Hirdetés

Aktív témák

 • TBC_z87

  csendes tag

  Sziasztok!
  Adott egy intézményi hálózat. Ez a következő szerverekből áll (mindegyik Windows 2008 R2):
  srv1 - RDS CAL licenckiszolgáló, AD
  srv2 - terminál szerver
  srv4 - terminál szerver
  srv5 - AD, DNS, fájlszerver
  srv6 - terminál szerver.
  A terminál szerverekre Siemens Futro S400-as terminálokról (thin client) csatlakoznak a felhasználók. (Egyenlően elosztva a három terminál szerver között. Scout Enterprise szoftver felügyeli a terminálokat.)
  Történt tegnap reggel, hogy egyik pillanatról a másikra mindenkit ledobott a rendszer, és nem lehetett visszacsatlakozni. PC-ről az srv4-re és srv6-ra az én gépemről be tudok rendszergazdaként jelentkezni, de másik gépről meg nem engedi, mondván nem tudott csatlakozni a licenckiszolgálóhoz.
  Továbbá: az srv5-ös fájlszervert nem mindegyik PC-ről tudom elérni \\srv5 hivatkozással. IP-címmel gond nélkül megy.
  Hogy tudnék elindulni? Van egy olyan sejtésünk, hogy az Active Directory lehet a ludas. Ugyanis az srv1-be lépve ha az Active Directorynál a Tartomány váltására megyek, az srv1-et nem elérhetőnek látja, srv5-öt viszont online-nak. Az srv5-be lépve pedig mindkettőt "nem elérhető"-ként mutatja.
  Ilyenkor mit lehet tenni?
  Még annyi adalék, hogy amikor ez a dolog kezdődött, akkor az srv1-hez csatlakoztatott szalagos egységről szerettem volna egy fájlt visszaállítani. Viszont a NovaBackup panaszkodott, hogy nincs licencünk, ami furcsa volt, hiszen tudtommal van. Akkor láttam, hogy az srv1 c: meghajtóján nincs szabad hely. Erre lefuttattam egy CCleaner-t, amin lehetett, a tömörített attribútumot beállítottam, illetve a Kaspersky egyik (remélhetőleg) több gigabájtos cache mappáját helyeztem át a D:-ra. Kényszerhelyzet volt, máshonnan nem tudtam helyet felszabadítani, tekintve, hogy egy meglehetősen szerény adottságú szerverrűl van szó, már ami a háttértárat illeti. (És aki anno telepítette, az így is minimális helyet adott a C:-nek.) Ezután elindítottam a NovaBackupnál a kazetta beolvasását, és ekkor jelentkezett a hiba.

 • TBC_z87

  csendes tag

  válasz kabelmania27 #2 üzenetére

  Köszönöm a segítséget, megkérdezem ott. :)

Aktív témák

Hirdetés