Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • whbear

    senior tag

    Játszottam kicsit ezekkel a PBX-ekkel. A 3CX nagyon könnyen konfigurálható, jó az androidos kliens is, push alapú nem eszi az akkut, van (csak az van) provisioning, van ingyenes license, de.. Nagy, több mint 1 mp a hang késése és a Google szerint más is küzd a problémával. Próbáltam Cloud szerveren, fizikai szerveren is, de a késés miatt nem használható munkára.
    A mostani teszt alanya a FreePBX disztró. Az OPL hosted verziót is próbáltam, saját VPS-re is telepítettem (csak Cent OS, commercial modulok nem mennek ilyenkor nem is kellenek). Az igazi megoldás a FreePBX ISO telepítése vagy a VULTR cloudra vagy saját fizikai szerverre.
    Késés szinte nulla, hangminőség kiváló, viszont valami miatt nagyon merítette az akkut androidos klienssel, ugyanazokkal a beállításokkal amivel a pbxes jó volt. Azt a megoldást találtam rá, hogy az új Bria tud push üzemmódot. Így nem merül az akku, jó a hangminőség és mindig célba ér a bejövő hívás. Egy hátránya van, hogy nagyon bonyolult a dial pattern beállítás. Legalábbis egyelőre, de már elértem sikereket.

    Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

Új hozzászólás Aktív témák