Hirdetés

Aktív témák

  • ALEX131

    csendes tag

    válasz GrooveHero #1213 üzenetére

    A T-90 tank teljesen más kategória mint az Abrams! A T-90-es közepes harckocsi, ellenben az M1 Abrams az nehéztank, 20 tonna a különbség közöttük. Tűzerőben az értékeik hasonlóak, ellenben páncélvédettség tekintetében az amcsi tank erősebb. A 91-es Iraki háború alkalmával a T-72 hírhedt nyíllövedéke (leválóköpenyes űrméret alatti szegényített urán lövedék) sem tudta átütni az M1 tornyát, igaz semmilyen információ nincs arról, hogy milyen távolságból is volt ez a találat. Az meg külön meglepő, hogy a zsákmányolt T-72-es tankokat az amcsik 1ből becsomagolták és vitték haza tanulmányozásra!
    Sajnos semmilyen használható részletes infóm sincs az Oroszok által gyártott nehéztankokról, ugyan is ezeket a tankokat az Oroszok nem exportálják sehova és filmet sem forgattak, nagyon vigyáztak arra, hogy semmilyen infó ne kerülhessen ki róluk. A NATO által kiszivárgott infók is teljesen hiányosak ez ügyben, így nem is lehet Orosz gyártású nehéz harckocsít összehasonlítani az M1el. Amit a NATOnak sikerült leinformálni ez ügyben azok a következők:
    Súly: 60-70 tonna
    Motor: 1200-1500 lóerős hagyományos 4 ütemű mindenevő motor
    Löveg: 130-140 mm - véleményezésük szerint ugyan azt a töltő automatikát kapta mint a T-90
    Személyzet: 3 fő
    Ezen infókat elsősorban kémműholdak képei által szerezték be, a fotókon állandóan leponyvázott tankok látszódtak, a torony és test alakzat részben kivehető volt és a NATOban rendszeresített nehéz tankokra hasonlítván következtettek adatokra.

    Így a játékban ténylegesen a Leopard-2 vehetné fel a harcot az M1-el, amire azért kíváncsi lennék mert az Angol-szász vélemények szerint az M1 a világ legerősebb tankja, míg más vélemények szerint a Németek Leopard-2-vel az sem veheti fel a harcot. Az Izraeliek meg a maguk Merkava tankját tartják a legjobbnak.
    Az igazság az, hogy jelenleg a világon van 5-6 olyan nehéz tank amely pályázhatna erre a címre, de igazából csak háborús körülmények közt tudnánk eldönteni az igazságot.
    [Leopard2]
    [Abrams]
    [T-72]
    [T-90]

    [ Szerkesztve ]

    A hülyék mindig a szomszédban vannak!

Aktív témák