Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Tuninger #11274 üzenetére

    Nem vitatkozás-, hanem kiegészítésképpen:

    Igazából az összes blackmagic kamerát kontrollált felvételekhez fejlesztették és szerintem tudatosan kerülik az átfedést a "run and gun" műfajjal. Rendszeresen meg is kapják a magukét a vloggerektől, hogy nincs ibis, gyenge aksiidő, stb. stb. és nem csak az olcsó kategória, de még az ursa-k is. A legtöbb review topikja flamewarba torkollik, mert sokan nem értik meg, hogy persze hogy nem ideális nekik home meg esemény célokra a kamera, ha nem nekik tervezték.
    A BMPCC4K is első sorban a low budget fikciós filmezést célozza, mert ezzel a képminőséggel már nem ciki nevezni olyan fesztiválokra, ahol rendes projektorral mozivászon mutatják be a filmet.
    A jó árért cserébe pedig le kell mondani a hasonló árú milc-ek kényelmi szolgáltatásairól, rendesen világítani kell a jelenetet, tölteni a pótaksikat vagy biztosítani a 12v bemenetet, bekészíteni a kellő mennyiségű adathordozót, stb. Ez egy főiskolás, vagy low budget fikciós vagy dokumentum film esetén nem nagy ügy, mert amúgy is le kell szervezni alaposan az egész forgatást, csak azoknak dealbreaker, akik a kamera kényelmetlenségei miatt esetleg lemaradnának a fontos, megörkítendő pillanatokról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák