- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
20500 - 20401
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Kis technikai háttér. Alaposabban megnéztem a Sony vetőcsövét, így jobban látszik, miért ez a szokatlan megoldás. Szélessávú magascsillapítás fizikai úton, nem DSP-vel lehúzva a magasfreki hangerejét, hogy ne legyen bántó (de attól még visszhangosan rezonáló, csak folytva). Ezért érdemes fizikai hangolást alkalmazni nagyobb dolgokra, DSP-vel meg max az utolsó finomhangolásokat, a végeredmény egyszerűen jobb.

Ez mi akar lenni?
Mini rezonancia kamra, vagy fizikai korlat?A melynek ugysincs iranyhatasa - a magasakat meg visszhangossa/felharmonikusabba tenni nem feltetlenul art...
(vattat meg lehet bele tomni, ha kell...)
-
-NoVa-
veterán
Kis technikai háttér. Alaposabban megnéztem a Sony vetőcsövét, így jobban látszik, miért ez a szokatlan megoldás. Szélessávú magascsillapítás fizikai úton, nem DSP-vel lehúzva a magasfreki hangerejét, hogy ne legyen bántó (de attól még visszhangosan rezonáló, csak folytva). Ezért érdemes fizikai hangolást alkalmazni nagyobb dolgokra, DSP-vel meg max az utolsó finomhangolásokat, a végeredmény egyszerűen jobb.

-
westlake
félisten
Nagyrészt két Tribit típust használtam, mindkettővel meg voltam elégedve. Flybuds 3 helyett lenne jobb alternatíva? Ezt most ~15k-ért meg lehet venni. Trance-t hallgatok biciklizés közben (iPhone).
Köszönöm!
-
Lajmund
őstag
Időközben egy picivel kisebb illeszték (Liquer Orange) került a Sony-ra, ami elfér a tokban. Ez a tip nem hosszú csöves. Aztán eszembe jutott éjjel, hogy abban a tokban nem csak levegő van. Amilyen szerencsém van, biztos, hogy a töltő elektronikát, vagy az aksit szétfúrom. Tehát ez kizárva.
A Branyetranszpartyor (BTR17) elkel, és már el is küldtem az új gazdájának.
Teszt. Szerintm egy-két napon belül megcsinálom, mert nekem is fúrja az oldalamat, hogy mit lehet kihozni a mai Bluetooth technikából. Az biztos, hogy bejáratás és alapos beállítás nélkül is nagyon tetszik a Sony, tv-re meg a Technics. Viszont felhívta a figyelmemet a hifi-s barátom, hogy nem biztos, hogy a DX340 jobban szól bluetooth-on, mint mondjuk a Samsung S25. Na még ez is egy próba lesz. A másik: azt mondja, hogy neki jobban tetszik az APTX, mint az LDAC. Még ezt is meg kellene néznem, de az biztos, hogy a DX340 nem tud APTX-et. A Samsungnak majd utána olvasok.
Szóval hét végén tesztelek.
Várjuk a tesztet!
-
szaki58
senior tag
Igaz, most jut eszembe, hogy a két füles sem tudja, akkor meg mind1 is.
-
szaki58
senior tag
Időközben egy picivel kisebb illeszték (Liquer Orange) került a Sony-ra, ami elfér a tokban. Ez a tip nem hosszú csöves. Aztán eszembe jutott éjjel, hogy abban a tokban nem csak levegő van. Amilyen szerencsém van, biztos, hogy a töltő elektronikát, vagy az aksit szétfúrom. Tehát ez kizárva.
A Branyetranszpartyor (BTR17) elkel, és már el is küldtem az új gazdájának.
Teszt. Szerintm egy-két napon belül megcsinálom, mert nekem is fúrja az oldalamat, hogy mit lehet kihozni a mai Bluetooth technikából. Az biztos, hogy bejáratás és alapos beállítás nélkül is nagyon tetszik a Sony, tv-re meg a Technics. Viszont felhívta a figyelmemet a hifi-s barátom, hogy nem biztos, hogy a DX340 jobban szól bluetooth-on, mint mondjuk a Samsung S25. Na még ez is egy próba lesz. A másik: azt mondja, hogy neki jobban tetszik az APTX, mint az LDAC. Még ezt is meg kellene néznem, de az biztos, hogy a DX340 nem tud APTX-et. A Samsungnak majd utána olvasok.
Szóval hét végén tesztelek.
-
bostone
addikt
Végül ki kellett fúrni a tokot, hogy elférjen az illeszték?
Nagyon várom a tesztet. Kíváncsi vagyok a dx340 vagy btr17, sőt a hifiman svanar mellett mit mutatnak.
-
szaki58
senior tag
Az állatja (ez én vagyok!!
) megrendeltem a Divinus Velvet tipet, de azt már nem néztem, hogy TWS! Meg is jött 7800 Ft.-ért. Nincs csöve! Ha ráhuzona fülesre, a cső vége egy síkban van a tip végével. -
blueye
veterán
Igen az első amit megvettem ezüstöt. Azt nem fogom eladni nagyon bevált. Konkrétan inkább sétálva megyek valahova hogy hallgassam addig is.
Sajnos nem sokat használom így szerintem csak most kezd bejáródni és egyre jobb. Kb heti 3 órát fognak menni. Plusz 2 hetente túra hegyekbe busszal akkor kb 2×4 órát. Ezért se tokba tárolom őket hanem külön. Kb 40-80% közt. Nem nagy erőfeszítés mert olyan sokáig bírják hogy nem kell figyelgetni. Látom hogy 30-40% kicsit indulás előtt tokba teszem készülődéskor és ennyi aztán megint napokig bírják. A többit nem bontottam. Amúgy nem foglalkoztam volna velük de mivel egyik ismerősöm se csapott le rájuk ezen felhuzva magam megvettem az összeset ami volt nálunk. Egy fekete AZ100 és 4 db AZ40M2. Olcsón adtam őket nincs hatalmas haszon mivel a 100 65-ért ment el a 40-ek meg 22-ért. Mindenki jól járt én meg nyilván ingyen nem szórakoztam volna. 40-re még kíváncsi lettem volna de kb felesleges lenne a 100 mellé hogy nézzék egymást. 
Tényleg felesleges lenne, ezért adtam el a 40esemet.
-
Lajmund
őstag
Igen az első amit megvettem ezüstöt. Azt nem fogom eladni nagyon bevált. Konkrétan inkább sétálva megyek valahova hogy hallgassam addig is.
Sajnos nem sokat használom így szerintem csak most kezd bejáródni és egyre jobb. Kb heti 3 órát fognak menni. Plusz 2 hetente túra hegyekbe busszal akkor kb 2×4 órát. Ezért se tokba tárolom őket hanem külön. Kb 40-80% közt. Nem nagy erőfeszítés mert olyan sokáig bírják hogy nem kell figyelgetni. Látom hogy 30-40% kicsit indulás előtt tokba teszem készülődéskor és ennyi aztán megint napokig bírják. A többit nem bontottam. Amúgy nem foglalkoztam volna velük de mivel egyik ismerősöm se csapott le rájuk ezen felhuzva magam megvettem az összeset ami volt nálunk. Egy fekete AZ100 és 4 db AZ40M2. Olcsón adtam őket nincs hatalmas haszon mivel a 100 65-ért ment el a 40-ek meg 22-ért. Mindenki jól járt én meg nyilván ingyen nem szórakoztam volna. 40-re még kíváncsi lettem volna de kb felesleges lenne a 100 mellé hogy nézzék egymást. 
-
blueye
veterán
Kb 2 hete kezdtem el olvasni a topikot újra és már vettem 6 db Technics fülest.
Tudtam én hogy nem szabad benézni.
Viszont köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót és tippet és az akciókról az értesítést mert nem hogy ingyen kijött az AZ100 hanem még plusszos is a buli.
Minden elment elvileg a hétvégén elviszik az utolsó kettő 40-et.Ezek szerint neked egy 100as maradt?
Lassan Technics authorized retailerleszel
-
Lajmund
őstag
Kb 2 hete kezdtem el olvasni a topikot újra és már vettem 6 db Technics fülest.
Tudtam én hogy nem szabad benézni.
Viszont köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót és tippet és az akciókról az értesítést mert nem hogy ingyen kijött az AZ100 hanem még plusszos is a buli.
Minden elment elvileg a hétvégén elviszik az utolsó kettő 40-et. -
Skynet258
veterán
-
L4D1K
őstag
Csak nekem nem tunt fel eddig az AZ100 bolcsojeben, h a 2 pin amin tolt az rugos es belehet nyomni?
-
Lajmund
őstag
A Technics a tv nézést szolgálja. Igazi mozis hangulatot kelt a teltebb mélyek miatt. Zenére (filmnézés után, ágyban) a Sony van használva. A Liquer Orange tipekkel nagyon szép, kiegyenlített hangja van. itt is van némi mélykiemelés, de az kultúrált, rétegzett, nem telepszik rá a középre. A Technics-el sincs ilyen godn de a dúsabb mély filmeknél jól jön.
Ami a lényeg, akarok egy igazán jó és részletes összehasonlítást csinálni úgy, hogy az etalon a Hifiman HE1000 Unveiled lesz
, és ehez EQ-zom hozzá mindkét fülest. Ha sikerül a lehető legközelebb lavírozni őket a "mesterhez", akkor fogom tudni megmondani, hogy melyik a jobb zenére. Most nem egyforma az EQ, ráadásul csak hevenyészett, így nem objektív.Kíváncsi vagyok a tesztre. Ez a Hifiman HE1000 elég komolynak tűnik így hirtelen rákeresés után.
-
szaki58
senior tag
Bizony hallani, kérdés tudja e a rendszer tolmácsolni, és a füle mennyit hall ebből az embernek.
Én mostanában DSD albumokat hallgatok, és valami fenomenális a minőség, és itt nem is elsősorban a részletekre kell gondolni, hanem az atmoszférára amit teremt, az a nyugalom és természetesség, zeneiség ami árad ezekből az a nagyon hallható. Az hogy ez most 110000kbps nem tudom köze van -e hozzá, a műszaki oldala nem az én világom, de hallani hallatszik nagyon szépen. Igen egy DSD anyag nem olcsó, általában 30-40 dollar egy album. Aki nem ennyire fogékony vagy nem akar ennyit áldozni erre, és vagy a rendszere sem elég kifinomult hozza, azoknak egy 1000kbps Flac is megteszi. Mert azért azokból is van jó. Az Apple musiccal is kellemesen eltudok zenélgetni én is, de azért lehet hallani a különbségeket.
Én is rászoktam a DSD-re, elsősorban a SACD formátumra, ami DSD-t tartalmaz. Az első ilyen egy komolyzenei album volt, és megdöbbentem, hogy végre hallok egy olyan minőséget, ami magával ragad. Telt, nem ványadt, halk szinfónikus hangzás, ahol a bőgőket is hallod, és van dinamikája a zenének. Gyűjtöm ezeket a felvételeket. Rutrackeren és Turbobiten van sok, de ott azért akad hitvány felskálázás is, meg cs-DSD átirat is. De azért érdemes szétnézni.
-
szaki58
senior tag
A Technics a tv nézést szolgálja. Igazi mozis hangulatot kelt a teltebb mélyek miatt. Zenére (filmnézés után, ágyban) a Sony van használva. A Liquer Orange tipekkel nagyon szép, kiegyenlített hangja van. itt is van némi mélykiemelés, de az kultúrált, rétegzett, nem telepszik rá a középre. A Technics-el sincs ilyen godn de a dúsabb mély filmeknél jól jön.
Ami a lényeg, akarok egy igazán jó és részletes összehasonlítást csinálni úgy, hogy az etalon a Hifiman HE1000 Unveiled lesz
, és ehez EQ-zom hozzá mindkét fülest. Ha sikerül a lehető legközelebb lavírozni őket a "mesterhez", akkor fogom tudni megmondani, hogy melyik a jobb zenére. Most nem egyforma az EQ, ráadásul csak hevenyészett, így nem objektív. -
fekete-puma
kezdő
Valaki a youtube és a cd minőség közt se hallja a különbséget. Minél drágább cuccot hallgatsz, annál kisebb lesz az érzékelhető különbség. Ugyanez igaz a zene minőségre is. Egy idő után megszokod mindkettőt, és ha visszalépsz, kihallod. A hallás amúgy tanulható egy bizonyos fokig, ellenben például a látás az nem. Egy jó minőségű, sima CD minőség is simán jól élvezhető, de attól is van feljebb. A zenéim 90% sima CD minőség, és tökéletesen elvagyok velük az én dolgaimon hallgatva. Nekem is van 5000+ kbs zeném, és a nem felső polcos hangfalaimon is kihallom, hogy szebben szól, mint egy sima CD minőség, ami kb. 1000 kbs. Lehet, egyből egymás után hallgatva nem mondanám meg én, de aki például zenéket kever zenészeknek, az simán. Én meg csak akkor, ha huzamosabb ideig a jobbat hallgatnám, és csak akkor érezném a váltást. Meg amúgyis is ha lehet valami jobb akkor miért ne azt hallgassuk? Aztán valaki vagy kihallja vagy nem de egy biztos közelebb áll a jobbhoz mint a rosszhoz. Korbácsos dolgon jót nevettem hangosan.😂😂😂 De leginkább azért mert valamenyire ismerve azt hogy NoVa szakértelme sokunknál jóval magasabb szinten van a témában és neki osztod az észt. És akkora szakadék van kettőtök stílusa között hogy ez tényleg vicces volt. Amúgy amikor én is elkezdtem fórumozni okoskodtam sok témában. Aztán rájöttem vannak itt a fórumon profibbak is aztán visszább vettem az arcomból topiktól függetlenül. Viszont azt hiszem te linkeltél egy hete blues zenét és azóta rácsusztam olvasáshoz. Szóval köszi és tartsd meg jó szokásod ha legközelebb is van ötlet. [link] Már nem itt hanem cd minőségben hallgatom spotin és teljesen jó, de nem bánnám ha lehetne jobba is.

Nyílván minnél jobb minőségben legyen meg a zenei anyagja, ez így van. A nagy felbontás még nem jelent semmit, pl Hi-Res DSD, ha fizikailag meg van akkor lehet különböző szoftverrel kicsit tesztelgetni, (régen érdekelt már nem annyira.)
A vatesztben sokan elvéreznek, főleg ismeretlen anyagnál. -
bugizozi
őstag
Szia!
Köszönöm az ajánlásod, 1 hónapja vásároltam egy Huawei Freebuds 7i-t és nagyon meg vagyok vele elégedve

-kényelmes
-akksija ~4 órát bír telefonálással
-a távoli fél alig hall valamit a környezeti zajokból
-porszívózás közben is próbáltam, jól hallom a podcast-et
-
Lajmund
őstag
Fentebb volt linkelve egy Sony vs Technics videó, kimentettem belőle az EQ-t próbálásra.
Nekem így kicsit sok és fárasztó, de tény h utána meg a direkt teljesen "muffled" és semmilyen hangú.
Majd ráhangolom a fülemre. Megosztom ide hátha valaki még kipróbálná.
Annyi, hogy ANC-vel számomra már kellemetlen és mesterséges a hang. Kikapcsolva ok.
A koma gitározik és ezekre a zenékre gerjed szóval a helyén kell kezelni a dolgot. Jó minőségű zene LDAC-ban direkt módban a legjobb szerintem. Minden más torzít vagy színez. Nekem ez jött le a rengeteg eq állítgatásból. És ha próbálkozol se tudsz jobbat csinálni mint a gyáriak. De azért hajrá
jó játék én is elvoltam vele. -
L4D1K
őstag
Fentebb volt linkelve egy Sony vs Technics videó, kimentettem belőle az EQ-t próbálásra.
Nekem így kicsit sok és fárasztó, de tény h utána meg a direkt teljesen "muffled" és semmilyen hangú.
Majd ráhangolom a fülemre. Megosztom ide hátha valaki még kipróbálná.
Annyi, hogy ANC-vel számomra már kellemetlen és mesterséges a hang. Kikapcsolva ok.
-
Valkűr
addikt
Valaki a youtube és a cd minőség közt se hallja a különbséget. Minél drágább cuccot hallgatsz, annál kisebb lesz az érzékelhető különbség. Ugyanez igaz a zene minőségre is. Egy idő után megszokod mindkettőt, és ha visszalépsz, kihallod. A hallás amúgy tanulható egy bizonyos fokig, ellenben például a látás az nem. Egy jó minőségű, sima CD minőség is simán jól élvezhető, de attól is van feljebb. A zenéim 90% sima CD minőség, és tökéletesen elvagyok velük az én dolgaimon hallgatva. Nekem is van 5000+ kbs zeném, és a nem felső polcos hangfalaimon is kihallom, hogy szebben szól, mint egy sima CD minőség, ami kb. 1000 kbs. Lehet, egyből egymás után hallgatva nem mondanám meg én, de aki például zenéket kever zenészeknek, az simán. Én meg csak akkor, ha huzamosabb ideig a jobbat hallgatnám, és csak akkor érezném a váltást. Meg amúgyis is ha lehet valami jobb akkor miért ne azt hallgassuk? Aztán valaki vagy kihallja vagy nem de egy biztos közelebb áll a jobbhoz mint a rosszhoz. Korbácsos dolgon jót nevettem hangosan.😂😂😂 De leginkább azért mert valamenyire ismerve azt hogy NoVa szakértelme sokunknál jóval magasabb szinten van a témában és neki osztod az észt. És akkora szakadék van kettőtök stílusa között hogy ez tényleg vicces volt. Amúgy amikor én is elkezdtem fórumozni okoskodtam sok témában. Aztán rájöttem vannak itt a fórumon profibbak is aztán visszább vettem az arcomból topiktól függetlenül. Viszont azt hiszem te linkeltél egy hete blues zenét és azóta rácsusztam olvasáshoz. Szóval köszi és tartsd meg jó szokásod ha legközelebb is van ötlet. [link] Már nem itt hanem cd minőségben hallgatom spotin és teljesen jó, de nem bánnám ha lehetne jobba is.

Bizony hallani, kérdés tudja e a rendszer tolmácsolni, és a füle mennyit hall ebből az embernek.
Én mostanában DSD albumokat hallgatok, és valami fenomenális a minőség, és itt nem is elsősorban a részletekre kell gondolni, hanem az atmoszférára amit teremt, az a nyugalom és természetesség, zeneiség ami árad ezekből az a nagyon hallható. Az hogy ez most 110000kbps nem tudom köze van -e hozzá, a műszaki oldala nem az én világom, de hallani hallatszik nagyon szépen. Igen egy DSD anyag nem olcsó, általában 30-40 dollar egy album. Aki nem ennyire fogékony vagy nem akar ennyit áldozni erre, és vagy a rendszere sem elég kifinomult hozza, azoknak egy 1000kbps Flac is megteszi. Mert azért azokból is van jó. Az Apple musiccal is kellemesen eltudok zenélgetni én is, de azért lehet hallani a különbségeket.
-
Lajmund
őstag
Jó a bizalom de még jobb az ellenőrzés, amíg nem mérettetsz meg, addig nem tudhatod biztosra.

-
bostone
addikt
De jó, hogy ennyire finoman írtad meg azt, amit én is gondolok erről. Sajnos én csak smirglisebben tudtam volna rámutatni a felharmónikusok hatására. Nem friss a fülem, de nagy biztonsággal mondtam meg délután a két eartip közti különbséget. Gondoljunk csak egy Stradivari és egy kávéházi zenész hegedűje közti különbségre, de a Steinway és Bösendorfer hangjának a különbségére. Ezt még az én öreg fülem is hallja, és ebben a felharmónikusok, azok a bizonyos 20 kHz feletti hangok nagy szerepet játszanak. Azért abban is igazad van, hogy a zene stílusa meghatározó. Nem várható el egy disco beivott, egyéb tudatmódosításon átesett közönségétől, hogy a ritmuson, a dobon, a basszuson kívül mást is halljon, netán felharmónikusokat számoljon. Gondoljunk csak a különböző templomok, székesegyházak orgonáinak ugyanazon sípja között mekkora hangszínbeli differencia van. Jól hallható különbség. Melesleg a hangszínről beszélünk.
Nem tettem emojikat, mert komolyan gondolom, amit írtam.Nálad melyik győzött?
A Sony vagy a Technics? -
szaki58
senior tag
Kétféleképp érzékelünk magas frekvenciát. Egyrészt a tudatos, odafigyelős. Itt mostanában orvosi teszteken célműszerrel 23KHz-re mértek, de a téma szempontjából mindegy is... Mert érdekesség, hogy azok az öregek, akik teszten 12KHz-en felül nem veszik észre a hangokat, mégis magabiztosan észreveszik a 20KHz feletti hangok levágásának a hatását a pontatlanabb térábrázolásban. Bonyolultabb, mint elsőre gondolná az ember. A legjobb, tágas, és a hangszereket térben magasságban, mélységben, távolságban és méretben is egész pontosan meghatározó füleseim mind 45-50KHz-ig működő driverekkel rendelkeznek, és nem azért, hogy a denevérem jobban lássa a képet. Persze ehhez a felvétel minősége is kell, akármennyire szeretem a lo-fi elektronikus zenéket, vagy a synth/retrowave-t, egy Nordic stúdiófelvételen egy templomi kórus is döbbenetesen jó tud lenni.
De jó, hogy ennyire finoman írtad meg azt, amit én is gondolok erről. Sajnos én csak smirglisebben tudtam volna rámutatni a felharmónikusok hatására. Nem friss a fülem, de nagy biztonsággal mondtam meg délután a két eartip közti különbséget. Gondoljunk csak egy Stradivari és egy kávéházi zenész hegedűje közti különbségre, de a Steinway és Bösendorfer hangjának a különbségére. Ezt még az én öreg fülem is hallja, és ebben a felharmónikusok, azok a bizonyos 20 kHz feletti hangok nagy szerepet játszanak. Azért abban is igazad van, hogy a zene stílusa meghatározó. Nem várható el egy disco beivott, egyéb tudatmódosításon átesett közönségétől, hogy a ritmuson, a dobon, a basszuson kívül mást is halljon, netán felharmónikusokat számoljon. Gondoljunk csak a különböző templomok, székesegyházak orgonáinak ugyanazon sípja között mekkora hangszínbeli differencia van. Jól hallható különbség. Melesleg a hangszínről beszélünk.
Nem tettem emojikat, mert komolyan gondolom, amit írtam. -
fekete-puma
kezdő
Meghagyom azoknak, akiknek nincs elegendő önismeretük, vagy nem szeretik a zenét. Én a hosszú hallgatós sessionok alatt lecsapódott összbenyomásban hiszek, sokkal jobban leüllepszik egy valós kép arról, hogy jó-e az adott szett úgy, ahogy, számomra. Akkor is, ha emiatt egy amúgy drága komponenst rakok el a fiókba egy olcsó javára, vagy ha ki kell dobjak egy kidolgozott, sok órát reszelt ötletet a kukába, mert tévút.
Jó a bizalom de még jobb az ellenőrzés, amíg nem mérettetsz meg, addig nem tudhatod biztosra.
-
-NoVa-
veterán
Ez csak szöveg. Az emberek mindent is képesek kihallani, legalábbis azt képzelik.
Komoly vaktesztben meg valahogy nem jönne össze.
pl Legyen tétje, tévesztésnél vesszővel jó ráhúznának az emberek hátára valószínű, hogy neked is lehet, hogy jó piros lenne a hátadon a póló...Meghagyom azoknak, akiknek nincs elegendő önismeretük, vagy nem szeretik a zenét. Én a hosszú hallgatós sessionok alatt lecsapódott összbenyomásban hiszek, sokkal jobban leüllepszik egy valós kép arról, hogy jó-e az adott szett úgy, ahogy, számomra. Akkor is, ha emiatt egy amúgy drága komponenst rakok el a fiókba egy olcsó javára, vagy ha ki kell dobjak egy kidolgozott, sok órát reszelt ötletet a kukába, mert tévút.
-
fekete-puma
kezdő
Kétféleképp érzékelünk magas frekvenciát. Egyrészt a tudatos, odafigyelős. Itt mostanában orvosi teszteken célműszerrel 23KHz-re mértek, de a téma szempontjából mindegy is... Mert érdekesség, hogy azok az öregek, akik teszten 12KHz-en felül nem veszik észre a hangokat, mégis magabiztosan észreveszik a 20KHz feletti hangok levágásának a hatását a pontatlanabb térábrázolásban. Bonyolultabb, mint elsőre gondolná az ember. A legjobb, tágas, és a hangszereket térben magasságban, mélységben, távolságban és méretben is egész pontosan meghatározó füleseim mind 45-50KHz-ig működő driverekkel rendelkeznek, és nem azért, hogy a denevérem jobban lássa a képet. Persze ehhez a felvétel minősége is kell, akármennyire szeretem a lo-fi elektronikus zenéket, vagy a synth/retrowave-t, egy Nordic stúdiófelvételen egy templomi kórus is döbbenetesen jó tud lenni.
Ez csak szöveg. Az emberek mindent is képesek kihallani, legalábbis azt képzelik.
Komoly vaktesztben meg valahogy nem jönne össze.
pl Legyen tétje, tévesztésnél vesszővel jó ráhúznának az emberek hátára valószínű, hogy neked is lehet, hogy jó piros lenne a hátadon a póló... -
-NoVa-
veterán
Spoti (Lossless) 24-bit / 44,1kHz FLAC.
Nekem ez a halálom, mikor pl 24 bit 192KHz-el dobálóznak de közben meg lehet, hogy 13-14kHz felett már nem hallanak semmit és süketek mint az ágyú...Kétféleképp érzékelünk magas frekvenciát. Egyrészt a tudatos, odafigyelős. Itt mostanában orvosi teszteken célműszerrel 23KHz-re mértek, de a téma szempontjából mindegy is... Mert érdekesség, hogy azok az öregek, akik teszten 12KHz-en felül nem veszik észre a hangokat, mégis magabiztosan észreveszik a 20KHz feletti hangok levágásának a hatását a pontatlanabb térábrázolásban. Bonyolultabb, mint elsőre gondolná az ember. A legjobb, tágas, és a hangszereket térben magasságban, mélységben, távolságban és méretben is egész pontosan meghatározó füleseim mind 45-50KHz-ig működő driverekkel rendelkeznek, és nem azért, hogy a denevérem jobban lássa a képet. Persze ehhez a felvétel minősége is kell, akármennyire szeretem a lo-fi elektronikus zenéket, vagy a synth/retrowave-t, egy Nordic stúdiófelvételen egy templomi kórus is döbbenetesen jó tud lenni.
-
fekete-puma
kezdő
Spoti (Lossless) 24-bit / 44,1kHz FLAC.
Nekem ez a halálom, mikor pl 24 bit 192KHz-el dobálóznak de közben meg lehet, hogy 13-14kHz felett már nem hallanak semmit és süketek mint az ágyú... -
Lajmund
őstag
Jól hangzik.
Akkor majd valószínűleg arra fogok elöfizetni. Most még van kb 3 hónap ingyenes spoti prém azt még kihasználom szerintem aztán jöhet véglegesnek a tidal. Ahogy néztem ott is van pár szám.
-
-NoVa-
veterán
Remélem a fórumból vitték. Az megírhatná hogy tudjuk hogy jó helyre került
Voltam sétálni és újra jól vizsgázott az AZ100. LDAC direkt mód és tökéletes.
Lehetne harapósabb a gitár és úgy kicsit az egész de legalább nem fárasztja a fület. Volt Tannoy studió monitorom itthon és attól pár óra után igencsak érezhető volt. Gyönyörűen szólt az tény! Most Adam audio van ribbon magasokkal és ez se harap cserébe egész nap lehet hallgatni.
Szóval nekem nem gáz hogy nem annyira reszelős és inkább sziszegős. 
Amúgy ti inkább spotit vagy tidalt hallgattok? Nekem rengeteg zeném van jó minőségben sok stílusban gépen és telon is kevéske 150 GB de most a spoti megy sokat veszteségmentesen itthon hangfalakról és nem rossz. Régen azt hiszem csak 320kbs-t tudott. Kényelmes hogy bedobja a napi ajánlottat és szól valami.

Tidal. A Spoti csak 16bit 44KHz, a Tidal egyrészt bitperfect, másrészt akad 24 bit 192KHz is pár albumból, meg sok 96KHz kiadás. Dróton többet számít, de LDAC-en is jobb.
-
Lajmund
őstag
Remélem a fórumból vitték. Az megírhatná hogy tudjuk hogy jó helyre került
Voltam sétálni és újra jól vizsgázott az AZ100. LDAC direkt mód és tökéletes.
Lehetne harapósabb a gitár és úgy kicsit az egész de legalább nem fárasztja a fület. Volt Tannoy studió monitorom itthon és attól pár óra után igencsak érezhető volt. Gyönyörűen szólt az tény! Most Adam audio van ribbon magasokkal és ez se harap cserébe egész nap lehet hallgatni.
Szóval nekem nem gáz hogy nem annyira reszelős és inkább sziszegős. 
Amúgy ti inkább spotit vagy tidalt hallgattok? Nekem rengeteg zeném van jó minőségben sok stílusban gépen és telon is kevéske 150 GB de most a spoti megy sokat veszteségmentesen itthon hangfalakról és nem rossz. Régen azt hiszem csak 320kbs-t tudott. Kényelmes hogy bedobja a napi ajánlottat és szól valami.

-
Skynet258
veterán
-
blueye
veterán
-
Skynet258
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jaja, klasszikus. Minden eartipnél van valami együttállás, ahol jó, máshol nem, aztán persze teljesen szubjektív műfaj az anatómiai egyediség miatt. Minden (majdnem minden) fülesen más vált be, méretben is komoly a szórás az SS - ML között. Lehetne öntetni egyedi tipet hallójáratra formázva, de a variálhatóság, gyors ki/berakhatóság nagyobb szempont, mint az izoláció. Ha az kéne, CIEM-et használnék.
-
szaki58
senior tag
Szóval megint tévedtem, vagy rosszat néztem. A Divinus velvet 9 mm magas, és 14,2 mm széles. Az jó nekem. De van egy Wide Bore nevezetű. Azt nézhettem, mert az rövid, és tölcsér alaku pofája van. Látom, hogy neked a normál Velvet van. Megveszem.
Időközben egvettem
-
-NoVa-
veterán
Ez a Petaconn Coreir fémbetétes. Hasonlóval találkoztál már?
[link]Ok. Később írtam, mint a válaszod meg jött. A Velvet nem egy ökör ára, már rendelem is meg. köszi.
Huh. Dehogy nem drága! Most látom, hogy csak hármat adnak egyben 7660.-Ft-ért!! Megnézem az Allegro-t, mert ott minden occóbb.
Hát nem olcsóbb
-
szaki58
senior tag
Ez a Petaconn Coreir fémbetétes. Hasonlóval találkoztál már?
[link]Ok. Később írtam, mint a válaszod meg jött. A Velvet nem egy ökör ára, már rendelem is meg. köszi.
Huh. Dehogy nem drága! Most látom, hogy csak hármat adnak egyben 7660.-Ft-ért!! Megnézem az Allegro-t, mert ott minden occóbb.
Hát nem olcsóbb
-
-NoVa-
veterán
A fémekt hagyd. Iszonyat jót tesz az ANC-nek, de a timbre borul az extra visszhanggal, amit a cső hozzátesz.
-
-NoVa-
veterán
Nem, sima, de selymesebb textúrájú szilikon. Nem olyan vivid hangú, mint a narancs, de előnyére.
-
szaki58
senior tag
Nézem,nézem már is!
Hááát, nem biztos, hogy jó lenne, mert nagyon rövid. 8 mm! Az lehet, hogy nekem kevés. Gondolkodom rajta, és méregetek előtte.Nézegettem még a fémbetéteseket, de nagyon húzós az áruk. Azokról mi a véleményed?
-
-NoVa-
veterán
Megérkezett a narancs likőr. NoVa ajánlotta, és köszönöm neki. Úgy tűnik, hogy nekem való. Eddig AZLA Origin L volt rajta, most a narancs középsője, az M-es lett jó. Mint a képeken látható, az AZLA hosszú csüvű, míg a narancs még a palásttól is rövidebb. Mivel a Sony hosszú vetőcsöves, ezért jobban össze illik a rövidebb naranccsal. Azért jobb, mert a hosszú csövű végén billeg a füles, mint szarka a dögön. Érdekes móson ugyanezt teszi az L-es naranccsal is, mert az meg nem megy be eléggé.
A narancs nagyon finom szilikon. Nem túl puha, de az átlagtól mint ha lágyabb lenne. A fülnek símogatás.Hang! Az AZLA nagyobb lyukú, ezért több mélye van, de nem a jó irányba viszi el a hangot. A középmélyek nővekednek, és ugyan még éppen elmegy, de néha-néha rátelepszik az énekre.
A narancs ezzel szemben megfogottabb mélyekkel rendelkezik (audiofilebb?), és a magasai ia fentebb mennek. Nekem ez jön be inkább zenére (és csak arra használom).Majd még lesznek összevetések más tipekkel is.
ui: Azért van kifogásom is a likörrel kapcsolatban: az pedig a színe! Még úgy is zavar, hogy a fülemben van, és nem látom. De a tudat...

[kép]
[kép]
[kép]
Van belőle fekete is :)
De nézd meg a Divinous Velvet-et is, én annál ragadtam le.
-
szaki58
senior tag
Megérkezett a narancs likőr. NoVa ajánlotta, és köszönöm neki. Úgy tűnik, hogy nekem való. Eddig AZLA Origin L volt rajta, most a narancs középsője, az M-es lett jó. Mint a képeken látható, az AZLA hosszú csüvű, míg a narancs még a palásttól is rövidebb. Mivel a Sony hosszú vetőcsöves, ezért jobban össze illik a rövidebb naranccsal. Azért jobb, mert a hosszú csövű végén billeg a füles, mint szarka a dögön. Érdekes móson ugyanezt teszi az L-es naranccsal is, mert az meg nem megy be eléggé.
A narancs nagyon finom szilikon. Nem túl puha, de az átlagtól mint ha lágyabb lenne. A fülnek símogatás.Hang! Az AZLA nagyobb lyukú, ezért több mélye van, de nem a jó irányba viszi el a hangot. A középmélyek nővekednek, és ugyan még éppen elmegy, de néha-néha rátelepszik az énekre.
A narancs ezzel szemben megfogottabb mélyekkel rendelkezik (audiofilebb?), és a magasai ia fentebb mennek. Nekem ez jön be inkább zenére (és csak arra használom).Majd még lesznek összevetések más tipekkel is.
ui: Azért van kifogásom is a likörrel kapcsolatban: az pedig a színe! Még úgy is zavar, hogy a fülemben van, és nem látom. De a tudat...

[kép]
[kép]
[kép]
-
Lajmund
őstag
Fekete Technics EAH-AZ100 Szolnoki MM-be 30-ért lecsapható. Szerintem valaki nem ment érte. Valaki vigye el innen a topikból!
-
Lajmund
őstag
Technics EAH-AZ40M2EN (rosegold)
Na kettőnek már van gazdája. Így berendeltem egy harmadikat magamnak boltbajárósnak vagy ha viszik vigyék. Nekem tetszik hogy nem sima semmilyen színű hanem arany.
22k szállítással én is vinném simán, kb fél ár. Természetesen a BESTWSTOPIK kóddal ennyi. Már elkelt a 3. is. Szóval megvettem az utolsót is.
Nálunk nincs több szóval hétvégén lehet felbontom ha nem viszik el addig.
-
Skynet258
veterán
Na kettőnek már van gazdája. Így berendeltem egy harmadikat magamnak boltbajárósnak vagy ha viszik vigyék. Nekem tetszik hogy nem sima semmilyen színű hanem arany.
22k szállítással én is vinném simán, kb fél ár. Természetesen a BESTWSTOPIK kóddal ennyi. Én tegnap este rendeltem egyet de most törölték a rendelést.
Shopmark Kispest. -
Lajmund
őstag
22k szállítással én is vinném simán, kb fél ár. Természetesen a BESTWSTOPIK kóddal ennyi. -
gippazoid
őstag
-
bostone
addikt
Nekem megy iPhone 15 Pro-val. Friss kep.
A hangero nem robbantja le a fejemet egy halk akusztikus szamnal mint ami lentebb van, pont eleg. A piros szinu led szerint Aptx-Lossless a csatlakozas.
Macbook Pro M4-en nincs gond. Ott rohadt hangos tud lenni (a Soundpeats H3 ami az egyetlen Aptx-Lossless kepes cuccom jelenleg).
Epp megyek vegig a Spotify 'Lossless Quality.HiFi Audiophile' valogatasan es ami jol szol azt rakom be sajat playlistbe.... Lehet talalni igazi gyongyszemeket.
Az egyetlen hatranya az ilyen adaptereknek TWS eseten, hogy a fules appja ilyenkor nem kapcsolodik. Ugyanis a fules log az Aptx=Lossless kapcsolaton, igy a telon levo app nem latja a fulest. (a doongle egy USB audio adapter a telefon szamara - nem egy BT kapcsolatot kezelo eszkoz).
Azaz ha barmit kell allitani a fulesen az appjabol, akkor maceras.
Az eq beállítások módosulnak ilyenkor az eredetire?
-
L4D1K
őstag
Középfület néztek már neked?
Én most járok megint kontrollokra, mert hajlamos vagyok arra hogy a fülkürt bedugul / nem szellőzik meg ilyesmi. És akkor van az h nincs balance-ban a két oldal meg elállítódik az EQ.
-
gippazoid
őstag
AZ100-on a balos jobban merül mint a jobbos. A Technics appja szerint ez nem hiba, nekem fura.
Különösen annak fényében, hogy a jobb csatorna mintha megállna félúton a közép és a jobb között.Queen - A kind of magic c. dal végén a gitár egyszer balról szól, egyszer jobbról de ezen a fülesen nem hallom jobbról hanem majdnem középről. A bal oldali részt balról hallom, ahogy kell. Lehet ezzel valamit csinálni?
Youtube teszt videóval (bal és jobb csatorna) meg jó.
Jobb fülem kicsit gyengébb de az annyit tesz hogy picit halkabban hallom jobbról amit jobbról kell de az attól még jobbról jön.Na bakker a Sony C510 ugyan ez. Mobilon youtube-ról hallgatva. De hogy mennyivel jobban szól az AZ100... most akkor cseréltessem a jobb fülem?
-
gippazoid
őstag
AZ100-on a balos jobban merül mint a jobbos. A Technics appja szerint ez nem hiba, nekem fura.
Különösen annak fényében, hogy a jobb csatorna mintha megállna félúton a közép és a jobb között.Queen - A kind of magic c. dal végén a gitár egyszer balról szól, egyszer jobbról de ezen a fülesen nem hallom jobbról hanem majdnem középről. A bal oldali részt balról hallom, ahogy kell. Lehet ezzel valamit csinálni?
Youtube teszt videóval (bal és jobb csatorna) meg jó.
Jobb fülem kicsit gyengébb de az annyit tesz hogy picit halkabban hallom jobbról amit jobbról kell de az attól még jobbról jön. -
bostone
addikt
Az alapvető hiba, hogy hülye, kapkodó vagyok! Megmértem a Sony csövét, ami 5 mm. Tehát a legtöbb tip jó rá. Az egy picit probléma, hogy korábban a Hifiman Svanarhoz kezdtem vásárolni a tipeket (még korébban az Oriolus Isabellae-het) amiknek vastagabb és rövidebb volt a vetőcsövük (mármint a füleseknek). Én a vastag lyukú, és hosszú csövű tipeket gyűjtögettem. Hát ezért nem illeszkedik a legtöbb tipem a Sonyhoz, de azért találtam rávalókat is.A hosszú csöves tip nem való hozzá, mert nyeklik-csuklik. Az inkább a Technicshez jó. De megoldom.
Lehet, hogy külön hirdetésben, de egyben feldobom a fölös tipeket olcsón.
Az utolsó felvetésedet egyszerűen nem értem, pedig a szöveg nemértés a mai fiatalokra jellemző
Mert elfelejtettem, hogy nem csak mobilhoz használod, hanem tv és miegyéb.
A mobilod samsung, úgy emlékszem és arra gondoltam, hogy samsung fülessel jobb lenne a hang.
Itt a topikban volt panasz a sony fülesre, amit egy samsung füles kiváltott. Pár hete talán. -
blueye
veterán
-
Lajmund
őstag
-
L4D1K
őstag
-
Lajmund
őstag
-
blueye
veterán
-
Lajmund
őstag
Technics EAH-AZ40M2EN rozé arany színben rendeltem kettőt. Egyiknek már van gazdája. Ha marad az se baj ennyiért ajándék.
Jókat olvasok róla kimondottan. BESTWSTOPIK kupon kóddal -5000 ft

-
blueye
veterán
Így jár aki egyszerre két dolgot csinál, én a HUAWEI FreeBuds 6 -ra gondoltam és azt is használom

-
mcs
veterán
-
Janaboy
veterán
HUAWEI FreeBuds 4
Én most ezt használom legtöbbet telefonálni/teams stb. illetve podcastra. Egész nap is a fülemben lehet, nem érzem terhelőnek, jó a mikrofonja, nekem pont annyi zajt szűr az ANC amennyit ilyenkor kell.
Lidl-ben még nem próbáltam hogy mit hall a másik fél, engem biztosan
Igen, nekem is half in earben az 5os van.
Még vmennyire az anc is hatásos
Ha néha úgy van, akkor ezt használom irodában laptop Teams. .
Csak ha vki hangosabban beszél mellettem azt szokták általában hallani. -
blueye
veterán
HUAWEI FreeBuds 4
Én most ezt használom legtöbbet telefonálni/teams stb. illetve podcastra. Egész nap is a fülemben lehet, nem érzem terhelőnek, jó a mikrofonja, nekem pont annyi zajt szűr az ANC amennyit ilyenkor kell.
Lidl-ben még nem próbáltam hogy mit hall a másik fél, engem biztosan
-
blueye
veterán
-
szaki58
senior tag
Mi az alapvető hiba? Nem elég hosszú a vetőcső vagy nem elég “szélesek” az illesztékek?
Apróra feldobhatod a fölös készletet a btr mellé, ha már nem fér több a fiókba.
Csak samsungról mennek a tws-ek? Nem ott veszít a hangzásból? Mert itt valaki dicsérte a samsung fülest a szomival szemben.
Az alapvető hiba, hogy hülye, kapkodó vagyok! Megmértem a Sony csövét, ami 5 mm. Tehát a legtöbb tip jó rá. Az egy picit probléma, hogy korábban a Hifiman Svanarhoz kezdtem vásárolni a tipeket (még korébban az Oriolus Isabellae-het) amiknek vastagabb és rövidebb volt a vetőcsövük (mármint a füleseknek). Én a vastag lyukú, és hosszú csövű tipeket gyűjtögettem. Hát ezért nem illeszkedik a legtöbb tipem a Sonyhoz, de azért találtam rávalókat is.A hosszú csöves tip nem való hozzá, mert nyeklik-csuklik. Az inkább a Technicshez jó. De megoldom.
Lehet, hogy külön hirdetésben, de egyben feldobom a fölös tipeket olcsón.
Az utolsó felvetésedet egyszerűen nem értem, pedig a szöveg nemértés a mai fiatalokra jellemző
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Technics AZ80 mellé/helyett tudtok ajánlani olyan fülest, ami jó mikrofonnal rendelkezik és képes normálisan kiszűrni beszélgetés közben a külső zajokat, hogy mások ne hallják? Teams meeting-ekhez használnám időnként, néha irodában (open office), séta közben vagy autóban is, így jó lenne, ha az iroda zaját, szélzajt vagy mondjuk lidl hangosbemondót
is ki tudná szűrni, engem pedig nyilván jól értenének. 
Az AZ80-at nagyon keveset használom és amúgy nem is tudom, hogy ilyen szempontból hogyan teljesít, de lehet lecserélném egy célzottan meeting fülesre.
Utazásra leginkább Sony WH-1000MX4-et használok, ezt nem váltaná sem az új, sem az esetlegesen maradó AZ80, így a zene most nem igazán szempont. S23 ultrával lenne párosítva.
Árban nem tudom mi lehet reális, így mondjuk legyen 30ezerig, de ha 40ért van egyértelmű befutó, ezt is el tudom fogadni. Efölé csak akkor mennék, ha van értelme a fentieket figyelembe véve.
Huawei Freebuds 6i vagy 7i.
De talán Huawei Freebuds 4 Pro lehetne a legjobb, mert annak van csontrezgéses mikrofonja.
-
lorcsi
veterán
-
-NoVa-
veterán
Sziasztok,
Technics AZ80 mellé/helyett tudtok ajánlani olyan fülest, ami jó mikrofonnal rendelkezik és képes normálisan kiszűrni beszélgetés közben a külső zajokat, hogy mások ne hallják? Teams meeting-ekhez használnám időnként, néha irodában (open office), séta közben vagy autóban is, így jó lenne, ha az iroda zaját, szélzajt vagy mondjuk lidl hangosbemondót
Az AZ80-at nagyon keveset használom és amúgy nem is tudom, hogy ilyen szempontból hogyan teljesít, de lehet lecserélném egy célzottan meeting fülesre.
Utazásra leginkább Sony WH-1000MX4-et használok, ezt nem váltaná sem az új, sem az esetlegesen maradó AZ80, így a zene most nem igazán szempont. S23 ultrával lenne párosítva.
Árban nem tudom mi lehet reális, így mondjuk legyen 30ezerig, de ha 40ért van egyértelmű befutó, ezt is el tudom fogadni. Efölé csak akkor mennék, ha van értelme a fentieket figyelembe véve.
Nagyon nagyon specifikus igény, amit tényleg kevés dolog tud jól. Azaz kb az XM6 tudja ezt, más meg nem, vagy nem úgy.
Rengeteg a mikrofonteszt youtubeon, összevetés, stb. A Sony most a rengeteg normál mikrofon + bone conduction mikrofon + AI kombóval tényleg szépen leszedi a külvilágot, és csak a saját beszédemet tolja át, a körülöttem beszélőket nem. Az AirPods mikrofonja természetesebb hangú, de behozza a külvilágot, a Sony nem.
Az AZ100 ugyan sok zajt leszűrt, de az én, és a körülöttem megszólalók beszédét nem választotta szét, azokat is szűrve vitte át
Az olcsók között is akad pár jó zajszűrésű, mert a qualcomm friss fejlesztéseit chip szinten megkapják, de nem fogják megkülönböztetni a te hangodat a hangosbemondóétól. Ehhez bone conduction mikrofon kell (azt tényleg csak a te hangod mozgatja meg), meg célirányos fejlesztés.
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
-
blueye
veterán
-
L4D1K
őstag
-
ThorsHUN
őstag
-
blueye
veterán
-
bostone
addikt
Azt hittem, mint az egyszeri tesztelő, hogy révbe ért. Én is azt hittem még nem régen. Bődületes marhaság. Még a halálos ágyamon is teszteket fogok olvasgatni
.
Egy vásárlás mindig újabb kérdéseket vet fel, amik aztán nem hagynak békén. Igen, a hifibogár egy átok.
Most megint tipeket cserélgetek, készülök az ágybani zenehallgatásra.Mi az alapvető hiba? Nem elég hosszú a vetőcső vagy nem elég “szélesek” az illesztékek?
Apróra feldobhatod a fölös készletet a btr mellé, ha már nem fér több a fiókba.
Csak samsungról mennek a tws-ek? Nem ott veszít a hangzásból? Mert itt valaki dicsérte a samsung fülest a szomival szemben.
-
Lajmund
őstag
-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Zenehallgatásra keresnék egy TWS fülhallgatót.
50-70k körüli összeget szánnék rá.Kiegyenlített hangkép, enyhén melegebb tónussal lenne a tökéletes ami azért a közepes és éles hangokban sem marad aluld.
A Sony ExtraBass szerű hangzását (nagyon megtolt basszus, gyenge éles) kerülném.Zajszűrés nem fontos, de nem hátrány ha van.
Samsung telefonnal használnám.A Galaxy Buds3 Pro és Sony WF-1000XM5 modelleket néztem. Kedvezményesen a Samsungot 50 ezer, a Sony-t 65 ezer Ft-ért tudnám most megvenni.
Sziasztok!
Erre esetleg valaki? -
gippazoid
őstag
A Technics EAH-AZ40 a MM-ban 49799 Ft, 52e-ről leárazva, de a rose gold színű csak 17e, ami még le is van árazva 13600-ra! Ez is érdekes...
-
szaki58
senior tag
Azt hittem, mint az egyszeri tesztelő, hogy révbe ért. Én is azt hittem még nem régen. Bődületes marhaság. Még a halálos ágyamon is teszteket fogok olvasgatni
.
Egy vásárlás mindig újabb kérdéseket vet fel, amik aztán nem hagynak békén. Igen, a hifibogár egy átok.
Most megint tipeket cserélgetek, készülök az ágybani zenehallgatásra. -
bostone
addikt
Mind kuka.Most vissza ellenőriztem. Szivacs, és az soha nem volt nekem jó. A mélyek hiányosak. most egy szürke SpinFit van fent. gyanúm szerint neo, de még a kisebb változat. Érkezik a likőr narancs a jövő héten. NoVa ajánlotta, és még hátra van 3 darab: Neo nagy méretben, és két fémbetétes, mint a szélső jobbos csizma.

Az sem tetszik, hogy ha fent van a tip (nagy méretű), akkor nem akar beleférni a tokba a füles. Ez baromi egyszerű tervezési hiba. Nagyon bosszantó. Fúró lesz a vége.
Az jó, hogy 10 sávos az EQ, de sajnos csak durva lépésekben lehet állítani.Nyugodtan bevallhatod most már, hogy szándékosan keresed magadnak a bajt, az elfoglaltságot. Mikor befutottál végre az előző szettel, újra kinyitottad a japán átok ládáját. Kell ez neked?
Agyon kellene csapni azt a hifibogarat a lakásban. -
szaki58
senior tag
Van több memória habos tipem. Mind a kukába való, nekem a legrosszabbak. Ez, amit írtál, szinte ugyanaz, mint amit a Sonyhoz adnak, Nem szigetel, nem jó nekem. De ez csakis a saját véleményem.
A Sony tokja dupla fenekű, lehetne lyukat fúrni bele, de van elektronika benne. Ha azt csípem meg, és miért ne azt, akkor annyi! Még eszelek rajta. -
FőDudu
veterán
Mind kuka.Most vissza ellenőriztem. Szivacs, és az soha nem volt nekem jó. A mélyek hiányosak. most egy szürke SpinFit van fent. gyanúm szerint neo, de még a kisebb változat. Érkezik a likőr narancs a jövő héten. NoVa ajánlotta, és még hátra van 3 darab: Neo nagy méretben, és két fémbetétes, mint a szélső jobbos csizma.

Az sem tetszik, hogy ha fent van a tip (nagy méretű), akkor nem akar beleférni a tokba a füles. Ez baromi egyszerű tervezési hiba. Nagyon bosszantó. Fúró lesz a vége.
Az jó, hogy 10 sávos az EQ, de sajnos csak durva lépésekben lehet állítani.H3 ugyanez. Rovid a tok ha rahuzom a hosszu, memoria habos kek sxivacsot amit a Tin Hifi T2 pro melle adnak.
Pedig ennel jobb a vilagon nincs.
https://www.amazon.ca/LINSOUL-Orginal-Memory-Eartips-Pairs/dp/B085WLKLJC -
szaki58
senior tag

Az jó, hogy 10 sávos az EQ, de sajnos csak durva lépésekben lehet állítani. -
gippazoid
őstag
-
mcs
veterán
-
nobela
senior tag
-
Janaboy
veterán
-
nobela
senior tag
-
tylerddd
veterán
Nyilván minden szubjektív, ez is egy vélemény [Sony WF-1000XM6 vs Technics AZ100]
-
Lajmund
őstag
Reklám értéknek megtette a MM részéről.
pl Adták volna fél áron 50k és nem lett volna sekinek rossz száj íze, hogy ennak is megérte a másiknak meg főleg, hogy nem 25k-val hanem 70k-val vette olcsóbban.
Itt valami el lett cseszve, az biztos. Reklám, hát nem tudom, hány embert értek el ezzel.
Engem mondjuk megvettek, az igaz, mert gyors volt az ügyfélszolgálat és a shop, és a személyes vásárlás is. Minden szépen zajlott és építette a bizalmat. Én kimondottan örülök, mert régóta izgattak a TWS-ek, most meg lett egy nagyon jó.
-
Lajmund
őstag
Szerintem, ha egy gyártó kétévente cserél generációt, akkor számol azzal, hogy két évig állni fognak a cuccai. Főleg a japánok. Gondolom én naivan. A lipo akksi amúgy nagyon jól elvan töltés nélkül semleges állapotban. Inkább ezeknél az a probléma lehet, hogy a füles full feltöltve van folyamatosan. Én ezért tartom külön itthon és nem a tokban. De szerintem erre is van valami megoldás, hogy első használat előtt jobban elálljon feltöltve is. Jelzem, nekem munkába DAC és IEM kombo van, ez csak futkorászni, bicozni és mászkálni van, szóval itthon veszem fel és itthon teszem le. Másik, hogy pl. szintén MM-ben van Sennheiser, szintén akcióban 74-ért, amit 2024-ben kezdtek árulni.(máshol is ennyi) Akksi problémát nem olvastam az AZ100-nál, vagy velem nem jött szembe. Sőt, mindenhol dicsérik, hogy milyen sokáig bírja. Szóval jelen esetben 1 éves füleseknél nem hiszem, hogy emiatt. És csak a magyar MM-ben, érted? Redditen egy akciót se láttam, ami ilyen volumenű.
-
fekete-puma
kezdő
Redditet olvasva nem jobb a sony. Panaszkodnak az illeszkedésre és az unalmas laposabb hangzásra. És sokan még mindig a Technics-et tartják jobbnak dinamikusabb zenékre. Nekem speciel a sony formája kimondottan nem tetszik. Ennyiért meg tetszen rendesen. Az én izlésemhez és zenéimhez közelebb áll a melegebb hangzás erős méllyel szóval ha ugyanannyi lenne akkor is a Technics-et venném. De így hogy 18.000 ft-ból kijött nem is kérdés.
Ettől függetlenül nem hiszem hogy az MM-be ezért lett olcsóbb a Technics mert sehol máshol a világban. Még 1 év mire jön a következő generáció. Itt inkább az algoritmus vagy valaki valamit nagyon benézett.Reklám értéknek megtette a MM részéről.
pl Adták volna fél áron 50k és nem lett volna sekinek rossz száj íze, hogy ennak is megérte a másiknak meg főleg, hogy nem 25k-val hanem 70k-val vette olcsóbban.
-
Janaboy
veterán
Redditet olvasva nem jobb a sony. Panaszkodnak az illeszkedésre és az unalmas laposabb hangzásra. És sokan még mindig a Technics-et tartják jobbnak dinamikusabb zenékre. Nekem speciel a sony formája kimondottan nem tetszik. Ennyiért meg tetszen rendesen. Az én izlésemhez és zenéimhez közelebb áll a melegebb hangzás erős méllyel szóval ha ugyanannyi lenne akkor is a Technics-et venném. De így hogy 18.000 ft-ból kijött nem is kérdés.
Ettől függetlenül nem hiszem hogy az MM-be ezért lett olcsóbb a Technics mert sehol máshol a világban. Még 1 év mire jön a következő generáció. Itt inkább az algoritmus vagy valaki valamit nagyon benézett.Simán lehet, hogy volt egy nagyobb készletük és nem pörgött eléggé és ugye ezek nem szeretik ha nincs töltve stb.
Szóval ez lehet válasz mindenre. -
Lajmund
őstag
Arra nem vennék mérget készlet shöprésnél, hogy mindenki így gondolja...
Kijött a Sony XM6 ami 120k és úgy néz ki, hogy mindenben jobb, már a 100k-t sem érné meg nem, hogy a 130k-t.
Pl kintről rendelek egy telefont 125k-ról leértékelik 110k-ra pár napra rá meg 90k-ra lesz@rom, hogy idehaza meg 150k lenne.Redditet olvasva nem jobb a sony. Panaszkodnak az illeszkedésre és az unalmas laposabb hangzásra. És sokan még mindig a Technics-et tartják jobbnak dinamikusabb zenékre. Nekem speciel a sony formája kimondottan nem tetszik. Ennyiért meg tetszen rendesen. Az én izlésemhez és zenéimhez közelebb áll a melegebb hangzás erős méllyel szóval ha ugyanannyi lenne akkor is a Technics-et venném. De így hogy 18.000 ft-ból kijött nem is kérdés.
Ettől függetlenül nem hiszem hogy az MM-be ezért lett olcsóbb a Technics mert sehol máshol a világban. Még 1 év mire jön a következő generáció. Itt inkább az algoritmus vagy valaki valamit nagyon benézett. -
fekete-puma
kezdő
Arra nem vennék mérget készlet shöprésnél, hogy mindenki így gondolja...
Kijött a Sony XM6 ami 120k és úgy néz ki, hogy mindenben jobb, már a 100k-t sem érné meg nem, hogy a 130k-t.
Pl kintről rendelek egy telefont 125k-ról leértékelik 110k-ra pár napra rá meg 90k-ra lesz@rom, hogy idehaza meg 150k lenne. -
gippazoid
őstag
-
mcs
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
20500 - 20401
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eBay
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Óra topik
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Metal topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Szinte Új/Újszerű (hiányos) SteelSeries Apex Pro TKL Wireless (64868) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új/Újszerű/Használt SteelSeries Apex Pro TKL (64856/64859) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan Audigy RX hangkártya Garanciás
- Corsair Scimitar Elite Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Corsair Ironclaw RGB Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Sony WH-CN700N aktív zajszűrős Bluetooth fejhallgató
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- SK hynix DDR4 8GB / 16GB asztali RAM 2400MHz - Több darab - Számla / 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 17 Pro Max 2TB White Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5223, 100% AKKSI
) megrendeltem a Divinus Velvet tipet, de azt már nem néztem, hogy TWS! Meg is jött 7800 Ft.-ért. Nincs csöve! Ha ráhuzona fülesre, a cső vége egy síkban van a tip végével.
, és ehez EQ-zom hozzá mindkét fülest. Ha sikerül a lehető legközelebb lavírozni őket a "mesterhez", akkor fogom tudni megmondani, hogy melyik a jobb zenére. Most nem egyforma az EQ, ráadásul csak hevenyészett, így nem objektív.