Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz taranis #12291 üzenetére

    Az Avid azért népszerű a profik körében, mert az volt az első komolyabb NLE, azt szokták meg és arra épülnek a nagyobb workflow-k. Innentől a folyamat öngerjesztő: ha profi vágó akarsz lenni, akkor szokj hozzá az Avid-hez, a profi workflow-kat meg Avid-re építik, mert ahhoz találni a legkönnyebben szakembert.
    Azaz azért használják olyan sokan, mert olyan sokan használják.
    Otthoni körülmények között viszont semmi értelme az Avid-el vergődni, mert nem arra a célra fejlesztették.

    A Premiere is azért népszerű kis és közepes cégeknél, mert csak: PC-n elterjedt, az emberek azt tanulták meg, így könnyeb Premiere-hez embert találni, mint bármi máshoz.

    A Resolve nem egy ligában játszik az Avid-el és a Premiere-el, mert a Resolve első sorban nem NLE hanem finishelő szoftver, csak ráfeküdtek az NLE fícsörökre és ma már teljesen ki tud váltani egy vágóprogramot.
    Nagy előnye, hogy a render engine teljes egészében 32bit float, míg pl. a Premiere csak adott effektek esetén számol 32 bitben, ha nem 32 bites anyagokkal dolgozol, vagy akár csak egyetlen 8bites effekt van a vágásban, akkor az egészet 8bitben rendereli. Ez egy fade-in fade-out esetében látszik a legjobban, mert ahogy csökken a brightness, úgy a világos részekből szürke pacák lesznek, mivel a 8bit levágja az 1-nél nagyobb értékeket. Ugyanez 32 biten szépe előhozza a világos részekből a részleteket (főleg 10 bit log anyagoknál).

Új hozzászólás Aktív témák