Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Üdv,

    Fél éve kapok win10 alatt kékhalálokat, de nem sikerül rájönnöm, mi okozza őket, és így nem sikerül a problémát megszüntetnem.

    Amit tudok :
    - Az error code minden alkalommal DPC_WATCHDOG_VIOLATION.
    - A kékhalálok kizárólag játékok alatt jelentkeznek, napi 9 órát dolgozok is ugyanezen a gépen, és az alatt még egyetlen kékhalált se kaptam.
    - A kékhalálok gyakorisága változó. A gépet kb ugyanarra, és ugyanúgy használom, mégis néha egy teljes hét eltelik kettő között, néha pedig naponta kapok kettőt.

    Amiket eddig próbáltam :
    - DriverEasy-vel frissítettem minden létező driver-emet a legfrissebbre (nem oldotta meg, jöttek továbbra is a kékhalálok).
    - Teljes reinstall, format c:\, csak a legszükségesebb driver-ek, csak az alapvető programok (nem oldotta meg, jöttek továbbra is a kékhalálok).
    - SSD firmware-t ellenőriztem, naprakész.
    - Minden SSD-met, HDD-met ellenőriztem különböző erre való szoftverekkel, egyik sem jelzett semmiféle hibát.
    - Végeztem RAM check-et (a windows sajátját, és 3rdparty-t is), egyik sem jelzett semmilyen hibát.
    - LatencyMon-al monitoroztam a DPC latency-met, ez sokáig magas volt, két eltérő frissítési frekvenciával működő monitor miatt. A monitorokat lecseréltem két egyformára, azóta a DPC latency-m jó, spike-ok sincsenek benne, stabilan alacsony.
    - Vírusirtót átmenetileg nem használok (lehetséges forrásként említették, ezért próbaképp letöröltem), de így is jöttek kékhalálok, tehát nem a vírusirtó okozta.

    A 6 legutóbbi dump-om így néz ki :
    [link]

    A fenti WhoCrashed három dolgot említ meg :
    - AUDIOPROBE HS SPA Audio driver. Erre amúgy is gyanakszom, mert furcsa hang hibákat tapasztalok, sőt, olyan jelenséget is ki tudtam már tapasztalni, hogy néha egy furcsa (szoftveres) pattogás / latency kezd kialakulni a hallott hangban, ami garantált kékhalálhoz vezet, ha nem állítom ott azonnal le kézzel a rendszert. A fenti dump-ok közül viszont 1-ben szerepel ez a driver, a másik 5-ben nem.
    - intelppm.sys. Itt említ esetleges túlmelegedést a WhoCrashed, de nincs ilyesmiről szó, minden alkatrészem hőmérsékletét figyelem, mindegyik normális, még terhelés alatt is. Az egyes kékhalálokat sem előzi meg érezhető lassulás, látszólag teljesen random történnek meg.
    - Illetve látok egy "dxgkrnl.sys"-t / "DirectX Graphics Kernel"-t is. GTX 1050 Ti-t használok, a legfrissebb driver-el.

    A BIOS-om biztosan nem a legfrissebb, a gyártó weboldalán találtam is hozzá elérhető frissítést, de nem merem használni, mert ezt a gépet használom munkára is.

    Tudtok esetleg segíteni, hogy mi lehet a probléma forrása ?
    Előre is köszönöm ! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák