Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz Alabástrom #6537 üzenetére

    Mivel elég masszív tudásanyagot kell felszedned én úgy gondolom, hogy érdemes az egyszerűbbik végén megfognod a dolgot.
    Kell hozzá egy akciókamera és egy ipad 4 (vagy annál újabb) ami legalább 32, de inkább 64 GB-s. Az iMovie nagyon egyszerűen használható, simán lehet zenés klippet vágni vele, jobban viszi a 1080p videóvágást mint sok asztali gép.

    Mikor kinövöd néhány hónap után ezt, addigra lesz fogalmad az alapokról, az ipaden kb 5000 forint deficittel túl tudsz adni.

    Utána jön a Davinci Resolve. Brutálisan összetett, szerintem nehéz megtanulni, de benne van a potenciál hogy ez a program a jövő. Én Final Cut Pro X-et használok vágásra, de ha nulláról kezdeném, Davincit tanulnék, mert ingyenes, villámgyors és sok funkciója sokkal jobb mint bármelyik másik szerkesztőprogramé.

    Az Adobe Premiere mindent tud, de tán a leglassabb.
    A Sony Vegas szerintem túlságosan old scool.
    A Final Cut Pro X csak akkor játszik ha MAC-ed (vagy hackintoshod) van, szerintem a legkönnyebben tanulható és az egyik leggyorsabb.
    Avidhoz és Ediushoz még nem volt szerencsém.

    Azért action cam (vagy mobiltelefon!), mert leveszi a válladról azt a terhet hogy figyelned kell a framingre, a DOF-ra, a shutter speedre, a colorgradingre. Majd ha már megvolt az első pár vágott anyagod szerintem akkor érdemes elmenni SLR/MILC irányba, mert bár sokkal szebb eredményt lehet velük kapni mint egy kis szenzoros eszközzel, sokkal több munka is jól csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák