Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
Hirdetés
-
Megújult a Linkin Park
lo Megújult a Linkin Park, az új énekes Emily Armstrong, amit egy egyórás élő koncerttel jelentettek be.
-
AI jósolja meg, hogy merre megy a tajvani tájfun
it A Bebinca trópusi viharból könnyedén tájfun lehet, ennek útját pedig AI segítségével jeleznék előre Tajvanon.
-
Bemutatta második generációs hajlítható telefonjait a Tecno
ma A Phantom V Flip2 és V Fold2 szeptember 23-tól kaphatók, de sajnos elkerülik az európai régiót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
Pfff, szép elnevezés. A gúnynévhez csak egy f betűt kell elvenni és kész.
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Trailblazer
addikt
Nálam (i7 13700K) nincs is és nem is volt probléma. Igaz, nem is volt overvolt (hehe), inkább mínuszos offset. Valamint a bios-t (ASRock Z790 Steel Legend) is azonnal frissítettem, amint jött új.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
sutszi
veterán
Szerintem egyértelműbb lett volna, ha azokat említi a cikk amelyek érintettek.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
azbest
félisten
hááát, kb mindent
Mondjuk, nem tudom, ezek a nem érintett szériák miben különböznek a többitől. Ha ugyanott készültek, ugyanolyan technológiával, akkor lehet hogy úgy nem érintettek, hogy a degradáció csak később jön ki rajtuk, amikor már nem garisok.
Ahogyan a hibát javító mikrokód is csak lassítja valószínűleg a degradációt.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Pont év végén terveztem cpu cserét, 4 éve 10700 nonK-val tolom....4080 mellett.
Akkor elvileg mindegyik fos?
A non K modellek is, mert én azokat veszem mindig, 65W fogyasztás miatt...pontosabban a normális hőfokok miatt.
Az mondjuk pont nem érdekel, hogy xy-nál nem volt gond, ami szar, az szar.
Mindig Intel-t használtam, de gondolom az AMD-nek is vannak 65W-os cpu-ja.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
yorgashx
tag
A megoldás persze az, hogy a 300 ezres proci teljesítményét fogd vissza 100 ezresére.
Gondolom az Intel is tisztában van vele, hogy az a "néhány százalék" teljesítmény nagyon meredeken dobta meg az árakat; ha most ezt a plusz elveszik, akkor illene kártéríteni is. -
proci985
MODERÁTOR
nagyon szep nev a degradalodasra
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
roseA580
junior tag
Milyen jó hogy anno csak i5 10 Gen-re fejlesztettem Gen háromról és nem a 13-14-re!
Gondoltam a 11 Gen-re is, de ez bizonyos szempontból visszalépés lenne számomra, persze a gyorsabb memória sebesség és a PCIe 4.0, nomeg a plusz M2 SSD csatlakozási lehetőség azért jól jönne. -
Tesztelo.hu
senior tag
Asrock Z790 alaplapom van, ők már június 17-én kiadtak egy frissítést: "Optimize BIOS default for 13&14th Gen K SKU by Intel recommended settings." - Vajon ez ezt a javítást takarja? Azóta csak "Update CPU microcode to 0x129" nevű frissítés jött ki augusztus 9-én. Ők már júniusban megcsinálták volna a BIOS módosítást?
-
Ribi
nagyúr
válasz Tesztelo.hu #16 üzenetére
Az még az előző, akkor még nem derültek ki ezek a dolgok.
Azok a power target beállítós dolgok voltak.[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
A 0x129 a fix csak nemtudom az a végleges vagy még az sem 100%os. Mondjuk én eleve akkor vennék intelt ha már fél éve kinn lenne ez és elhalna a rinya
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
sixpak
nagyúr
Köszi mindenki.
Ránézek arra is, passzolom az árakat is, 4 éve 120 volt a cpu és 70 a lap.
Most arra készülök, hogy 150 és 100 lap....de még tényleg nem néztem, nem sürgős annyira.Szerk.: ránéztem, tényleg annyi lesz 155 a R7.
Amúgy nem gáz, hogy 8 mag, 16 szál?
A 4 éves I7 is az.
Nem is játékokhoz, ahhoz gondolom elég, Photoshop, Lightroom, ilyesmikhez.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Csabis
aktív tag
Eme CPU feszültség gond I9 9gen is előfordul.
Mégsem javították. -
MontyCrew
senior tag
válasz Dragon3000 #26 üzenetére
Igen, opció volt teljes mértékben a kis fogyasztás, Mitx építés miatt amúgy is mindig problémás a hő elvezetése. Egy T jelzésű lett volna ideális, de szerencsére drágábban adják, mint erősebb társait Mikor vettem már voltak hírek erről, hogy vannak bajok, de akkor is csak K-s és i7 i9 volt porondon, Ezeknél sokat nem változtattak, sőt ha jól tudom itt még van előző generációs magra épült 14gen is
-
sutszi
veterán
Mondjuk nekem egyelőre csak az a kérdés, hogy mobil 13 gen Intel-es laptop vehető vagy felejtsem el?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hokuszpk
nagyúr
a 0x129 -es mikrokód az a második kör ; az elsőt az "Intel Baseline Profile" bevezetésével és ( elméletileg ) default kötelezővé tételével futották.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen