Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz DS39 #12482 üzenetére

    idézet a Microsoft-tól:

    "A Windows 64 bites verziói nagyobb memóriát tudnak kihasználni,..."
    Tegyük hozzá, hogyha van. Mert ha 4 helyett csak 3.5-et lát, az nem olyan nagy veszteség. Annyi belefér.

    "A 64 bites gépek kétszer annyi adatot képesek feldolgozni, mint a 32 bitesek,"
    Mármint az alkalmazások. Csakhogy nincs 64 bites alkalmazás. Pontosabban az átlaguser keze ügyében nincs. Talán a Winrar. De pl. az IE-t nem tudod alapértelmezett böngészőnek beállítani a 64 bitest, mert nem engedi. Más 64 bites browser pedig nincs.

    Szerintem a 4 giga éppen határeset. Ha megvan minden driver, akkor túl nagy gond nem lehet, de ha már a régi nyomtatódat a 32 bites Win7 alatt is csak az XP kompatibilitási módjában tudtad feléleszteni, akkor 64 biten esélytelen lesz.
    Mindenképpen a használandó hardveren múlik a dolog, de szoftveres problémába is belefuthat az ember. Pl. a GT Legends-hez készült CD bekérős védelem nem működik Win7 alatt, csak XP-n. Szerencsére ott a fejlesztő cégnek volt annyi esze, hogy kiadtak egy védelem nélküli, letölthető változatot.

    Ez inkább lehetőség arra, hogy nem az operációs rendszer a korlát akkor, ha 8-16Giga memóriát kell használnod pl. videószerkesztéshez, vagy több virtuális gép együttes futtatásához.

    De ha sikerülne feléleszteni ezt a telepítő médiát, akkor én is kipróbálnám. A Win8 CP-t már 64 biten raktam fel, és mittudomén, működik. Firefox fut, mást nem próbáltam :))

Új hozzászólás Aktív témák