Hirdetés

Aktív témák

  • joergie

    őstag

    válasz Arpee78 #14453 üzenetére

    Szerény véleményem szerint a kiváló taktika mellett van egy olyan dolog, ami nagyon sokat számít, ha a taktika már többnyire bevált. az pedig az időzítés. Tegnap cw-n bár nem jutottunk messze, olyan meccseket hoztunk le, amire én már keresztet vetettem, de az ellentámadás, és a védelem úgy volt megoldva, hogy 4-7 ellenséges vezetés után 9-8ra vezettünk, és alig vesztettünk még eztán tankot, ráadásul a szitu se nézett ki túl rózsásnak.

    Nézzük a taktikádat. Mindenre számítani kell. középen egy szikla mögöt spottol egy t54, a sínen túli részen látják az is7-ek, hogy nincs senki azon az oldalon, és nézik, mit spottol a t54, és úgy szedik oldalba az offensedet, hogy észre sem veszik az is7-eket. Majd egy kis pikantéria, szemben egy/több e100 véd, amit nem szeretnek az arty, talán még jól is mozog, segítségképpen kap 1-2-3 obj704-et, amit a dzsumbujban soha nem veszel észre, talán akad még ott t95, amit szintúgy nem szeret az arty, mert nem sérül ha mellé sikerül lőni, és szemből se tudod meglőni sima tankkal, ahhoz nagyon pontos ágyú kéne. Ezt cw szituként vázoltam, ahova csak toptier tankok mennek, tier korlát nélkül, korlátlan erőforrásokkal(tegyük fel, hogy mindenből rendelkezésre áll 15-nyilván nem kell ennyi).
    Ebben az esetben ugye az ellennek van egy erős védelme, és a másik oldalon egy offense, ami artytól védve lesz.

    ui: scoutot E1-be küldeném. Továbbá ugye az én verziómban te válogatod össze a csapat összetételét, ahogy az ellen is.

    ui2: ugye nem csak a concentrated fire számít, aminek a lényege, hogy egy adott tankot úgy tudj kilőni, hogy minél kevesebb lövést tudjon leadni, hanem hogy az adott mapon törekedj a minél nagyobb lefedettségre, pl lehet, ha 2vel kevesebben vagytok, de a pálya 70%-a a tiétek, az artynak nagyobb a mozgástere, és ők be vannak szűkülve, egyre jobban tágul az a szög(90fok), ahonnan védekezniük kell, és beszorulnak a sarokba, ahol még össze is zavarodnak, nem tudják honnan védekezzenek, neked viszont garantáltan csak oda kellcéloznod. Ugye ennek hozománya, hogy az artydat nagyobb távolságra tudod elhelyezni egymástól, és oda is be tudnak lőni, ahol nem számítanak rá. Ennél a pályánál ez nem számít, de van ahol igen(Karelia-itt rendre E1-be-minimap bal szélső északi nagyszikla mögé- állok artyval, és rendre megnyerjük.mert nem számítanak rá, hogy arty onnan fog lőni). Harmadik dolog, hogy legyen spot. Ha nincs, az artyk nem tudnak folyamatosan lőni, olyan mintha nem lennének.

    Ez az én meglátásom. Taktiképítésnél az is fontos, hogy szituációhoz lehessen igazítani, rugalmas legyen, nem lehet tudni mit hoz az ellen(pl ha sok az is7, lehet tudni, hogy valahol rush lesz.

    [ Szerkesztve ]

    Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

Aktív témák