Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csakany2001
    senior tag

Nyitott ANC-s fülhallgatók közül egy újabb típust sikerült kipróbálnom.
    Xiaomi Buds 6 TWS, nem összekeverendő az olcsó Redmi variánssal.

Legutóbb a Samsung Buds 3-t és az Apple Airpods 4 ANC-t vetettem össze, a Samsung nem is állta ki nálam az idő próbáját. Egyszerűen nem volt eléggé ergonomikus, így végül elajándékoztam.(a mostani árán sem feltétlen tudom ajánlani, pont az egyik szereplő miatt, amiről írom ezt a rövid összefoglalót) Pedig funkcionalitás terén nem sokkal maradt el a konkurenciától és az ára is kb. felére esett 1 év alatt. Az utódját sajnos nem volt szerencsém még kipróbálni, ahogy egyelőre a Huawei Freebuds-t is elkerültem...

Így végül próbálkoztam egy Xiaomi eszközzel, az olcsóbb modellekkel jó tapasztalatom volt ergonómia terén, némelyik még az Airpods 4-nél is kényelmesebb volt. Viszont nekem fontos volt az ANC, és az Apple féle Find My, így erre szűkült a kör.(Huawei-k az utóbbi miatt estek csak ki)

Anyaghasználat: maga a fülhallgató, könnyű és nagyon sima minden illesztés. Itt szerintem hozza az Apple féle minőséget, még a sima élei miatt jobbnak is gondolom. A tokról viszont kevésbé mondható el, eléggé törékeny és könnyen nyitódik, illetve úgy gondolom a fülhallgatót is tarthatná kicsit biztosabb helyen.

Ergonómia: Airpods 4-nél minimálisabb nagyobb, de nem számottevően. Nagyon kényelmes és ilyen téren abszolút populáris. Simán tudom ajánlani próba nélkül is, annak akinek a sima Airpods-ok bejöttek.

ANC+hangzás: Csak 2 féle mód van: zajszűrés, illetve annak kikapcsolása. Az ANC teljesen korrekt megbeszélésekhez és tömegközlekedéshez is. Építkezési területen is volt szerencsém tesztelni, nyilván oda kevés de minden más helyzetre teljesen elegendő. A hangzás kicsit magasba húz, de szépen be lehet állítani az alkalmazásban, ami nem mellesleg eléggé felhasználóbarát(és van IOS-n és Androidon is). Így nálam kicsit mélyebbre húz, és megfelelően részletesen.

Airpods 4 vs Xiaomi Buds 6:
    - Airpods 4 esetében részletesebb beállítások Apple eszköz esetében, többféle EQ profil, és jobban követhető a lokátorban külön-külön a fülhallgató is
    - Airpods 4-nél jelentősen jobb a zajszűrés, de ez bőven a piac egyik legjobb megoldása ebben a kialakításban
    - Xiaomi Buds 6 minden eszköz esetében tökéletes kompatibilis, Apple esetében sem érzem hátrányt és a lokátorba is bekerül, illetve ugyanazok a funkciók elérhetőek, mint Android eszköznél
    - Buds 6 sokkal jobb ár/értéket képvisel, hangzásban nem marad el az Apple eszköztől számottevően, illetve nincs igazán ökoszisztémához kötve az eszköz, eléggé rugalmas.

Konklúzió, én úgy gondolom az Airpods 4 ANC egyeduralma kicsit megtört nálam, tudom maximálisan ajánlani helyette vagy mellé is.(nálam egyelőre mindkettő marad, de már közeledik 2. évéhez az Airpods, így nem baj ha van másik is)
    Kíváncsi lesz az Apple hova fog fejlődni a következővel, igen erős a konkurencia.

Új hozzászólás Aktív témák