Hirdetés

Aktív témák

  • joker1220

    őstag

    válasz -vitya- #18862 üzenetére

    Itt is egy kis morzsa;

    ,,Az „Item 195” elnevezésű harckocsit, amely teljes mértékben megfelel a modern kor harcászati követelményeinek, az Uralvagonzavod gyár tervezőirodájában kezdték el tervezni, majd kifejleszteni még az 1990-es évek elején, és eredetileg 1994-ben állt volna hadrendbe. Azonban főleg anyagi nehézségek miatt a program meglehetősen elhúzódott. Amennyiben a közeljövőben az orosz hadsereg leadja a megrendelését a harcjárműre, úgy Oroszország a világ első országává válhat, amely rendelkezhet ötödik generációs harckocsival.

    A Nyizsnyij Tagil bázison már hagyománynak számít a nemzetközi és hazai haditechnikai kiállítás megrendezése, ahol a repülőeszközök mellett számos szárazföldi haditechnikai eszközt is bemutatnak, és többmilliárd összegű exportszerződések köttetnek. Nem megerősített információk szerint, a T-95-ös harckocsit a korábban fejlesztett T-90-es típushoz vagy más külföldi modellekhez képest nagyobb tűzerő, manőverezési képesség, valamint elektronikai és páncéltörők elleni védelem jellemez.

    A súlya megközelítőleg eléri az 55 tonnát, sebessége meghaladja az 50-65 km/h-t. Az új fejlesztésű harckocsit egy 152 mm-es huzagolatlan csövű ágyúval szerelték fel, amely a feltételezések szerint képes páncéltörő rakéták indítására, akár 6000-7000 méter távolságban lévő célok megsemmisítésére is. Ellentétben a már létező tervekkel, a páncéltoronyban a löveg és az automata töltőberendezés kapott helyet, amelyet távirányítással kezel a személyzet, valamint a legénység egy "páncélkapszulában" helyezkedik el a harckocsi belsejében, amely hathatós védelmet biztosít az ellenséges támadások ellen.

    Tervek szerint az oroszok előző modellje, a T-90-es harckocsi, amelyet az 1990-es években fejlesztettek ki a T-72B harckocsi mintájára, a páncélozott egységek gerince marad 2025-ig. Oroszország hadiipara jelenleg 100 db T-90-es harckocsit gyárt le évente, hadserege azonban tervezi legalább 1500 db ilyen típusú harcjármű hadrendbe állítását a szárazföldi haderőnemnél.''

    ,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

Aktív témák