- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Radeon™ találgatós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD Navi Radeon™ RX 5700 , 5700XT
- nVidia GeForce GTX 1660 / GTX 1660 Super / GTX 1660Ti (TU116)
Hozzászólok Aktív témák
-
htc07
addikt
seedboxnál a tárhely is nagy, és a sebesség is általában legalább gigabites, viszont nem igazán tudsz mást csinálni vele, csak seedelni.
VPS-en általában korlátozottabb az erőforrás, cserébe azt csinálsz vele, amit akarsz. gyakorlatilag egy virtuális privát szerver, amire telepíthetsz bármit amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
nem tudom hogy én vagyok a hülye vagy sem, de ami délután még 2 dollár volt, mostmár 5.
nos így elég rövidre tudom fogni a dolgot, kell egy linuxos szervert bérelni valahonnan, aztán ezzel lehet felállítani a vpn szervert a legegyszerűbben:
egyébként ahogy nézem, pl. a szerverplexnél az alap KVM VPS szolgáltatásuk egy ezres havonta, és persze lehet kérni ezt is ubuntu 16.04-el.
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Digi 1Gbit nethez milyen VPN-t ajánlotok torrent meg általános felhasználásra
Gondolom a közelébe se ér egyik szolgáltató sem, de mivel még van legalább 1 évem, hogy váltsak lefele addig gondoltam keresek olyan VPN szolgáltatót amin keresztül azért stabilan, nagysebességgel netezhetek.
-
RoLand9696
csendes tag
Akinek a biztonság a fontos, annak tudom ajánlani a svéd Mullvad-ot. A kliense winre elég primitív de nagyon kicsi eltérés van a sebességnél VPN-el, szerintem egy szuper szolgáltatás. 5 euró per hónap, nincsen féléves vagy éves csomag. Ha btc-vel fizetsz, a fene se tudja, hogy ki vagy, email cimet sem kérnek. Érdemes kipróbálni, van 3 óra free. Lesse meg akit érdekel.
DigitalOcean - Ingyen 10$ Credit. https://m.do.co/c/87d537d54cc0
-
powerwade
senior tag
Pont ma játszottam a Mullvad-val. Valahol olvastam, hogy a supportjuk a Google rendszerén keresztül megy, ami sok embert elriaszt. Ami miatt nekem nem tetszett, hogy nincs féléves/éves előfizetésre lehetőség ahol esetleg lehetne "spórolni".
-
-
RoLand9696
csendes tag
Én egyetlen egy gondot látok ezekben a cikkes, tesztelős oldalakban. Benne van a pakliban, hogy fizetett teszt. Mikor VPN-t kerestem én is nagyon sok ilyen cikket átfutottam. Próbáltam az IPVanish-t, Express VPN, Nord VPN..ami mondjuk tényleg jó is. Utána szétnéztem Redditen és megtaláltam ezt az oldalt: [link] Itt írta azt a srác, hogy sok a szponzorált teszt és ebből adódhat a félrevezetés. Így elkezdtem szépen böngészni a srác chart-ját és szépen ki lehet szedni belőle az adatokat, hogy melyik szolgáltató milyen titkositást használ, hány szervere van, stb.
[ Szerkesztve ]
DigitalOcean - Ingyen 10$ Credit. https://m.do.co/c/87d537d54cc0
-
Véreshurka
senior tag
Jómagam most Ivpn-t használok win és android alatt. Win alatt van saját kliense ami szerintem nagyon jó: ivpn firewall-nak mondják, de igazából egy kill switch, ami annyit csinál, hogy lekapcsolja azonnal a netet ha megszakad a vpn kapcsolat, majd automatikusan visszakapcsol ha megint helyreáll. Androidon sajnos "csak" az OpenVpn appal lehet működtetni. Mivel nekem a legalapabb T csomag van nem is optikai kabelen, így a sebességről nem tudok nyilatkozni, a T által nyújtott sebességet (2MB) hozza. Még előfizettem a NordVpn-re is, de ott a kill switch csak a meghatárouott progit lövi le, nem a teljes netet, így azt winen nem használom, androidon néha váltok. Elég jól fejlődik egyébkent az appja mind winen, mind androidon is, plusz ugye helyileg az egyik legjobb helyen van.
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Habár csábító a NordVPN 2 éves akciója, sajnos 3 nap alatt számtalan alkalommal "ledobott" különböző szerverekről. Innentől felejtős. Az hogy saját programja van, nem érdekes, hardcore openvpn user vagyok
@chros asszem szembejött Redditen a kupon. talán a /r/vpncoupons subreddit volt az.
-
Thauxeeb
tag
Nagyon leegyszerűsítve most úgy néz ki a hálózatod hogy:
Gép -> Router/Modem/Switch/Valami -> Szolgáltató -> Internet (-> nem legális letöltős oldalak)
S ugye mivel bármit csinálsz, az a szolgáltatón keresztül megy, éppenséggel látja is hogy, mit töltesz le.
VPN-nel úgy néz ki a dolog, hogy:
Gép -> Router/Modem/Switch/Valami -> Szolgáltató -> Internet -> Valami VPN szerver amivel titkosítva kommunikálsz -> VPN szolgáltató internetje (-> nem legális letöltős oldalak)
Itt ugye mivel titkosítva van, a szolgáltató csak annyit lát, hogy valamit kommunikálsz valami VPN szerverrel.
Viszont ilyenkor ugye a VPN-es oldalon elég gyorsnak kell lenni a netnek, hogy a nem legális letöltős oldalakról letöltse a cuccot és azt neked még fel is töltse. Na ilyet ingyen senki nem ad, általában ezért vannak fizetős VPN-ek, de ha van itthon olyan emberke akinek gyors a netje ahhoz (főleg a feltöltése ami a Te letöltésed lesz), hogy a Te töltögetésed ne zavarja, meg lehet kérni Őt is, hogy Ő legyen a VPN szerver, Te pedig hozzá csatlakozol. -
chros
őstag
AirVpn (van normalis portforwardja, openvpn, bitcoin fizetes, 3 napos tesztuzem; olvass vissza), engem is 1 honapja, csak nem Virgin, hanem PlusNet.
Akkor kapcsold le addig, mart allitolag kemenyen buntetnek a 3. level utan.@xenonboy13: miert nem tudtam errol 1 honapja
-
kisfakir
csendes tag
Sziasztok!1043nd v1.routeremre most tettem fel a ddwrt-t.Szeretnék beállítani vpn szervert,lehetőleg pptp-t(tudom biztonság,meg jobb az open vpn). Csak nyaraláshoz tudjam külföldről az itthoni vnp -en keresztül a D..I onl..e appon keresztül nézni a meccseket(amúgy a szolgáltató is D..I,most már publikus IPv4-el,NAT-juk alól kivéve).Neten fellelhető több féle megközelítéssel a konfigurálasa a vpn-nek.Én belőttem nagyjából ezek alapján,próbáltam csatlakozni tablettel Any Connetel nem sikerül,időtúllépés...
DDNS-em működik(kintről webkamerát elérem).PPTP szerver engedélyezve,
Broadcast sup. Tiltva,
MPPE engedélyezve,
DNS1 DNS2 WINS1 WINS2 üresen hagytam,
MTU MRU alapon(1436),
Szerver ip:100.0.0.1
Kliens ip(k):100.0.0.2-9
Max csatl.kliens:10
CHAP jelszavak:
user * passw *(szóköz,csillag a helyén)Port forward fülön:
1723,1792 portok router ip címére forward beállítva(TCP).A router ip más tartomány(192....)mint a korábban itt beállított 100.0.0.1
Mit kellene még beállítani ill.módosítani akár a most leírtakon,hogy kapcsolódni tudjak kintről a VPN szerveremre,és azon keresztül menjek a netre? -
Savageboy
aktív tag
Szerintem ha VPN passthrough lapon engedélyezve van, akkor nem kellene, hogy a tűzfal eldobálja a GRE csomagokat (mondjuk külön a GUI-ban így név szerint nem is szerepel szerintem, max. SSH-val kapcsolódva és kilistázva az iptables szabályokat látszódna pontosan a helyzet).
Ugye nem LAN oldalról próbáltál csatlakozni a szerverhez, hanem mobilnetről/más helyről? Milyen klienssel próbálkoztál? A router előtt van valami eszköz (pl. modem) ami bezavarhat? Esetleg a routeren levő logok segíthetnek kideríteni a hiba okát.
[ Szerkesztve ]
-
Savageboy
aktív tag
Hát akkor marad az, hogy a routerre belépve SSH-val kellene megnézni írnak-e valami hasznosat a logok, az előzőleg linkelt komment alapján:
killall pptpd
sleep 10
echo -e 'debug\ndump' >> /tmp/pptpd/options.pptpd
pptpd -c /tmp/pptpd/pptpd.conf -o /tmp/pptpd/options.pptpdEzután próbálj meg csatlakozni, majd:
cat /var/log/messages | grep pptp
-
bulek
tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni openvpn ügyben.
Adott egy hálózat, amiben 2 router van. A fő router egy családi ház internetellátását adja, a második pedig az ott működő vállalkozásnak.
Az 1. router (192.168.5.1) osztja az ip-ket, erre van kötve a 2. router (192.168.5.2), mint switch. Az elsőn gyári, míg a másodikon openwrt fut, és ez alá van telepítve az openvpn.
Becsatlakozni sikerült, ez a rész jó is.
Az openwrt-s routert 10.8.0.1-n elérnem, de semmilyen egyéb 10.8.0.x ipt nem tudok pingelni, csak a becsatlakozott itthoni gépét, ami 10.8.0.6-t kap. Pedig még van egy hálózati nyomtató, ami a 192.168.5.200Köszi előre is,
[ Szerkesztve ]
-
Savageboy
aktív tag
Nem teljesen értem hogyan szeretnéd megvalósítani a dolgot. Gondolom az OpenWRT-s router az OpenVPN szervered, amire az asztali gép OpenVPN klienssel kapcsolódik, igaz? A hálózati nyomtató szerintem kizárt, hogy támogasson OpenVPN klienst, ezért nem is tud csatlakozni a tunnelhez (és így nem kap 10.8.0.x szubnetes IP-t).
Szerintem inkább a jelenleg gyári szoftvert futtató routeren kellene fusson az OpenVPN szerver, és a másodlagos routeren pedig egy OpenVPN kliens, ami az első routerre csatlakozik, így a második routerre kötött eszközök (külön kliensszoftver nélkül) csatlakozhatnának a tunnelhez.
-
jerry311
veterán
10.8.0.x az a default OpenVPn tartomány. Csak a routernek meg a becsatlakozott gép(ek)nek lesz ilyen címe.
A többi eszköz nem kap 10.8.0.x címet.
Ez az egyik probléma.
A másik, hogy a 10.8.0.x hálózatot senki sem fogja ismerni a 192.168.5.x-ben, ennélfogva mindenki a default gatewayhez küldi vissza a választ, ami a 192.168.5.1. Ez a router viszont megint nem tud semmit a 10.8.0.x-ről, tehát kiküldi az ISP-nek, ami meg szépen eldobja ahogy kell.
Vagy a defualt gateway-re teszed a VPN szervert vagy beállítasz route-okat, hogy a 10.8.0.x-et a 192.168.5.2-n keresztül lehet elérni.https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox
-
bulek
tag
A vpn-t arra használom, hogy otthonról elérjem a céges file szervert, ami sikerül is. Az Ftp is menne, csak így egyszerűbb az ott lévő dokumentumok szerkesztése. Az elsődleges router nem okosítható, ezért van az irodain openwrt.
A nyomtató elérése csak opció lenne, mert nem akarom kiengedni nyilvánosan a portját.
Próbálkoztam route beállításokat, de nem jött össze.
Hozzászólok Aktív témák
- Autós topik
- Banggood
- Háztartási gépek
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Radeon™ találgatós topik
- [Re:] Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Épített GAMER! Asus B85M-G/i5 4590/16GB DDR3/GTX 1050Ti/120GB SSD/1TB HDD/CM K350/Chieftec 450W
- Lenovo I7-5500U 8Gb 256Gb Win10pro + HP1510 multi
- Épített GAMER! MSI H310M/i3 8100/8GB DDR4/GTX 1050 Ti 4GB/SSD+HDD/Kolink ház + Chieftec 450W
- MSI GTX 1070 8GB GDDR5 Armor OC Eladó! 66.900.-
- Akalmi áron,Lenovo Yoga 730 teljes fémvázas,ultrabook, üzletből,garancia. i7-8550U/16GB/4K UHD TOUCH