Hirdetés

2017. november 18., szombat

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows xp másolása (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) Argyelán


Argyelán
(újonc)

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert betelt a poharam!
Nem túl régen vásároltam egy WindowsXP Profesional rendszert. Sajnos vagy nem sajnos de át kellett rá térnem. Előtte win98Se volt a rendszerem.
Tudom, nem a legkorszerűbben oldottam meg a dolgokat, de nálunk minden családtagnak külön winchestere van az egyetlen gépünkhöz.
Most sem találtam célszerűnek, hogy csak felhasználókat hozzak létre az XP-men belöl. Mivel adott volt a plusz három winchester, úgy képzeltem, hogy meglehet ezt is úgy csinálni mint a 98-at.

Ott ugyanis felraktam egy alap rendszert a saját winchesteremre és amikor az elkészült, csak át kellett másolgatnom a család többi tagja számmára és úgy alakítgatta mindenki, ahogyan az neki tetszik.

Az XP-nél ez nem jött be! Át lehet másolgatni, de s nem bootol be a másolatról az XP. Felhívtam a Microsoft Magyarországot, ahol nem tudtak ez ügyben segíteni. Mindenki winyójára rakosgassam fel külön - külön. Ez agy rém! Közölték, hogy alkossak felhasználókat az XP-n belöl. Mondtam, hogy nekem ez nem jó mert külön egységekre akarom bontani (mindenki úgy teszi tönkre a winyóját, ahogy akarja) azért van a három másik winyóm.

Most a Nejem winyója szállt el és elegem lett.
Korábban javasoltak nekem különböző másolási trükköket, de ezek nekem nem jöttek be.

1. Partition Magic való másolás
2. Linuxos másolás
3. Partition Magic való másolás Boot sector létrehozása a másolás után
4. Norton Ghost
Hát ennyi!!!

Segítsetek, ha tudtok nekem! Veszek én programot is ami jó hozzá, csak tényleg eredményes legyen. Meguntam már a kínlódást és a sikertelenséget.

(#2) salazol válasza Argyelán (#1) üzenetére


salazol
(őstag)

Lehet, hogy van rá több módszer, de nekem eddig a következő működött:
Először be a gépbe a szűz vinyó, CD-ről XP telepítő elindít, a formázás után, amikor kezdené a fájlokat másolni, kilépés a telepítőből.
Ezután be agépbe mindkét vinyó, bootolás floppiról vagy w98 cd-ről, aztán ghost2k3.exe progival partition to partition.

(#3) Argyelán válasza Argyelán (#1) üzenetére


Argyelán
(újonc)

Köszi!
Ezt a trükköt is kipróbáltuk. Odáig minden esetben eljut az XP, hogy megjelenik az az ominózus fekete képernyő az XP logóval, majd amikor már belépne magába rendszerbe, kék képernyő és leáll.

(#4) salazol válasza Argyelán (#3) üzenetére


salazol
(őstag)

Furcsa. Az az igazság, hogy teljesen azonos tipusú vinyókkal csináltam, lehet hogy itt van az eb elásva.
Akkor sajnos passz.

(#5) Sipi válasza Argyelán (#1) üzenetére


Sipi
(PH! addikt)

Van pár macera, ami NT alapú rendszerekben ilyenkor bezavarhat.

Ha telepíted az egyik vinyóra, majd kikapcsa, be a következőt, átmásolod ghosttal, ez jó, de ha bent hagyod mindkét vinyót, az lesz a baj, hogy egyrészt a bootloader nem ismeri mindkét rendszert, neked kell kézzel betenni a megdelelő bejegyzéseket a c:oot.ini állományba (nem nehéz, egy már van benne, az első vinyón lévő XP, és copy-paste segítségével még létrehozol kettőt, csak át kell írni az elérési utat a másik vinyókra.)
Másrészt mindegyik másolat az első vinyón lévő swap-állományt akarja majd használni, ami további keveredéshez vezethet.

A legszebb tényleg az, ha mindhárom vinyóra külön-külön telepíted.

Ha ez nem jó neked, másolgasd át, bootold be az első vinyót (az valószínűleg még menni fog), majd szerkeszd át a többi vinyó gyökerében lévő boot.ini-ket, hogy az abban lévő bejegyzés ne az első vinyóra mutasson, hanem a 2-diknál a 2-es vinyóra, a 3-diknál a 3-asra. Próbáld meg bootolni ezeket is, és a swap-et azonnal szüntesd meg, és hozd létre a saját vinyóra.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#6) Sipi válasza Argyelán (#3) üzenetére


Sipi
(PH! addikt)

Ebből ítélve két bibi lehet: vagy a swap, amit írtam (kb. ekkor fordulna hozzá), illetve amit megint csak írtam, minden rendszerben az első vinyó adatai vannak, és az elején még csak a drivereket tölti be (feltehetőleg a kettes rendszerben is az elsőből...), majd amikor el akarja indítani, persze, hogy lefagy.

Mésik megoldás lehet még: átmásolod az első telepítést ghosttal, majd egyesével bootolod a vinyókat. Így tutira feláll a rendszer, és ekkor törlöd a swapet, nem hozol létre, letiltod. Majd átállítod, hogy ami a kettes vinyó lesz, az legyen pl. D: meghajtó.

Nem biztos, de hátha így megy.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#7) Argyelán válasza Sipi (#6) üzenetére


Argyelán
(újonc)

Nem nagyon akar ez valahogy működni. De az is nagy gond lehet, hogy amatőr vagyok a dologban. Bár a leírtak szerint csináltam. Awinchestereim is teljesen azonosak!
További ötletek??

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows xp másolása (téma lezárva)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.