Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
(#3504) amargo
(#3505) martonxAz lett volna a cél, hogy 0 C# kóddal tisztán a Binding segítségével jöjjön létre a felület...
A dolog kicsit más irányból lett megközelítve és így már elfogadható az eredmény.A lényeg, hogy kell a két DDS, DE ők egy közös Context instance-on osztoznak. Ez szükséges mindenképpen. A megoldás meg végül az lett, hogy a fel lett téve a felületre egy datagrid és annak a SelectedItem.ProductCategory-ja lett Binding-olva a Combobox SelectedItem-hez.
Így:
<ComboBox Height="23" HorizontalAlignment="Left" ItemsSource="{Binding
ElementName=pRODUCTCATEGORYDomainDataSource, Path=Data}" DisplayMemberPath="NAME" Margin="664,223,0,0"
Name="pRODUCTCATEGORYComboBox" VerticalAlignment="Top" Width="224" SelectedItem="{Binding Path=SelectedItem.PRODUCTCATEGORY, Mode=TwoWay,
ElementName=pRODUCTDataGrid}"
SelectionChanged="pRODUCTCATEGORYComboBox_SelectionChanged"
Loaded="pRODUCTCATEGORYComboBox_Loaded">
<ComboBox.ItemsPanel>
<ItemsPanelTemplate>
<VirtualizingStackPanel />
</ItemsPanelTemplate>
</ComboBox.ItemsPanel>
</ComboBox>A működés most úgy néz ki, hogy a DataGrid-en kiválasztok egy rekordot és ekkor a Combobox-ban a kiválasztott elem a rekordhoz tartozó ProductCategory lesz.
Lenyitom és az értékkészletként az összes kategória megjelenik. Kiválasztok egy másikat kategóriát(Mert szeretném módosítani.)
Ekkor (mivel Binding Mode=TwoWay ) ezért a Datagridbe visszaíródik az új kategória és a grid DDS-ére meghívom a SubmitChanges metódust(A példa kedvéért egy gombbal) ami pedig visszaírja az adatbázisba.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest