- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Jövőre jön a Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars
gp PC-re és konzolokra is megjelenik tavasszal a remaster kiadás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LuckyDevil68
csendes tag
Boldog békeidők mikor még az 1MB-os Trident kártya is elég volt.
-
Kansas
addikt
válasz LuckyDevil68 #1 üzenetére
Elégnek elég, de arra is emlékszel, hogy mire(2D only)?
Az a Trident olyan a mostani VGA-k mellett(még a botrányosan szar GTX1630-hoz képest is), mint egy római versenyszekér egy AMG Merci mellett...
Meg hát újonnan az a Trident se volt épp egy filléres móka... majd 300-at kértek érte a '92-es dollárból...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
apatyas
Korrektor
válasz LuckyDevil68 #1 üzenetére
Biz' az nem tegnap vót már. Ha feltúrom a sarkot, én is találok ISA-s Cirrus Logic matuzsálemeket. Meg a Tseng ET 4000 volt nagy kedvenc.
Jelenbe fordulva, örülök hogy jönnek ezek is. Gondolkoztam új kártyát venni, de noha az adott keretre teljesítményben már létezett jobb, viszont nem kínált előrelépést a mostani 8GB ramról - ha már újat vettem volna a 2016-oshoz képest.
Aztán a hardveres gyengélkedésről kiderült, hogy csak a kábel volt a ludas, azóta újra nyugtom van, jó ez még.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Kansas
addikt
Just sayin'... csínján a nosztalgiával... $655-ből simán kijön egy custom hűtővel szerelt RTX4070...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
félisten
Úgy tudom a sima 4070 megmarad, az nem fut ki.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Geller72
veterán
“Az utóbbi vállalat GeForce RTX 40-es sorozat Super modelljeivel készül, amelyek 4070 Super, 4070 Ti Super, illetve 4080 Super jelzéssel jönnek. Az utóbbi kettő 16, míg az első 12 GB-nyi fedélzeti memóriát kap, ami jól jelzi, hogy halad az ipar a méretesebb memóriakapacitás felé.”
-Mintha a 4070 eddig is 12 gb rammal lett volna, nem? Akkor itt mi a “hűha”? -
félisten
A 4070 super elméletileg 20 % kal gyorsabb lesz, Mindegyik modell gyorsabb lesz csak ez nem egyértelmű a cikkből.
remélhetőleg az árazáshoz nem nyúlnak vagy lefelé maximum.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Lokii
aktív tag
Noha VGA csak a CPU CPU előtt van újítási sorrendben lehet kivételt fogok tenni, 7600 XT ígéretesnek tűnik , meg az Nvidia 4060 superek szintén
Battlemaget azért kívárom
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
tibaimp
nagyúr
Ha a 4070 Ti Super tényleg 16GB-vel jön, a jelenlegi 4070 Ti árán, akkor az számomra best buy lesz (a 4080 túl drága)! Remélem így lesz tényleg!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Alogonomus
őstag
Vásárlóknak best buy lenne a 4070 Ti Super a sima 4070 Ti árán, de az Nvidia már nem mosolyogna annyira, mert előállítási költségben szinte ugyanannyi lesz, mint a 4080, vagyis a mostani kb $1100 helyett $800 lenne a "majdnem" 4080. Ugyanúgy egy darab 380 mm²-nyi 5 nm-es AD103 chip, mint a 4080, ugyanannyi memória, alighanem ugyanaz a PCB és SMD-k is. Egyedül az javíthat az Nvidia kedvén, hogy a chip és a memória alacsonyabb "polcos" lehet, de állítólag az 5 nm kihozatala is jó, valamint a GDDR6X memóriákból is a legtöbb bőven 21 Gbps fölé mehet, vagyis sem chip, sem VRAM vonatkozásában nem ezzel tudja majd kiszórni a selejtesebbeket az Nvidia.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Alogonomus #11 üzenetére
Ne legyen igazad
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
fanti
addikt
Igazából mihez is kell 12GB-nál több VRAM?
Mert a zöld oldal az nagyon spórolósan mérte eddig a VRAM-ot, de a pirosak azért tettek éppen eleget ODA AHOVÁ TÉNYLEG KELLETT, azaz a 6700XT-től fölfelé egészen a 7900XTX-el bezáróan.
Lányom gépében egy RX 6800-as Pulse van 16GB-al, és 1440p alatt még csak olyan 10GB-ot láttam maximum betelni, nekem egy referencia RX 7900XT van a 4K-hoz, de a 12GB volt a plafon eddig...
Inkább meg kellene tanulni jobban programozni a játékgyártóknak...mert ami 2023 második felében kijött...szóval az egy okádék volt mind.
-
tibaimp
nagyúr
Jövőtállóság! Most vennék VGA-t, és nem szeretném azt látni 2 év múlva (közben terveben van monitor csere is 1440p-re), hogy keksz. Nem bánnám, ha "kibírna" 4-5 évet, mint a mostani 2070.
-
félisten
áruld el pontosan ezeket az előállítási költségeket..
Gondolod nincs búsás haszon ezekena kártyákon alapból?"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Alogonomus
őstag
Az előállítási költségtől függetlenül csak annyit kellene végiggondolnod, hogy amit az Nvidia eddig eladhatott $1200-os 4080 kártyák előállításáhozhoz, azt most 4070 Ti Super előállításához tudja majd eladni. Az AIB is tud számolni, és ha egy 4070 Ti Super-t már csak $800-os termékként tudja eladni, akkor az Nvidia-tól sem fogja szívesen megvenni az alkatrészeket annyiért, amennyit korábban a 4080 BOM-kitért kifizetett abban a reményben, hogy majd $1200-os kártyát készíthet belőle.
Ráadásul az EVGA-ügy is sokat gyengíthetett az Nvidia tárgyalási pozícióin. Ugyanúgy senki sem gondolta valós veszélynek, ahogy a Brexitet sem, aztán mégis megtörtént mind a kettő... -
GodGamer5
addikt
Lassan lesz akkor olcsó 4060ti is.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
fanti
addikt
Szerencsére egyik sem hatott meg...nem is játszom velük, mert mivel én programozó vagyok, tudom azt, hogy némi optimalizálással fele akkora hardver is elég lenne ezeknek a bughalmazoknak...így ez nálam elvi kérdés.
Ezekkel a játékokkal,a miket írtál, majd akkor fogok foglalkozni talán, ha eltelik a megjelenésüktől számítva mondjuk 2 év, és akkor már nagyjából kiforrottnak tekinthetőek, de ADDIG NEM!<tibaimp>
Jövőtállóságról nem tudom, hogy lehet-e még beszélni a számítógépes játékhardverek világában. Sajnos!
Mert hidd el, én örülnék a legjobban, ha a mostani hardveremmel el lehetne játszani még vagy 7-8 éven át. Csak sajnos ez senkinek sem érdeke, maximum neked meg nekem, de a hardvergyártóknak és a játékgyártóknak semmiképpen.
Vagy pl. itt vannak a Battlefield multik. A 2042 semmivel sem szebb mint a BF 1...ja, és mindkettőben nyüzsögnek a csalók...akár csak a BF V-ben...akkor meg mi a fenének vegyek akármilyen überállat hardvert hozzájuk, ha szarrá vernek a csíterek mindenhol....? -
Mans20
addikt
Újra kiadni a 4070-et csak 16 vrammal lett volna értelme. Jöhetett volna 4060S 1x GB inkább.
-
Kansas
addikt
A kártyákon nem igazán. A GPU chipeken van, de azt meg nem az AIB partner vágja zsebre hanem az AMD/NVidia/Intel.
Épp ezért ejtette az NVidiát és az egész VGA piacot az EVGA anno - nem érte meg nekik.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
félisten
válasz Alogonomus #17 üzenetére
Itt nem arról van szó hogy mennyi az előállítási költség csak , hanem hogy az 1200-1500 dolláros kártyából felét/ harmadát adják el, mint a 800 dollárosból . ha fele haszon akkor ugyan ott vagy vagy beljebb anyagilag ilyen egyszerű a matek.
A 4070 TI Superre re kerülő AD103 GPU-k nem adhatóak el 4080 SUper kártyának mert hibásak, selejt GPU-k ,szemét helyett 800 dollárért értékesíti Nvidia.
Anno megjelent RTX 2060 KO. kártya 2080 GPU val is azonos áron minta többi 2060...
Vram ügyileg meg ha AMD nek megéri egy 300 dolláros kártyára 16 GB Vramot rakni valószínűleg Nvidiának sem lesz probléma egy 800 dollárosra...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz makszutov.hu #26 üzenetére
Ez is egy vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz makszutov.hu #26 üzenetére
Ez nyilván irónia volt...
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Low Noise
senior tag
Az Uncharted 4 teljesen rendben van, nem bugos, 21:9 ben kb 3,5K felbontáson max grafon megy DLSS nélkül natívan 60 FPS el úgy, hogy egy rozsdás I7 3770 a proci a ram meg DDR3 16GB. A jatekot ajanlom mindenkinek, csodálatos, mondjuk a QD-OLED, HDR durván megtolja a látványt. Ja a VGA 3070 TI.
[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
válasz makszutov.hu #32 üzenetére
Mobilról írtam, ilyenkor az ékezet úgy sikerül ahogy.
-
sixpak
nagyúr
válasz makszutov.hu #30 üzenetére
Akkor a Flight Simulatornak 4090 a minimum gépigénye?
És milyen másik "normális" játék az, ami csak 4090-el megy?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
ddaydome
senior tag
Én örülök az új kártyáknak.
Amúgy szerintem lenne igény arra, hogy itt valaki egy kis summáért felbővitse a vga ramokat.
Egy 3060ti pl 16gb-vel menne szerintem."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
félisten
Ez semmit nem jelent.Nem közölhetik még a valós árakat a kiskerek.Betettem az eredeti cikket is az Nvidia találgatósba.
Az már mondjuk nevetséges hogy ez a cikk nem említi meg abban az 1 bekezdésben a várható teljesítményszinteket,helyette 3 bekezdést aldoz 1 érkező 7600 kártyára és kettő nem érkező radeon kártyára...[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz makszutov.hu #30 üzenetére
MS szimeknek a jóisten gépe se elég, ez 25 éve köztudott azthittem az X-Planesnek van új kiadása, az is hasonló hw zabáló.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Dragon3000
veterán
Csak az a gond, hogy sok részletet nem ismerünk. Mi van akkor, ha ezek a sekejtek eddig bele voltak számolva a 4080 gpu árába? Vagy másképp nézve, ami eddig kuka lett volna, azt most el tudják majd adni ....
-
Alogonomus
őstag
válasz Dragon3000 #39 üzenetére
Állítólag nagyon jó az 5 nm-es kihozatal, így a 95%-ig visszavágott 4080 chip mellett valószínűleg nem keletkezett komoly mennyiségű selejt. Esetleg lehetett pár AD103 chip, aminek kicsit magasabb feszültséget kellett biztosítani.
-
yarsley
aktív tag
Mert hidd el, én örülnék a legjobban, ha a mostani hardveremmel el lehetne játszani még vagy 7-8 éven át.
Ez akkor működik amikor nincs érdemi fejlődés. Az intel i5 2500 simán jó volt 7-8 évig.
Szvsz 3-4 évet ha hoz egy kártya az jó, 5-6 évet kompromisszumokkal. De sajnos pl a 3070 / 3070ti még ezt se ugrotta meg. A mostani 12GB-os kártyákat meg majd 27, de inkább 28ban érdemes elővenni megint és úgy értékelni.... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
yarsley
aktív tag
@Abu: mennyire hülyeség ráépíteni egy SSD-t vagy egy csatlakozóval bővíthetővé tenni egy videokártyát, hogy működjön PC-n is a direct storage?
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Kansas
addikt
Egyikre sincs szükség hozzá...
A DirectStorage már most működik PC-n amúgy, a támogatott játékokban.
Az egy dolog amire szükség lenne hozzá az a megfelelő sebességű SSD-k megfelelő piaci elterjedése, mert a DirectStorage nem igazán tud opcionális lenni, ha arra alapozod egy játék design-ját, akkor nemigen műxik jól nélküle, vagy egy csomó extra energiát bele kell ölni abba, hogy hogyan működjön, ha nem DirectStorage kompatibilis SSD-re lett telepítve... És ez adott esetben játékmenetbeli különbségeket is jelenthet....[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
Feltetelezem 32-64GB közvetlenül a kártyára szerelve sokkal olcsóbb és gyorsabb megoldás mint az usernek venni egy nagy és gyors SSD-t. De kétségtelen tény, hogy ahol nincs ott mehet a játék a rendszer SSD-hez ami lutri hogy 5-600MB-ot tud vagy 5-6Gig-et
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Dr. Akula
félisten
"4070 Super, 4070 Ti Super, illetve 4080 Super jelzéssel jönnek. Az utóbbi kettő 16, míg az első 12 GB-nyi fedélzeti memóriát kap"
A 4070 többet mint a 4080?
-
podtibi
senior tag
Én néztem ilyen 4080oc pro-art-ot 16gb vram-al és még bele is férne(a 300mm az 300) pont a gépházba, csak tudnom kellene hogy nekem minek 16gb 12(3080ti) helyett. Annyi ideje sincsen már az embernek játszásra, hogy erre kelljen költekezzen.
[ Szerkesztve ]
Ezt inkább rád bízom.
-
--Disztroj--
senior tag
-
Kansas
addikt
Szerintem te tévedésben vagy a DirectStorage lényegi működése kapcsán.
Egy 32-64GB-s SSD a világon semmit nem old meg, ha csak nem fér rá a játék telepítése.A DirectStorage nem cache-jellegű funkció, éppen ellenkezőleg, az a lényege, hogy nem kell egy köztes tárolóba(pl. system RAM, vagy akár VRAM) prediktíven feltölteni az adatokat(textúrákat, geometriát, stb), hanem on-demand, JIT módon megfelelő sebességgel be lehet szerezni őket a háttértárról direkten a VRAM-ba(NVME protokoll használatával), és csak azt ami épp akkor kell, így spórolni lehet a RAM/VRAM használaton(ugyanarra kevesebb VRAM elég, illetve ugyanannyi VRAM többre elég), ráadásul annak a mérete nem fog korlátozni semmi olyat pl a "pályák" mérete, és meg lehet szabadulni a nagy töltőidőktől, továbbá a textúrák redundáns tárolásától is amivel a töltési seek-időt rövidítették le, így a játék kevesebb helyet foglal az SSD-n is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz makszutov.hu #48 üzenetére
egy optimalizálatlan extrán rétegszintű tákolmány progival nem csoda, ha 24 gb vram kell 2001-ben a MS Train Simulator a default assetekkel se futott 15-25 fps-nél többet, és ez tíz évvel később i7-920-al se változott, annyira szuper engine futott alatta
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- BestBuy topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen