Új hozzászólás Aktív témák

• nobela
    senior tag

Kiváncsi lennék egy tágabb összevetésre, mi áll a botrányos tér mögött. Az előző generációs Sony, Samsung, Sennheiser cuccokhoz, meg a még régebbi olcsóbb, leginkább két fül közötti vonalban alkotott sztereó képet generáló szarokhoz képest levegősebb, tágasabb, planar IEM-ekhez képest szűkös, de messze nem mono. Persze egy jó planar mellett rögtön egy erős 8+16KHz régiós emeléssel kell indítani a Sonynál, hogy ne legyen tompa és unalmas, de az már csak finomhangolás. A Find Your EQ-t végigbökdösve az appban szerintem feléd is hasonló profilt fog kreálni a végére.

Hangra persze a Beyer Xelento Wireless 2. gen. szintén óriási lépcső dinamikában, térélményben, valóságérzékelésben, nálam az az utazós kompakt zenehallgatós megoldás, de nem aszerint kell a TWS-eket rangsorolni, másra való. A tok zsebrevághatósága, hogy a kis tok miatt gondolkodás nélkül viszem magammal, ha kell, ha nem, hátha mégis kelleni fog, a mikrofon telefonhívásokhoz, teams meetingekhez, mennyire választ le a külvilágról, és mennyire vagyok zajos közegben érthető, mennyire kell, vagy nem kell megemelnem hozzá a hangom, és mennyire értem én a másikat közben. Meg az ANC minősége, milyensége, mennyire természetes, pihentető, mentes a vákumszerű, hosszú távon émelyítő érzetű túlcsillapításoktól, stb. Jó cucc az XM6, csak tudni kell, mire való.

Nyilván ezer szemponton múlik hogy ki hogy "él meg" egy hangzást.

A mai napig imádom a HD600-amat, komoly asztali cuccról csodálatosan szól, még a sokak által szidott tere is kinyílik 🙂

Viszont elég sok olyan zenét hallgatok ami eleve nem nagy térrel lett felvéve/masterelve, ezeken egy szűkebb hangzású cucc rendesen tud élményt rontani.

Azt amúgy adom hogy a Sony szépen hozza a vokálokat, ez tetszik is. De összességében nekem ahogy írtam, csalódás.

Új hozzászólás Aktív témák