Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz CriticalHit #68226 üzenetére

    Azért nem megy a törlés, mert mint (jellemzően) utólag kiderült, van utána még egy logikai partíció (D) és csak egyben lehet teljesen törölni a kettőt úgy, hogy nem kiterjesztett szabad terület, hanem standard nem lefoglalt (unallocated) legyen. Egyébként nem tudom hogyan sikerült ilyen elcseszett módon particionálni, a logikai keszekusza mellett a lemez végén még 12 MB unallocated terület is ott figyel... :D

    Megoldás, lehetőségek:

    1. Új logikai partíciót létrehozni az 50,78 GB-os szabad területen.
    2. Külső particionáló programmal hozzáadni (kiterjeszteni) az 50,78 GB-os szabad területet a D-hez, vagy esetleg a C-hez, akár az utóbbi is megoldható külső programmal. A rendszerpartíciót (C) érintő átméretezésnél pedig előtte akár mentést is lehet készíteni a Windowsról biztos ami biztos alapon.
    3. Adatmentés után törölni a D partíciót, majd a létrejött kiterjesztett szabad területet, utána pedig a C-t kiterjeszteni a létrejött nem lefoglalt területre.
    4. Adatmentés után törölni a D partíciót, majd a létrejött kiterjesztett szabad területet, utána pedig új elsődleges partíciót (4 db lehet MBR-lemezen) létrehozni a létrejött nem lefoglalt területen, ha a C mellett külön adatpartíció létrehozása a cél. Végül pedig visszamásolni a D-ről lementett tartalmat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák