Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz vakablak93 #13351 üzenetére

    Óóóó, van itt választék. ;]

    Akkor amiket én megvizsgálnék, eldöntenék:

    - Ha nem kell extrém nagylátó, akkor a 7-14-et, és 8-18-at kizárnám.

    - 14-140 a maga nemében jó üveg, de ide sötét lesz, főleg a tele végén.

    - 12-100 is egy bitang jó cucc, de a végig f/4 nem a "legtemplombarátabb".

    - Ha tényleg nagyon kevés lesz a fény, akkor az f/1.7-es fixek előnyben. Ezekkel azért 1,5-2,5 FÉ-t nyerhetsz a zúmokhoz képest. És ugye nagyon nem mindegy, hogy pl. ISO3200-zal, vagy ISO800-zal rögzítesz.

    - Panasonic 15mm 1.7 jó lenne a sétához, viszont nincs benne stabi. De lehet, hogy elég lenne a GX80 IBIS is, nem tudom. 12-35 és 12-60 f/2.8-on "csak" másfél FÉ-vel sötétebb ennél, szélesebbek is, és van DUAL IS is. Plusz ha netán a bevonulás után kellene kistele is, akkor a 70, ill. 120 milli már sok helyzetben elég.

    - Eskü alatt a félalakost milyen távolságból vennéd? Illetve ha jól értem, ide zoom obi kell a vonulás miatt? Vagy lekövetni nem akarod/tudod, csak egyszerűen megérkeznek a gép elé? Ha előbbi, akkor ott vannak a fényerősebb zúmok (de full lassan nem tudsz nyitni/zárni, mivel ezek nem videós obik). Ha utóbbi, akkor van egy-két világosabb fix, csak azok meg nehogy szűkek legyenek.

    - Itt van, hogy melyik váz milyen lencsékkel tudja a kétféle DUAL IS-t. Ezt se árt átnézni.

    - Plusz egy kis technikai infó: Ha utómunkánál lassítanál is (nagyon fel tudja dobni a videókat), akkor FullHD 50/60p, majd ebből 24, 25, 30 fps. Ha viszont inkább stabilizálnál utólag még szoftveresen is, plusz igazítanál a képeken, akkor 4K 25/30p, és ebből legyen végül egy FullHD export. Volt egyébként minimum elvárás ebben a kérdésben, vagy nekik mindegy?

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák