Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • aurum

    senior tag

    válasz popey37 #2645 üzenetére


    abban az esetben igazad lenne, ha ezeknek a szivattyuknak a vegnyomastol fuggetlen lenne a szallitasi kapacitasa. de ez nem igy van.

    Bővebben: link

    nekem ilyen szivattyum van. ha sorba van kotve a ket blokk 6-os belso atmeroju csovel akkor nagyon zorog, mivel a ket blokk es a csovezes nagyon lefojtja. a kimeneti nyomas megno es lecsokken a szallitott mennyiseg. a zorges megszuntetetsere ki kellett vagnom az elroemeno csovet hogy noveljem a viz elvetelt es lassitsam a rotort. ez igy boven eleg a huteshez.

    ha a ket blokk sorban van akkor a masodik mar melegebb vizet kap mint parhuzamos kapcsolas eseten.

    a szivattyu .8m max emelo magassaggal bir, itt a vegnyomas 10m vizoszlopnal 1bar -> 1000mbar akkor .8m-nel 80mbar. a max szallitasi kapacitas 450l/h ez nulla nyomasnal ertendo a vegnyomasnal ennek 8..10% realis.

    ha a ket blokk sorban van akkor az ellenallasuk osszeadodik es ilyenkor a kifolyo csovon eppen csak csorog a le. szemre 10..15% lehet vagyis a ket blokk ellenallas -80mbar koruli. ha a ket blokkot pahutamosan kotjuk akkor a keresztmetsze a dupaljara no es az eredo ellenallas is a felere csokken.

    mivel ezeknek a szivattyuknak eleg meredek a nyomas/szallitott mennyiseg gorbeje, kisebb nyomason nagyobb mennyiseget tudnak szallitani.

    tehat elmeletileg az aramlasi sebesseg nem csokken parhuzamos kapcsolaskor inkabb no es a szivattyu nem porog annyira es mind a ket blokk hideg vizet kap.

    a fenti szivattyunal parhuzamos koteskor a zorges megszunik es a proci hofok sem valtozik.

    ami hiba lehet, az osztoig es a gyujtotol azonos atmeroju cso megy a oszto es gyujto kozottivel. vizhuteskor a legnagyobb ellenallast a hosszu csovek fejtik ki. probalj egy 1m-es es egy 3m-et 6-os belso atmeroju csovon atfujni... szoval ilyenkor tenyleg nem erezheto javulas. ezert ezeket a csoveket sokkal, legalabb 2.5x vastagabra kell meretezni a blokkokhoz meno csoveknel..

    van amikor a ket blokk ellenallas nem azonos ilyenkor a bekoto cso hosszaval szepen be lehet hangolni a rendszert.

    I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

Aktív témák