Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
komolyan nem tudom, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy az ilyen hibák előjöjjenek. megjelenés napja óta használom a 11-et, működik. 1x volt egy bugom, de ott kiderül, hogy a GPU driver volt a ludas.
a cégnél több száz gépen van W11. azokon is megy, gond és szó nélkül.nem azt mondom, hogy hibátlan, de komolyan szeretnék látni egyszer (csak egyszer!) a saját gépemen egy ilyen problémát.
mondjuk, hozzáteszem, hogy nem próbálok a rendszernél okosabb lenni, nem tiltogatok le agyatlanul folyamatokat, nem próbálom a mindent is kipucolni a registry-ből, stb..."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
King Unique
titán
1. Az ilyen frissítési hibák előfordulása jellemzően hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is, vagyis korántsem minden PC-t és felhasználót érintenek, hanem ennek okán csak egy (kis) részét.
2. Az sem mindegy, hogy automatikusan települő vagy csak opcionális frissítés, mert pl. a legutóbbi hírnél is a KB5043145 eleve csak egy választható (preview) frissítés, amit alapesetben* nem telepít automatikusan a Windows Update, és csak akkor települ, ha a felhasználó maga kattint a "letöltés és telepítés" opcióra. Ennek okán pedig ez megint inkább csak a felhasználók egy kis részét érintheti, mivel pl. a laikus felhasználók tömegei valószínűleg amúgy sem sűrűn nyitogatják és nyomogatják a gépházban a Windows Update menüt.
* Bár külön beállítható, hogy az opcionális kumulatív frissítések is automatikusan települjenek a teljesen naprakész állapothoz, de az alapértelmezetten eleve ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Sajna volt benne részem, persze nem mindegyik hibával, de örülök annak, hogy van aki még 1x sem futott bele.
Én csak annyit tehetek, hogy amennyire lehet elodázom a frissítések telepítését (1 hét van beállítva), ugyanakkor vakarom a fejem, ha már aktívan kihasznált sebezhetőséget javítanak benne.Régebben(10 évvel korábban) vagy kevés hír jutott el hozzánk ezzel kapcsolatban, vagy sokkal jobban működött a tesztelés (amit most kiszerveztek a felhasználókra).
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
anulu
félisten
nagyjából 17 éve masszírozok kliens és servereket enterprise környezetben. meglátásom szerint több hír jut el hozzánk. nem látom, hogy annyival rosszabb lenne a helyzet, mint amilyennek be van állítva.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Az Intel IGP meghajtóból szorgalmasan igyekszik felrakni egy régebbi verziót. Mint arról már írtam is egy gőzkieresztő szösszenetet, mindkét érintett cég mehet vissza a balettbe táncolni.
- A binárisok hibás verziózáséért mindkettő.
- Az Intel azért is, hogy erre a konkrét verzióra olyan flageket raktak, amitől a Windows Update felhasználói jóváhagyás nélkül telepítendő kritikus "javítás"ként értékeli.
- A Microsoft is, mert egyrészt ezt hagyja és nem ellenőrzi/kérdez rá, hogy tényleg kritikus-e ennyire. De főleg azért, hogy egy frissebb meghajtót gond nélkül felülcsapnak a régivel.És amiért ez különösen lényeges (azért az Intelt húznám deresre): A régebbi meghajtók - beleértve ezt a kritikusan fontosnak jelöltet - durván memory leakelnek, bőven napi 100 MB felett. Aki nem kapcsol ki naponta, hanem hibernálva használná a gépét, annak elég hamar elfogy a RAMja.
A tej élet, erő, egészség.
-
Azt tapasztaltam hogy régen volt ennyi probléma windowsal mint most a 11-el. Az elején nagyon sok, most is van de sokkal kevésbé érint több gépet.
Viszont nagyon nagy pozitívum: (nekem legalábbis)
Eddig több nem támogatott gépen megy hibátlanul (core2, tpm nélkül, régi videókártyával...stb)
WDDM driver elég neki (vista x64), nem hard követelmény az hogy WDDM 2.0 vagy tudomisén mi kell hozzá. Annyira hogy GeforceFX-ekkel is működésre tudtam bírni. (csak AGP-ssel, Pcie változat nem működött)
Továbbmegyek 64bites winsrv2003 drivereket is eszi, simán felraktam rá a voodoo1-es x64-es driverét és bizony meg is szólította a kártyát csak egy másik bug miatt még nem volt sikeres a projekt. (az lesz egyébként csak időt kellene rá szánnom, 1000% hogy menni fog vele natív glide)
Érdekes hogy egy ilyen modern rendszer elműködik a 10-20 éves driverekkel is,Nagyon nagy negatívum hogy sokadjára lehet csak felrakni aláíratlan drivereket és minden indításkor kézzel kell kikapcsolni annak ellenőrzését, kész horror lehet annak aki mondjuk hardverhez fejleszt drivereket. Ehhez lehetne valami dev kapcsoló ami véglegesen tiltja az ellenőrzést. (tesztmód kevés rá)
joghurt
Nálam konkrétan kettő control panel futott egy időben amikor beraktam az iris xe mellé az A770-est. Érdekes módon az update húzta le, de persze működött csak furcsa volt.[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #6 üzenetére
Én már annak is örülnék, ha egyenként lehetne dolgokat állítani a meghajtókra.
Pl. azért nem tudom bekapcsolni a memória védelmet, mert egy meghajtó állítólag nem kompatibilis. Noha kizártnak tartom, hogy egy új Samsung SSD-hez nem készült volna rendes meghajtóprogram.Vagy egy játékvezérlőhöz tény, hogy már 10 éves a meghajtó. De akkor csak az az egy kerüljön izolált környezetbe, és mindenki más futhasson biztonságos módban.
A tej élet, erő, egészség.
-
-
GreatL
őstag
Én meg van hogy előrerohanok kínomban... már egy párszor eljátszottam a stabil kiadás -> beta -> dev -> beta -> stabil kört. Canaryra még nem mertem lemerészkedni. Deven vagyok, lehet visszamegyek stabilra a karácsonyi szünetben.
[ Szerkesztve ]
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
GreatL
őstag
Ott a paradoxon hogy a nem biztonságost nem tudja izolálni, az összes többit igen, mert az biztonságos.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
félisten
-
Nálunk rendszeresen borul az Iris XE driver. 10,11. (HP Elitebook, Dödölle Latitude)
Olan userem is van pár, akinél nem lehetséges vezeték nélküli cuccokhoz drivereket telepíteni. (Se USB, se beépített, nem megy fel. Bebootolok egy live Linuxot, tökéletesen működik minden, szóval nem HW.) Senki nem tudja az okát. Telepítsd újra a gépet.
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz szabonagyur #11 üzenetére
Nem driver miatt, hanem egy javítás miatt volt probléma:
Hivatalos: Elronthatja a Wi-Fi-t a Windows-ok legújabb frissítéseFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz szabonagyur #11 üzenetére
Volt az Lenovon is, HP-n nem fogtunk. 2021-ben volt rendszeres, hogy kamera driver gyaláz, Lenovo-s feltesz, és működik.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Hála az égnek, nekem a munkagépen vállalati rendszer fut, amire azután engedik rá központilag a frissítéseket, h kitesztelték. A sajátgépem meg van h 2-4 hétig be sincs kapcsolva, addigra kijavul ami kell, h tudjak játszani egy keveset
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Az új 24H2 frissítés hibája olyan deja vu érzés, mintha már olvastam volna...
A még a Windows 11 2021-es megjelenésének környékén nyilvánvalóvá vált problémáért az Intel Smart Sound Technology (SST) driver volt a felelős, s habár az Intel akkor a redmondiak nyomására ki is adott új, korrigált illesztőprogramokat (10.30.00.5714 és 10.29.00.5714, vagy újabb verziószámokon), a Microsoft egészen eddig még a fix telepítését követően is blokkolta a Windows 11-re való frissítést az érintett Windows 10-es PC-ken. [link]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
cog777
senior tag
Hat, nekem volt par hibam, egyik: a start gombot ketszer kellett megnyomni, ezt 1 honap utan a beragado billentyu be-ki kapcsolasaval megoldottam.
Masodik ami nagyon bosszant, a talcan levo ikonok kepei eltunnek es csak a kerete marad meg. Ezt mar XP eseten megfigyeltem hogy az ertesitesi ikonok eseten, de itt is elojott a talca kapcsan. Total ujratelepitve a Windowst is elojon!
Ettol fuggetlenul elegedett vagyok a rendszerrel, jol muzsikal.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen