- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
20600 - 20501
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
pczoher
csendes tag
-
FoLey-v
addikt
Galaxy Buds 4 / 4 Pro volt most a kezemben egy SESben. Eladtam sok TWSt, gondoltam veszek egyet de valahogy kézbe fogva nem érkezett meg a minőség érzete, pedig akár előrendelésben akár most HAn jó áron lehet hozzájutni.
A Galaxy Buds 3 Pro jó ötlet lehet ár/értékben.
Esetleg Technics EAH-AZ100E szintén HAról, ha szánsz rá annyit.Szia
Itt aprón olvastan,hogy a Buds 4 pro hangzásban és kényelemben jobb mint a 3 Pro ez igaz?
Nekem a 3 Pro is elég lenne ha hozza ugyan azt a szintet vagy jobb hangzásban mint a 2 Pro. -
blueye
veterán
Sziasztok
Samsung Galaxy Buds 2 Pro utódját keresem.
Amiket kinéztem:Samsung Galaxy Buds 3 Pro / 4 Pro (megéri a + kiadás?)
Nothing Ear (3)A mostanival sincs probléma,de ha van olyan füles amelyik hangzásban és kényelemben felveszi vele a versenyt nem pártolok el ettől. Utazásra,alvás közben szoktam zenét hallgatni.
Galaxy Buds 4 / 4 Pro volt most a kezemben egy SESben. Eladtam sok TWSt, gondoltam veszek egyet de valahogy kézbe fogva nem érkezett meg a minőség érzete, pedig akár előrendelésben akár most HAn jó áron lehet hozzájutni.
A Galaxy Buds 3 Pro jó ötlet lehet ár/értékben.
Esetleg Technics EAH-AZ100E szintén HAról, ha szánsz rá annyit. -
FoLey-v
addikt
Sziasztok
Samsung Galaxy Buds 2 Pro utódját keresem.
Amiket kinéztem:Samsung Galaxy Buds 3 Pro / 4 Pro (megéri a + kiadás?)
Nothing Ear (3)A mostanival sincs probléma,de ha van olyan füles amelyik hangzásban és kényelemben felveszi vele a versenyt nem pártolok el ettől. Utazásra,alvás közben szoktam zenét hallgatni.
-
Lajmund
őstag
Kíváncsi vagyok én is. Az érdekelne hogy mit tud az AZ100 és az AKG N9 hibrid mellett. Ugye ezek vannak és az AKG ANC és hangzás annyira jó hogy gondolkodok munkába is egy jó ANC Twsen. Mondjuk teli áron nem esne jól megvenni akkor már inkább DAC IEM kombó olyan ami jól izolál alapból mint a KZ ZAR csak ugye hangzásba jobb.
-
mcs
veterán
ANC terén is tesztelhetnéd külön a zajokra és külön beszédhangokra, hogy viszonyulnak egymáshoz.
Én a transzparens módra is kíváncsi vagyok, mert az ULT Wear fejesemnél ez annyira élethű, hogy sose hallottam még ehhez hasonlót. A Technics AZ100at is simán lenyomja ebben.
-
fekete-puma
kezdő
ANC terén is tesztelhetnéd külön a zajokra és külön beszédhangokra, hogy viszonyulnak egymáshoz.
-
benedekco
addikt
Hali mindenkinek!
Van egy JBL Tune Flex 2-m, de állandóan kiesik a fülemből attól függetlenül milyen gumigyűrűt teszek rá. Az agyba dughatóak nem mennek be a fülembe egyáltalán mert túl kicsi a halló járatom.
Van valakinek tapasztalata ilyennel, vagy ajánlott headset-ek ilyen pici fülre?
Igazából nem kell semmi extra hang minőség, csak rendesen összerakott kütyü. Telefonálásra, futásnál zenére, legfőképpen podcast-okra kellene. Egy Pixel 7a-ról lenne hajtva.
Milyen kialakítást kellene keresnem, vagy hogy indulhatnék el úgy, hogy ne kelljen sok pénzt veszítenem mire megtalálom a nekem valót?
Az Egyesült Királyság-ban élek így olyan termékeket kell néznem amik itt kaphatóak. Bármi ötlet? Vagy, hogy mire keressek rá itt a topikban? -
tomee007007
addikt
Na nézzük mit tud az AZ100 mellett

-
-NoVa-
veterán
Milyenek ezek a Német Iem-ek?
Nekem a Beyer csúcs IEM-jei jöttek be, akár saját néven, akár Astell&Kern kooprodukcióban. Szóval főleg a Xelento mkII, de bírom az A&K T9iE-t is.

BT-ben is a Xelento Wireless mkII számomra eddig a csúcs, ha nem számolom a telefon méretű BT DAC-okat.
-
Janaboy
veterán
EarFun Air Pro 4
Kicsit féltem tőle hogy őszinte legyek.
2 nap / 1-1 óra használat után, szinte tökéletes.
Párosítás pikk-pakk (iphone 15) minden elérhető funkció patika.
Alapértelmezett hangzás is jó de eq azért segít hogy tényleg olyan legyen amit szeretsz.
Mikrofont nem teszteltem, nem szoktam telefonálni fülhallgatóval.
Tok fura még a JBL után.
Amúgy a JBL Tune 230 gumiharangja jó rá és az eddig nem használt (középső mértet használtam a jbl-en) legnagyobbat tettem fel mert kényelmesebb mint a gyáriak amik elég puhák és cuppanva hagyják el a füled.más:
JBL-hez akku tippet elfogadók ha van bevált típus!Jó hallani hogy bevált!
Akku: Aliexpressen érdemes szétnézni, de őszintén nem biztos hogy megéri, nem egyszerű általában a csere..ki tudja mennyire lesz tartós utána..
-
Don't Panic
őstag
Milyenek ezek a Német Iem-ek?
-
zodo
nagyúr
További tippek/javaslatok nem érkeztek ezért megrendeltem az EarFun Air Pro 4-t.
Imént kicsivel 21 óra után akciós áron behúztam a zöld manós oldalon ahol leáraztak jó pár EarFun terméket!
EarFun Air Pro 4
Kicsit féltem tőle hogy őszinte legyek.
2 nap / 1-1 óra használat után, szinte tökéletes.
Párosítás pikk-pakk (iphone 15) minden elérhető funkció patika.
Alapértelmezett hangzás is jó de eq azért segít hogy tényleg olyan legyen amit szeretsz.
Mikrofont nem teszteltem, nem szoktam telefonálni fülhallgatóval.
Tok fura még a JBL után.
Amúgy a JBL Tune 230 gumiharangja jó rá és az eddig nem használt (középső mértet használtam a jbl-en) legnagyobbat tettem fel mert kényelmesebb mint a gyáriak amik elég puhák és cuppanva hagyják el a füled.más:
JBL-hez akku tippet elfogadók ha van bevált típus! -
-NoVa-
veterán
Semmi ellenőrzés nincs.
De ha már itt tartunk akkor a kínai olcsó IEM-ek se állnak jobban az is biztos. Ezen elindulva a ruhák neccesebbek nagyobb felület használat stb.Skynet258: Egyre biztosabb hogy rosszul működő algoritmus volt a ludas..

Az a baj nem lehet ezeket egyszerűen nyomon követni. Ki tudja hány termékkel játszották már el..Kínai közepesen drágább IEM-jeim többnyire német orvosi műgyantából készültek, dán és amerikai driverekkel, csak az összeszerelés volt benne kínai. Aztán végül hazai custom, meg német IEM-eknél kötöttem ki sokféle dolog kipróbálása után, de az más történet.
-
Lajmund
őstag
Semmi ellenőrzés nincs.
De ha már itt tartunk akkor a kínai olcsó IEM-ek se állnak jobban az is biztos. Ezen elindulva a ruhák neccesebbek nagyobb felület használat stb.Skynet258: Egyre biztosabb hogy rosszul működő algoritmus volt a ludas..

Az a baj nem lehet ezeket egyszerűen nyomon követni. Ki tudja hány termékkel játszották már el.. -
Skynet258
veterán
-
RedCactus
őstag
-
L4D1K
őstag
-
z123456z
őstag
A féloldalasan szóló fülhallgatókra egy megoldás, ha kívülről nem látszik az oka.
Az alany Earfun free pro 3, tehát az ára miatt nem féltem. Én mindig csak a forró vizes fűrdő közben hallgatom, órákon át. Izzad, pára éri stb stb, időről időre hol egyik, hol másik elhalkul ( nem gyakran ). Egy ideje már azt csinálom ilyenkor, hogy lekapom a gumi harangot és néhányszor megmerítem a meleg fűrdővízben, majd erősen megpöckölpm párszor, kirázom és alaposan kifújom. Minden esetben megjavult, és gyönyörűen szólnak tovább.
Kíváncsi lennék más tapasztalatra is, nálam működik. -
Lajmund
őstag
-
Janaboy
veterán
-
Lajmund
őstag
-
blueye
veterán
-
mcs
veterán
,,White Shoes, calm down!"
Nincs különösebb hangtechnikai szakértelme, de amire többször is rámondja az áment a videói végén, hogy például ,,triple major go!", több százan-ezren is megvásárolják, és folyamatosan kapja a pozitív, hálaadó visszajelzéseket. A gyártók többsége önként küldi neki a termékeket, mert tisztában vannak a megnyerő stílusával.
-
FőDudu
veterán
Erről Flossy Carter jutott eszembe, aki egy kigyúrt hegyomlás feka, és a White Shoes nevű cicájával készít több tucat termékről bemutató videót Youtubera. Nagyjából minden népszerű audio termék a kezébe kerül, és nem is kell neki igazán szakszerűen fogalmaznia, hanem főként az előadási stílusával és a cica jelenlétével vonzza magához a közönséget.
A videóinak majdnem minden perce szórakoztató, és pokolian vicces, amikor teszt zenék hallgatásakor nekiáll nyivákolva énekelni, de a cica is jópofa azzal, hogy mindenhez odadörgöli magát dorombolva és játszik a vezetékekkel is.
Szerintem rafutottam parszor - neztem is, hogy miert van mindenutt macska, hagyja ragcsalni a fejhallgato kabelt, stb...
-
mcs
veterán
Influenszereknek, megmondoembereknek nem lehet hinni - manapsag minden termek 'groudbreaking' meg 'innovativ' meg 'the best up to date' - az igeny egy tenyeken alapulo minoseg tanusitora eleg jogos.
Az viszont teny, hogy ezek is elkurvulnak, korrumpalodnak - ahogy lassan mar az ADAC-nak sem lehet hinni...
Akinek nincs ideje es lehetosege 5-10 forrast attanulmanyozni annak nehez dolga van.
(AI osszefoglalot ilyenben meg nem probaltam - de valoszinuleg az is a leglatogatottabb oldalakbol csinalna osszefoglalot - az meg mind influenszer meg fizetett hazugsag.)
Erről Flossy Carter jutott eszembe, aki egy kigyúrt hegyomlás feka, és a White Shoes nevű cicájával készít több tucat termékről bemutató videót Youtubera. Nagyjából minden népszerű audio termék a kezébe kerül, és nem is kell neki igazán szakszerűen fogalmaznia, hanem főként az előadási stílusával és a cica jelenlétével vonzza magához a közönséget.
A videóinak majdnem minden perce szórakoztató, és pokolian vicces, amikor teszt zenék hallgatásakor nekiáll nyivákolva énekelni, de a cica is jópofa azzal, hogy mindenhez odadörgöli magát dorombolva és játszik a vezetékekkel is.
-
FőDudu
veterán
+1
Amúgy nem tudom elképzelni hogy ebből hosszútávon rendes profitot tudnak majd realizálni. Átlag felhasználó amúgy se néz annyira utána a dolgoknak. Aki annyira igényes és van ideje az utána néz több helyen. Amivel ők foglalkoznak az ismertebb cuccok azokról meg egy kazal teszt van. Ettől függetlenül megértem hogy annyi munkát beletesznek precizen egy tesztbe hogy nem pénzkidobás ha valaki fizet érte. Majd az idő eldönti mennyire jön be a biznisz.
Fene tudja. Amikor legtisztitot kerestem, akkor millio verzio meg Europaban ismeretlen nevu gyartokat toltak - vegul vettem Xiaomi 4 Pro-t es mukodik.
(olyannyira jol, hogy ha netan a nejem sut/foz a szobamban levo cucc elkezd felbugni, mert a goz/illat feljon a folszintrol es mar annyi eleg a lezeres szenzorjanak.)
-
FőDudu
veterán
Influenszereknek, megmondoembereknek nem lehet hinni - manapsag minden termek 'groudbreaking' meg 'innovativ' meg 'the best up to date' - az igeny egy tenyeken alapulo minoseg tanusitora eleg jogos.
Az viszont teny, hogy ezek is elkurvulnak, korrumpalodnak - ahogy lassan mar az ADAC-nak sem lehet hinni...
Akinek nincs ideje es lehetosege 5-10 forrast attanulmanyozni annak nehez dolga van.
(AI osszefoglalot ilyenben meg nem probaltam - de valoszinuleg az is a leglatogatottabb oldalakbol csinalna osszefoglalot - az meg mind influenszer meg fizetett hazugsag.)
-
Lajmund
őstag
+1
Amúgy nem tudom elképzelni hogy ebből hosszútávon rendes profitot tudnak majd realizálni. Átlag felhasználó amúgy se néz annyira utána a dolgoknak. Aki annyira igényes és van ideje az utána néz több helyen. Amivel ők foglalkoznak az ismertebb cuccok azokról meg egy kazal teszt van. Ettől függetlenül megértem hogy annyi munkát beletesznek precizen egy tesztbe hogy nem pénzkidobás ha valaki fizet érte. Majd az idő eldönti mennyire jön be a biznisz.
-
mcs
veterán
Azért ez nagyon durva vágás így.....neked sikerült előfizetni?
Van több más, legalább ugyanennyire pontosan elemző weboldal és Youtube csatorna. Fizessék azok az Rtingset, akiknek két anyjuk van.

-
zodo
nagyúr
Csere akkuból milyen típust érdemes venni és honnan?
JBL Tune 230 -
tomee007007
addikt
-
mcs
veterán
Most már semminél nem látsz méréseket és grafikonokat fizetett regisztráció nélkül. Korábban napi korlátot határoztak meg, hogy max 10 terméket nézhettél meg mindenestül egy nap, most pedig fizetni kell érte.
-
tomee007007
addikt
-
Eversmann
senior tag
-
tomee007007
addikt
-
Don't Panic
őstag
Sziasztok,
SONY WF-1000XM5 fülhallgatóm van, a gyári fülpárnák közül az SS és sima S-es ami passzol a fülemhez. A másik két nem használt méretet elcserélném ilyen nem használt méretűekre. Hátha valakinek pont fordítva passzol a füléhez
Gyárin kivül már próbáltam több félét, de mind silány minőségűek. CAMCORDER KFT.
1111 Budapest, Budafoki út 35
Ide bemész kifizeted és pár napra rá átveszed az eredeti illesztéket -
PlatiaAmos
tag
Sziasztok,
SONY WF-1000XM5 fülhallgatóm van, a gyári fülpárnák közül az SS és sima S-es ami passzol a fülemhez. A másik két nem használt méretet elcserélném ilyen nem használt méretűekre. Hátha valakinek pont fordítva passzol a füléhez
Gyárin kivül már próbáltam több félét, de mind silány minőségűek. -
tomee007007
addikt
Az én szemem káprázik, vagy tényleg fizetős lett az RTINGS ?
-
tomee007007
addikt
Emag-on (emag által forgalmazva) XM6 már akciós is, kuponnal -15%, így 102 ezer körül jön ki, ha mellé raktok egy akciós pár száz forintos terméket.
-
i400
őstag
-
Mr K
őstag
5-8 db a nagy átlag
+i400 :
(Hirtelen felindulásból rendeltem egyet, meglátjuk hogy válik be...) -
tomee007007
addikt
Ezek a mai kommersz BT fülhallgatók hány készülékkel párosíthatók egyszerre? Nem a multipont képességre gondolok, hanem hogy felváltva hány készülékkel lehet használni őket, ha nem akarok napjában több párosítási ceremóniát végigcsinálni. (Pl. a FiiO BTR3-nál szerepel a specifikációban, hogy 2 készülékkel párosítható, de pl. egy Galaxy Buds3-nál ez meg sincs említve.)
5-8 db a nagy átlag
-
i400
őstag
Ezek a mai kommersz BT fülhallgatók hány készülékkel párosíthatók egyszerre? Nem a multipont képességre gondolok, hanem hogy felváltva hány készülékkel lehet használni őket, ha nem akarok napjában több párosítási ceremóniát végigcsinálni. (Pl. a FiiO BTR3-nál szerepel a specifikációban, hogy 2 készülékkel párosítható, de pl. egy Galaxy Buds3-nál ez meg sincs említve.)
Jabra pl 8-at tárol és kettőt kezel egyszerre.
-
Mr K
őstag
-
ZOLL30
tag
Sziasztok!
Ezek között vacillálok, használt mind a kettő, de garanciás.
Szerintetek melyiket? Iphone mellé lenne.Cambridge Audio Melomania M100 TWS
Huawei Freebuds Pro 4
Köszi -
Lolek02
lelkes újonc
Huawei sajna nem tud mutilipontot, mármint ez az olcsóbb verziója.
Ha a mikrofon (telefonáláshoz) is lényeges, akkor picit nehezebb a helyzet.
Oppo Enco Buds 3 is jó lehet, de hirtelen nem tudom fejből hogy az tud-e multipontot.Viszont Xiaomi órához kaptam ajándékba Xiaomi Buds 5-t, nem bontottam ki, mert nem tervezem megtartani.
De néztem tesztet és az alapján egész alkalmasnak tűnik telefonálásra is és hangban is elég jókat írnak, ráadásul van benne ANC is.
Azért az árért elég barátinak tűnik a tudás..Köszi, ránézek a Xiaomi Buds 5-re is.
Jelenleg a Realme Buds Air 7 -nél tartok, hogy az lesz a befutó. Egyébként mi a véleményetek a Realme-ről? -
arpivw81
tag
-
Janaboy
veterán
Sziasztok! Egy hallgható minőségű TWS fülhallgatót keresek 20kFt környékén. Párat visszaolvasva 20ezer nem sok, de hátha. Irodai munkavégzés közbeni zene hallgatásra használnám. Zajszűrő nem szükséges. Half in-ear vagy in-ear kialakításút szeretnék. Legalább két eszközhöz tudjam csatlakoztatni. Előző hozzászólásokban ajánlottak közül szimpatikusak voltak:
- Huawei FreeBuds SE 3,
- Soundpeat Air5 Lite.
Vagy amit én néztem ki:
- QCY AilyBuds HT10 Pro ez egy árban jóval olcsóbb
- OPPO Enco Buds 3
Ezek közül melyik az ajánlott? Esetleg hasonló kategóriában, milyen típusok jöhetnek szóba? Milyen gyártók, mert az árukeresőn több ezer van fent. Hol kezdjem el a keresést?Huawei sajna nem tud mutilipontot, mármint ez az olcsóbb verziója.
Ha a mikrofon (telefonáláshoz) is lényeges, akkor picit nehezebb a helyzet.
Oppo Enco Buds 3 is jó lehet, de hirtelen nem tudom fejből hogy az tud-e multipontot.Viszont Xiaomi órához kaptam ajándékba Xiaomi Buds 5-t, nem bontottam ki, mert nem tervezem megtartani.
De néztem tesztet és az alapján egész alkalmasnak tűnik telefonálásra is és hangban is elég jókat írnak, ráadásul van benne ANC is.
Azért az árért elég barátinak tűnik a tudás.. -
szaki58
senior tag
Érdekesség kedvéért ( bár ez madzagos) felraktam mindkét tip-et a Kunten-re. Csodák nincsenek. Ugyanazt tapasztaltam, azaz a DV megfogottabb mélyeket és nyitottabb magasakat produkál, míg a Darancs több, középmélyen dúsabb mélyeket, míg magasból egy kicsit élesebb hangzást mutat. A Kunten a Penon-t kedveli inkább. A DV már sziszegőssé teszi.
-
szaki58
senior tag
- NoVa -
Köszönöm az eddigi TIP tippeket, megérkezett a már nem TWS Divinus Velvet két méretben: ML és L. Most a Sony-n Penon Liqueur Orange L van fent, és a füles beállítása is ezzel történt. A két illeszték, Velvet és Liqueur között kényelemben alig, de hangzásban lényeges különbség van.
A Liqueur teltebb mélyekkel rendelkezik, és visszafogottabb, kiegyenlítettebb a magasa az adott beállításban.
A DV egy picit kevesebb méllyel és több, részletesebb magassal bír ugyanazon beállításnál.
A mostani beállítás esetében nálam a Liqueur győz, két orrhosszal.Ebből következik a házi feladat
. Mindkét tiphez saját beállítást fogok rendelni, lehetőleg egyformára kihegyezve, és majd akkor mondok ítéletet. Amúgy is újra kell játszanom a tesztet a zajszürő miatt.Valószínű, hogy a tv-re a DV+Technics páros lesz a jobb, mert javítja a beszédérthetőséget.
-
Lolek02
lelkes újonc
Sziasztok! Egy hallgható minőségű TWS fülhallgatót keresek 20kFt környékén. Párat visszaolvasva 20ezer nem sok, de hátha. Irodai munkavégzés közbeni zene hallgatásra használnám. Zajszűrő nem szükséges. Half in-ear vagy in-ear kialakításút szeretnék. Legalább két eszközhöz tudjam csatlakoztatni. Előző hozzászólásokban ajánlottak közül szimpatikusak voltak:
- Huawei FreeBuds SE 3,
- Soundpeat Air5 Lite.
Vagy amit én néztem ki:
- QCY AilyBuds HT10 Pro ez egy árban jóval olcsóbb
- OPPO Enco Buds 3
Ezek közül melyik az ajánlott? Esetleg hasonló kategóriában, milyen típusok jöhetnek szóba? Milyen gyártók, mert az árukeresőn több ezer van fent. Hol kezdjem el a keresést? -
szaki58
senior tag
Nem feltétlen áldoz majd le a DAP-nak, pl a vezetékes fülest vagy egy másik fejest azt mivel hajtanál meg? A DAP egy kényelmi megoldás a hordozhatóság terén.
A vezeték nem olyan nagy probléma otthoni használatnál de bazi nagy nyitott planár fejest meg úgy sem visznek az utcára.Tökéletesen igazad van. Ez valahogy kimaradt
-
Janaboy
veterán
Erről tudtommal vegyesek a beszámolók.
Valaki írta, hogy utcán zajban valóban nem a legjobb.
Vki szerint rendben van.
Tesztek meg úgy emlékszem elég pozitívra értékeltek.
Ha a mikrofon szempont akkor Huawei Freebuds 7i. -
ZOLL30
tag
EarFun Air Pro 4 mikrofonja tényleg tragikus, utcán használva tényleg alig érti a túloldal a beszélgetést?
-
harry3
őstag
Huawei FreeBuds Pro 5 hangminőségéről esetleg van valakinek tapasztalata?
-
ZOLL30
tag
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Zenehallgatáshoz keresek vezeték nélküli fülhallgatót. Egyáltalán nem értek a témához. Vásároltam egy olcsó Philips fülhallgatót. Az összeszerelés minősége kiváló, de a hangzás... Hááát... Nem igazán minőségi. Olyan füles kellene, amivel nagyon jó minőségben hallgathatom a kedvenceimet, és nem több 20.000Ft-nál. Felépítés szempontjából örülnék, ha a képen látható fülhallgatóhoz hasonló lenne a formája, mert ez tökéletesen illeszkedik a fülemhez. Az a "száras" kialakítás például állandóan kiesett...
Elnézést amiért nem kellően szakmai nyelven fogalmaztam.
De tényleg halvány gőzöm sincs...
Earfun, Soundpeats ezekben keresgélj.
Nagyon nehéz megítélni hogy neked mi a minőségi.
20e pedig nem sok.Én earbuds formában kevés jó találatot láttam mostanában, vagy ha igen az se fér bele 20e-be.
-
Janaboy
veterán
-
SI-ZO
csendes tag
Sziasztok!
Zenehallgatáshoz keresek vezeték nélküli fülhallgatót. Egyáltalán nem értek a témához. Vásároltam egy olcsó Philips fülhallgatót. Az összeszerelés minősége kiváló, de a hangzás... Hááát... Nem igazán minőségi. Olyan füles kellene, amivel nagyon jó minőségben hallgathatom a kedvenceimet, és nem több 20.000Ft-nál. Felépítés szempontjából örülnék, ha a képen látható fülhallgatóhoz hasonló lenne a formája, mert ez tökéletesen illeszkedik a fülemhez. Az a "száras" kialakítás például állandóan kiesett...
Elnézést amiért nem kellően szakmai nyelven fogalmaztam.
De tényleg halvány gőzöm sincs...
-
ZOLL30
tag
-
Janaboy
veterán
Ha half-in ear kell és iPhonehoz akkor Huawei Freebuds SE 3 lehet még alternatíva.
Mivel igényeket nem írtál, így nehéz okosnak lenni.De szerintem nem jobb vétel mint az Airpods 4.
-
ZOLL30
tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok 30e Ft-ig bezárólag?
Airpods4-en gondolkodom, igaz használt, de garis még.De lenne jobb, más vétel amit érdemes lehet?
köszi,
Z -
Jim74
nagyúr
Az a helyzet, hogy a sima PC verziók is kompatibilisek PS-el (ez kb minden gamer hangkeltőre igaz), de a konzolvilágos linken nincs kiírva, hogy ez kifejezetten a PS verzió lenne, szerintem PC-sek. A Steelseries-nél viszont mindegyik konzol külön hangolást kap, tehát mindenképp PS verziót ajánlanám, mert az lesz 100%-ban hozzá igazítva a PS5 Tempest 3D engine-jéhez.
Gamer fülesből talán kapható még az Epos GTW270, de abból ki lehet fogni hibás példányt (halott aksival), nem mai darab, és nem éri el a GameBuds hangminőségét. Van még a Rog Cetra TWS második generációja, de azt is már vezetik kifelé a piacról műszaki problémák miatt, akárcsak a Logi gamer fülesét. A Sony Pulse Explore, és Inzone Buds kifejezetten PS5-re tervezett fülesei pedig a tesztek alapján nem sikerültek túl jól.
A Steelseries GameBuds kb 1,5x mélyebbre megy be, mint az átlag "agybadugós", szóval ha nem szereted, akkor inkább tényleg a gamer fejes vonal lesz a nyerő. Van külön topikunk erre, itt folytassuk gamer fejes témában

Köszönöm
. -
tomee007007
addikt
Szia!
Köszönöm a választ.
Itt mindegyik PS verzió gondolom:
[link]Van esetleg költséghatékonyabb megoldás, vagy ami ettől olcsóbb, az minőségben is rosszabb?
Vagy inkább adjam fel a fülhallgatós vonalat és keressek fejhallgatót?
A hallójáratba beüléstől félek kicsit. Sima fülhallgatóban is inkább nem "agybadugósat" vettem.Az a helyzet, hogy a sima PC verziók is kompatibilisek PS-el (ez kb minden gamer hangkeltőre igaz), de a konzolvilágos linken nincs kiírva, hogy ez kifejezetten a PS verzió lenne, szerintem PC-sek. A Steelseries-nél viszont mindegyik konzol külön hangolást kap, tehát mindenképp PS verziót ajánlanám, mert az lesz 100%-ban hozzá igazítva a PS5 Tempest 3D engine-jéhez.
Gamer fülesből talán kapható még az Epos GTW270, de abból ki lehet fogni hibás példányt (halott aksival), nem mai darab, és nem éri el a GameBuds hangminőségét. Van még a Rog Cetra TWS második generációja, de azt is már vezetik kifelé a piacról műszaki problémák miatt, akárcsak a Logi gamer fülesét. A Sony Pulse Explore, és Inzone Buds kifejezetten PS5-re tervezett fülesei pedig a tesztek alapján nem sikerültek túl jól.
A Steelseries GameBuds kb 1,5x mélyebbre megy be, mint az átlag "agybadugós", szóval ha nem szereted, akkor inkább tényleg a gamer fejes vonal lesz a nyerő. Van külön topikunk erre, itt folytassuk gamer fejes témában

-
Jim74
nagyúr
Szia!
Jelenleg nagyon szűk a gamer fülesek köre, de az általad linkelt Steelseries GameBuds kiváló hangminőséget nyújt (zenére sem rossz, de játékhoz igazi bulis V-karakter: erős mélyekkel, ropogós, részletes középfrekvenciákkal, hidegebb tónusú magas hangokkal), parádés térhangzás, és pozícionálás mellett, a hangszínpad is meglepően nagy, nálam is van otthon egy xbox verziós, jobbat nem tudnék mondani.
Amit viszont vásárlás előtt vegyél figyelembe;
- gyakran leviszik az árát 50 ezer alá, szét kell nézni, vagy kivárni,
- nagyon mélyen beül a hallójáratba, ha erre érzékeny vagy, nem biztos hogy kényelmes lesz,
- ANC gyenge,
- van egy remek mobilapp, benne kb 330 db előre gyártott, játékspacifikus EQ, de egyénit csak akkor tudsz létrehozni, ha PC-n beállítod a Sonar szoftverben.
- gamer fejes/füles fronton általában igaz az, hogy mindig az xbox verziót kell venni, egyrészt jobban eladható, minden platformmal kompatibilis, nagyon sokszor univerzálisabban vannak hangolva (Dolby Atmos miatt), de a GameBuds kivétel, ebből mindenképp a PS verziót vedd, ha PS-en játszol, mert az xbox-os valamiért pocsékul szól PS5-ön.Szia!
Köszönöm a választ.
Itt mindegyik PS verzió gondolom:
[link]Van esetleg költséghatékonyabb megoldás, vagy ami ettől olcsóbb, az minőségben is rosszabb?
Vagy inkább adjam fel a fülhallgatós vonalat és keressek fejhallgatót?
A hallójáratba beüléstől félek kicsit. Sima fülhallgatóban is inkább nem "agybadugósat" vettem. -
tomee007007
addikt
Szia!
Jelenleg nagyon szűk a gamer fülesek köre, de az általad linkelt Steelseries GameBuds kiváló hangminőséget nyújt (zenére sem rossz, de játékhoz igazi bulis V-karakter: erős mélyekkel, ropogós, részletes középfrekvenciákkal, hidegebb tónusú magas hangokkal), parádés térhangzás, és pozícionálás mellett, a hangszínpad is meglepően nagy, nálam is van otthon egy xbox verziós, jobbat nem tudnék mondani.
Amit viszont vásárlás előtt vegyél figyelembe;
- gyakran leviszik az árát 50 ezer alá, szét kell nézni, vagy kivárni,
- nagyon mélyen beül a hallójáratba, ha erre érzékeny vagy, nem biztos hogy kényelmes lesz,
- ANC gyenge,
- van egy remek mobilapp, benne kb 330 db előre gyártott, játékspacifikus EQ, de egyénit csak akkor tudsz létrehozni, ha PC-n beállítod a Sonar szoftverben.
- gamer fejes/füles fronton általában igaz az, hogy mindig az xbox verziót kell venni, egyrészt jobban eladható, minden platformmal kompatibilis, nagyon sokszor univerzálisabban vannak hangolva (Dolby Atmos miatt), de a GameBuds kivétel, ebből mindenképp a PS verziót vedd, ha PS-en játszol, mert az xbox-os valamiért pocsékul szól PS5-ön. -
Jim74
nagyúr
-
fekete-puma
kezdő
Igen, nincs vele gond, de... A Sony az, amit zenére használok. Igaza volt NoVa-nak, finomabb hang, mint a Technics szerintem. A beállítása is jobb, és ezért jobb eredményt hoz. Korábban az illeszték sem volt jó, a beállítás sem és nem a Sony volt. Más baj nem volt
Na jó, természetesen a másikkal is el fogok szórakozni, mert azért az is egy jó technika. Nem is baj, hogy kettő van, mert így az egyik ilyen, a másik olyan hangolású. Ami pl a tv nézéskor kellemes, sőt izgalmas mély (kell is a filmekhez), az zenehallgatásnál tolakodó, kellemetlen lenne.A jövő is már megjelent!!! A Head-fi.org-on már bemutatták a wifis HE1000-et és Arya-t Hymalaya DAC-al. Nincs blutooth átviteli korlát. Már ez is kánaán, de a fülesek szerelmeseinek az lesz az igazi, amikor ebben a kicsi méretben is meg fog jelenni ez a megoldás. Akkor fog leáldozni a DAP-ok napja. Vezérlésre teló vagy tablet.
Nem feltétlen áldoz majd le a DAP-nak, pl a vezetékes fülest vagy egy másik fejest azt mivel hajtanál meg? A DAP egy kényelmi megoldás a hordozhatóság terén.
A vezeték nem olyan nagy probléma otthoni használatnál de bazi nagy nyitott planár fejest meg úgy sem visznek az utcára. -
zodo
nagyúr
Úgy olvasom hogy legtöbb JBL de kb. a TWS kategória így végzi.
Újabb hard reset, minden aksi teli és 20 perc után újra lehalt a jobb oldali füles.Iphone 15 mellé, némi keresgélés után jó ötlet egy EarFun Air Pro 4 vásárlás?
Gyártó oldalán ~27k + szállítás.
Többet nem is szánok az új fülesre.
Mindenképp ez a pálcikás, gumiharangos megoldást keresem.
Főként elektronikus (house, trance de leginkább dnb) zene hallgatásra.
Nem szoktam hívásokat fogadni/indítani.
ANC jó dolog, JBL-em ebben nagyon jó volt és hangzása is megfelelt, eq-al még inkább.További tippek/javaslatok nem érkeztek ezért megrendeltem az EarFun Air Pro 4-t.
Imént kicsivel 21 óra után akciós áron behúztam a zöld manós oldalon ahol leáraztak jó pár EarFun terméket!
-
szaki58
senior tag
Igen, nincs vele gond, de... A Sony az, amit zenére használok. Igaza volt NoVa-nak, finomabb hang, mint a Technics szerintem. A beállítása is jobb, és ezért jobb eredményt hoz. Korábban az illeszték sem volt jó, a beállítás sem és nem a Sony volt. Más baj nem volt
Na jó, természetesen a másikkal is el fogok szórakozni, mert azért az is egy jó technika. Nem is baj, hogy kettő van, mert így az egyik ilyen, a másik olyan hangolású. Ami pl a tv nézéskor kellemes, sőt izgalmas mély (kell is a filmekhez), az zenehallgatásnál tolakodó, kellemetlen lenne.A jövő is már megjelent!!! A Head-fi.org-on már bemutatták a wifis HE1000-et és Arya-t Hymalaya DAC-al. Nincs blutooth átviteli korlát. Már ez is kánaán, de a fülesek szerelmeseinek az lesz az igazi, amikor ebben a kicsi méretben is meg fog jelenni ez a megoldás. Akkor fog leáldozni a DAP-ok napja. Vezérlésre teló vagy tablet.
-
bostone
addikt
Ígértem, de egyelőre csak a Sony-val tudok szolgálni. A Technics-től el ment a kedvem, mert eltöltöttem vele két órát, de semmire nem jutottam. Nem adom fel, de kedv kell hozzá.
Szóval a cél az volt, hogy az adott füles EQ-val megközelítse az etalont, azaz a Hifiman HE1000 Unveiledet. Sikerült neki, de még fogok finomítani rajta. A meghajtás Ibasso DX340 volt. Ennek nagy előnye, hogy ha lerakom a fülest, és bedugom a fejest, akkor a 80-as hangerőt rögtön leveszi 50-re, így ezzel nem kellett bajlódnom, csak egyszer kellett beállítani. Két zenén hangoltam: Cassandra Wilson - Red Guitarre, Sophie Hunger - She Makes President. Nyilván más stílusokhoz nem lesz jó ez a beállítás, de a cél az etalon megközelítése vol engedményekkel. (tér, részletesség, dinamika...) De azért nagyon jól közelített hozzá, ami fel vet egy kis problémát az ár/értéket tekintve a nem vájtfülűek esetében
Mennyit érdemes kifizetni, és mekkora változásért érdemes kifizetni azt a pénzt.Nos, a beállítás:

Igen, sok esetben jobb úgy hallgatni, hogy több a mély, esetleg a magas, kinek mi a kedvence, de mint mondtam, ez közelíti meg a Hifimant, és ez nem biztos, hogy sokaknak tetszik, mint ahogyan a Hifiman sem mindenkinek jön be.
A dap bluetooth-on megtáltosodott? Kikalapáltad, ami eddig visszavetette a minőséget?
-
blueye
veterán
"ha 20-30ezer lett volna, az is korrekt ár ezért a teljesíményért"
De hát 29600-ért már Technics AZ100 van...

Na jó, volt.(Szegény Sony C510-est mikor visszatettem a fülembe az AZ100 után, hát borzasztóan szólt! Pedig nem vagyok audiofil alkat. De amikor behoztam az irodába és előzmény nélkül hallgattam, megint tök jónak tűnt.)
"Na jó, volt." - pár darab
-
gippazoid
őstag
Én délelőtt át is vettem, meglepően jól szól ezért az árért, kényelmes, és az ANC is hatékony..ha 20-30ezer lett volna, az is korrekt ár ezért a teljesíményért
"ha 20-30ezer lett volna, az is korrekt ár ezért a teljesíményért"
De hát 29600-ért már Technics AZ100 van...

Na jó, volt.(Szegény Sony C510-est mikor visszatettem a fülembe az AZ100 után, hát borzasztóan szólt! Pedig nem vagyok audiofil alkat. De amikor behoztam az irodába és előzmény nélkül hallgattam, megint tök jónak tűnt.)
-
tomee007007
addikt
-
basaja
senior tag
-
szaki58
senior tag
Nyilván számít, hogy ki mennyit hall, vagy vél ki hallani akár komolyabb rendszerből de azért őt is megfogta, hogy nem éri meg... [link]
Igen, a pénznek és az igénynek együtt kell meglennie egy drága rendszerhez, amit élvez is az illető. Ha bármelyik hiányzik, azért még nem dől össze a világ. Vannak jó cuccok olcsón is.
A tesztnél, már hajnalban derült ki, amikor lefeküdtem, és feltettem egy lemezt, hogy valamit nagyon elrontottam, és korrigálnom kell! Nem tudom, hogy NC (Noise Canceling) módban, vagy NC off módban csináltam a tesztet. Nagyon nem egyformán szól. Ha az NC be van kapcsolva, akkor lényegesen teltebb a hangzás, de középen puffog. Szerintem off módban teszteltem, de ellenőriznem kell (amikor lesz időm), tehát a közölt kép még nem végleges. Kipróbálni azért lehet.
-
-NoVa-
veterán
Nyilván számít, hogy ki mennyit hall, vagy vél ki hallani akár komolyabb rendszerből de azért őt is megfogta, hogy nem éri meg... [link]
Avagy az a nyitott, szellős, légies hatás mennyit ér forintosítva. Gyakorlatilag párszáz dollárért már nagyon részletes, nagyon dinamikus, akár kellemes tonalitású dolgokat lehet kapni, aztán leegyszerűsítve azt kapod felárban, hogy a zene körülötted egy buborékban történik, vagy 2 szobával arrébb is szólalnak meg hangok úgy, hogy azt elhiszed.
Persze a finom arányok, dinamikai precizitás sem mindegy, -
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Az Apple Airpods-okra világgarancia van? Például veszek egyet külföldön azt Magyarországon javítják garanciában? Ha igen ki?
-
fekete-puma
kezdő
Ígértem, de egyelőre csak a Sony-val tudok szolgálni. A Technics-től el ment a kedvem, mert eltöltöttem vele két órát, de semmire nem jutottam. Nem adom fel, de kedv kell hozzá.
Szóval a cél az volt, hogy az adott füles EQ-val megközelítse az etalont, azaz a Hifiman HE1000 Unveiledet. Sikerült neki, de még fogok finomítani rajta. A meghajtás Ibasso DX340 volt. Ennek nagy előnye, hogy ha lerakom a fülest, és bedugom a fejest, akkor a 80-as hangerőt rögtön leveszi 50-re, így ezzel nem kellett bajlódnom, csak egyszer kellett beállítani. Két zenén hangoltam: Cassandra Wilson - Red Guitarre, Sophie Hunger - She Makes President. Nyilván más stílusokhoz nem lesz jó ez a beállítás, de a cél az etalon megközelítése vol engedményekkel. (tér, részletesség, dinamika...) De azért nagyon jól közelített hozzá, ami fel vet egy kis problémát az ár/értéket tekintve a nem vájtfülűek esetében
Mennyit érdemes kifizetni, és mekkora változásért érdemes kifizetni azt a pénzt.Nos, a beállítás:

Igen, sok esetben jobb úgy hallgatni, hogy több a mély, esetleg a magas, kinek mi a kedvence, de mint mondtam, ez közelíti meg a Hifimant, és ez nem biztos, hogy sokaknak tetszik, mint ahogyan a Hifiman sem mindenkinek jön be.
-
BandiHUN
veterán
-
szaki58
senior tag

-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
23.09 havi vásárlású a JBL Tune 230-om eddig nem igazán (havi, félév/1x) használtam.
25.10 hótól napi szinten de ~1 hónapja elkezdte hogy lekapcsolja a jobb oldali fülest.
Tok töltve, újra csatlakozva adott füles is pl. 70%
1 órát sem tudom folyamatosan használni mert lekapcsol. Tokba vissza, hibátlanul visszacsatlakozik aztán random 10-20 perc és megint off.
Letöröltem az app-ot, hard reset de semmi változás.Tud valaki érdemi javaslatot, tippet hogy mi lehet a gond?
Úgy olvasom hogy legtöbb JBL de kb. a TWS kategória így végzi.
Újabb hard reset, minden aksi teli és 20 perc után újra lehalt a jobb oldali füles.Iphone 15 mellé, némi keresgélés után jó ötlet egy EarFun Air Pro 4 vásárlás?
Gyártó oldalán ~27k + szállítás.
Többet nem is szánok az új fülesre.
Mindenképp ez a pálcikás, gumiharangos megoldást keresem.
Főként elektronikus (house, trance de leginkább dnb) zene hallgatásra.
Nem szoktam hívásokat fogadni/indítani.
ANC jó dolog, JBL-em ebben nagyon jó volt és hangzása is megfelelt, eq-al még inkább. -
tomee007007
addikt
-
somé
őstag
Nos, megérkezett a QCY Neobuds N70, túl vagyok egy 4 órás sessionon tegnap este... én voltam, aki dual drivert keresett, brutál basszust, fényes magasakat, elektronikus/fémes hangszeres zenéhez, mellette hogy nagy hangerőn a közép+magas ne kapjon torzítást a basszus miatt lengő membrán miatt... nos, ezeket hozza is a cucc!
Jelenleg 13k-ért elhozható Aliexpressről a hivatalos store-ból(16k+kapsz 3k kupont, free post), 8 nap alatt megérkezett!Alira írtam ezt, de bemásolom, ott nem fért ki, de lusta vagyok:
Gyönyörű magas hangok a dual driver miatt, a középhangokig lemegy, no, itt elfelejtheted, hogy a nagy hangerőn feltolt hangerővel torzít a középmagas! Kifejezetten a V karakterisztikát kedvelőknek, elektronikus zenéhez, olyan rockhoz, amiben domináns a szintetizátor, cintányérok, szaxofon is, tehát ami nem csak az énekes hörgéséről szól. 13k volt, duplája itthon, ha nem audiofilként(bár biztos van erre is profil) minőségi zenét hallgatnál hangosan, le fogod fosni a bokád, és a featureset se rossz. Kapcsolódás stabil, ANC nem rossz, 2 hátrányt tudok:a 10mm alap driver miatt azért a szub basszus nem a legjobb(az ilyen pár hz-es lebegős már nem jön át), de dob(élő) szuper még, illetve a gumik szerintem instant csere, rövid vetőcső, nincs levegőkiengedés, a gumik inkább a lyuk fedésére jók emiatt alapból, kell hozzá fülbemenős gömbösebb, fillérek. +van, aki nem is akarja agybatolni úgysem. De ha egyszer beigazítod... én 4 órát hallgattam első tesztre, az earfun pro 4(nem+)-emet megette reggelire, anc ott erősebb, de itthonra kellett főleg. Minden elektronikus avagy fémes hangszert kedvelőnek ajánlott, denevérfülűeknek pláne, ha hallasz 15khz felett, olyan dolgokat fogsz hallani a zenékből, hogy besz@rsz.
Szóval én nagyon elégedett vagyok... Igazából kihozni hifi szempontból nem tudom, mit lehet, hallgatok sok ilyen kategóriás felvételt is, de V karakterisztikával, HANGOSAN(a fülem jó, de kell a bulifeeling, sutyorogni elég a csajszi a fülembe
) tehát a flat kedvelőknek passz, milyen élmény, maga a füles is V karakterű... Kapcsolatra:Bitráta, mintavétel, bit maxon azért volt, hogy pici ugrás előjött céges teszten, nagy gépek, de viszonylag távol, itthon ment rendben(metró, villamos, tömeg, sok mobil nem tudom, hogy hatna, itthonra kellett/kisvárosban lakom), az appja meg tud zavarodni, ha túl gyorsan váltogatsz, mielőtt újraindulna, nem tökéletes, füles érintésre minden jó, igazából a bluetooth codec changer app megoldja a minőség állítást.
Hátránya, van, akinek előnye, a füldugók, bár pl. a rövid cső miatt annak is jó lehet, aki a lyukra simuló( iphone buds stílus) verzióban gondolkodik, viszont akinek füldugó kell, no oda kell másik gumiharang, be lehet a kicsiket szuszakolni, de nem egyszerű. Egyébként teszteli, mennyire szigetel, jól is írja, ha nem megy, az ANC se megy, ha falsot kap. Egyébként az ANC szolíd, nem csinál süketszobát, de nem barmol a hangba, és pause-ban kinyit, nem süketszobába zuhansz, érzékeli, fut-e a playback, nem kell kapcsolgatni, ha hozzád szólnak, tv-vel tesztelve.
Igazából amit érzek rajta, hogy picit talán nyers. Nincs nagyon hangolva. De 13K,2 utas, 4 óra zene max hangerőn, maximumra téve 38% maradt a budokban.Én szerintem sok embernek érdemes próbálni, aki "mást keres", unja a dopplerhatást nagy hangerőn a középmagason, aki nem bánja, hogy a szub drivere csak 10mm,a legmélyebb hangok elmaradnak valamennyire. De fele ár, mint az Oneplus Buds 4.

Ja, kifelejtettem, ovál a vetőcső.

A Neobuds-ot nem találok, Melobuds lesz az.
-
lorcsi
veterán
Technics AZ40M2-hez van valami jo customeq ?
rock-alter zenehezkb mennyi ido a bejaratasa ?
-
Lajmund
őstag
Köszönjük szépen, én egyet bezsákoltam, +3 év garit rá 840Ft-ért
Játszósnak tökéletes lesz
Már nem azért de annyi cuccod van hogy kb minden órába mást vehetnél fel zenét hallgatni. Ezt hova fogod? Fürdéshez?
Én is néztem hogy ennyiért poén de nem tudom hova használni. Nekem az AZ100 a játszós. -
tomee007007
addikt
-
gippazoid
őstag
Jelenleg nem lehet csak 1 év garit venni pluszban. Lehet, nem véletlenül. Rájöttek, sokba lesz nekik 840 Ft-ért 3 évig cserélgetni, feltehetőleg kell majd...
-
tomee007007
addikt
Sziasztok!
Az Alzán 51%-os akcióban a Soundpeats T3 Pro 5790 Ft
-
drr
őstag
Sziasztok!
Az Alzán 51%-os akcióban a Soundpeats T3 Pro 5790 Ft
-
pinnacle
nagyúr
Kipróbáltam az EarFun Air Pro 4+ -t. EarFun Air Pro 3-hoz képest nagyobb a hangerő, teltebb hangzása van, nekem egy kicsit sok a basszus, talán a Kajikaji beállítást használva jobb.
Ennek tökéletes a füldugója, a korábbinak nem volt az, régi Samsungot használtam inkább.
Matt doboza is jobb, kinyitni is könnyebb, előzőnél néha nem találtam, az viszont vastagabb anyagból készült.
Érdekes módon az újabb verzióval PC-nem működik két koppintásos megállítás.
ASUS BT 500 adapterrel 81m²-es panel lakásban szinte mindenhol tökéletes a vétel, 3-al nem így volt.AI fordítót mire lehet használni? A szemtől szembenél jobb a Google fordító automatikus, mert nem kell rábökni, hogy megszólaljon, a valós idejű jól írja a szöveget, de inkább ne szólaljon meg később. Ezt ki lehet kapcsolni?
Próbáljátok ki az oldal alján lévő tesztet, én semmi különbséget nem találtam a 128 kbps, 320 kbps, WAV között. 6-ból 3-at találtam el, de szerintem ez is inkább tipp volt érzésre, mintha szélesebb tartományban szólt volna.
-
-NoVa-
veterán
"nem DSP-vel lehúzva"
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Minden BT füles hangzása kizárólag a DSP-n múlik, minden más csak marketing.
XM5 vetőcsöve is pont ugyanilyen 0 különbség van.Egy BT füles alap hangzása csak arról szól, hogy próbálják eltalálni a célközönség izlését. De gyakorlatilag lényegtelen, mert utólag úgy állitja be a user ahogy akarja.
A fizikai hangolás nagyon nem így nézne ki. Nincs semmilyen akusztikus kamra vagy dumperek, amik valósan fizikailag befolyásolnák a hangzást. És egy BT füles esetén hülyeség is lenne, mivel a SW-nek 100%-os kontrolja van a végeredmény felett, hogy a user úgy hangolja ahogy akarja.
Ennyi dampening pont arra elég, hogy ne legyen valami bántó, sok, a többit lehet aztán SW-ből. Anno az XM5-öt preferáltam az AZ100-al szemben pont a kontrolláltabb magasa miatt, az XM6 sem válik sziszegőssé úgy sem, hogy +3dB-t ráhúzok felül. A Technics eléggé a határon volt ebben, klasszik japán ízlésvilág. Szeretem, de hosszú távon jobb a visszafogottabb.
-
vicze
félisten
Kis technikai háttér. Alaposabban megnéztem a Sony vetőcsövét, így jobban látszik, miért ez a szokatlan megoldás. Szélessávú magascsillapítás fizikai úton, nem DSP-vel lehúzva a magasfreki hangerejét, hogy ne legyen bántó (de attól még visszhangosan rezonáló, csak folytva). Ezért érdemes fizikai hangolást alkalmazni nagyobb dolgokra, DSP-vel meg max az utolsó finomhangolásokat, a végeredmény egyszerűen jobb.

"nem DSP-vel lehúzva"
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Minden BT füles hangzása kizárólag a DSP-n múlik, minden más csak marketing.
XM5 vetőcsöve is pont ugyanilyen 0 különbség van.Egy BT füles alap hangzása csak arról szól, hogy próbálják eltalálni a célközönség izlését. De gyakorlatilag lényegtelen, mert utólag úgy állitja be a user ahogy akarja.
A fizikai hangolás nagyon nem így nézne ki. Nincs semmilyen akusztikus kamra vagy dumperek, amik valósan fizikailag befolyásolnák a hangzást. És egy BT füles esetén hülyeség is lenne, mivel a SW-nek 100%-os kontrolja van a végeredmény felett, hogy a user úgy hangolja ahogy akarja.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
23.09 havi vásárlású a JBL Tune 230-om eddig nem igazán (havi, félév/1x) használtam.
25.10 hótól napi szinten de ~1 hónapja elkezdte hogy lekapcsolja a jobb oldali fülest.
Tok töltve, újra csatlakozva adott füles is pl. 70%
1 órát sem tudom folyamatosan használni mert lekapcsol. Tokba vissza, hibátlanul visszacsatlakozik aztán random 10-20 perc és megint off.
Letöröltem az app-ot, hard reset de semmi változás.Tud valaki érdemi javaslatot, tippet hogy mi lehet a gond?
-
Don't Panic
őstag
Kis technikai háttér. Alaposabban megnéztem a Sony vetőcsövét, így jobban látszik, miért ez a szokatlan megoldás. Szélessávú magascsillapítás fizikai úton, nem DSP-vel lehúzva a magasfreki hangerejét, hogy ne legyen bántó (de attól még visszhangosan rezonáló, csak folytva). Ezért érdemes fizikai hangolást alkalmazni nagyobb dolgokra, DSP-vel meg max az utolsó finomhangolásokat, a végeredmény egyszerűen jobb.

És milyen jól tették

A legfontosabb előny a szibilancia (az éles „sz” és „c” hangok) csökkenése. Míg az XM5-nél a szoftveres DSP-nek kellett „lefojtania” ezeket a frekvenciákat, hogy ne legyenek bántóak, az XM6-nál a fizikai gát elnyeli a káros rezonanciákat. Ezáltal a magas hangok nemcsak kevésbé fárasztóak a fülnek, hanem „levegősebbek” is maradnak, mert nem egy digitális szűrő vágja le őket.
A Sony ezzel elmozdult a „javítsuk ki szoftverrel” irányból a „legyen eleve jó az akusztikai alap” irányba.
Az új forma miatt javult az ANC is így az aktív zajszűrés kevesebb hibával, kevesebb háttérzajjal és nagyobb precizitással képes működni még változó zajszintek mellett is.
Örülök neki bár azt vettem észre hogy a klasszikus városi zajokat bringán ülve azért átengedi ami mondjuk nem feltétlenül baj , nyilván ha emelem a hangerőt csak a zene marad.
-
-NoVa-
veterán
Szélessávú csillapítás, tippre ezért nem sziszegős, fémes a magastartomány. Valahol 6-9KHz között segít egy ilyen féloldalas megoldás, anno az S12-köz nyomtattam mindenféle formájú csőbetéteket hasonló elvvel.
Pont, hogy a visszhangosság okozná a gondot, szétveri a részletességet, a vatta meg folytottabbá teszi a hangot. Az akkor működik, ha iszonyat erősítőteljesítmény kompenzál, TWS-nél ez nem opció. Mindenesetre működik, jól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
20600 - 20501
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Suzuki topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Nintendo Switch 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elérhető Magyarországon a Honor Magic V6
- További aktív témák...
- Szinte Új/Újszerű (hiányos) SteelSeries Apex Pro TKL Wireless (64868) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új/Újszerű/Használt SteelSeries Apex Pro TKL (64856/64859) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan Audigy RX hangkártya Garanciás
- Corsair Scimitar Elite Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Corsair Ironclaw RGB Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 1TB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5253, 97% AKKSI
- Nintendo Mariokart Live Home Circuit Mario set (Switch) használt kiegészítő (konzolt nem tartalmaz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 I i5-8350U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari

) tehát a flat kedvelőknek passz, milyen élmény, maga a füles is V karakterű... Kapcsolatra:Bitráta, mintavétel, bit maxon azért volt, hogy pici ugrás előjött céges teszten, nagy gépek, de viszonylag távol, itthon ment rendben(metró, villamos, tömeg, sok mobil nem tudom, hogy hatna, itthonra kellett/kisvárosban lakom), az appja meg tud zavarodni, ha túl gyorsan váltogatsz, mielőtt újraindulna, nem tökéletes, füles érintésre minden jó, igazából a bluetooth codec changer app megoldja a minőség állítást.