Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz _q #12406 üzenetére

    Én mindig csak "optimalizált médiát" készítettem, nem vacakoltam 3rd party transzkódolással.
    Viszont a pár perc az max csak nagyon rövid anyagokra értendő. És az optimalizált médiával az a gond, hogy a teljes nyersanyagot át kell konvertálni, hiába vágsz ki kétszer 20 másodpercet a 10 perces videóból.
    Én főként ezért mentem rá a hardveres gyorsításra, mert néhány órát simán el lehet malmozni egy erősebb i7-essel is, mire átkonvertálsz egy 64 gigás SD kártyányi H264-et 7-800 giga DNxHR-re.

    Aztán a "proxy" kifejezés nem összekeverendő a Resolve-ban lévő proxy móddal (render cache felett egyel), ami csökkentett felbontásban tölti be a nyersanyagot, ezzel is könnyítve a terhelésen.
    Én még ezt szoktam használni 4K esetén, mivel a monitorom 1080p-s csak.

    Amúgy ezeket a proxy-kat, cache-eket és a proxy módot bármikor lehet ki- bekapcsolni. Simán megjátszhatod azt, hogy legenerálod DNxHR LB-ben, bedobsz mellé egy Proxy Mode-ot negyed akkora felbontáson és összevágod ami kell, majd mikor grade-elésre kerül a sor, akkor egyszerűen kikapcsolod az optimalizált médiát (pipa kivesz ugyanott felül), kikapcsolod a Proxy Mode-ot és eredeti minőségben látod a képet. Grade-elni úgyis állóképen szokás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák