, hogy ilyenkor mindketten halottak lesztek jó eséllyel. (Ilyenkor sokszor érdemes az ösztönöddel ellentétesen viselkedni, és maradni a seggeden(szituációfüggő). Jobb a csapatnak, ha csak egy tank hal meg, mintha kettő). Sokan lebecsülik a pszichológiának szerepét a játékban. Ez csak egy példa volt, lehet még sokat megemlíteni... például ellenfél felbosszantása csiki-csukizásnál folyamatos lánclelövéssel...

    Nem egyszer áldoztam már fel magam, mert megindultam mikor a teljes flankunk megtorpant, hiába volt a saját csapat létszám fölényben azon az oldalon... Ezzel szépen megindul általában a flank és győz a csapat, mielőtt a másik flank összeomlana az ellenséges létszámfölénytől.

    Sokan lehet, hogy egyénileg (1v1-hez hasonló szituációk) nagyon képzettek és ügyesek, de semmit nem érsz azzal, ha stratégialiag nulla vagy, azaz játék intelligenciád alacsony. Ebbe a kategóriába szokott esni a lemming hordák is. (igen, van amikor a lemmingekkel érdemes menni és viselkedéseddel befolyásolni őket, nehogy megtorpanjanak... lásd pár sorral feljebb)

    Bocsi a hosszú bejegyzésért, szerencsétekre most nincs több időm a WoT rejtett szépségeiről firkálni, pedig lenne még mit. :)

Aktív témák