- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
20400 - 20301
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Már mindegy, hogy mennyire visszik le az árát mert nem nagyon van készleten de azért ez így komolytalan lett, akik először megvették 75k-ért azokat jól lehúzták.
Alzan meg 130e.
Illetve mindig 100e körül volt. Mindenki jól járt vele.
-
bostone
addikt
Hogy szakadna szét a Sony!!
Kezdhetem megint a sok ezret kiadni a tipekre. Hát picsa vékony csöve van neki. A legtöbb tipem meg átlagos, vagy vastag.
Kihúzom a fülemből, a tip-et meg csipesszel utána...
Alapból sokkal több a magas benne. Majd szabályozgatni kell, mert arra érzékeny vagyok.Az eredeti illeszték mind kuka? Egyik sem működik a füledben?
-
bostone
addikt
Nekem megy iPhone 15 Pro-val. Friss kep.
A hangero nem robbantja le a fejemet egy halk akusztikus szamnal mint ami lentebb van, pont eleg. A piros szinu led szerint Aptx-Lossless a csatlakozas.
Macbook Pro M4-en nincs gond. Ott rohadt hangos tud lenni (a Soundpeats H3 ami az egyetlen Aptx-Lossless kepes cuccom jelenleg).
Epp megyek vegig a Spotify 'Lossless Quality.HiFi Audiophile' valogatasan es ami jol szol azt rakom be sajat playlistbe.... Lehet talalni igazi gyongyszemeket.
Az egyetlen hatranya az ilyen adaptereknek TWS eseten, hogy a fules appja ilyenkor nem kapcsolodik. Ugyanis a fules log az Aptx=Lossless kapcsolaton, igy a telon levo app nem latja a fulest. (a doongle egy USB audio adapter a telefon szamara - nem egy BT kapcsolatot kezelo eszkoz).
Azaz ha barmit kell allitani a fulesen az appjabol, akkor maceras.
Erről az apróságról megfeletkeztem…
-
gippazoid
őstag
-
blueye
veterán
-
szaki58
senior tag
Jah, más világ, és igen, ha nem kontrollálja magát az ember, hamar minden apró élethelyzetre lesz egy ideális céleszköze. Kellő önuralommal széthúzva pár évre a folyamatot már jobban elfér hobbiként

Amikor hangminőség kell, úgyis ott a DAP, meg a kábel, szóval ja, önmagában wirelessnek a Beyer erős luxus. Nekem csak a neckbandet kellett megvenni, a 2 Xelento már megvolt rég.Térben, valóságreprodukcióban sokat kell még a Sonynak fejlődnie, hogy ezt a színvonalat utolérje, ahogy az átható, érezhető erejű basszust sem tudja még, csak egy kellően erős, ütős, szórakoztató szintet. De azt már elég jól ahhoz, hogy élvezettel hallgassam. High-end audiofil eltartott kisujjas fotelben meditálós kikapcsolódásra ott a DAP meg a class-A erősítő, dróttal, de... Vegyük figyelembe a kényelem erejét. A legtöbbet fülemben lévő cucc az előtérben van. Magasan a legtöbb időt.
Hogy szakadna szét a Sony!!
Kezdhetem megint a sok ezret kiadni a tipekre. Hát picsa vékony csöve van neki. A legtöbb tipem meg átlagos, vagy vastag.
Alapból sokkal több a magas benne. Majd szabályozgatni kell, mert arra érzékeny vagyok. -
FőDudu
veterán
-
gippazoid
őstag
-
mcs
veterán
A hangero nem robbantja le a fejemet egy halk akusztikus szamnal mint ami lentebb van, pont eleg. A piros szinu led szerint Aptx-Lossless a csatlakozas.
Macbook Pro M4-en nincs gond. Ott rohadt hangos tud lenni (a Soundpeats H3 ami az egyetlen Aptx-Lossless kepes cuccom jelenleg).
Epp megyek vegig a Spotify 'Lossless Quality.HiFi Audiophile' valogatasan es ami jol szol azt rakom be sajat playlistbe.... Lehet talalni igazi gyongyszemeket.
Az egyetlen hatranya az ilyen adaptereknek TWS eseten, hogy a fules appja ilyenkor nem kapcsolodik. Ugyanis a fules log az Aptx=Lossless kapcsolaton, igy a telon levo app nem latja a fulest. (a doongle egy USB audio adapter a telefon szamara - nem egy BT kapcsolatot kezelo eszkoz).
Azt az Eppfun adaptert honnan vagy hol szerezted be?

Esetleg LDACot is tud? -
fekete-puma
kezdő
-
Janaboy
veterán
-
gippazoid
őstag
-
fekete-puma
kezdő
Nem. Ha egyetlen BT eszközt használsz, akkor nem gond, hogy elállítod a telefon hangját, ha többet, akkor jobb az eszközön piszkálni, nem mászik el minden.
Aztán droidon az EQ kérdés nem olyan egyszerű. In-app lehet bármit is, de amennyiben nem rootolt, session detection alapú rárakott effektréteg, akkor telefon/osverziófüggően instabilabb, kimaradhat a youtube, stb. Pont beleástam magam a témába picit mélyebben, csinálok valami érdekeset.
Az ilyenen nem nagyon problémáznék. Lehet több profilt is létrehozni, ki is lehet kapcsolni, vagy külön arra a fülesre egy lejátszót tartani az eq beállításaival.
-
mcs
veterán
-
FőDudu
veterán
-
szaki58
senior tag
-
-NoVa-
veterán
-
szaki58
senior tag
Adóként nem használtam, csak tv-re vevőként, és rádugva madzagos ilyen-olyan fülest, fejest. Nem használtam ki, ezért, ha haza evett a fene Szegedről (az új Sony-val
), ránézek, és kielemzem. -
-NoVa-
veterán
Jah, más világ, és igen, ha nem kontrollálja magát az ember, hamar minden apró élethelyzetre lesz egy ideális céleszköze. Kellő önuralommal széthúzva pár évre a folyamatot már jobban elfér hobbiként

Amikor hangminőség kell, úgyis ott a DAP, meg a kábel, szóval ja, önmagában wirelessnek a Beyer erős luxus. Nekem csak a neckbandet kellett megvenni, a 2 Xelento már megvolt rég.Térben, valóságreprodukcióban sokat kell még a Sonynak fejlődnie, hogy ezt a színvonalat utolérje, ahogy az átható, érezhető erejű basszust sem tudja még, csak egy kellően erős, ütős, szórakoztató szintet. De azt már elég jól ahhoz, hogy élvezettel hallgassam. High-end audiofil eltartott kisujjas fotelben meditálós kikapcsolódásra ott a DAP meg a class-A erősítő, dróttal, de... Vegyük figyelembe a kényelem erejét. A legtöbbet fülemben lévő cucc az előtérben van. Magasan a legtöbb időt.
-
bostone
addikt
A Dongle valasztas elso szabalya:
Legtobbszor nem hasznalhatsz veluk tokot.Tul rovid az USB resze, tul kicsi a luk a tokon, tul vastag a tok az USB port kornyeken, letakarja a telefon aljan levo mikrofonokat, stb. Nagyon meg kell nezni.
Ha jol remlik Whathifi foruman vannak ezekrol topikok.
(Nekem jo lett az Eppfun APT-X Lossless dongle - de sok embert latok itt hangerore panaszkodni. Ami sima kodekkekkel eleg hangos, az peldaul az APTX-Lossless kodekkel mar nem olyan hangos a telefonokon. Probaltam android es ios eszkozokkel. Laptop USB portjaval nincs gond. De valamiert a telefonokon a lossless kodek sokkal halkabb. Nekem boven eleg, de pl annak aki mar eleve 80-90% kozott hallgatja a TWS-t, na ott tuti keves lenne a lossless kodekes hangero. En olyan 60-70% koze tippelnem az LDAC kodekhez kepest. Okat nem tudom, nem firtatom, csak lerom, mint letezo jelenseget.)
(es meg egyszer mondom - csak telefonnal halkabb, laptopokkal nem halk)(csondes szobaban, este, agyban boven jo - tomegkozlekedni vagy hangos helyen ANC-vel tuti keves.)
Csak azon aggódom, hogy az apple alapból jobban vigyáz a fülemre. Vagyis hiába dugok rá bármilyen bluetooth okosítót csendben maradok.
-
bostone
addikt
Képzeld, van valami ilyen donglem, de nem tudtam mire használni, és oda adtam a havernak. Most vissza fogom kérni, ha felébredt
Elvileg nem kellene semmiféle dongle, mert S25 és DAP is tudja az LDAC-ot. A DAP sajnos nem tudja az Aptx-et, a fene essen belé. A telót nem néztem. A barátom azt mondja, hogy az Aptx jobban szól neki, mint az LDAC. Lehet, hogy nem is kellene a BTR17-et eladni? Az mintha tudna Aptx-et. Na, majd utána nézek, mielőtt elviszik.A btr17 nem tudja kiküldeni a muzsikát a tws-re.
Vagy nem értem az összefüggést. -
blueye
veterán
-
szaki58
senior tag
Timbre terén a Sony egy szinttel komolyabb, jobb TWS. Basszusban is talán testesebb, hasonlóan jól textúrázott, a közép és a magas pedig kevésbé fémesség határán éles, a 10 sávos eq pedig jobban megtámogatja a személyre szabást. Én 4KHz-nél visszafogtam, fölötte emeltem rajta, 1-200Hz-nél meg szintén visszább vettem, légiesebb. Edzőteremben egy álom, ANC + halk saját zene, semmi külvilág.
DAP-os hangerős témára, nem a telefonod hangerőbeállításában ragad? A DAP meg csak digitálisan leszabályozza?
Én csak a Xelento Wireless-t használom DAP-ról is, most is az zenél 40-es hangerőn a 160-ból.
Most, hogy így rábeszéltél
, még ma bemegyek Szegedre a Médiába, és megveszem a Sonyt. A Xelentot anno nézegettem, de nagyon drága, és mostmár tudom, mi az a "szabadság", Nem szeretnék koloncot a nyakamba, akár mennyire jól szól. -
szaki58
senior tag
Jól felpimpelted a dögöt.

Én ezen gondolkodom iPhone mellé:
Questyle QCC Dongle ProDe szerintem minden mobillal kompatibilis lehet.
A hangerő, ami kérdéses nálam. Egy viszonylag régi droidos cucc elég jól adja az általam használt tws gyűjteménynek, de egy jobb dongle dac-al minőségben erős visszalépést tapasztalok.Képzeld, van valami ilyen donglem, de nem tudtam mire használni, és oda adtam a havernak. Most vissza fogom kérni, ha felébredt
Elvileg nem kellene semmiféle dongle, mert S25 és DAP is tudja az LDAC-ot. A DAP sajnos nem tudja az Aptx-et, a fene essen belé. A telót nem néztem. A barátom azt mondja, hogy az Aptx jobban szól neki, mint az LDAC. Lehet, hogy nem is kellene a BTR17-et eladni? Az mintha tudna Aptx-et. Na, majd utána nézek, mielőtt elviszik. -
Janaboy
veterán
Sziasztok, eddig nem igazán érdekelt a téma, de úgy alakult hogy szükségem lett egy In-ear TWS-re.
Hirtelen felindulásomban vettem egy Earfun Air Pro 4+ -t, de igazából nem győzött meg... Egyszerű zenéknél még csak-csak szól valahogy (LDAC), de komplexebb zenékkel teljesen elhasal, basszus pedig alig van, néha +8-9 dB-t kell emelnem rajta úgy, hogy gyűlölöm az EQ-zást... És bizonyos zenéknél nem elég hangos.
Szóval valami olyasmit keresek, ami:
- LDAC-ot tud
- Az app-ban van jó minőségű EQ
- Az app-ban van BALANCE ÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉG (ez nagyon fontos)
- Erőteljes basszus mellett kiegyenlített hangképe van, jó szeparációval és térrel
- Csörömpölő felső-közép és magas, V-shape kizáró ok
- Nagy hangerőre képes torzítás nélkülBónusz ha jó minőségű ANC van benne.
Létezik ilyesmi nagyon max 50-60e Ft környékén?
Sejtem hogy nagyok az elvárások, de miben érdemes gondolkoznom?
Van olyan tws amiben van balance állítási lehetőség?

-
Janaboy
veterán
Bár nincs készleten de már 29700 Ftra vitte le a média az AZ100as árát.

-
-NoVa-
veterán
A 10 sávos eq csak kényelmi funkció olyan téren, hogy az külön eq alkalmazásban, vagy lejátszóban is állítható, meg még jó pár dolog. Pl bass boost frequency-t 20-30-40-50- vagy az alap 80Hz-re rakjuk...
Nem. Ha egyetlen BT eszközt használsz, akkor nem gond, hogy elállítod a telefon hangját, ha többet, akkor jobb az eszközön piszkálni, nem mászik el minden.
Aztán droidon az EQ kérdés nem olyan egyszerű. In-app lehet bármit is, de amennyiben nem rootolt, session detection alapú rárakott effektréteg, akkor telefon/osverziófüggően instabilabb, kimaradhat a youtube, stb. Pont beleástam magam a témába picit mélyebben, csinálok valami érdekeset.
-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Zenehallgatásra keresnék egy TWS fülhallgatót.
50-70k körüli összeget szánnék rá.Kiegyenlített hangkép, enyhén melegebb tónussal lenne a tökéletes ami azért a közepes és éles hangokban sem marad aluld.
A Sony ExtraBass szerű hangzását (nagyon megtolt basszus, gyenge éles) kerülném.Zajszűrés nem fontos, de nem hátrány ha van.
Samsung telefonnal használnám.A Galaxy Buds3 Pro és Sony WF-1000XM5 modelleket néztem. Kedvezményesen a Samsungot 50 ezer, a Sony-t 65 ezer Ft-ért tudnám most megvenni.
-
FőDudu
veterán

A hangerő, ami kérdéses nálam. Egy viszonylag régi droidos cucc elég jól adja az általam használt tws gyűjteménynek, de egy jobb dongle dac-al minőségben erős visszalépést tapasztalok.A Dongle valasztas elso szabalya:
Legtobbszor nem hasznalhatsz veluk tokot.Tul rovid az USB resze, tul kicsi a luk a tokon, tul vastag a tok az USB port kornyeken, letakarja a telefon aljan levo mikrofonokat, stb. Nagyon meg kell nezni.
Ha jol remlik Whathifi foruman vannak ezekrol topikok.
(Nekem jo lett az Eppfun APT-X Lossless dongle - de sok embert latok itt hangerore panaszkodni. Ami sima kodekkekkel eleg hangos, az peldaul az APTX-Lossless kodekkel mar nem olyan hangos a telefonokon. Probaltam android es ios eszkozokkel. Laptop USB portjaval nincs gond. De valamiert a telefonokon a lossless kodek sokkal halkabb. Nekem boven eleg, de pl annak aki mar eleve 80-90% kozott hallgatja a TWS-t, na ott tuti keves lenne a lossless kodekes hangero. En olyan 60-70% koze tippelnem az LDAC kodekhez kepest. Okat nem tudom, nem firtatom, csak lerom, mint letezo jelenseget.)
(es meg egyszer mondom - csak telefonnal halkabb, laptopokkal nem halk)(csondes szobaban, este, agyban boven jo - tomegkozlekedni vagy hangos helyen ANC-vel tuti keves.)
-
bostone
addikt

A hangerő, ami kérdéses nálam. Egy viszonylag régi droidos cucc elég jól adja az általam használt tws gyűjteménynek, de egy jobb dongle dac-al minőségben erős visszalépést tapasztalok. -
fekete-puma
kezdő
Timbre terén a Sony egy szinttel komolyabb, jobb TWS. Basszusban is talán testesebb, hasonlóan jól textúrázott, a közép és a magas pedig kevésbé fémesség határán éles, a 10 sávos eq pedig jobban megtámogatja a személyre szabást. Én 4KHz-nél visszafogtam, fölötte emeltem rajta, 1-200Hz-nél meg szintén visszább vettem, légiesebb. Edzőteremben egy álom, ANC + halk saját zene, semmi külvilág.
DAP-os hangerős témára, nem a telefonod hangerőbeállításában ragad? A DAP meg csak digitálisan leszabályozza?
Én csak a Xelento Wireless-t használom DAP-ról is, most is az zenél 40-es hangerőn a 160-ból.
A 10 sávos eq csak kényelmi funkció olyan téren, hogy az külön eq alkalmazásban, vagy lejátszóban is állítható, meg még jó pár dolog. Pl bass boost frequency-t 20-30-40-50- vagy az alap 80Hz-re rakjuk...
-
-NoVa-
veterán
Én úgy szocializálódtam, hogy a jó fejes minden zenén jól szól. Kezd ez a hitem repedezni. Úgy gondolom, hogy a Technics-nek is meg van a listája, és meg lesz a Sony-nak is a maga zenei stílusa. Inkább a jazz és komolyzene, világzene, vokális zenék irányában érdeklődöm, de piszkosul jó Michael Schenker egyik lemeze is. Tágabban értelmezett elektromos zenére biztosan nagyon jó az AZ100, a finomabbakra meg a kiegyenlítettebb Sony. Majd látom, hogy NoVa mit mond. Ő a főnök

-
mcs
veterán
Érdekes, hogy pont metalhoz nem szeretik annyira sokan az AZ100at, mert elsímítja a gitár élét, pedig szerintem ennek a műfajnak is jól áll a kevésbé nyomulós és harapós összkép.
-
szaki58
senior tag
Én úgy szocializálódtam, hogy a jó fejes minden zenén jól szól. Kezd ez a hitem repedezni. Úgy gondolom, hogy a Technics-nek is meg van a listája, és meg lesz a Sony-nak is a maga zenei stílusa. Inkább a jazz és komolyzene, világzene, vokális zenék irányában érdeklődöm, de piszkosul jó Michael Schenker egyik lemeze is. Tágabban értelmezett elektromos zenére biztosan nagyon jó az AZ100, a finomabbakra meg a kiegyenlítettebb Sony. Majd látom, hogy NoVa mit mond. Ő a főnök

-
nobela
senior tag
Sziasztok, eddig nem igazán érdekelt a téma, de úgy alakult hogy szükségem lett egy In-ear TWS-re.
Hirtelen felindulásomban vettem egy Earfun Air Pro 4+ -t, de igazából nem győzött meg... Egyszerű zenéknél még csak-csak szól valahogy (LDAC), de komplexebb zenékkel teljesen elhasal, basszus pedig alig van, néha +8-9 dB-t kell emelnem rajta úgy, hogy gyűlölöm az EQ-zást... És bizonyos zenéknél nem elég hangos.
Szóval valami olyasmit keresek, ami:
- LDAC-ot tud
- Az app-ban van jó minőségű EQ
- Az app-ban van BALANCE ÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉG (ez nagyon fontos)
- Erőteljes basszus mellett kiegyenlített hangképe van, jó szeparációval és térrel
- Csörömpölő felső-közép és magas, V-shape kizáró ok
- Nagy hangerőre képes torzítás nélkülBónusz ha jó minőségű ANC van benne.
Létezik ilyesmi nagyon max 50-60e Ft környékén?
Sejtem hogy nagyok az elvárások, de miben érdemes gondolkoznom?
-
L4D1K
őstag
Nekem megjöttek a tipek. Vegyes siker. Van egy köztük, ami most rajta maradt (SpinFit W1-L), de gondosan kell beilleszteni. Puhább az átlagtól, nem bántja a fület. Megfogott, kitűnő ütős mélyek tiszta magasak. A nagy lyukú AZLA Sednaearfit megemeli a mélyeket, már-már nagyon is. Rá telepszik egy kicsit a közép tartományra, a magyasakat is csökkenti egy kicsit.
Még várom a narancssárga Penon Liqueur-t, amit NoVa javasolt, meg még jön az egyel nagyobb (XL) SpinFit Neo. Ha minden meg lesz, csinálok egy összevetést ugyanazokon a tesztszámokon.Most ott tartok, hogy el kell ismernem, még is csak a Technics a jobb, és nem a Kunten
Nem is kicsit! Éjjel nagyon jól esett a zenehallgatás. Össze-vissza kapkodok, mint régen, amikor még iszogattam. Mostmár több, mint két éve nem iszom, de hülye maradtam, úgy tűnik
Kapkodok, impulzív vagyok, szangvinikus. Most majd átgondolom a tesztet, és úgy írom meg. Hétfőn, ha NoVa válasza kedvező, megveszem azt a nyanvadt Sony-t. Azzal kellett volna kezdenem. Bár így lesz majd a régiekkel egy a tv-re, egy a zenére, egy a wc-re, egy a konyhába, egy meg csak úgy...
. A többi tartalék.
Én most értettem meg az AZ100-al, mi az a basszus masszázs.
Imádom hogy unalomig ismert számokat újra tudok hallgatni.
Baromi furcsa mennyire "érthetővé" váltak a metál számok. Még a legnagyobb zúzásban is simán érhető marad a szöveg.
-
szaki58
senior tag
Nekem nagyobb baj, hogy nyomja hallójáratomat
De majd beszerzek valami másik harang szettet, mert a hangzás lehengerlő...
Áááá, XM6 mindenképp jön hozzám is, de még várok kicsit
Nekem megjöttek a tipek. Vegyes siker. Van egy köztük, ami most rajta maradt (SpinFit W1-L), de gondosan kell beilleszteni. Puhább az átlagtól, nem bántja a fület. Megfogott, kitűnő ütős mélyek tiszta magasak. A nagy lyukú AZLA Sednaearfit megemeli a mélyeket, már-már nagyon is. Rá telepszik egy kicsit a közép tartományra, a magyasakat is csökkenti egy kicsit.
Még várom a narancssárga Penon Liqueur-t, amit NoVa javasolt, meg még jön az egyel nagyobb (XL) SpinFit Neo. Ha minden meg lesz, csinálok egy összevetést ugyanazokon a tesztszámokon.Most ott tartok, hogy el kell ismernem, még is csak a Technics a jobb, és nem a Kunten
Nem is kicsit! Éjjel nagyon jól esett a zenehallgatás. Össze-vissza kapkodok, mint régen, amikor még iszogattam. Mostmár több, mint két éve nem iszom, de hülye maradtam, úgy tűnik
Kapkodok, impulzív vagyok, szangvinikus. Most majd átgondolom a tesztet, és úgy írom meg. Hétfőn, ha NoVa válasza kedvező, megveszem azt a nyanvadt Sony-t. Azzal kellett volna kezdenem. Bár így lesz majd a régiekkel egy a tv-re, egy a zenére, egy a wc-re, egy a konyhába, egy meg csak úgy...
. A többi tartalék. -
szaki58
senior tag
-
tomee007007
addikt
Nekem nagyobb baj, hogy nyomja hallójáratomat
De majd beszerzek valami másik harang szettet, mert a hangzás lehengerlő...
Áááá, XM6 mindenképp jön hozzám is, de még várok kicsit
-
bostone
addikt
-
szaki58
senior tag
Fel kell vennem priviben Osonte-val a kapcsolatot. nem vagyok jártas a gyomlálásban, bár a Head-fi.org-on sokat foglalkoztak vele. Azért óvatosan nyúl hozzá a téglásítás árnyékában az ember.
-
szaki58
senior tag
Én 4 féle TWS-t használok párhuzamosan, DAP-ról, és telefonról is az AZ100 kb 30%-al halkabb, mint a többi felsőbb kategóriás TWS-em, nálam is 90-100%-on szól
Biztató. Lehet, hogy még is vennem kell egy Sony-t a DAP-hoz?
Tv esetében is 80-85 %-on van a hang, de ahoz még jó a Technics. -
AXisBOLD
addikt
Ez lehetne a tökéletes választás, ha kisebb lenne a feje

Ez volt az egyetlen kívánsága kedves nejemnek... Freebuds SE2-t próbált, az is kényelmetlen volt neki.Viszont ettől kisebb fejű TWS-ben nem nagyon létezhet szerintem
-
bostone
addikt
Esősorban NoVa-t kérdezem, de akinek van infója, ne titkolja.
A problémám az, hogy a DAP hangerejét lemeztől függően szinte teljesen fel kell csavarnom, hogy élvezhető legyen a hang. Technics AZ100-ról van szó. Úgy tudom, hogy NoVa-nak mindkettő , azaz a Sony is meg van. A kérdésem az, hogy ugyanazt a forrást használva van-e különbség a hangerőben a két füles között?Bluetooth Codec Changer alkalmazással könnyen ellenőrizheted, hogy milyen kapcsolatban vannak egymással az eszközök.
Osonte mindent kigyomlált a dx180-ból és jelentős javulásról számolt be. Lehet itt is meg kell próbálni, hogy fullos legyen a verda. -
tomee007007
addikt
A problémám az, hogy a DAP hangerejét lemeztől függően szinte teljesen fel kell csavarnom, hogy élvezhető legyen a hang. Technics AZ100-ról van szó. Úgy tudom, hogy NoVa-nak mindkettő , azaz a Sony is meg van. A kérdésem az, hogy ugyanazt a forrást használva van-e különbség a hangerőben a két füles között?Én 4 féle TWS-t használok párhuzamosan, DAP-ról, és telefonról is az AZ100 kb 30%-al halkabb, mint a többi felsőbb kategóriás TWS-em, nálam is 90-100%-on szól
-
szaki58
senior tag
A problémám az, hogy a DAP hangerejét lemeztől függően szinte teljesen fel kell csavarnom, hogy élvezhető legyen a hang. Technics AZ100-ról van szó. Úgy tudom, hogy NoVa-nak mindkettő , azaz a Sony is meg van. A kérdésem az, hogy ugyanazt a forrást használva van-e különbség a hangerőben a két füles között? -
blueye
veterán
-
L4D1K
őstag
Köszi a leírást, refekszem a témára, mert nekem mindegyik gyári szétnyomja a fülem, egészen hihetetlen, pedig nem az első TWS-em, és nem is a tizedik, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy még az S-estől is fája a fülem 10 perc után, pedig M/L szokott jó lénni
Jaja.
Nyilvan, igy nem fogom hasznalni. Visszakuldeni meg nem hiszem h lehet.
Ha vkinek pont ilyen meret kene, akkor felaron odaadom.
-
tylerddd
veterán
Egyébként ez az "akció" miért érhette meg nekik? Tehát ez annyira sehol nincs az eredeti árhoz, full logikátlan.
-
Lajmund
őstag
Köszi a leírást, refekszem a témára, mert nekem mindegyik gyári szétnyomja a fülem, egészen hihetetlen, pedig nem az első TWS-em, és nem is a tizedik, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy még az S-estől is fája a fülem 10 perc után, pedig M/L szokott jó lénni
Tompa kemény a vége ami nem ül be szépen.
-
tomee007007
addikt
[L-es meret]
Melyseg tok jo, szellesegben ugyanakkora mint az L-es technics viszont lagyabb ezert nekem meg az XL-es is jo lenne sztem.Nagyon szarakodos volt ferakni a technics-re, hiaba lagy a cso, a teglalap alaku vetocsovel a gyari sokkal jobban illeszkedik.
A "hosszabitot" nem lehet hasznalni, merev es pont fele akkor az atmeroje mint a vetocsonek.
Izolacio:
Visszalepes. Sztem sokkal tobb magas hang szurodik be. Pl: tisztan hallatszik ANC-vel is korulottem levo zaj, ha gepelek, BKV-n a bemondott megallok stb..
Sztem XL-es kell es jo lesz.
Illetve - ebben ugye nincs olyan cuki kis szivacs mint a gyariban.
Szoval en valszeg teszem vissza a gyarit egyelore.
-
Lajmund
őstag
[L-es meret]
Melyseg tok jo, szellesegben ugyanakkora mint az L-es technics viszont lagyabb ezert nekem meg az XL-es is jo lenne sztem.Nagyon szarakodos volt ferakni a technics-re, hiaba lagy a cso, a teglalap alaku vetocsovel a gyari sokkal jobban illeszkedik.
A "hosszabitot" nem lehet hasznalni, merev es pont fele akkor az atmeroje mint a vetocsonek.
Izolacio:
Visszalepes. Sztem sokkal tobb magas hang szurodik be. Pl: tisztan hallatszik ANC-vel is korulottem levo zaj, ha gepelek, BKV-n a bemondott megallok stb..
Akkor tuti XL kell neked mert nekem jól izolál de talán egy hajszállal gyengébben mint a gyári. Nekem jól illeszkedik az M. Írtam róla hogy én félbevágtam a gyárit szemöldök csipessszel megfogva körömvágó ollóval. És szépen beletettem a csukló rész alá úgy hogy ne összenyomva legyen hanem szépen elterítve egyenletesen szellősen. Szépen beült kijönni nem fog. Ha van kedved majd az XL-nél egy próbát megér szerintem ha véglegesen marad. Tényleg nehezebb volt rátenni mint a gyárit de nem is vártam mást. Nekem kb már nem lesz levéve. A szivacsot kivéve könnyen tudom majd takarítani a helyén is.
-
L4D1K
őstag
[L-es meret]
Izolacio:
-
Lajmund
őstag
Ezek szerint eladtad a másodikat. Ez is erősíti amit írtam neked: "Kb mi pörgettük az algoritmust, gondolom a sok rendelés - lemondással" - nem volt belőle túl sok MMnél, azt mind piacra dobták, lehet hogy AI volt (yield management algoritmussal), most a human nézi hogy mi is történt
Jó hogy megerősítetted hogy minőségi TWS

Igen, el, és örülök neki, hogy innen a topikból vitték el. Legalább olyannál lesz, aki tudja értékelni. Ezért is adtam 10 ezerrel olcsóbban, mint bárki másnak, és hogy valamit jelképesen is, de visszadobjak a közösbe. Meg legalább nem egy Fáraó Armandó Ricsike vitte el, aki azzal kezdte volna, hogy mennyit engedek a feléből, aztán fél év múlva az egyik bulikába elhagyja. Ha nekem kéne jó füles, én is vakon megvettem volna 65-ért ezt, főleg, hogy már tudom, milyen. MM-el mi volt, nem tudom. Még egy év, mire jön a következő generáció, addig ez lesz, és sehol se olcsóbb. Egy helyen 100, de az ilyen no name bolt, ami valószínűleg a 2 év garancia idejéig már meg se lesz, ahogy ez lenni szokott az ilyen szürke importos boltoknál.
-
Janaboy
veterán
Huawei Freebuds SE 3?
Viszont érdemes megnézni, hogy a TV mit támogat és a füles.
Tv összecsatlakoztatása kritikus pont lehet. -
blueye
veterán
Már elhasználták a kupont, nem érvényes.
Tegnap megint sétálgattam a fülessel, és egyre jobban tetszik. A sokat említett Spinfit Neo harang is sokat dob, biztos. Ezeknek mennyi idő, mire bejáródnak? Kb. eddig 5 órát hallgattam, de mintha jobban szólna már, mint amikor először teszteltem. 20-30 óra? Ami nekem IEM után újdonság, hogy ugye nem lóg drót, de ami legjobban bejön, hogy úgy tudok aránylag közepesen hangosan zenét hallgatni, hogy hallom, mi van körülöttem a környezeti módban. Parádés! Főleg, ha azt nézem, hogy ezen a fülesen még nyertem is kicsit, és csak összesen 18k-ba van, akkor meg szenzációs. De már pár óra tapasztalat után azt mondom, simán megéri a teljes árát is, ha valakinek csak egy valami kell, ami nagyon jó. Tényleg nem marketing maszlag, amit írnak róla. 1 óra LDAC zenehallgatás direkt módban közepes hangerőn 12% merülés kb.
Futásnál se mozdul ki. Én leginkább intervall futok szóval sprintelek is benne és stabil. Ezek szerint eladtad a másodikat. Ez is erősíti amit írtam neked: "Kb mi pörgettük az algoritmust, gondolom a sok rendelés - lemondással" - nem volt belőle túl sok MMnél, azt mind piacra dobták, lehet hogy AI volt (yield management algoritmussal), most a human nézi hogy mi is történt
Jó hogy megerősítetted hogy minőségi TWS

-
Lajmund
őstag
Már elhasználták a kupont, nem érvényes.
Tegnap megint sétálgattam a fülessel, és egyre jobban tetszik. A sokat említett Spinfit Neo harang is sokat dob, biztos. Ezeknek mennyi idő, mire bejáródnak? Kb. eddig 5 órát hallgattam, de mintha jobban szólna már, mint amikor először teszteltem. 20-30 óra? Ami nekem IEM után újdonság, hogy ugye nem lóg drót, de ami legjobban bejön, hogy úgy tudok aránylag közepesen hangosan zenét hallgatni, hogy hallom, mi van körülöttem a környezeti módban. Parádés! Főleg, ha azt nézem, hogy ezen a fülesen még nyertem is kicsit, és csak összesen 18k-ba van, akkor meg szenzációs. De már pár óra tapasztalat után azt mondom, simán megéri a teljes árát is, ha valakinek csak egy valami kell, ami nagyon jó. Tényleg nem marketing maszlag, amit írnak róla. 1 óra LDAC zenehallgatás direkt módban közepes hangerőn 12% merülés kb.
Futásnál se mozdul ki. Én leginkább intervall futok szóval sprintelek is benne és stabil. -
blueye
veterán
-
fekete-puma
kezdő
-
Skynet258
veterán
-
blueye
veterán
Sziasztok, MM a végén levitte a Technics AZ100-at 37.300- ra, nem voltam rest és Budapestről elmentünk Miskolcra átvenni.
Kicsit izgultam, mert ma napközben megnézve az MM oldalát az AZ100-as teljesen eltűnt, minden készletet eladtak, és aggódtam, hogy a 2 nappal ezelőtt leadott rendelésem ott legyen eltéve a pultban... Szerencsére ott volt, a 2 ezüst így 75k-ba került (plusz a benzin ugye), simán megérte.
Nem tudom mi volt velük, hogy ennyiért osztogatták, meg a végén már 2 naponta vitték lejjebb az árát.
Jó sok volt így az extra idő + költség
-
Skynet258
veterán
Sziasztok, MM a végén levitte a Technics AZ100-at 37.300- ra, nem voltam rest és Budapestről elmentünk Miskolcra átvenni.
Kicsit izgultam, mert ma napközben megnézve az MM oldalát az AZ100-as teljesen eltűnt, minden készletet eladtak, és aggódtam, hogy a 2 nappal ezelőtt leadott rendelésem ott legyen eltéve a pultban... Szerencsére ott volt, a 2 ezüst így 75k-ba került (plusz a benzin ugye), simán megérte.
Nem tudom mi volt velük, hogy ennyiért osztogatták, meg a végén már 2 naponta vitték lejjebb az árát.
-
AXisBOLD
addikt
-
gippazoid
őstag
Tudtok olyan in-ear fülhallgatót ajánlani amely szebben szól mint a Sony WF-C510? A 710-esről rossz véleményeket olvastam (nem hangzás hanem technikai tekintetben).
-
blueye
veterán
Sziasztok!
Olyan eszközt keresek, amely kizárólag az alábbi felhasználásra lenne:
Vezetés közben (viszonylag hangosabb jármű) a bal fülemben egy vezeték nélküli fülhallgató, amelyen tudok hívást fogadni és kezdeni. Semmi zene, semmi sallang. Fontos lenne, hogy jól érthető legyen amit mondok a zajosabb környezet ellenére is. Illetve nagyon “agybedugósat” sem szeretnék, mert nem akarom, hogy pusztán attól, hogy a fülemben van és nem beszélek rajta, akkor is jelentősen csökkentve legyen abban a fülben a hallásom.iPhone és egy Redmi és lehet hogy néha egy Motorola telefonnal is használatban lenne. Árban úgy 20.000 Ft- ig mit tudnátok javasolni?
Köszi előre is!
-
Lajmund
őstag
Alza felé menet a buszon úgy döntött a g*có, hogy nem akar kirándulni, úgyhogy megjavulta magát... Azóta jó... WTF?
Ez még a jobbik eset. Vicces akkor lett volna ha a szervízbe javul meg.
Lehet csak szoftveres beakadás volt. Nem hiszem hogy kontakt vagy ilyesmi. Vagy valami kondi féle kezd kifáradni? -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Jelenleg van egy SONY WF-1000XM5-ösöm, aminek bő 1 év után mintha megdöglött volna a bal mikrofonja.
Kérdés az, hogy van-e mire értelme felfele váltani? Láttam, hogy most jelent meg az utód, de nem feltétlenül ragaszkodok a márkához azon túl, hogy amúgy meg vagyok vele elégedve. A komfort jó, a zajcsökkentés szintén, bár lehetne opció, hogy a beszédhangot kevésbé engedje át, mint alapon, de ez van.
Ami kőbevésett, hogy ne legyenek nyúlványai. Nem szeretem azt a TWS-t, ami kilóg...
Ár nem számít.
Előre is köszönöm.Alza felé menet a buszon úgy döntött a g*có, hogy nem akar kirándulni, úgyhogy megjavulta magát... Azóta jó... WTF?
-
fekete-puma
kezdő
De, kezeli.
[kép]
@Janaboy
Van egy moto buds+-om, például az a nokia x30-nál nem használta a nagyfelbontású kodeket, csak az aac-t. Nem is lehetett átváltani, sem az appban, sem a fejlesztői beállításokban. Ha jól emlékszem egy tesztben is írták, talán a soundguyson? Ettől tartok az OP buds 4-él is.Az nem jelent semmit. Azt mutatja, amit a fejlesztői menüből is előjöhet ott van minden, csak valójában nem kezeli. Nekim is hiába mutatta ha nem használható. Után kell járni nem egy alkalmazás hülyeségeire hagyatkozni... Ez pl fogja kezelni mert gyárilag támogatott. [link]
-
tomp
félisten
Sziasztok. Oneplus buds 4-et tevezek venni. Olvastam redditen, hogy az LHDC kodek nem működik csak OP eszközökel. Van aki írja hogy pl xiaomi, redmi telefonnal nem működik csak az aac, illetve az sbc. Én konkrétan egy moto g75-el használnám, ami ismeri ezt a kodeket is. Ha van aki nem OP telefonnal használja, esetleg rápillantana?
Köszönöm a segítséget.Előfordulhat probléma mivel az LHDC kodeknek többféle SDK-ja van.
A OnePlus által használt SDK megkövetelhet olyan paramétereket amelyeket egyes gyártók nem használnak mert az általuk használt SDK nem tartalmazza.
Viszont az android 17 már natívan támogatni fogja az LHDC kodeket!
-
JamesFinn
senior tag
Érdemes ránézni pontosan a típusra, pl G75 LHDC-t nem kezeli utána nézve.
De, kezeli.
[kép]
@Janaboy
Van egy moto buds+-om, például az a nokia x30-nál nem használta a nagyfelbontású kodeket, csak az aac-t. Nem is lehetett átváltani, sem az appban, sem a fejlesztői beállításokban. Ha jól emlékszem egy tesztben is írták, talán a soundguyson? Ettől tartok az OP buds 4-él is. -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Olyan eszközt keresek, amely kizárólag az alábbi felhasználásra lenne:
Vezetés közben (viszonylag hangosabb jármű) a bal fülemben egy vezeték nélküli fülhallgató, amelyen tudok hívást fogadni és kezdeni. Semmi zene, semmi sallang. Fontos lenne, hogy jól érthető legyen amit mondok a zajosabb környezet ellenére is. Illetve nagyon “agybedugósat” sem szeretnék, mert nem akarom, hogy pusztán attól, hogy a fülemben van és nem beszélek rajta, akkor is jelentősen csökkentve legyen abban a fülben a hallásom.iPhone és egy Redmi és lehet hogy néha egy Motorola telefonnal is használatban lenne. Árban úgy 20.000 Ft- ig mit tudnátok javasolni?
Köszi előre is!
-
fekete-puma
kezdő
Sziasztok. Oneplus buds 4-et tevezek venni. Olvastam redditen, hogy az LHDC kodek nem működik csak OP eszközökel. Van aki írja hogy pl xiaomi, redmi telefonnal nem működik csak az aac, illetve az sbc. Én konkrétan egy moto g75-el használnám, ami ismeri ezt a kodeket is. Ha van aki nem OP telefonnal használja, esetleg rápillantana?
Köszönöm a segítséget.Érdemes ránézni pontosan a típusra, pl G75 LHDC-t nem kezeli utána nézve.
-
gippazoid
őstag
-
Janaboy
veterán
Clip-esekben nincs ANC.
Half-in-earben sem lesz olyan, amelyik ki tudja szűrni a külső zajokat (eleve nem is tudná).
A Huawei Freebuds 6-ban van ANC, de az is csak tompít inkább. -
Janaboy
veterán
Köszönöm a segítséget.Szerintem az a telefon amelyik ismeri a szabványt, ott működnie kell az LHDC-nek is.
Viszont ott is vannak verziók, érdemes utánajárni hogy mit tud a füles és a teló. -
Lajmund
őstag
Hogyér adod rá a kiterjesztett garanciát? Alzabox-ból fel tudod venni, ha baja van?
Alzabox nem játszik
de van rá 2 év garancia amit bármelyik MM-be tudsz érvényesíteni. Bontatlan. -
TESCO-Zsömle
titán
-
Lajmund
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy SONY WF-1000XM5-ösöm, aminek bő 1 év után mintha megdöglött volna a bal mikrofonja.
Kérdés az, hogy van-e mire értelme felfele váltani? Láttam, hogy most jelent meg az utód, de nem feltétlenül ragaszkodok a márkához azon túl, hogy amúgy meg vagyok vele elégedve. A komfort jó, a zajcsökkentés szintén, bár lehetne opció, hogy a beszédhangot kevésbé engedje át, mint alapon, de ez van.
Ami kőbevésett, hogy ne legyenek nyúlványai. Nem szeretem azt a TWS-t, ami kilóg...
Ár nem számít.
Előre is köszönöm.[link]
De amúgyis ezt ajánlom mert nekem nagyon bevált. -
TESCO-Zsömle
titán
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Ár nem számít.
Előre is köszönöm." ... aminek bő 1 év után mintha megdöglött volna a bal mikrofonja."
garancia?
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Ár nem számít.
Előre is köszönöm. -
arpivw81
tag
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Sony WF-C510 fülhallgatóm van, de egész nap nem annyira kényelmes az in-ear kialakítás.
Van olyan half in-ear vagy clip-on kivitelű darab, ami alkalmas lehet arra, hogy irodai környezetben kiszűrje a kollégák beszédét, telefonálását?Köszi!
-
Lajmund
őstag
-
tylerddd
veterán
-
arpivw81
tag
-
Lajmund
őstag
Technics EAH-AZ100
Ajánlottam munkatársnak barátnak hogy vegyék meg mert megéri de senki nem csapott le rá.
Ezen felbosszantva magam lecsaptam egy feketére eladási célból.
-10k topik tagoknak a BESTWSTOPIK kuponkoddal.

-
JamesFinn
senior tag
Köszönöm a segítséget. -
pinnacle
nagyúr
-
blueye
veterán
-
szaki58
senior tag
Hát elnéztem ezeket a tipeket. Most nem a Neo, hanem a CP100 L van fent. A Neo-ból az L-est vettem meg anno, de nekem az XL-es kellene, ezért ma megrendelem az XL-et.
Szóval újra válogatok, mert a nagy lyukú se SpinFit, hanem AZLA SednaEarfit Light, a hosszú csöves.
Csinálok egy alapos válogatást, és megírom, ha nem terhes.
Érkezik még SpinFit CP155-L és SpinFit W1 - L, meg akkor hozzá a Neo XL.Most találtam még egy kecsegtető tipet, de piszkosul drága: Softears UT Titanium - 12 ezer Ft!!! Lassan már a tipek lényegesen többe kerülnek, mint amire dugom
-
Lajmund
őstag
Hát elnéztem ezeket a tipeket. Most nem a Neo, hanem a CP100 L van fent. A Neo-ból az L-est vettem meg anno, de nekem az XL-es kellene, ezért ma megrendelem az XL-et.
Szóval újra válogatok, mert a nagy lyukú se SpinFit, hanem AZLA SednaEarfit Light, a hosszú csöves.
Érkezik még SpinFit CP155-L és SpinFit W1 - L, meg akkor hozzá a Neo XL.Persze, írd meg, ne viccelj. Én kíváncsi vagyok.
Remélem, a Neo nyer, mert mást nem szándékozom venni.
Jól tapad amúgy, és rendesen passzol, és nem zavar, mint a gyári. Az se vészes, de ez a SpinFit Neo sokkal jobb. Én még a gyári félbevágott szivacsot is beletettem szépen, nem tömörítve, és rendesen beült a csukló rész alá. Kijönni nem fog magától, olyan mintha gyári lenne.
-
szaki58
senior tag
Érkezik még SpinFit CP155-L és SpinFit W1 - L, meg akkor hozzá a Neo XL. -
L4D1K
őstag
Most jott meg nekem is, remelem jo lesz a meret es az izolacio.
-
Lajmund
őstag
Én is most teszteltem a spinfit neot az AZ100-on. Jobb a dinamika és tisztább minden hang egy kicsit. Mély eddig se volt gyenge de mintha pontosabb lenne az is. Mondjuk hozzájön hogy kezd bejáródni. Tetszik!

-
L4D1K
őstag
Igyekszem melo kozben ujrahallgatni az unalomig ismert albumokat.
Dobbenet mekkor az ugras meg igy felig figyelve is.
Opeth - Last will and testament
Wintersun: Time II -
morfondőr
addikt
"jogilag a webshopoknak van kiskapujuk, hogy megtagadják a visszavételt higiéniai okokra hivatkozva, ha már felbontottad a csomagolást.
Íme a részletek, amikkel érdemes tisztában lenned, mielőtt "tesztre" rendelnél:
1. A jogszabályi háttér (A 14 napos elállás csapdája)
Bár az internetes vásárlásoknál alapesetben jár a 14 napos indoklás nélküli elállási jog, a törvény (45/2014. Korm. rendelet) kimondja a kivételeket. Ide tartoznak a zárt csomagolású egészségvédelmi vagy higiéniai termékek, ha a csomagolást a kézbesítés után felbontották.
Agybadugós (In-ear): Ezeket szinte sehol nem veszik vissza, ha feltépted a matricát a dobozon.
Félig nyitott (Earbud): Mivel ezek is érintkeznek a hallójárattal (még ha nem is mennek olyan mélyre), a legtöbb webshop ezeket is a higiéniai kategóriába sorolja.Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni mindkettőt, javaslom az alábbi stratégiát:
Olvasd el az ÁSZF-et: Keresd a "higiéniai termékek" vagy "elállási jog alóli kivételek" részt. Ha nevesítve ott a fülhallgató, akkor kockázatos.
Kérdezz rá írásban: Dobj egy gyors e-mailt az ügyfélszolgálatnak: "Szeretném kipróbálni a kényelmét, visszaveszik, ha óvatosan kibontom?" Ha leírják, hogy igen, az egy későbbi vitánál aranyat ér.
A "biztonsági játék": Vannak boltok (pl. bizonyos hifi stúdiók vagy nagyobb láncok), ahol van bemutató darab. Tudom, ez macerásabb, mint a rendelés, de a legbiztosabb."Mindenképp úgy küldöm vissza, hogy maximálisan letakarítom (alkohol, stb.). Ha nem veszik vissza, akkor lesz kettő, szerencsére nem sok 10ezer ft-os kategória. Alzától rendeltem, ott van a kínálatban több "bontott" és "használt" jelölésű is, ezért arra következtetek, hogy nem problémáznak ezen.
-
Don't Panic
őstag
Köszönöm! Természetesen nem hi-fi minőséget és testreszabhatóságot keresek ebben az árkategóriában, de pl a soundcore is ég és föld lett egy manuális eq-val. A túlzott basszus engem zavarni szokott (amit úgy átlagban mindenki keres) de ahogy látom erre pont van preset: "For those who prefer a more balanced sound, the Huawei AI Life app allows EQ adjustments, and activating the “Amplification of High Frequencies” mode can help bring out more mids and trebles while still keeping bass present"
Kipróbálom és vissza küldöm amelyik kevésbé tetszik!
Köszi a segítséged még egyszer!
"jogilag a webshopoknak van kiskapujuk, hogy megtagadják a visszavételt higiéniai okokra hivatkozva, ha már felbontottad a csomagolást.
Íme a részletek, amikkel érdemes tisztában lenned, mielőtt "tesztre" rendelnél:
1. A jogszabályi háttér (A 14 napos elállás csapdája)
Bár az internetes vásárlásoknál alapesetben jár a 14 napos indoklás nélküli elállási jog, a törvény (45/2014. Korm. rendelet) kimondja a kivételeket. Ide tartoznak a zárt csomagolású egészségvédelmi vagy higiéniai termékek, ha a csomagolást a kézbesítés után felbontották.
Agybadugós (In-ear): Ezeket szinte sehol nem veszik vissza, ha feltépted a matricát a dobozon.
Félig nyitott (Earbud): Mivel ezek is érintkeznek a hallójárattal (még ha nem is mennek olyan mélyre), a legtöbb webshop ezeket is a higiéniai kategóriába sorolja.Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni mindkettőt, javaslom az alábbi stratégiát:
Olvasd el az ÁSZF-et: Keresd a "higiéniai termékek" vagy "elállási jog alóli kivételek" részt. Ha nevesítve ott a fülhallgató, akkor kockázatos.
Kérdezz rá írásban: Dobj egy gyors e-mailt az ügyfélszolgálatnak: "Szeretném kipróbálni a kényelmét, visszaveszik, ha óvatosan kibontom?" Ha leírják, hogy igen, az egy későbbi vitánál aranyat ér.
A "biztonsági játék": Vannak boltok (pl. bizonyos hifi stúdiók vagy nagyobb láncok), ahol van bemutató darab. Tudom, ez macerásabb, mint a rendelés, de a legbiztosabb." -
morfondőr
addikt
Megkérdeztem a Geminit azt mondja zajmentes
"Huawei AI Life applikációja sajnos elég fapados a manuális EQ terén.
Vannak benne előre beállított profilok (pl. Bass boost, Treble boost), de nincs 10 sávos manuális csúszka, mint az Edifiernél vagy a Soundcore-nál.
Ha neked fontos, hogy milliméterre pontosan te lődd be a frekvenciákat, a Huawei ezen a téren csalódást okozhat, mert "gyári" hangképpel kell beérned."Powered by Google
Köszönöm! Természetesen nem hi-fi minőséget és testreszabhatóságot keresek ebben az árkategóriában, de pl a soundcore is ég és föld lett egy manuális eq-val. A túlzott basszus engem zavarni szokott (amit úgy átlagban mindenki keres) de ahogy látom erre pont van preset: "For those who prefer a more balanced sound, the Huawei AI Life app allows EQ adjustments, and activating the “Amplification of High Frequencies” mode can help bring out more mids and trebles while still keeping bass present"
Kipróbálom és vissza küldöm amelyik kevésbé tetszik!
Köszi a segítséged még egyszer!
-
Don't Panic
őstag
Megkérdeztem a Geminit azt mondja zajmentes
"Huawei AI Life applikációja sajnos elég fapados a manuális EQ terén.
Vannak benne előre beállított profilok (pl. Bass boost, Treble boost), de nincs 10 sávos manuális csúszka, mint az Edifiernél vagy a Soundcore-nál.
Ha neked fontos, hogy milliméterre pontosan te lődd be a frekvenciákat, a Huawei ezen a téren csalódást okozhat, mert "gyári" hangképpel kell beérned."Powered by Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
20400 - 20301
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- eBay
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Óra topik
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Szinte Új/Újszerű (hiányos) SteelSeries Apex Pro TKL Wireless (64868) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új/Újszerű/Használt SteelSeries Apex Pro TKL (64856/64859) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan Audigy RX hangkártya Garanciás
- Corsair Scimitar Elite Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Corsair Ironclaw RGB Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32RS4/32HCR ECC Szerver RAM
- Eladó használt Nokia C31 Vision 4/64GB zöld / 12 hó jótállás
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 prémium 2 az 1-ben üzleti laptop, törésgaranciával! Tollal!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max

, még ma bemegyek Szegedre a Médiába, és megveszem a Sonyt. A Xelentot anno nézegettem, de nagyon drága, és mostmár tudom, mi az a "szabadság", Nem szeretnék koloncot a nyakamba, akár mennyire jól szól.