Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vhw

    addikt

    válasz dfsz34 #66799 üzenetére

    De ha semmivel sem jobbak, akkor miért ez a nagy hype?
    Miért nincs hype az M6 körül? Teljesen korrekt tank, mozgékony, jó ágyú, jó prem lőszer... a játszott csaták száma meg...
    Ott az ARL, nagy átütés vagy masszív alpha, még válogatni is lehet, a páncélzat sem olyan rossz - hype van? Nincs.
    M36 Jackson? Tökéletes ágyú egy T6 tornyos TD-re, páncélzat se olyan rossz - játszott csaták száma... sehol...

    Mind 3 ütőképes tank a szintjén, mégsincs hype. Mégis honnan indul a hype? Lehet alapvetően gyenge, alulteljesítő tankból népszerű? Nem hinném (még mindig várok egy jó kis Churchill GC hype-re, hátha felfutna és több profi, egész csapatokat alázó játékossal futnék össze... Ezidáig nem történt meg)
    Tehát csakis jó tankból - legjobbakból - lehet népszerű típust "csinálni". Ha csak ugyanolyan jó lennének mint a többi, akkor ugyanannyian is játszanának velük, mint amennyire a hasonló népszerűségű ágakon lévő T6 tankokkal. (Hellcat-en miért is kellett időközben target dmg-t emelni, hogy ezzel mesterségesen tartsák távol tőle a statpadderek egy részét? véletlen?)

    A 3-dik legtöbbet játszott tank a Cromwell - általában jó tankként számontartott - még így is 3-4-szer kevesebb csatával (miközben már pár hete a levegőben lóg az "ingyen" t8 prem tank lehetősége, ami kicsit megdobhatná az angol med ág népszerűségét)

    Sok játékos, sok megtartja, sok az elit KV-1S? - és marha sok a casual gamer is, akiknél ott figyel a garázsban a tank, elit vagy se? Kitudja... lehet hetekig tart nekik míg felraknak minden modult... utána is csak napi vagy heti pár alkalommal játszanak (festés, felszerelések? hisz finoman szólva átlag alatti játékosokról beszélünk könyörgöm!!! Nekik lenne eszük/creditük végletekig pimpelt KV-1S-hez? amikor sokszor még a poroltó megléte is kérdéses 6-os szinten) mégis hoznak ilyen átlagot vele. Miközben más, kevésbbé népszerű ágat inkább aktívabb játékosok visznek, nekik céljuk haladni, újat kipróbálni - mert belefér az idejükbe.
    Az kifejezetten alkalmiaknak elég ha csak a köztudottan "legjobbak" vannak a garázsban, nincs nekik idegrendszerük holmi hulladék UP ágakon szenvedni.

    (A Borsiggal nincs kiemelkedően sok csata - hiába van meg a hype, hiába a szembeötlő eredmények egyből látható, hogy az aki megengedheti magának a T6-ban a két kérdéses típust, annak már nem futja egy T8 TD kihúzására - amelyiknek az ágán olyan nagy sikerű típusok vannak mint a flak busz, vagy a Sturer Emil (meg lehet nézni milyen tankok előzik meg a két 6-ost). Ide már kell egy kis elhivatottság/bot/pénztárca... megaztán... 8-as tankkal, legyen bármennyire OP az egyszerű "műértő" nehezen fog profitot termelni stabilan.)

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

  • dfsz34

    őstag

    válasz vhw #66801 üzenetére

    Leírták már többen, vannak előnyös tulajdonságai, például egy lövéssel agyonlövi a nyomorult m3lee-t és az ilyen pillanatok kéjes (kár)örömmel és a hatalmasság érzésével tölthetik el tomátó józsit, hogy mekkora istenkirály is ő, a hatalom a kezében van.

    Kicsit más téma, de kapcsolódik, hogy meggyőződésem hogy elég sok szerencsétlen pont az ilyen egylövéses alkalmak miatt játszik arty-val, "feel the powa".

    Simán elhiszem, hogy nem néznek a gyenge játékosok se statot, se átlag sebzést, egyszerűen van egy fun faktora ennek a tanknak, hát mennek vele és félistennek érzik magukat, amikor egy nyomorult kisebb tier tankot megbüntetnek. A kv1s továbbá bár papír hivatalosan a páncélja, azért elég jól pattint még nagyobb tankokat is, tehát kitolja az arcát és nem egyértelmű, hogy sebzed. Most természetesen nem a nagy átütésű ágyúkról beszélek, főleg nem arannyal, de azért trükkös az a páncél egy kicsit.

    A hellcat esetében meg a kiváló kamo-t tudnám kiemelni, mert tomátó józsi szokása szerinte a mező közepén leáll és onnan köpi a skulót mozdulatlanság mellett. Nehezen fedezik fel, ezáltal megint csak félistennek hiheti magát, hogy kiszedte már az ellenfelet, az meg meglőni sem bírta (mert nem is látta meg).

    Se a kv1s, se a hellcat nem tudja átlag sebzésben bizonyítani az állítólagos über op tudásukat. Amekkora hype van és amennyi csata, ezeknek 100-150 hp átlag sebzéssel kéne vezetniük a szintjüket egymással versenyezve aztán nem. A kv1s főleg, gyakorlatilag egy stock állapotból kihúzott és csak a következő szint eléréséig megtartott (tipikusan) nashorn vagy su100 ott liheg a nyakában az átlag sebzés tekintetében.

    A tankok szükségszerűen fejlődnek, legénység, modulok stb, ahogy egyre többet játszanak velük, ezt fölösleges vitatni, ez egyértelmű dolog. Vannak reménytelen esetek nyilván, de azért x mennyiségű csata után rájön, hogy mondjuk egy töltés gyorsítóval hamarabb betölt és hasonló kemény összefüggések. A legénység meg minden csatával fejlődik, feltéve, hogy tudja, hogy ki kell választani valamilyen skill-t, de legyünk kicsit megengedőek ebben a tekintetben, hogy a többség azért kiválaszt valamit.

    A borsónak a vdaddict szerint kb annyi csatája van mint az őt követő kettőnek (a sebzés átlag listán) isu + amx 50100 összesen

    Ezt gondold át még egyszer, ha szerinted ez kevés.

    (#66803) Diarmand ahogy írtam fentebb, az átlag sebzés tekintetében se a kv1s se a hellcat nem bírja bizonyítani az iszonyatos op létét. Akkor most mivan? OP a tank, csak nem lehet vele sokat sebezni vagy hogyan kéne érteni ezt?

    [ Szerkesztve ]

  • KaLeun

    senior tag

    válasz dfsz34 #66799 üzenetére

    Fentebb írta Diarmand, de úgy emlékszem, hogy az OP témában diegho is ugyanerre a következtetésre jutott vagyis a sokkal könnyebb vele érvényesülni, mint az adott tierben átlag gépekkel és ez teljesen független az átlagsebzéstől.

    Komolyan mondom, hogy olyan vagy, mint a nagybátyám: ha valaki nem tetszik/kellemetlen neki akkor mellébeszél.

    Akkor mivel magyarázod azt, hogy t6-ban a KV-3 t7-be való feltolása után pikk-pakk átvette a vezető helyet. Században semmivel nem lehetett effektíven felvenni ellene a küzdelmet, atomtomato csapatok bárkit bealáztak vele.

    A tipikusan derp KV-2-öt leszámítva, valahogy mégis pont a 175-ös átütésű KV-1S a legmagasabb átlagsebzésű t6 nehéz.

    Cila

  • dfsz34

    őstag

    válasz KaLeun #66804 üzenetére

    Én leírtam az átlag sebzéseket, te meg jössz ezzel a "könnyebben lehet érvényesülni" dumával és megvádolsz, hogy mellébeszélek. Miért is? Mert megkérdezem, hogy egy OP tankkal miért nem lehet kiemelkedő átlag sebzéseket látni?

    Ja igen és mutatok egy egyértelmű példát a borsót, akkor magyarázd meg nekem, ha ennyire értesz hozzá, hogy egy borsó miért tudja vezetni a tier8 sebzés átlagát és egy kv1s miért csak a 6., ha egyszer mindegyik OP?

    Azt ugye te is érzed, hogy ezt a könnyebben lehet érvényesülni duma eléggé pongyola szöveg, főleg, hogy más érved nincs is gyakorlatilag.

  • L-e-f-i-e

    senior tag

    válasz Bingisz #66788 üzenetére

    Megnéztem a replayt...

    "Ezért szeretjük a magyar játékosokat" - Ez esetben tökéletesen igaz, gratula mind 3 gyerkőcnek...nem elég, hogy a hülye artyk belekötnek a az objectbe, az fogja magát visszamegy, hogy megmutassa mégiscsak ő itt a Jani, és inkább bannoltatja magát 1 napra...fantasztikus :C

    =^-^=

  • csapee

    senior tag

    válasz rlazol #66796 üzenetére

    Miért is? Indok nélkül, mert csak látja hogy jobb a statja, jobb klánja stb. van elkezd büntetni...
    Van amikor én is büntetek de azt abban a csatában kell "kiérdemelnie" az illetőnek. Amúgy igen beírhatta volna az arty pozícióját is a közösbe a countereknek, de azért így személyesebb nem ;]

    [ Szerkesztve ]

    Csapee

  • Diarmand

    senior tag

    válasz dfsz34 #66805 üzenetére

    Nem OP KV1S, most meg megint OP, döntsd már el mit írsz :C

    Btw ezt már leírtam egyszer, merem feltételezni, hogy a szelektív figyelmed ezt kihagyta.
    Könnyebb érvényesülni a KV Jóskával, mint más, tierbeli társaival. Ne azt nézd, hogy melyik stat mit mutat - mert erre vagy rábuzulva a második accod óta... -, hanem azt, hogy aki szeret ezzel menni, az önmagához képest megy vele jól. Sehol nem írta le senki, hogy ifj Veér István fog vele tíz csatán keresztül 1200 átlagot menni, hanem azt, hogy rájön arra a kis tomato, hogy ezzel a tankkal könnyebb sebzést gyűjteni, mint más hatossal. Így lesz pl más hatos nehezekkel 400 átlaga, a KV Jóskával meg 600. Got it?

    a könnyebben lehet érvényesülni duma eléggé pongyola szöveg
    még mindig pongyola szöveg? :U

    [ Szerkesztve ]

  • dfsz34

    őstag

    válasz Diarmand #66808 üzenetére

    omfg, jó mindegy hagyjuk, látom begörcsölt az agyatok megint.

    Könnyebb érvényesülni, de nem lehet vele kiemelkedően sokat sebezni a tierjében: kv1s
    Könnyebb érvényesülni vele és vezeti a tier sebzés átlag listáját: borsó

    Találós kérdés, melyik az op a kettő közül?

    Megnéztem még egy dolgot, mert ez a könnyebb vele érvényesülni valamiben meg kell, hogy jelenjen nem igaz? Az nem lehet, hogy csak szubjektív dolog, ha ennyire állítod.

    A szerzett xp talán egy jó irány mutató ebben a tekintetben, ha sebzésben nem is tud egy tank kiemelkedőt, talán xp-ben.

    A kv2 vezet a tier6-t (leláncolás, modul kiütés, nagy tankokat tudja sebezni stb), második a hellcat, szóval ok, a hellcat-ra kijelenthető, hogy vannak olyan tulajdonságai, amik tier6-ban második helyre felhozzák xp szerzési potenciál tekintetében (gondolom jól spotol és az adja az xp-t).

    A kv1s 8., pl a cromwell meg az E8 is beelőzi, azaz nem elég, hogy nem lehet vele elérni kiemelkedő átlag sebzést, de még xp-t sem lehet vele kiemelkedően szerezni. Vak mint a vakond, sok lövésnél osztozik a spotterrel.

    Hogy teljesen fair legyen a dolog, ebben az xp tekintetben lemarad a borsó, hiszen az elért sebzés nagy része sniperkedés, azaz osztozni kell más tankokkal.

    Igazából a kv2 az ami megfelel ennek a kritériumnak, hogy könnyű vele játszani és látszik is az eredményben, a kv1s se sebzés, se xp tekintetében nem remekel. A hellcat viszont jól hozza az xp-t, sebzés is rendben van, bár nem kiemelkedő.

    Egy tier6 tank erősségi listán (nem használom az op szót direkt) kv2-hellcat-kv1s lenne a sorrend, persze most a többi tankkal nem foglalkozunk, ennek a háromnak a sorrendjét próbálom meghatározni a látható eredmények függvényében.

    Természeten a könnyebb vele játszani meg hasonló pongyola tényezők figyelembe vétele nem lehetséges :)

    Itt tényleg az van ugye, ha a WG tényleg statisztikát nézne, akkor lenne bőven dolga még a kv1s nerf előtt a többi tankkal. Ha a vinnyogás erősségét és a tank népszerűségét nézi, akkor meg a kv1s az első, amihez nyúlniuk kell. Érdekes, hogy a második érv az erősebb és teljesen mindegy, hogyan teljesít a tank maga.

  • rlazol

    addikt

    válasz csapee #66807 üzenetére

    Lásd L-e-f-i-e hsz-ét.

    Én ilyenkor elmegyek és beírok a közösbe, h report pls TK miatt.
    Az első reakció, amit a csetbe írt, tökéletes volt. Még egyet rálő, bekékül, akkor már a társak lövik ki.
    Ehelyett kilövi, ezzel bannoltatja magát, és lehetetlen helyzetbe hozza a csapatát.

    És mindezt úgy, h X másik ember végignézi, ahogy a magyarok egymást lövik az ellenség helyett. Hát gratulálok!

    De te is leírsz egy lehetséges megoldást, mit véded akkor? Csak azért mert nem ő kezdte, még nem menti fel.

    dfsz34:
    azért tegyük hozzá, h a tomatok a legritkább esetben költenek festésre, modulokra, fogyóeszközökre, mert nem ismerik ezek használatát, értékét.

    [ Szerkesztve ]

    Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

  • LK

    addikt

    válasz Diarmand #66808 üzenetére

    "mert erre vagy rábuzulva a második accod óta" :C Beírom a keresőbe hogy wn8 vagy wn 8, hát kinek dobja ki a nevét legtöbbet? :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

  • vhw

    addikt

    válasz dfsz34 #66802 üzenetére

    Ha játszott csaták száma szerint rendezed a listát, akkor 3-dik helyen. (nem 3-4szeres előnnyel vezet, mint a két 6-os).

    Olyan magától értetődőnek tartod, hogy annak a több mint két millió lejátszott csatának nagy részét olyan játékosok tolják le, akik fejlődőképesek? Sőt mitöbb, gyakorlott KV-1S tulajok (teljesen felszerelt tankokkal)?
    Szerintem ezen csaták nagy részét pont olyan játékosok műve, akik minden más tankban elhasalnak. Senki sehol nem fogja reklámozni, hogy fejleszd ki a Nashornt, mert f@sza tank, a SU100-on hiába van ugyanaz a nagy 122-es bunkó, negyed annyi csatát megy mint a két első...

    Hiába csak ideiglenes, grindelésig megtartott járművek, olyan emberek játszanak velük, akik felülmúlják a csak KV-1S a király (mert minden másban szív) kaliberű játékosokat.
    Meg vagyok róla győződve, hogy a Tier 6 szint gyenge játékosainak egy igen tekintélyes része pont ennél a két típusnál összpontosul - miközben nagy valószínűséggel más T6 tankot párhuzamosan nem visz, pláne nem tart meg tartósan (hagyjuk ezt az elképzelést, hogy csak mert 400-500 csata van a kérdéses tankon, attól már tapasztalt lesz az illető és jobban teljesít - ugyanazokról a véres pirosakról beszélünk, akik szidása nélkül nap nem telik el)

    Ismételten mondom, az ilyen mértékű népszerűségnek egyszerűen nem létezik, hogy nincs alapja. És ami köztudottan jó, az vonza a legtöbb gyenge játékost. (jelentsen a "gyenge" itt kezdőt, vagy reménytelen esetet - többségében a "jó" tankok felé fognak orientálódni, akár tipp, akár saját tapasztalat - mikor az első 400-at belevágja a képébe a KV borítékolható, hogy bármilyen ágon haladt eddig instant irányt vált)

    A nagy átlag teljesítmény szerint márpedig átlagos tankok? Igen, csak akinek egy csöpp esze van, az már valóban dominálni tud (illetve a végtelenül reménytelenek hada is tud benne teljesíteni egy olyan szinten, amit mondjuk egy Churchill VII-ben soha nem fog.) A tankokat pedig egymáshoz képest kellene kiegyensúlyozni, nem a célközönségük teljesítménye szerint.

    Őszintén kíváncsi lennék rá, ha a mostani KV1S és Hellcat bagázst átültetnénk mondjuk Churchill VII-be, vagy JgPzIV-be, akkor miféle eredményeket tudnának produkálni. (tudnák hozni ezt a jelenleg látható átlagot, vagy olyan mélyrepülésbe menne át a most sem épp fényes eredményük, ami után instant dupla dpm buff járna a két típusnak)

    edit:
    A KV-2...
    A KV-2-t kik veszik meg? Többségében olyan tapasztaltnak mondható játékosok, akik már tudnak valamit kezdeni az irdatlan töltési idővel és pontossággal, akik tudnak tovább is élni 30 secnél - második betöltésig. Fun-tanknak, trollkodni - akiknek belefér (időben, kreditben, xp-ben), hogy egy "zsákutca" a tank és nem vezet közvetlenül népszerű T10-eshez.
    Nem rég vettem meg én is - a 6 fős legénységből 4 fő 3 skilles IS-6ban edzett volt, egy 2 skilles, végül egy töltő kezdett 75%. 100 csata után is csak ~1000 átlag sebzést tudok vele tisztán HE-vel, pedig talán némileg tapasztaltabb vagyok vele, mint a kezdők zöme. Rettenetesen szituáció függő tank, még T6 szinten is - ellenben kedves sportos testvérével, amivel ~20 sec alatt már 800 sebzést ki lehet tolni. KV-2-n ehhez igen ropogós célpont kell, vagy több idő.

    [ Szerkesztve ]

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

  • Stigma.HC

    senior tag

    pakuha - személyesen ismerem a srácot

    Nem egy penge játékos, sőt. De jól látható, hogy oda van a kv-1s és társaiért. Azért szereti ezt a tankot és ezt ő mondta mert egy lövéssel képes kivégezni más kis tankokat és gyors. Ennyi, még ha nem is tud játszani egyáltalán.
    Van neki még T-150, KV-2 és Cromwell is ha már ezek szóba kerültek fent. Ezek közül is a legtöbb átlagsebzése és a legtöbb xp ezzel "nem op" géppel van. Pedig a többi géppel nem is olyan rég kezdett el játszani. Utóbbi pár hónap. Akkor hogy is van ez? Vinnyogás?

    "Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

  • Diarmand

    senior tag

    Szóval ez az OP hiszti soxor csak illúzió. - dfsz
    hiába megy az op hype - dfsz
    Én ezért nem hiszek az op mesében, van pár kiemelkedő tank a játékban, de ha átlag sebzésben nem tudja az op szintet felmutatni az adott tank, akkor ott már sok a kérdőjel és inkább a népszerűség miatt van a vinnyogás. Alacsony átlag sebzés azt jelenti, hogy csak a profik képesek jól menni az adott tankkal, már ha egyáltalán hiszünk az op mesében.
    - dfsz

    Elég volt ebből dfsz.
    Emlékszünk még arra a diplomás esetre, amikor dfsz kollega összevissza beszélt? Pardon, úgy értem emlékszünk e egy bizonyos esetre? Nevezetesen arra, amikor szépen megmutattam neki, hogy mekkora -moderálva-, mert kötötte az ebet a karóhoz, hogy a T49/Hellcat páros nem OP, pedig korábban éppen ő írta, hogy mindkét jármű OP? Én emlékszem. -moderálva- És ezt nem szeretem. Szerintem más sem.
    Ezért teszek annak érdekében, hogy megint elkerüljük ugyanazokat a lefutott köröket, amiket pár hete már megtettünk az OP, nem OP vitában, ami kb úgy nézne ki, hogy dfsz vs többiek.

    Kedves dfsz. Tőled idézek újfent. Ha nem tetszik valami, keresd vissza, ezek a te, saját szavaid.

    Az nem valószínű. A mostani 122-es ágyú már a Su100-on is op, hát még egy relatív gyors nehéz tankon. Nagyobbat sebzett, mint pl a T29, de mondhatnám a T32-t is.

    Igazság szerint a sebzését kéne visszavenni 300 körülire, ami még mindig magasnak számítana a tierjében. A SU100 meg jó kérdés, annak meghagyják, de végül is az TD, úgyhogy ott még szódával elmegy, de az is kilóg felfele a tierjéből keményen.

    az egyértelmű volt. hogy a KV1s-el kell valamit kezdeni, mert sok tier8-nak nincs akkor sebzése. Ok, az átütés, de elég fürge ahhoz, hogy oldalba kapja a legtöbb tankot.

    Ha top tier-be rakják a kv1s-t, akkor gyakorlatilag el is dőlt a csata, ha nem teljesen idióta a játékos.

    Ráadásul gyors is a kv1s, ez nem kv1, hogy lecsapok és eltűnök, mert utánam jön. De kivétel a camper vörös noob, de vele is óvatosnak kell lenni. - Ennyire félni egy nyilvánvalóan NEM OP hatos nehéztanktól? :U

    Nem véletlenül mondják a legtöbben, hogy erősen brutál tank a kv1s a tierjében.

    Még, hogy nem OP a KV1s a jelenlegi formájában.

    A hellcat-al tudni kell játszani, hogy hatékony legyen.
    A KV1s-el meg a legnagyobb noob is tud trollkodni, főleg a 390 átlagos ágyúval, ami kiszedi a legtöbb (talán az összes, de most erre nincs időm, hogy leellenőrizzem) tier4 tankot és 2 lövéssel a legtöbb tier 5-t is.
    Messze nem egy op kategória a kettő tank.
    Tehát a KV1S szerinted jobban OP, mint a Hellcat.

    A borsó, ahogy sejtettem brutálison op, (2300 prémes xp még nem ad rá ászt, wtf). A kv1s, wte100 nem is volt kérdés soha.

    Elég volt? Vagy még le akarod járatni magad párszor ember? Mi az isten bajod van neked? Miért nem vagy egyenes, őszinte ember, miért próbálsz meg mindent hazugságokkal és félrebeszélésekkel elkendőzni?

    Igenis hiszel az OP mesében te féreg, de csak akkor, ha te mész azzal a tankkal. Akkor a (közepes, hatos szintig korlátozódó) skilledet fennen hangoztatva kijelented, hogy mekkora OP ez meg az a járgány. Hányingerem van tőled.

    De hogy adjak egy kis gondolkodni valót (saját magad elemzésén túl), miért ennyire népszerű, a Hellcat és a KV1S? Vhw kérdezte, de basztál neki válaszolni, itt az újabb alkalom. Miért?
    Miért van jelentősen több meccs ezekkel a járművekkel, mint a többivel? Borsig 1,4m, Hellcat 2m, KV1S 2,4m, m=millió, el ne téveszd. Miért? Mert jók? Vagy mert OP-k? Vagy mert könnyű velük érvényesülni?

    Szerinted túl gyenge érv, igaz? Mi legalább érvelünk és nem mellébeszélünk, de hogy kicsit megerősítsem ezt az "oly gyenge lábakon álló érvet" (hiszen ha te nem hiszed el, akkor az már gyenge érv). T29, E75, T54, KV1, Tigris... miért van ezekkel lényegesen több meccs, mint mással (1m+)? Miért? Csak nem az érvényesüléshez van köze? Csak nem? Lássuk csak. T29... kegyetlen hull down tier hétben, E75, bitang páncélzat, T54, a legjobb med a játékban, folytassam?

    Ezt a hsz-t is melegen ajánlom, hogy vésd az eszedbe (#66813) Stigma.HC

    [ Módosította: #40993792 ]

  • dfsz34

    őstag

    válasz rlazol #66810 üzenetére

    Ne kezd már ezt újra. Ki és miért állítja hogy csak és kizárólag tomató játszik a kv1s-el? te? Akkor mondjál érveket, hogy miért gondolod ezt. Még az is erős és kérdőjeles állítás, hogy az átlagnál több tomato nyomja a kv1s-el, de azt még esetleg meg lehetne így-úgy magyarázni, de nagy eltérés biztosan nincs a játék teljes átlagához képest.

    A másik dolog, hogy nem az a kérdés, mit költ rá. Ha nem használ modult egyáltalán, akkor egyik tankján sem használ.

    Egy móka vagy egyéb célból megtartott kv1s tank, eleve elit tank, eleve fejlődik a legénysége minden egyes csatával és a legénység nagyon fontos a használati célból. A másik dolog, ha használ is egyáltalán modult,festést meg arany lőszert, akkor biztos, hogy a troll tankjára teszi fel elsőnek, amiről nem is kell leszedni (a rettenetes 10 ft kiadás sem érinti).

    A WG tudja pontosan, hogy melyik tankban mennyi aranyat köpnek, talán a kv1s nem súlyos ebben a tekintetben, de az biztos, hogy minden fajta játékos lőtt már rám aranyat belőle.

    Érted? Van egy fixen megtartott tankod, nyilvánvalóan arra teszel modult, ha teszel egyáltalán, arra veszel festést, ha veszel egyáltalán és mivel a legénységed többet megy, mint az átlag, jobb a legénységed is. Az arany használat szintén hasonló, biztos, hogy ebbe tesznek inkább aranyat.

    Ennek a figyelembe vételével hasonlítsd össze az elért átlag sebzéseket a különböző tankok között.

    Mikor húzod a stock panther-t vagy megtartod és a csatáidat egy elit tankban nyomod, amit jó eséllyel felszerelsz, de a legénységed biztosan fejlettebb, akkor vajon ugyanazok a feltételek és ugyanazt az eredményt várod el?

    (#66814) Diarmand Mikor kifogysz az érvekből, jön a személyeskedés. Te nem magyar politikus vagy amúgy? Csak egy dolgot mondok, bár lehet, hogy ez neked teljességgel érthetetlen lesz. nem ismertem a vbaddict-ot korábban ebben a funkciójában (mielőtt erre is előszedsz valami régi linket, ne fáradj vele), hogy ki lehet vele elemezni a tankokat és össze lehet hasonlítani a teljesítményüket a tier-jükben. Most már használom, képzeld el. Neked is javaslom. - moderálva -

    --------------------

    Ne személyeskedj!

    [ Módosította: #40993792 ]

  • dfsz34

    őstag

    válasz Diarmand #66816 üzenetére

    Majd ha megmagyarázod, hogy egy állítólagos op tankkal miért is nem tudnak a zemberek kiemelkedő sebzést elérni, akkor folytathatjuk, egyébként meg a műhisztijeidet tartogasd másnak, pls.

    (#66818) vhw : jó persze, "könnyű vele menni" az a megsemmisítő érved, jó, maradjunk is ebben, ha szerinted ez érv és megmagyaráz bármit,

    Részemről a vita lezárva, mivel körbe futunk és elmondtam legalább kétszer, mik az érveim, ott a vbaddict, nézze meg mindenki akit érdekel a téma, tegye hozzá a te érved, hogy de márpedig ezzel a tankkal könnyű menni és kész, vonja le a következtetést maga mindenki.

    (#66819) rlazol: gondolkodj már egy pillanatig, a tomato szerinted más tankkal nem játszik, csak a kv1s-el? akár más tier6 tankkal sem játszhat egy tomató? Ostobaság (már bocsánat) a kv1s esetében tomato-ra hivatkozni és másik tankok esetében meg úgy tenni, mintha azokkal meg csak pro-k mennének.

    [ Szerkesztve ]

  • vhw

    addikt

    válasz dfsz34 #66815 üzenetére

    Kifogyni érvekből...
    Kár hogy nem a felvetett érvekre válaszolsz.

    Mert annak folyamatos, ismételt hangoztatása, hogy a kőbe vésett vbaddict átlagsebzés lista szerint márpedig középszerű - és ezen semmilyen körülmény nem tud árnyalni... - ezzel így tényleg nem lehet egy idő után mit kezdeni...

    @#66817) dfsz34 : nem tudnak mert képtelenek, ezt az eredményt is csak így, ezekben a tankokban tudják elérni. A fent emlegetett tankokban (churchill és társai) tudnának hozni 200-300-at (és nagyvonalú voltam).

    [ Szerkesztve ]

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

  • rlazol

    addikt

    válasz dfsz34 #66815 üzenetére

    én ilyet nem mondtam!!! :(((

    de az egyértelmű, h tier4-5-6-ban sokkal több a tomato, mint a legalább közepesen jó játékos. És ők NEM raknak fel festést, külső felszerelést, modulból is a rádió luxus, fogyóeszköz nulla. Én is így játszottam, amíg nem kezdtem el a fórumot olvasgatni és tudatosan tanulni.

    én pusztán ezt mondtam. nem többet és nem kevesebbet.

    [ Szerkesztve ]

    Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

  • Diarmand

    senior tag

    válasz dfsz34 #66817 üzenetére

    Btw ezt már leírtam egyszer, merem feltételezni, hogy a szelektív figyelmed ezt kihagyta.
    Könnyebb érvényesülni a KV Jóskával, mint más, tierbeli társaival. Ne azt nézd, hogy melyik stat mit mutat - mert erre vagy rábuzulva a második accod óta... -, hanem azt, hogy aki szeret ezzel menni, az önmagához képest megy vele jól. Sehol nem írta le senki, hogy ifj Veér István fog vele tíz csatán keresztül 1200 átlagot menni, hanem azt, hogy rájön arra a kis tomato, hogy ezzel a tankkal könnyebb sebzést gyűjteni, mint más hatossal. Így lesz pl más hatos nehezekkel 400 átlaga, a KV Jóskával meg 600. Got it?

    - moderálva! - Mi lenne ha egyszer elolvasnád és pontosan erre reagálnál? Mert az, hogy eltakarod a szemed és vakon körbehányva ugyanazokat a frázisokat, nos azzal tényleg nem jutunk előrébb.

    ----------------------

    Ez a hangnem nem fogadható el a fórumon.

    [ Módosította: #40993792 ]

  • jr1994

    addikt

    Dfsz én értékelem a hasznos leírásaidat, már amikor nem a wn8 a lényege, de amit most csinálsz az lassan, már bocsi, nevetséges. Tényleg gondold át amit a többiek írnak és ne statisztikák hanem a józan ész alapján.

    WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

  • rlazol

    addikt

    urak, ha hangnemre pls figyeljünk... :U
    Zsolt türelme se végtelen...

    Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

  • ddt500hu

    veterán

    válasz dfsz34 #66815 üzenetére

    Elmondom neked mi a fő probléma azon kívül, hogy köpönyegforgató vagy. Azt hiszed az OP-ség kimerül abban, hogy melyik tank sebzi a legtöbbet. Kb. eddig tart a mélyenszántó elemzésed.
    A KV1S lő hármat abból 2-ő talál és meg van az 6-800 sebzés, közben lepattint 15 lövést saját tierben amit nem a puha csapattársakra lőnek ki. A Hellcat lehet csak 600-at sebez de közben spottol 1000-et mert nem látják meg. És még sorolhatnám. Nyisd ki a másik szemedet is úgy többet látsz. :C

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz dfsz34 #66817 üzenetére

    "Majd ha megmagyarázod, hogy egy állítólagos op tankkal miért is nem tudnak a zemberek kiemelkedő sebzést elérni?"

    Azért, mert az ellenfélnél is általában van ugyanez a típusú tank, és az OP üti OP-t, sakk, matt. :) Tehát általában az MM tank típus szerint szimmetrikusan pakol.
    Ki is használtam ezt, mikor Ha-Go-t kellett kilőnöm a Tank Mesterhez. Az istennek nem akart lenni az ellenfélnél. Megvettem hát és láss csodát, elég sokszor szembekerültem vele, és volt mázlim is, hogy kilőjem.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

  • Stigma.HC

    senior tag

    "tomato szerinted más tankkal nem játszik, csak a kv1s-el? akár más tier6 tankkal sem játszhat egy tomató?"

    Felette ott volt a posztom, élő példa az itt elhangzottakra. Meg sem lepődök, hogy ignorálva van pedig pár kérdésre magyarázatot ad egy ilyen játékos által. :U

    "Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

  • rlazol

    addikt

    válasz 04ahgy #66826 üzenetére

    jó trükk. :C
    bár sokat nem ér a kiegyenlítés, ha az egyik oldalon piros, a másik kék viszi ugyanazt az "op" tankot.

    Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

  • ddt500hu

    veterán

    Egyébként most átgondoltam mitől lehet/lesz op egy tank. (Arty-ra nyilán nem vonatkozik).
    Két kizáró ok van. Ha lassú ill. ha nincs tűzereje. Nem hiszem, hogy magyarázni kéne. A KV4/Maus/T95-el nem érsz oda sehova, rengeteg gyors tanknak gyönge az ágyúja.
    Szerintem két hármas vezet eredményre. Tűzerő-páncélzat-sebesség (KV1S), tűzerő-sebesség-camo (Hellcat).
    Ha ez a hármas nincs meg már csak helyzettank lesz belőlük. Persze van amelyik jobb rosszabb de behatárolódnak a lehetőségeik és egyre jobban rá lesznek utalva játékos tehetségére.
    A KV1S-hez tényleg nem kell ész. Odaérsz mindenhová, sokat pattint, erős az ágyúja. Hellcattal bárhová elsőnek érsz oda, beállsz egy bokorba és vígan puffogtatsz, "nem lát senki".
    Csináld meg ezt egy Churchill VII-el vagy egy Nashornnal.
    Ti mit gondoltok??

    [ Szerkesztve ]

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz ddt500hu #66829 üzenetére

    Tűzerő-páncélzat-sebesség (KV1S), tűzerő-sebesség-camo (Hellcat). +1! :R

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

  • vhw

    addikt

    Sebesség - tűzerő (inkább alpha, mintsem dpm - megfelelő határok között) mindenképpen kell.

    Előnyös kialakítás. (kis méret, lapos, nincs feleslegesen nagy felület - ezek már általában hozzák is magukkal vagy a jó camot vagy a megfelelő helyen effektív páncélzatot) És mivel a magas felépítésű tankoknak még kivételes látótáv előnyük sincs meg - aminek jönni-e kéne magától értetődően...

    Forgatható torony. (T18-nál az a helyzet, hogy olyan az alpha, hogy általában one-shotra megy a buli - de ha jutna neki is T4 csatákból, talán másképp állnának hozzá)

    Meg gun-depression.

    [ Szerkesztve ]

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

  • Rico33

    aktív tag

    válasz ddt500hu #66829 üzenetére

    Le kell előtted borulnom, két okbol is. Ad 1: az okfejtésed kiváló Ad 2 : " helyzettank"...hát ennél szebb szót nem hallottam még ezen a fórumon :DDD

  • ddt500hu

    veterán

    válasz Rico33 #66832 üzenetére

    Várjál keresek neked egy seggnyaló szmájlit! :D :D Amúgy köszi. Igyekszem. :)
    Tovább vittem a gondolatmenetemet abba az irányba, hogy bizonyos tankok amik a statisztika alapján (átlagsebzés) saját tierjükben elöl vannak miért nem OP tankok. Csak mert dfsz mindig ezzel példálózik.
    KV2, T95, WTE100. Ők mind elöl vannak átlagsebzés alapján ill. a wte100 miatt sokan sírtak/nak, hogy jaj de OP.
    Ezek a tankok azért tudnak sokat sebezni mert nem kell velük jó csatát menni, sőt menni sem kell velük!
    Bármelyikkel megállsz az első szikla mögött és várod az ellenséget valszeg lősz annyit ami az átlaghoz kell.
    KV2-vel ez két találat (6-800dmg), T95-el 3 lövés ami kivitelezhető az erős páncélja miatt, WTE100 1 tár.
    De ha bele akarsz szólni a csata alakulásába maguktól nem teszik meg. KV2-vel vigyázni kell mert könnyű célpont és sokáig tölt, T95-el csak egy irányba mehetsz mert nem érsz vissza, a WTE100 azonnal össztüzet kap amint megpillantják.
    Szóval az OP-ság jóval összetettebb dolog mint amit a sima "ő sebzi a legtöbbet" kijelentés magában foglal.

  • #95904256

    törölt tag

    Na bumm, kill nélküli tankász. Amúgy lenni cukimuki kínai portéka. :)

  • #43783936

    törölt tag

    válasz ddt500hu #66833 üzenetére

    Jól mondod.
    Annyit még hozzátennék, hogy megfelelő legénységgel, modulokkal és taktikával elég sokat lehet ezen az OPságon változtatni.
    A kv-1s erre pont jó példa.
    Churchill 3 gyenguska átütésével komolyabb meló kiszedni a sima kv-1-et, vagy bármely más hatos heavyt mint a kv-1st.
    Ha nyílt placcon futok össze vele, akkor általában előbb kiszedem minthogy észrevenne.
    Pedig a Churchill 3 nem OP, csak éppen két optika van rajta, és egy felderítésre kigyúrt legénység.

  • benvolio

    őstag

    Köszönet jár a VK-2801-nek, hogy kamikaze módon semmisített meg, mert így megkaptam a második Naydin's medálomat, mert ő se élte túl az ütközést. ;] Ez is elég ritka kitüntetés.

  • Tbor

    tag

    válasz Angel1981 #66159 üzenetére

    én már úgy vagyok vele, hogy semmin sem lepődök meg, így nem érhet meglepetés

    Visszatérve az US szerverre való migrálásra, írták, hogy nem megoldható, talán majd egyszer. Ha szerencsém van, élvezhetem a játékot az EU szerveren 90-110-es pinggel.

    Fel se vetem, hogy ezeket ki szponzorálja :DDD

  • #95904256

    törölt tag

    Ez a kínai T-34-3 premium med egy rémálom. Az ágyúja teljesen becélozva is cefetül mellélő, de tuti találat esetén is rengeteg lövés lepattan. A torony viszont kőkemény, ami persze piszok hasznos tud lenni a 0°-os negatív kitéríthetőségnél. A krediteket ugyan szépen hozza, de ez a tank akkor sem éri meg az árát. Bosszantó a rengeteg lepattanó lövés, egyszerűen nem lehet rá számítani. :(

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz #95904256 #66839 üzenetére

    És már a Type59 sem a régi... :(

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

  • xAttilax

    senior tag

    Sikerült lőnöm egy benzinkutat :D nem láttam még ekkora ammorack-et itt a videó

    "sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

  • Eredetileg a 42% nyerőstatja miatt vettem vissza feljavításra, de ez után sztem garázsban marad egy ideig ;]:D

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

  • válasz xAttilax #66841 üzenetére

    Egy T18 gyulladt ki így párperce Provincén, utána alig tudtam játszani mert azon röhögtem ahogy szétszállt :D

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

  • Aslain XVM modhoz volna egy kérdésem.

    Felrakom, viszonylag mélyrehatóan beállítgatom, de egy dolgot nem tudok/elkerüli a figyelmet: a csata alatt azt írja ki hogy pölö T:6... enélkül is tudom mekkora a top tier benne, mert gondolom a T:6 erre vonatkozik. Mit kell állítani rajta hogy a nyerési esélyeket mutassa?

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

  • #95904256

    törölt tag

    válasz SchumiBácsi #66842 üzenetére

    Szvsz. a Cruiser I után a második legjobb tier2-es tank. :K
    Az ágyúja bármit átüt, beleértve a PzIIJ front páncélját is.
    Jó ágyú, nagy látótáv, mozgékony.
    A páncéljáról nem érdemes beszélni, mert nincs. :)

    szerk.: Megjegyzem, öt percen belül lehet módosítani a hozzászólást. Egyesek szétrúgják a hátsódat, ha nem tanulod meg. Több mondanivaló is belefér egy hozzászólásba...

    [ Szerkesztve ]

  • válasz #95904256 #66845 üzenetére

    Tudom gondolkoztam is rajta de a jelzés után már így teszek hasonló esetben :)) Jah 1ébként nem rossz műszer, főleg gödrös helyeken a brutális ágyúsülyedéssel igencsak gondolkodik az ellenség hogyan tovább ha nincs kerülőút :D. Az elején azért sok tankkal beszedtem 30% körüli statot, most sorba veszem őket vissza javításra :D Erre raktam fel még csigaszemet és álcát is, van még pár a depóban, oda vissza hordom őket d

    Érdekes a szovjet AT-1 már nem ilyen tank, azt szinte képtelenség javítani, pedig arra is felrakom ugyanezeket, és úgy is játszok hogy lehetőségekhez mérten, de bármi bárhonnan lövi meg, egyből motor fail :O Bezzeg a konkurens T18 ha nem lilult be teljesen az ellenség csak sárga és max pár zöld van náluk, a 4-8killek ott is bejönnek :DDD

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

  • GaburroSan

    aktív tag

    1 kis T-54-es meccs!
    Győzelem!
    Csata: Cliff
    Jármű: T-54
    Szerzett tapasztalat: 3 909 (x3 minden nap az első csatáért)
    Szerzett kredit: 33 556
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Védő, Radley-Walters medál, Kolobanov medál, Pascucci medál, Kiváló sofőr jelvény: "1. osztály"
    Küldetés teljesítve! Jutalom:
    Hozzáadva: Automatikus tűzoltó készülék (x3)

    Replay

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz SchumiBácsi #66842 üzenetére

    Mynames barátom ezzel a tankkal csinált Raseiniai hősök medált!

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

  • benvolio

    őstag

    A wotreplays-en már nem lehet keresni saját névre, hogy beadja azokat a csatákat amibe szerepeltem? Ez korábban működött de most semmit nem ad be.

Új hozzászólás Aktív témák