Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
- VR topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz
Malacka
üzenetére
Nem tudsz Win10-ről 7-re váltani, a 7-ről még most tudsz 10-re de már azt se sokáig.
A 7-tel sem kell kókányolni mert elfogadja a 10 a hetes kulcsát tiszta telepítésnél is, utána meg már a 10 a hardver ID alapján aktiválja magát . Viszont ha később az akció lejárta után valamelyik gépbe alaplapot cserélsz(hetes kulccsal aktiváltba) akkor arra már nem megy fel újra a 10 csak a 7. -
RoSSo3
senior tag
köszönöm, megpróbálkozom vele!
és az MCT milyen verziójú Win 10-et tölt le? olyant, amivel működhet a kulcs - mert ugye írtátok, hogy csak bizonyos verziókkal megy közvetlen win 7 (pro 64 bit, magyar) kulcs.
(vagy ezt én szabhatom meg?) -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Ma kaptam kézhez az új notebookom, gyorsan fel is tettem rá a win 7-et, és nekikezdtem a win 10 frissítésnek. Viszont már 4. órája ácsorog 99%-on a telepítő, és írja, hogy "Kis türelmet, a Windows 10 telepítése folyamatban. Készültségi fok: 99%"Jól teszem, ha várok még vele, lesz ez jobb is, vagy inkább kezdjem újra?
Eredeti win7 kulcsom van, így mindenképp át kellene esnem a frissítésen egyszer, de hogy ez ennyire lassú legyen?

-
geckowize
őstag
Köszi waslaw és vlevi a választ.
Viszont 2 dolog:
1. Honnan szerezzek Win10 ISO-t, ha Win8 volt eredetileg feltelepítve?
2. Nekem volt egy alaplap- és processzorcsere még mikor a 8.1 volt, ebből lehet gond? Tehát a win10 upgrade-kor kapott a konfig egy külön Win10-hez hozzárendelt kulcsot, amit majd hozzárendel a géphez, ha nyomok egy clean installt?
-
waslaw
tag
válasz
geckowize
üzenetére
Nyelvet barmikor valtoztathatsz.
A windows fele "Reset this PC" eddig nekem mindig bevallt.
Viszont nem is olyan regen az egyik forumos kollega, azt mondta, hogy az uj buildek mar felismerik a regi kulcsokat is, szoval nem kell ujra updatelni a regi win-t. Eleg egy clean install egy uj win10 image-el. -
törölt tag
A víruskergetők készítői nem névtelen és arctalan redditesek meg fórumozók, zárt programot terjesztve a "kémkedés" megakadályozására (természetesen szakmai érvekkel, bizonyítékokkal alátámasztva). Mintha idegenek ellen védenéd a házad egy idegentől vett zárral, amihez esetleg neki is marad egy kulcsa.
De az sem jobb, mikor kilométeres PS scriptet osztanak meg, benne az összes Microsoftos IP cím és szolgáltatás tiltásával.
Elég sok hsz született anno erről, mikor például jött az illető, hogy az új rendszeren még a kereső sem működött, erre csak kiderült, hogy letiltotta azt is... vagy éppen a .NET nem települt, esetleg a WU-n ragadtak be a frissítések, vagy nem jelzett többé újat, nem indultak a gyári appok sem, meg ilyenek. -
HXY
addikt
Sziasztok!
Van egy új még nem használt eredeti Windows 7 Professional kulcsom,
ezzel fel tudok telepíteni egy windows 10-et egy szűz számítógépre, amin még nem volt Windows?
Vagyis a kérdés arra vonatlkozik, hogy a WIndows 7 telepítést kihagyom, és egyből a Windows 10 menne fel a Windows 7 kódjával. -
prime_adam
aktív tag
Helló!
Kíváncsi lennék a személy tapasztalatotokra, illetve ha valaki jobban utánanézett a témának windows aktiválás ügyében.
Olvastam egy olyan cikket, hogy a win 10 frissítését nem köti az eredeti licenszhez. Tehát ha az aktivált win-t frissítem 10-esre, egy másik gépnél tiszta telepítést alkalmazva az eredeti win-em licensz kulcsát újra elfogadja. Ez tényleg így van?
A másik, hogy ebben az esetben, ha az első gép bedöglene (ami frissítve lett csak) és az akció lejárta után újra kéne raknom az eredeti wint, az eredeti licensz kulccsal fogja-e hagyni? (Mivel azt felhasználtam a másik win10-es telepítéséhez).
-
waslaw
tag
A regi jol bevallt felhasznaloi fiok ami windows 7 es regebbi rendszereken alapertelmezett volt, felhasznalonev + jelszoval lepsz be, nem pedig email cim es jelszoval. Azzal a kulonbseggel, hogy alapertelmezetten admin jogaid lesznek, szoval mindenhez hozzafersz, nem lesznek jogokkal kapcsolatos problemak sem. Viszont nem birod hasznalni a live-os dolgokat, pl outlook, store appok stb.
A megkrealasanal a kulcsszo az "add someone else without microsoft account" vagy valami ilyesmi, erre akkor lehet rakattintani mikor keri az email cimedet. -
netpeti98
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Több lehetőséged van:
1. Felrakod a megfelelő verziójú Windows 10-et és aktiválod a régebbi verzió kulcsával.
2. ISO-ból/Media Creation Tool-al frissítesz és a Keep Nothing lehetőséget választod, így egy tiszta rendszert kapsz frissítéssel.
3. Frissítesz, majd csinálsz egy tiszta telepítést DVD-ről/Pendriveról, amikor kulcsot kér átugrod azt a lépést. Frissítéskor a rendszer regisztrálja a generált HWID alapján magát, a következő tiszta telepítésnél nem kell kulcsot megadni.Lehetőleg egyből a legfrissebb 1511-es ISO-val essél neki a folyamatnak, bármelyik lehetőséget is választod.
-
törölt tag
válasz
Mexildos
üzenetére
csak eredeti hivatalos termékkulccsal enged aktiválni, aktivátor appal beaktivált win7ből kinézett kulcsok nem használhatóak... ilyen hiba 2 esetben fordul elő, vagy az előbb leírt esetben vagy ha nincs aktív internet kapcsolat....ha eredeti kulcsod van és van élő net kapcsolat, semmi nem blokkolja a kommunikációt, akkor tárgyalnod kell a microsoft-tal hogy ilyenkor mi van....
-
Mexildos
aktív tag
sziasztok!
Feltettem a Windows 10-et friss telepítéssel. A telepítésnél nem adtam meg kulcsot. Mivel a forumon sokan mondták, hogy tiszta telepítéssel is fel lehet tenni a Windows 10-et és Win 7-es kulccsal úgy is lehet aktiválni ezért így is tettem. Sajnos a termékkulcs beírása nem sikerült. Hibát jelez vissza.
A Win 7 ultimate frissíthető 10 pro-ra. A 64 bit is stimmel. Mit rontok el? Mi a baj? A Win 7 teljesen legális dobozos termék. Segítsetek.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Az ASUS M4A785D-M PRO alaplapomról a dobozos PUL licences Windows 10-et szépen átköltöztettem az új gépemre.
A kérdés, hogy a régi alaplapomat eladhatom e, és nem kell attól tartanom, hogy aki megveszi felteszi rá a Windows 10-et, és mivel az MS-nél korábban az az alaplap volt eltárolva (természetesen a kulcsomat nem tudhatja), az MS beaktiválja neki?
-
Pano
veterán
válasz
feel2006
üzenetére
Próbáld meg a Microsoft MediaCration Tool-al, ezen az oldalon az eszköz letöltése lehetőség. Vagy van még a frissítés (bár azt eddig még nem töltöttem le).
A program használatakor fel fogja ajánlani, hogy usb kulcsot akarsz-e létrehozni, vagy frissíteni "ezt a számítógépet".
Attól függetlenül légy körültekintő, én még jómagam nem próbáltam ki, azt nem tudom miként működik. Benne lesz sajnos a rizikóban, hogy tiszta telepítést csinál, annak ellenére, hogy frissítés szó van használva. -
Sukta 95
aktív tag
Köszi mindenkinek, ha már security, akkor a KIS a top nálam, 30 napig jó még a free,utána van egy 180 napos avg kulcsom, utána próbálgatom ezeket is.
Mióta fent a KIS, nem megy a defender, nem is pörgeti a gépet állandóan..
-
Popes
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Felrakod a 10-et és kész, nem kell már kulcsot sem megadnod.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Kihagyod a kulcsot a telepítéskor, menni fog nélküle. Amint netre lép, ellenőrzi az aktiválást.
(Ha jól emlékszem, Nincs termékkulcsom a gomb szövege) -
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Win7-et frissítettem 10-re. Kb. azóta használom, mióta lehet ilyet. Eljött az újratelepítés ideje. Mi a teendőm? Mert ugye gyári 7-em van, lemezen, 7-es kulccsal. A telepítőt felnyomom USB-ről, de a kulcs az ilyenkor hogy működik?
-
Zeze94
tag
Sziasztok!
adott egy olyan probléma, hogy nekem a Win7 Pro N-hez van egy MSDNes kulcsom. én most ezt frissítettem w10re, de a drága valahogy összeakadt a nV-s driverrel, és nem ad képet, amint belogoltam a winbe... nos gondoltam arra, hogy újratelepíteném a win10et USBről, és az lenne a kérdésem, hogy ezesetben működik-e a win7es kulcsom hozzá, amiről lett frissítve a 10esre?
ha nem muszáj, akkor nem tenném újra a 7est, és frissítenék megint arról 10esre, mert rettentő sokáig tart... legalábbis a legutóbb nagyon nem bírta megtalálni az updateokat hozzá, csak 2 nap múlva.. nameg, ha az ingyenes frissíthetőség után is történik valami ilyen, ami miatt újra kell telepítenem az egész rendszert, akkor az így, hogy csak w7re van kulcsom, nehéz lesz...Köszi,
Zeze. -
válasz
szacsee
üzenetére
Az aktiválás alaplaphoz kötött, szóval bármi mást cserélhetsz (bár nem tudom, milyen laptopt, de az is lehet, hogy bele van égetve a W10 kulcs tényleg, szóval nem lehet probléma). Egy backupot azért mindenképpen csinálj vagy legalább az aktivációs fájlt mentsd le ez alapján.
Ha nem akarod újratelepíteni, akkor egy klónozó programmal rakd át SSD-re (pl. Macrium Reflect) és rendben lesz, az alignt is elvégzi.
Egyszerűbb a klónozás, de ha tiszta rendszert szeretnél, akkor telepítsd nyugodtan újra, nem kell megadnod sorozatszámot, amint fellép a netre, aktiválni fogja magát.
-
Egy újabb frissítési jogosultsági kérdés: mi lesz a mennyiségi licenccel futó gépekkel?
Unokatestvéreméknél MS mennyiségi licenccel, Windows 7 Pro-n fut a teljes géppark, de gyakorlatilag nincs közös felügyelet, még az asztali gépeket is maguk a dolgozók farigcsálják. Most jött az ukáz, hogy a jobb hatékonyság keretében mehet a frissítés, tudtommal ez nagyjából sikeres is volt azokon a gépeken, ahol az upgrade-et választották, friss telepítési kísérletnél viszont a Windows 10 nem fogadta el a 7-es kulcsát. (Amit lekérdezve egyébként csupa BBBBBB jelenik meg.)
Mi lesz az egy éves határidő lejárta után? Vajon ezeket a kulcsokat is megjegyzi a rendszer, és a frissítések működni fognak, vagy ez nem esik a frissítési körbe?Köszönettel: MaCS
-
Adott volt egy aktivált Win7-es gép. Upgradeltem Win 10-re. Igaz, hogy 100 + 1 évig tartott, de megcsinálta. Gondoltam akkor mivel megvan a kulcs ezért újratelepítem friss rendszerként. Újratelepítettem a rendszert, erre közli velem hogy ez kulcs nem jó...(Az új kulcs amit a win10 alatt láttam) Valaki el tudná magyarázni, hogy frissítsek egy win7-es és egy win8.1-es gépet 10- úgy, hogy utána friss telepítéssel is használható kulcsot kapjak?Visszavonom. Az eredeti kulcsot kellett használom.
-
Freddycom
őstag
Sziasztok
Volt a gépemen egy Win 10 Pro, amit egy Windows 8.1-es kulccsal aktiváltam. Csináltam egy telepítő pendrive-ot a MCT-lal, alapbeállításokon hagytam sztem és most a reinstall után egy Win 10 Home került rá a gépre digitális aláírás okán (nem kért kulcsot telepítéskor). Elvileg a Home és a Pro minden további nélkül átjárható serial beírása után, de hiába írom be a gépházba a kulcsom, ezt a hibaüzenetet kapom:
A kérdésem tulajdonképpen az, hogy mé'?
-
saelin
veterán
Ma is előjött egy furcsa bug:
- Tegnap lement altatásba a noti és reggel használatba akartam venni. Felébreszt, boot, bejelentkezési képernyő. Itt a numpadon reflex szerűen ütöm be a pin kódom, de nem írt semmit a mezőbe. A numlock led világított, ki-be kapcsoltam, de utána sem működött. Megpróbáltam a billentyűzet másik oldalán lévő számokkal is, de ott meg hibát dobott, hogy nem lehet benne "/ % \ stb" karakter. Mondom ez valamiért elállította a kiosztást. Nyomogattam az alt+shiftet, de ugyan az volt a helyzet. Végül nyomtam egy frissítést és újraindítást, de ekkor egy hibaelhárító ablak (ehhez hasonló, csak magyar) jött fel, itt nyomtam egy folytatást és újraindult a gép, frissítést felrakta.
Eseménynaplóba 4 figyelmeztetés (sárga felkiáltójel) került be - és egy sikeres update logja (KB3156421) -, ami a következő:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power
Dátum: 2016. 06. 03. 10:07:14
Eseményazonosító:37
Feladatkategória:(7)
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: DESKTOP-VASE6LJ
Leírás:
A(z) 0 csoportban lévő 1 processzor sebességét a belső vezérlőprogram korlátozza. A processzor a legutóbbi jelentés óta 71 másodpercig volt ebben a csökkentett teljesítményű állapotban.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power" Guid="{0F67E49F-FE51-4E9F-B490-6F2948CC6027}" />
<EventID>37</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>3</Level>
<Task>7</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-06-03T08:07:14.748607200Z" />
<EventRecordID>1292</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="204" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-VASE6LJ</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="Group">0</Data>
<Data Name="Number">1</Data>
<Data Name="CapDurationInSeconds">71</Data>
<Data Name="PpcChanges">1</Data>
<Data Name="TpcChanges">0</Data>
<Data Name="PccChanges">0</Data>
</EventData>
</Event>A többi figyelmeztetés ugyan ez, csak 0-3-ig megnevezve. Gondolom a processzor szálait jelöli itt.
A biztonság alatt pedig egy sikertelen naplózás ugyan ebben az időtájban:
Napló neve: Security
Forrás: Microsoft-Windows-Security-Auditing
Dátum: 2016. 06. 03. 10:09:06
Eseményazonosító:6281
Feladatkategória:Rendszer sértetlensége
Szint: Információ
Kulcsszavak: Sikertelen naplózás
Felhasználó: n.a.
Számítógép: DESKTOP-VASE6LJ
Leírás:
A kódsértetlenségi összetevő megállapította, hogy egy lemezképfájl oldalkivonatai érvénytelenek. Lehetséges, hogy a fájl oldalkivonatok nélkül, nem megfelelően van aláírva, vagy jogosulatlan módosítás miatt megsérült. Az érvénytelen kivonatok a lemezeszköz hibáját is jelezhetik.
Fájlnév: \Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\efswrt.dll
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Security-Auditing" Guid="{54849625-5478-4994-A5BA-3E3B0328C30D}" />
<EventID>6281</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>0</Level>
<Task>12290</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8010000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-06-03T08:09:06.160978300Z" />
<EventRecordID>4255</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="3936" />
<Channel>Security</Channel>
<Computer>DESKTOP-VASE6LJ</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">\Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\efswrt.dll</Data>
</EventData>
</Event>Most akkor mi volt? Sérült lett az egyik fájl a win könyvtárában?
-
lugosi111
csendes tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Kezdem az elején.
A Win 10-et nem frissítéssel, hanem tiszta telepítéssel tettem fel, a Win 8.1-em kulcsát használva. Alapból aktiválva volt. (Most, hogy a kulcs, vagy az miatt, hogy a MS az alaplaphoz kapcsolja a regisztrációt, és mivel az már az előző (W8.1) rendszerrel is aktív volt ez is az lett - nem tudom.)A mostani telefonos aktiválásra azért került sor, mert új gépet vettem, és hiába próbáltam a régi kulcsommal az eredeti Win 8.1-et telepíteni rá, nem aktiválta. A Gépház-> aktiválás résznél kifejezetten telefonos aktiválást kért hardverváltozás esetére.
(Ja, a szám egyébként a 0680018749)
Figyelem! Nem 24 órás az ügyfélszolgálat! (Angolul az...) Magyarul hétköznap 9-17h - ha jól emlékszem, mert esküszöm, nem láttam még ennél komplikáltabb felépítésű honlapot, vagy nálam hülyébb felhasználót...de nem találom sehol, pedig egyszer már megvolt.
Nem a saját termékkulcsom kérte! Először egy listából kiválasztottam az országom, ekkor megadott két telefon számot (egy ingyenest és egy fizetőst). A Win generált egy 9x8 számból álló sort, amit kérésre be kellett gépelni a telefonba (mármint a szám hívása után) , csak ezután kapcsol az ügyintézőhöz! Ő készséges és kedves volt, továbbirányított egy géphez, ami bediktálta az aktiváláshoz szükséges számokat (6x8) . Ezeket begépelve a megjelenő ablakba az új alaplapra integrálja (aktiválja) a Windowst.
A jövőben - ha jól értelmezem - már nem is lesz szükség a kulcsra (azért elraktam...), mert az alaplap alapján azonosítja be a Windowst.
Azt írta valaki a MS Community-n (fórum), hogy a következő alaplapcserénél lehetőség van a Gépházon keresztül a régi termék deaktiválására, így az újnál sem kell majd telefonon szenvedni, megoldható neten keresztül.Mindezt egy nem OEM! , hanem dobozos változattal vittem végig. Az OEM változat elvileg nem vihető át másik hardverre, de én már olvastam olyan tapasztalatról, hogy - a tönkrement alaplapra hivatkozással - sikerült telefonon keresztül.
-
Popes
őstag
válasz
szjoci
üzenetére
Valószínűleg valamelyik driver nem stimmel, ha más nem rakd fel tiszta telepítéssel (amúgy is az a tuti) a 8.1 kulcsával.
Javaslom előtte a gyártó oldaláról töltsd le a gépedhez való win10 drivereket mert lehet hogy a win saját driverei közül amit magának felrak valamelyik problémás. -
lugosi111
csendes tag
Dobozos(! (FPP)) 8.1-ről tértem át, tiszta telepítéssel. A 8.1 kulcsával simán fel is ment a Win10.
Aztán megtörtént az elkerülhetetlen. Gépcsere. (Alaplap, processzor, RAM.)
Először a fent lévő Win10 gond nélkül elindult, meg se kottyant neki a hardverváltozás (bár később még jöhettek volna gondok - már nem derül ki...). Az aktiválás volt kissé körülményes és egyelőre sikertelen is.
Ez után újratelepítettem az eredeti FPP Win 8.1-emet, a hozzá kapott termék-kulccsal. A telepítés során el is fogadta, de jelen státusza: "A Windows nincs aktiválva."
Aktiváljuk, nosza!
"Ez a termékkulcs egy másik gépen már aktiválva van." - végül is ez igaz...
Felajánlott lehetőségek:
-Új kulcs megadása - ezt kipróbáltam, hátha csak elütöttem valahol, de nem fogadta el (egy másik gépen használatban van).
Úgyhogy jelenleg a díszes, dobozos, eredeti, kártyácskás Winem egy drága szobadísz?-Új kulcs vásárlása: Erre a netikett szabályai miatt nem válaszolnék...
-Ügyfélszolgálat hívása telefonon. Na ezt is kipróbáltam, vicces volt. Először meg kellett adnom a teljes Fibonacci-számsort vagy a Pi első 72 tizedesét - már nem is tudom. Sokáig tartott és csak annyit értem el, hogy közölték, hétvégén nem melóznak, mert nehogy már, meg minek? (Az internetszolgáltatómnál 24 órás a készenlét - de hát az egy kis cég és nincs monopolhelyzetben...) Esetleg , ha az angoltudásom kellő szintű megpróbálhatom angolul - ajánlották (nem ember, csak felvételről) . (Mert angol nyelvterületen jobb a munkamorál?)
ÖÖÖ... Hello! MS? Plíz áktivét máj originál vindóz éjgt dot van! Áj heve nyú méjnbord. Mit mondjak? ÖÖÖ... Hello! MS? Plíz áktivét máj originál vindóz éjgt dot van! ÖÖÖ... Hello! MS? Plíz áktivét máj originál vindóz éjgt dot van!
Most várom a hétfőt...és imádkozom. -
vigyori78
őstag
válasz
üzenetére
Két lehetőséged is van.
1. Lefuttatod a frissítést win10-re ekkor megmaradnak a régi dolgaid,vagy csak részben windows OLD mappában, de a Microsoftnál regisztrálva lesz a géped win10-re és ezután már csinálhatsz tiszta telepítést.
2. A legújabb win10-et letöltöd és azt telepíted tiszta telepítéssel, a telepítés során el fogja fogadni a win7 kulcsodat.
-
ÍróKéz
csendes tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Dehogynem tiszták. Máshogy nem is engednék ,hogy árulják. A régi kulcsokat adják el. Tökéletesen jogtiszták. Persze azért le kell csekkolni. Az új gépek is licensz-el jönnek és ezért a rengeteg régi "felesleges"-sé válik. Ezeket adják most el. Köszönhető mindez többek közt az OS X-nek és tán még a linuxnak is. A fejlődés vett ilyen irányt. Most a hardver a drágább ezek miatt. Azoknál fizeted meg a szoftver árát. Sima piacgazdaság.
Persze nem mondom ,nagy bajban lenne a picipuha ,ha tömegesen elterjedne a linux. Sok mai felhasználó észre se veszi ,ha kicserélem alatta a windózt mondjuk egy PCLinuxOS-re ,de ez már egy másik történet. -
ÍróKéz
csendes tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Csak ennyi ? Akkor már megkaptad a választ. Ha a linux sok (márhogy jelenleg) és ez tetszik akkor vedd meg nyugodtan. Ha olcsón jutsz hozzá felár nélkül - szerzel hozzá egy ócsó kulcsot és megvagy. Megszokott windóz felület és tulajdonképpen egész jól használható 10-es. (az utóbbi startmenu és metro hibákat most ne ecseteljétek.) Párezerért árulják a kulcsokat. Aktíválod a próbaverzióra és nyugi van. Gondolom ennyit szeretnél. Használható gép - használható oprendszererrel külön macera nélkül. Kis fogyasztás ,kis hely a tévé tetejére. Jól értem ? Akkor megfelel egy ilyen.
-
ÍróKéz
csendes tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Úgynézki ,hogy ez egy próbaverzió. Működik ,de ahogy sejted is pár beállítás aktíválás nélkül nem használható. (Sok beállítás tényleg nincs ) Sokat nem érdemes rajta ragozni. Ha tetszik ,amit kinéztél és nem akarnak lehúzni plusz pénzzel a próba windózért ,akkor vedd meg és vegyél olcsón hozzá egy 7-es vagy 8-as kulcsot akár itt az aprón. Mint írtam/tuk nyár közepéig ingyenes a váltás a 10-esre. Problem solved. Ez a legtisztább és pénztárcabarátabb verzió.
SP4C3 megelőzött. Jól le is írta. Még annyit hozzátennék ,hogy egy jó kis linux elfér a windóz mellett is. Akkor lesz két rendszer. Sokan használunk így gépeket.
-
ÍróKéz
csendes tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Ezt talán még el is tudom képzelni. Márhogy egy Trial-t raknak rá. Ha külön nincs az árban ,akkor mindegy is. Külön pénzt ezért elkérni pofátlanság. Már az is az volt mikor Free-DOS-al meg Linux disztrókkal adták a laptopokat. Rengetegen árulnak olcsón 7-es , 8-as kulcsokat amikkel július végéig ingyen frissíthető a 10-esre. Itt az aprón is.
-
válasz
idegen lény
üzenetére
Ha a winnel vetted a gepet akkor bene van az araban , ha hivatalos win 7/8/8,1-rol frissitesz akkor szinten ingyen jutsz hozza , ha kulon veszed detto. Ha csak letoltod es telepited akkor kulcs hianyaban nem aktivalhato, attol meg tudod hasznalni , de a frissiteseket nem kapod meg es a szemelyre szabhatosag is erosen le van korlatozva . Persze utolag is vehetsz licencet...
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok! Elolvastam az összefoglalót, de nem kaptam meg belőle a szükséges választ a most felteendő kérdésemre.
A helyzet a következő: dolgozós gépemen tavaly nyáron jogtiszta OEM Win7/64 bit-ről frissítettem 10-re, eddig minden gond nélkül. A rendszer egy 64GB-os SSD-n van (lásd adatlapom), és egy év alatt rendesen el is szemetelődött. Most veszek egy vadiúj, nagyobb SSD-t, és szeretném "tisztán" belakni,tehát nem szeretném a mostani meghajtómat klónozni. Hogyan tudok legális, aktivált WIN10-et varázsolni az új meghajtóra? Kezdjem megint Win7 telepítéssel és upgrade (ha még lehet egyáltalán), vagy van valami értelmesebb megoldás is arra, hogy aktivált, de tök szűz Win10-hez jussak?
Helyreállító lemezt az előbb már csináltam, de nincs Win10 képfájlom, és regisztrációs kulcsom sem. Mi a teendőm, mit és milyen sorrendben csináljak?
-
King Unique
titán
válasz
bitpork
üzenetére
Üdv!
Gondolom SSD van alatta. Totál felesleges kímélgetni és áthelyezni a lapozófájlt. Annyit úgysem fog rá írni, hogy tönkremenjen. Előbb adja be a vezérlő kulcsot. Max. arra érdemes figyelni, hogy a garanciában foglalt íráslimitet (ha van) ne lépje túl, de vsz azt sem fogja. Amúgy ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:
-
Windows 8.1 Pro-t frissítettem 10 Pro-ra. Kulcs legális. Az rendszer eddig nagyjából rendben is van.
( Mellékes, de az AIDA 64 még mindig Win 8.1-et mutat... de ez inkább poén mint zavaró...)
Az lenne a kérdésem, hogy ha szeretném újratelepíteni a 10-es verziót akkor az eredeti licensz kulcsot kell használnom? -
Ha kérek egy kulcslekérdezést, kapok egy "Product ID" értéket, aminek a vége minden gépemen és gépen belül időpontonként más.
Ez pontosan mi? Érdemes elmenteni?
Köszönettel: MaCS
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Beírod a kapott kulcsot azt' kész. Mi ebben a problémás?
-
ot93
senior tag
Üdv,
1. Mitől lehet vajon, hogy a win10 esetén kikapcsoláskor a monitor már elsötétül, a merevlemezek leállnak, de a gép ventillátorai még mennek mintha valamit még csinálna a háttérben (ssd-n van a rendszer). ez kb. 5-10 mp szokött lenni... win7 esetén ezt nem tapasztaltam...
2. amúgy az normális, hogy a 7-es esetén kb. fél perc volt a bekapcsolás a gomb megnyomásától számítva és most is ugyanannyi? nem kéne gyorsabbnak lennie?
3. a ramhasználat is magasabb (8gb melett kb. 700Mb-al többet eszik)
nem sok de érdekes, hogy több... 
+1: A CCleaner-nél melyik az a fájl/kulcs amit nem szabad törölni annak érdekében, hogy a Rendszer visszaállítás működőképes maradjon.. ugyan win7-nél történt, hogy ccleaner futtatása után a visszaállítási pontok nem működtek... feltételezem, hogy valami kulcs vagy fájlt törölt a ccleaner. Melyik lehet ez?
-
King Unique
titán
válasz
ADAM1337
üzenetére
Ha DreamSpark verzió, amihez önálló retail kulcsot adnak, akkor ugyanúgy, mint a normál kiadású Windowst. Pl. WU-n keresztül a 10240-re már rég fel kellett volna ajánlania a TH2-t (10586 / 1511).
(#38821) Jazz: a rendszeren belül normál módon vsz sehogy... egyedül az ablakkeret színét lehet változtatni. Nálam pl. fekete, ami baromi cool, ellenben a gyári fehér irtó hülyén néz ki... még szerencse, hogy 10586 óta ezt is be lehet külön állítani. Illetve az újabb buildekben már van sötét téma is, ahogy nézegettem. A többire viszont csak 3rd party szoftverek képesek.
-
rasky
senior tag
Üdvözlet,
Adott nálunk a cégnél jó pár azonos típusú, felépítésű gép, vegyesen XP és WIN7 rendszerekkel. Gondoltuk feltelepítünk külső HDD-re WIN10-et és mindegyiken bebootolunk róla aktiválás céljából és majd később mikor WIN10-el újrahúzzuk, akkor már aktiválva lesznek a gépek.
VISZONT
sok gépnél azt írta ki már a kezdetekkor, hogy aktiválva van, mikor bebootolt a WIN10 HDD-ről...pedig még sosem látott WIN10-et...más gépeknél rendesen kérte a kulcsot és sikerült is az aktiválás...elvileg.
Ez miért van?
-
pjen
félisten
válasz
justaview
üzenetére
Szerintem jobban jársz egy tiszta telepítéssel.Aidával megnézed melyik verzió van fenn,kiírja a kulcsot is.Az MS oldaláról leszeded a megfelelőt,rufussal csinász egy telepítőt mondjuk pen-re.Felrakod,én átugrottam a serialt, de be is írhatod. A win az alaplapot jegyzi meg Aktiválódni fog.Nekem így működött.

MaCS_70:Emlékeim szerint a 98 óta ez megy.nem teszem fel az XP-t mert milyen jó a 98,nem teszem fel a 7est mert milyen jó az XP.Sajnos meg kell vele barátkozni,egy csoó új progi nem fog menni máson,nem véletlenül.

-
Reinkz
senior tag
Sziasztok
Szüleim számítógépe egy kis upgraden esett át, ami alaplap cserével is járt, nyilván ezek után a windwos 10 újra aktiváltatni akarja magát.
egy win7 pro kulccsal volt használva azonban ezt már nem veszi be mondván használatban van.
ilyenkor mi a teendő? telepítsem újra az egész gépet és úgy írjam be a kulcsot?
vagy megtudnám ezt oldani újra telepítés nélkül is? -
HaZsolt
őstag
Szeretnék egy clean instal-os Windows 10 telepítést, még nem frissítettem Windows 10-re (windows 7 rendszerem van). A clean instal után megadom a win7 kulcsomat és ennyi az aktiválás? Semmi más teendőm nincs?
-
molnarpeter
nagyúr
Olcsóbb beszerzési módoknak visszakeresve egy dolgot nem találtam leírva: van valamilyen akár telepítés utáni forced) mód, amivel gyorsan kideríthetem, legális-e a kulcs?
-
vlevi
nagyúr
válasz
dejvid8
üzenetére
Képtelenség rendesen beállítani, sajnos ez van

A hagyományos windows programok (szándékosan nem használom az app szót), túlnyomórészt képpont alapú méretezésre vannak felkészítve. Windows 1.0 örökség. A betűméret 8 pont, vagy 10, az ablak 600x400 pixel, satöbbi.
Ezt nem lehet normálisan átméretezni, csak úgy, hogy a rendszer utólag felnagyítja, és ettől lesz homályos, életlen. Az új, UWP appok esetén más a helyzet, mert az UWP futtatókörnyezet már fel erre készítve, és nem fizikai, hanem logikai méreteket használ, és teljes mértékben a rendszerre van bízva a méretezés."Érdemes windows 10-re frissíteni,"
Hát, jókérdés. Szerintem nem jobb, mint a hetes, sőt, néhány dologban mindenképpen visszalépés tapasztalható (pl. ha már bohóckodnak a startmenüvel, csinálják meg rendesen. Működjön a kereső. Mert az, ahogy most keres, az kakasztrófa. Saját filejaimat, doksikat csak akkor tudok megtalálni, ha a pontos helyét ismerem. Win7-nél csak beírtam a startmenübe a nevének az elejét, és megvolt. A win7, mint rendszer is stabilabb volt szerintem. Persze kevesebb dolog volt belezsúvolva, nincs pl. UWP, ami az egésznek a gyenge pontja. Az UWP nagyon instabil, rendszeresen csak úgy nem indulnak appok, vagy menet közben bezáródnak, satöbbi).
De sajnos, ez a jövő, érdemes frissíteni. Szerintem keress valahonnan egy 40-100gigás vinyót, mindegy, hogy milyen. Tedd fel rá a win10-t (a rlégi meghajtókat húzd ki addig a gépből) add meg a win7 kulcsát, várd meg, míg aktiválja magát, aztán dobd el a winyót. Esetleg még nézegetheded pár napig, hogy neked megfelel-e.
Ezzel meglesz az aktivált win10-esed, és megmarad a hetes is... -
vlevi
nagyúr
Media creation tollal töltsd le a win10 telepitőt, írd ki pendrivera. Ezután egy üres hdd-re telepoitsd fel a 10-t úgy, hogy a win8 kucsát megadod. Megvárod, míg a gépházban aktiválja magát. Ennyi. Nem kell win8 telepitessel, frissitessel kínlódni. A win10 ugaynais már elfogadja a win8 kulcsokat is.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
Heimdallr75
üzenetére
Tudom nem fontos de jelentem a win10 home aktivált oem, win10 pro ra való frissítése, win7 pro oem kulcs segítségével sikeres volt.ez alapján. Első kőrbe mikor megkapta a linken lévő kulcsot, magábaroskadt 10 percre, reboot 10 perc frissítés, win7 pro oem kulcs beírása, és aktiv.

-
Heimdallr75
őstag
Sziasztok,
tapasztalatot kérnék a következőben.
laptop gyárilag win8.1 home- > win 10 home frissült (4-5 hónapja)
mint kiderült van win 7 pro matricám (oem), a microsoft szerint sima liba lesz, a kulcs csere, és ezzel a home -> pro ra frissül mindenféle reinstall nélkül.Mivel microsoft így elöbb kérdeznék:
-próbálta már valaki?
valóban nem lesz gubanc?(csináltam aomeivel egy backupot biztos ami biztos alapon)
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
tpeter77
üzenetére
Amennyiben van a laptopon rejtett partíción win10 telepítő, akkor nem ajánlom, hogy pendrive-ról telepíts. Az egyik, hogy telepítésnél lehet, hogy "véletlen" törlöd a jogtiszta Win10-esed. A másik, pedig az új pendrive-os telepítést nem tudod beaktiválni. Szerintem először próbáld meg újrarakni a saját telepítőjéből. Így nem kell driverekkel és az aktiválással bajlódnod. Ha még is pendrive-ozol akkor nyerd ki elötte a regisztrációs kulcsot, mert neked kell majd kézzel beaktiválnod.
Én így csinálnám:
-adatmentés
-tiszta telepítés recovery-ből (rejtett partícióról)
-adatok visszaPindriveos telepítéssel nem lesz ilyen egyszerű:
-adatmentés
-Pendrive-os telepítés (particionálás, formázás, driverezés,aktiválás)
-adatok vissza -
steele80
senior tag
Nem tudom valaki találkozott-e már ilyennel, mert nekem ez új. Egy Dell lapos rajta gyári előtelepített Win8.1. Nem nagyon akartam vele bajlódni a 10-es frissítéssel, mert még 8.1 frissítésből is 264 db volt rajta, ezért az aktiváló kulcsot kiolvastam és egyből tiszta telepítéssel kezdtem. Ami meglepett, hogy a telepítéskor nem kérdezett rá a kulcsra, az az ablak meg sem jelent és a telepítés végén egy aktivált Win 10 lett. Ennyire intelligens a telepítő, hogy felismeri a 8.1-et és tisztán is aktiválja?
-
Bferibörs
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
[Letöltöd az itt leírtak alapján és telepíted.]
Minden képpen nézd meg , hogy milyen windows verzió van a gépeden ( Ez a gép- jobb gomb-Tulajdonságok) , Home, Pro stb. - mást nem tudsz feltelepíteni !!
Amikor termék kulcsot kér átléped, fel fogja ismerni a laptopodat mivel már fel volt rá telepítve a win.10.
-
Popes
őstag
válasz
davidsone
üzenetére
Kicsi az esélye, tudomásom szerint az alaplap és a proci alapján azonosítja a gépet.(minden mást lehet cserélni)
Viszont amíg él a free upgrade addig csak újra beírod a win7-8-8.1 kulcsot és újra aktivált lesz. Előtte viszont a régi lapon a rendszert nem árt deaktiválni. -
alfa20
senior tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
egy szerűen csak telepítsd a W10-et, még a W7 kulcs sem kell hozzá, azt a rész ugord át, válaszd hogy nincs kód (ha akarod megadhatod, de nem muszáj), mivel ha már egyszer egy alaplapot aktiváltál W10-re onnantól az az első Net-re lépéskor automatikusan aktivált lesz. igazából előbb lesz aktivált, mint hogy te bármit is tudnál kezdeni vele, ha telepítéskor fel engeded a Net-re.
-
vigyori78
őstag
válasz
takacsbotond
üzenetére
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy gép Win10 Home-al, adott egy Win7Pro legális kód. Hogyan tudom a legegyszerűbben a Win10 Home-os gépet Win10 Pro-vá varázsolni? Elég annyi, hogy átírom a kulcsot és máris Win10 Pro lesz, vagy mindenképpen újra kell telepíteni? Örülnék, ha lenne mód telepítés nélküli előrelépésre, mert rengeteg dolog van a gépen.
-
törölt tag
válasz
westlake
üzenetére
A Windows 8-hoz kapott kulcsot használnám tehát

(#37540) Popes: Azért is kérdezgetem, hogy úgy készüljek, mert az AMD AM4-et mindenképpen meg akarom várni, és akkor jó lenne ha jöhetne rá a régi licencem, de ha véletlen nem, akkor a régi Windows 10 marad a mostani elsődleges gépemen, az újra meg veszek egyet. A jelenlegi gépem is családban marad, két szobával arrébb megy, nálam rotálódnak a gépek, a 10 éves gépemet tavaly kapta meg muterom, azon van az OEM 10-es

-
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
Vettem itt az aprón egy win 10 pro kulcsot, mondta is akitől vettem hogy telepítésnél nem fogadja el, csak telefonos aktiválásután. Ok, slui.exe 4 , kiválasztom Magyarország, ott is a 10 számhalmaz. Automata felhív, de a 2-es számhalmaznál már folyamatosan problémázik hogy nem kapta meg az összes számot, ettől fggetlenül a másik női hang már a 3.számhalmazt kéri. Csak ugye azt hiába ütöm be, csak a 2-est fogadja el, ezzel végig is tudok menni ha csak ezt a 7 számot ütöm, de hát ugye igy a végén nem történik semmi.LOL. Ilyen buggal találkozott valaki? Ügyfélszolgálat hétköznap elérhető, azok tudnak ebben vajon segiteni?
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !

Lenne hozzátok három 0kérdésem
1 - KB menny idő szokott lenni mire megjön az első insider build ? Illetve egy teljes reinstallal kell újra rakni majd vagy erre frissül rá ? (W10 prof) - régió egyesült államok nyelv angol .2 - Adott egy windows 7 prof kulcs (amivel a mostani W10 profomat aktiváltam) ezzel a kulcsal tudok ugyan ezen a gépen egy w7 profot is ?
3 - Esetleg lehet tudni , hogy valamikor vége lesz ennek a windows 7 / 8 / 8.1ről ingyenes frissítésnek w10re ? És ha igen lehet tudni , hogy mikor ?
Előre is köszi mindenkinek mindent !

Szerk.: Természetesen "FAST" ra lőttem a buildeket !
-
Draken
őstag
Pont így jártam én is. Az előző gépen 8.1ről frissítettem, win10 kulcsot kinyertem, átjöttem másik gépre és nem tudtam beregelni, hiába. Felvettem a microsofttal a kapcsolatot, azt mondták, az eredeti kulcs kellene ahhoz, hogy tudjam aktiválni a 10-est, de mivel már nem tudok belépni dreamsparkra, fogalmam sincs mi volt a 8.1-hez tartozó kulcs.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(nem szükséges előtte frissíteni)