Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz taranis #13717 üzenetére

    Egyikkel se az igazi. Csak a vöröst nézve mindegyik narancsosodik. Ezért szoktam én szenvedni a gyönyörű piros bogyók vörösével, hogy a fenének se akar telt lenni, miközben a kamera tudja.

    Mit lehet tenni, hogy kb azonos legyen?

    narumon: Amiről nagyba szó :D van, az egyik a GX80-ból kieső jpg, másik a videó-ból egy ugyan olyan kép azonos beállításokkal. Elvileg színügyileg kb meg kéne egyezniük, de nem. Ha jól értem taranis kollégát más márkák videói is hasonlóan jelennek meg.

    _q: A pana cind arra jó, hogy utómunkánál rá lehet (kell) húzni LUT-ot, azzal lesz meg a végleges, vagy rendes szín. Valami olyasmi hogy a színinfó szabványos lineáris vagy valami ilyesmi módon tárolódik (Log-nál meg logaritmikusan, vagy nem :D ) és abban több infó lehet, amit a lutokkal görbíthetsz tetszetősre. Ha már profillal rögzíted akkor már görbítgetve vannak a színek és jelentősebb veszteséggel tudsz hozzányúlni. De lehet, hogy ez túl naiv laikus okoskodás. :D Talán ezzel kiugrasztom a nyulat a bokorból és van aki leírja nekünk pontosan mi is a CineD és Log, mert én 1-2 hónap után mindig elfelejtem. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák