- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Házi hangfal építés
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Megapixel vs. Valódi Kép: Amit a Gyártók Elhallgatnak
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
pontosan! de már 75hz is megváltás a 60hoz képest!
ha csak egy excel tábla van nyitva, akkor mindegy, de amikor a nyomorék iratkezelőbe egyesével másolgatod átfelé az excel táblából soronként a szemetet (köszönhetően a 22. századi digitális ügyintézésnek hazudott, haveri alapú beszerzésnek), közben 8x8 pixeles jelölőnégyzeteket is el kell találni, olyankor a 60hz a pokol. meg a vezetékes 2000ft-os egér is.
egy dolog, hogy nem haladsz úgy 60hz-en, ami sokkal fontosabb, hogy délután 2-re kifolyik a szemed, az agyad. már 75hz-en is sokkal-sokkal kevésbé fárasztó.
tehát nekem tapasztalatból egyértelmű, hogy irodázni sem elég a 60hz, úgyhogy ilyen monitor talán ingyen kellene, hiába 100+2 év a gari.Igen, a 60-hoz képest már a 75 Hz is nem kicsi javulás, de azért még az is meh.
-
Héraklész
senior tag
A NEC Display Solutions esetében már nem is "hattyúdalról" beszélünk, mert sajnos 6 éve már Foxconn tulajdon!
Az EIZO kapcsán ugyanakkor szvsz nem borús a jövő.
Első helyen vannak a légiközlekedés számára gyártott kijelzők piacán, az egyik legjelentősebb szereplőnek számítanak a radiológiai célra gyártott, és hadi- és biztonságtechnikai kijelzők piacán, valamint a professzionális grafikai tervezésre, stúdiókban, fotó stúdiókban, nyomdákban használt kijelzők között is valódi prémiumnak számít ez a márka.
A pénzügyi stabilitása is példás:
EIZO Co., Ltd (www.crex-data.com)
EIZO Corporation (www.stockanalysis.com)
Szignifikáns saját tőke arány, pozitív cash flow, nagy készpénzállomány, kiszámítható, stabil osztalékkifizetés, és jó pénzügyi eredmények, bővülés a 2023-as, 2024-es recesszió után.
Mindezek nem egy olyan vállalat ismérvei, amely egy kínai felvásárlás küszöbén áll...
Annak idején ugyanígy állt az NEC vagy a Sony, aztán az innováció hiánya vagy értelmetlensége lehúzta őket a klotyón.
-
FoxiestFox
félisten
A NEC Display Solutions esetében már nem is "hattyúdalról" beszélünk, mert sajnos 6 éve már Foxconn tulajdon!
Első helyen vannak a légiközlekedés számára gyártott kijelzők piacán, az egyik legjelentősebb szereplőnek számítanak a radiológiai célra gyártott, és hadi- és biztonságtechnikai kijelzők piacán, valamint a professzionális grafikai tervezésre, stúdiókban, fotó stúdiókban, nyomdákban használt kijelzők között is valódi prémiumnak számít ez a márka.
Szignifikáns saját tőke arány, pozitív cash flow, nagy készpénzállomány, kiszámítható, stabil osztalékkifizetés, és jó pénzügyi eredmények, bővülés a 2023-as, 2024-es recesszió után.
Mindezek nem egy olyan vállalat ismérvei, amely egy kínai felvásárlás küszöbén áll...
Sokat olvastam az itthoni fórumokon hogy az eizo csak túlárazott business class vacak, de én mint akinek a 80-as évek végétől napjainkig van vele tapasztalata hát csak annyit tudok mondani, jó az.

A CRT korszakban konkrétan jobb monitorokat csináltak Sony csővel, mint a Sony.
Az LCD éra már uncsi éra, de a fullhd ejzóm megvan vagy 8 éve, és már akkor is idős volt, amikor vettem. A legutóbbi telet a tornácon töltötte szegény mert nem volt szükség idebent laposmonitorra, de még ezt is túlélte. -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
Modern (-ish, 2000 utáni): Win10 PC, 20" Eizo CRT (kb 135kHz-ig megy, tehát 1600x1200 105 Hz körül van a sweet spot),
Na jó, de ehhez olyan VGA is kell, aminek nem moslék az analóg képe...
(Annó majdnem elsírtam magamat, amikor a Matrox Millenium G200-at lecseréltem Asus V3400TNT-re, utóbbinak olyan homályos képe volt 1280*960@100Hz-n.)
"(Annó majdnem elsírtam magamat, amikor a Matrox Millenium G200-at lecseréltem Asus V3400TNT-re, utóbbinak olyan homályos képe volt 1280*960@100Hz-n.)"
Persze, de nálad az iiYAMA VM Pro 521 egyébként is nagyon magasra tette a képminőség iránti igényt.
Régi szép idők...!
-
FoxiestFox
félisten
Modern (-ish, 2000 utáni): Win10 PC, 20" Eizo CRT (kb 135kHz-ig megy, tehát 1600x1200 105 Hz körül van a sweet spot),
(Annó majdnem elsírtam magamat, amikor a Matrox Millenium G200-at lecseréltem Asus V3400TNT-re, utóbbinak olyan homályos képe volt 1280*960@100Hz-n.)
Hát igen, anno ez nem volt magától értetődő. Manapság már vannak jó minőségű adapterek, melyekkel dp és hdmi forrásból is megoldható egy ilyen monitor használata.
-
Narasim
senior tag
pontosan! de már 75hz is megváltás a 60hoz képest!
ha csak egy excel tábla van nyitva, akkor mindegy, de amikor a nyomorék iratkezelőbe egyesével másolgatod átfelé az excel táblából soronként a szemetet (köszönhetően a 22. századi digitális ügyintézésnek hazudott, haveri alapú beszerzésnek), közben 8x8 pixeles jelölőnégyzeteket is el kell találni, olyankor a 60hz a pokol. meg a vezetékes 2000ft-os egér is.
egy dolog, hogy nem haladsz úgy 60hz-en, ami sokkal fontosabb, hogy délután 2-re kifolyik a szemed, az agyad. már 75hz-en is sokkal-sokkal kevésbé fárasztó.
tehát nekem tapasztalatból egyértelmű, hogy irodázni sem elég a 60hz, úgyhogy ilyen monitor talán ingyen kellene, hiába 100+2 év a gari. -
Acélfarkas
őstag
Külön monitorkarral megoldható.
-
Tschubi
aktív tag
"pivotba forgatás kivételével mindenhogy mozgatható"
Azt mégis hogy a fenébe tudhatná? -
nyunyu
félisten
Ja, hogy már az ablakmozgatásnak is 200 Hz-en kell történnie a mainstreamben.
Akkor viszont jobban jártam nálatok, nem kell monitort vennem.
Ha szép mozgást akarok, ott a CRT, az Excelnek és JIRA-nak jó lesz a 60Hz.dab: nálam sincs olyan sok hely, de azért szétszórtam a házban pár per-use-case sarkot ahová le tudok ülni.
95-2000: Win98 PC, 18" Samsung CRT 1024x768 85Hz, (megy feljebb de ugye éra-pontosság ftw)
90-95: Pentium 1, 15" CRT, DOS felbontások és Hz-ek
+céges laptop a régebbi fullhd ips-re kötve.
De elismerem amit csinálok elég niche. Viszont tényleg furcsa, hogy bár nálam jobban senkit sem triggerel a szar mozgásmegjelenítés (nem véletlen használok lcd helyett CRT-t a modern gépen is), de windowsban, és munkára, vagy weboldalt görgetve oly mindegy, mert az első dolog amit kikapcsolok, a simított görgetés, hiszen úgy fárasztja a szemet, ahogy semmi. Szép szakaszosan, követhetően, nem kell azt a képet újrarajzolni másodpercenként százszor. Telefonon megtűröm.Modern (-ish, 2000 utáni): Win10 PC, 20" Eizo CRT (kb 135kHz-ig megy, tehát 1600x1200 105 Hz körül van a sweet spot),
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha szép mozgást akarok, ott a CRT, az Excelnek és JIRA-nak jó lesz a 60Hz.dab: nálam sincs olyan sok hely, de azért szétszórtam a házban pár per-use-case sarkot ahová le tudok ülni.
95-2000: Win98 PC, 18" Samsung CRT 1024x768 85Hz, (megy feljebb de ugye éra-pontosság ftw)
De elismerem amit csinálok elég niche. Viszont tényleg furcsa, hogy bár nálam jobban senkit sem triggerel a szar mozgásmegjelenítés (nem véletlen használok lcd helyett CRT-t a modern gépen is), de windowsban, és munkára, vagy weboldalt görgetve oly mindegy, mert az első dolog amit kikapcsolok, a simított görgetés, hiszen úgy fárasztja a szemet, ahogy semmi. Szép szakaszosan, követhetően, nem kell azt a képet újrarajzolni másodpercenként százszor. Telefonon megtűröm.Nem, de a bare minimum 100 Hz azért legyen már meg. Kevesebbel még az egérpointer mozgatása is olyan input lagos, hogy az siralom.
Nekem sem kell monitort vennem. 1995-től 2016-ig CRT-ket használtam, azóta meg ugyanazt a 144 Hz-es LG TN-t, amiből mára van három egyforma (24GM77).
-
FoxiestFox
félisten
De elismerem amit csinálok elég niche. Viszont tényleg furcsa, hogy bár nálam jobban senkit sem triggerel a szar mozgásmegjelenítés (nem véletlen használok lcd helyett CRT-t a modern gépen is), de windowsban, és munkára, vagy weboldalt görgetve oly mindegy, mert az első dolog amit kikapcsolok, a simított görgetés, hiszen úgy fárasztja a szemet, ahogy semmi. Szép szakaszosan, követhetően, nem kell azt a képet újrarajzolni másodpercenként százszor. Telefonon megtűröm. -
dabadab
titán
Gamelsz ho-ban, vagy multimédiás melód van, hogy nem elég a 60Hz?
Egy régi fullhd ejzón ho-zok (már amikor nem az ölemben van a lapi), szerintem pont erre alkalmas még, gémelni már nem szoktam rajta.Gamelsz ho-ban
Szerintem viszonylag kevés ember tart otthon külön dolgozós meg játszós monitort, már csak a helyhiány okán is. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy régi fullhd ejzón ho-zok (már amikor nem az ölemben van a lapi), szerintem pont erre alkalmas még, gémelni már nem szoktam rajta.Szerintem is gyász amúgy, irodázni is. Az első ablakmozgatásnál vagy görgetésnél kiveri az ember szemét.
-
FoxiestFox
félisten
Egy régi fullhd ejzón ho-zok (már amikor nem az ölemben van a lapi), szerintem pont erre alkalmas még, gémelni már nem szoktam rajta. -
dabadab
titán
A 60 Hz nagyon gyász (főleg egy home office-ba szánt monitornál) és fogadni mernék, hogy nekik sem sikerült azt megoldaniuk, hogy az ethernetet (legalább opcionálisan) ne kapcsolgassa a KVM.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Héraklész
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Héraklész
senior tag
Egy idén alakult kínai cégben több innováció van, mint az EIZO utolsó évtizedében.
-
zooly
aktív tag
"Mezei" IPS Black panel van bennuk, mint a tobbi mostanaban megjelent felsobb polcos IPS monitorban.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van csoda-IPS-ük is, nem egy, nem kettő. Meg gyorsabb kijelzőjük is, bár nem igazán jellemző.
A garanciaidő meg a minőséget tükrözi. 5, meg 7 évek, az LG-féle, 3 napos bright subpixel itt 6 hónap.
-
Cassi
őstag
Furcsa
hibbantcég ez. A japánokra jellemző ez is. A kereső 60 db monitort hoz fel, ebből 58 db 60 Hz-es IPS. Most biztos jön mindjárt valaki, hogy ez nem sima IPS, hanem csoda-IPS. Hát persze.
Kamaszuka itt dolgozhatott, mielőtt elvitték harcolni a dzsungelbe.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 Plus 85% 128GB (1év Garancia)
- Lenovo L14 Gen 1.,FHD,14",i5-10310,8GB DDR4, 256GB NVMe SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző