Hirdetés

Aktív témák

  • ALEX131

    csendes tag

    válasz Joe-T #1204 üzenetére

    1-2 hete volt eme témákban írásom már, rengeteg olyan tank van a játékban ami nem is szerepelt a háborúban és ez főleg a Ruszki és amcsi oldalra értendő.

    Az M26 Phersing 45-ben került a csapatokhoz és harcoltak is vele korlátozottan mert tűzereje csak megközelítette a Tiger I 88 milis lövegjét, míg a Tiger II L/71-es lövegjétől messze elmaradt! Páncélvédettségben is gyengécskének volt mondható nehéz tank létére, ezért is fokozták le közepes tanká a háború után - valjuk be közepes tanknak kicsit lomha volt mert a menettulajdonságai nem voltak sokkal jobbak a Tigrisnél.
    A wkipédián megtalálható 1 igen terjedelmes írás az M26ról és onnan továbblépve több tankról is.

    Az IS-3 is szerepelt a háborúban, Berlin ostrománál már bevetették és a győzelmi felvonulások a szövetséges vezetőket sokkolták az IS-3-ak megjelenése. Ami nem meglepő mert akkoriban a 122milis löveg igen csak előrehaladott volt ebben a kategóriában és a harckocsi kidolgozottsága, formája és teljesítménye 10-15 évvel meghaladta a korát. Amcsi oldalon például az M60-as megjelenése volt az ami biztosított valami nehézpáncélos erőt az USAnak. Az NSZK a Leopard-1 tankkal jelentkezett a 60-as években és akkoriban messze a legjobb tanknak számított a T-72 megjelenéséig.
    Visszatérve az Orosz vonalra az IS-4nél kissé kuszák az értelmezések köszönhetően az Oroszoknak. Egyes források különálló tervezésnek mondják míg mások az IS-3 módosított változatáról tesznek említést, 3-400 db. készűlt belőle a háború utáni években. Az IS-7ből 2 prototípus készült 1948ban(ha jól emlékszem), sorozatgyártásra sosem került mert a T család terveit fogadták el és mint tudjuk a T-54/55 tankok ismét sokkolták a NATO vezetőit mert semmilyen ellenfelet nem tudtak felállítani vele szemben. Még az M60as amcsi tank megjelenése is váratott magára ami már akkor elmaradott tank volt.
    Ezért is engedélyezték a NATO vezetők az NSZKnak, hogy tankokat gyártson és a Leopárd-1 megjelenése tudta valamelyest ellensúlyozni az Oroszok harckocsi fölényét.

    A hülyék mindig a szomszédban vannak!

Aktív témák