Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz hito #9044 üzenetére

    Totál igazad van hogy mi a pékért fáj a Sonynak ha nem butít valahol.

    Sok esetben user error egyébként, megfelelő beállítással "rendben van" a fullHD-ja az A6300nak, csak nagyon kevesen veszik a fáradtságot hogy rendesen beállítsák. Az SLOG nincs hatással a részletre.

    Az A6000-nek nagyon jó képe van, csak ne vedd -1 sharpening alá. Sőt, igazándiból vivid profilban +1 sharpnessel táltosodik meg. Persze nem lesz olyan mint az RX vagy az NX1

    Az A6300 1080pje azért gyenge mert a 24MP-s (ami 16:9-ben 20MP) szenzorról line skippel 13MP felbontást mintavételez és azt méretezi le 1080p-re. Vagyis van moire és aliasing, bár nem annyira vészes.
    4K esetén a teljes 20MP felbontásról méretez, azért tud elképesztő részletességű 4K-t.

    Épp vágok egy esküvőt amit (szinte) végig 1080p 50p-ben rögzítettem, szerintem 1,5 óra és kész vagyok, akkor feldobom és eldöntheted hogy tetszik a 1080. Szerintem bőven kiválló.

    szerk: sajnos sokan ahelyett hogy maguk próbálgatnák, a neten leírt igazságokból emelik ki sokszor a nem megfelelő részeket. Az élesség -7 - +7 skálán lehet állítani. Alap tézis évek óta hogy nem élesítünk kamerán belül mert az csak rossz lesz. FullHDnál -3 a golden beállítás, -3 alatt elmossa a részleteket. És sokan ugyanazt a beállítást használják 4Khoz mint fullHDhez. a 4K elbírja a -7-et a fullhd nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák