Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz *Ropi* #18283 üzenetére

    "Én tudtam, hogy esélytelen, hogy a másik két eszköz kalibrálása nélkül ugyanazt lássa, ezt el is mondtam neki. Azóta futott még pár kört máshol, de nem meglepő módon sehol nem orvosolták a problémáját."

    Ha már ennyire fontos neki, hogy az iOS eszközeivel összelője a monitort, akkor vegyen olyat, ami tud P3-at és dolgozzon ebben a színtérben. Nekem sem ártana ilyen monitor, de azért ennyire kardinális kérdésnek én sem érzem ezt az életemben, jó darabig még engem is bőven kiszolgál az sRGB, nem ma fog kikopni. Az Instára felpakolt fotókat, meg inkább egy kicsit alulszaturálom, az emberek 99%-a sosem fogja megfelelően sRGB szerint látni.

    De amúgy most tudtam meg (pedig ez csak nekem új infó), hogy a Display P3-at egyes Android gyártók mellett már a Microsoft is átvette, ezt használja a Surface Studio is.

    "Igen, a Sony vezette be azokat az atomkék fehérpontú kijelzőket, mert ugye az emberi szem karakterisztikája miatt hidegebb színeknél élesebben látunk (viszont sokkal jobban is fárasztja a szemet, vagyis az agyat): volt egy fókuszcsoportos tesztjük a kijelzők fehérpontjának megállapításához, ahol a többségnek ezek a 6500 Kelvintől nagyon elrugaszkodott értékek jöttek be - azóta a kedvenc festőjük Dali, és azóta van náluk "kék korszak". :DDD"

    Engem ez még jobban fel szokott cseszni, mint amikor egy kijelző kisebb/nagyobb natív színteret tud, mint az sRGB. Egy portrét simán el tud vinni olyan színekbe, mintha már beállt volna a hullamerevség. OnePlus előtt nekem LG volt (az első DCI-P3-at tudó telefon volt a piacon, de ez nem játszott közre a vásárlásban), a színhőmérséklet fixen 7600K volt, agyrém. Későbbi modellek egyre jobban licitáltak rá, volt ami már közelítette a 9000K-t. Mai napig vannak telefongyártók, akik nem teszik lehetővé a színhőmérséklet kézi beállítását, de még csak olyan képmód sincs sok esetben, ami legalább csak megközelíteni szeretné a D65-öt. Igazi vadnyugati állapotok.

    "Nem, csak maximalisták: ők a saját életüket nehezítik meg a legjobban, mert önmagukkal szemben a legszigorúbbak."

    A maximalista megelégszik azzal, hogy elmegy a falig, ahol a technológia korlátait eléri. Ha már időt, pénzt, energiát nem sajnálva küzd azért, hogy bebizonyítsa márpedig át lehet lépni a technológia határait, akkor az már csak önszívatás. Vagy vallás. :D

Új hozzászólás Aktív témák