- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
20300 - 20201
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Ez sajnos típushiba a belépő kategóriás chipeknél, különösen halk hangerő mellett.
Edifier W220
Huawei FreeBuds SE 2Elvileg ezek jók NEM sisteregnek.
Köszönöm a választ!
FeeBuds SE 3 kicsivel többért ugyanúgy zajmentes lehet? Nem tetszik hogy nincs custom EQ, de ha valamelyik preset bejön, akkor maradhat. -
Lajmund
őstag
Valami gebasz lehet ezekkel a fülesekkel (ha nem is minddel, de van rá esély, hogy az ember belenyúljon a "tutiba"). Különben miért szórnák ki ennyire nevetséges áron?
#20294 Janaboy
" ... aki még 78ért vagy hogy vette." ← ez is nevetséges ár. Nézd meg, hogy kb. bárhol a világon mennyibe kerül! De, ott van az AZ80-as, 87e Ft, ugyanott.Én 46-ért vettem és sziszegtem. Mondjuk, ahogy nézem, már csak fekete van. Azzal nyugtatom magam, hogy az ezüstöt a legolcsóbban vettem.
Erre meg nem lehet alapozni sajnos hogy ennyire beesik és lesz is elérhető a közelben. -
L4D1K
őstag
-
L4D1K
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
Valami gebasz lehet ezekkel a fülesekkel (ha nem is minddel, de van rá esély, hogy az ember belenyúljon a "tutiba"). Különben miért szórnák ki ennyire nevetséges áron?
#20294 Janaboy
" ... aki még 78ért vagy hogy vette." ← ez is nevetséges ár. Nézd meg, hogy kb. bárhol a világon mennyibe kerül! De, ott van az AZ80-as, 87e Ft, ugyanott. -
Don't Panic
őstag
-
Janaboy
veterán
-
Eversmann
senior tag
Viccesek az MM-es srácok, már csak 37 200 Ft az AZ100
Vagy ennyire ki akarják már szórni? -
Don't Panic
őstag
Sziasztok!
Nincs nagy tapasztalatom fülesek terén, legutóbb akkor használtam, amikor iskolába menet szólt a Panasonic walkman-ből a zene. Azóta inkább fejhallgató, méginkább hi-fi, házimozi.
Vettem egy Soundcore k20i-t ami jól eq-zható, így egész jó hangzást lehet belőle kicsikarni (árához képest), de leginkább nem is zenére használom, inkább yt videók, podcastok hallgatására esténként. Viszont alacsony hangerőn nagyon hallható alapzaja van ami rettentően zavaró. Létezik-e 10-20 max 25k-ig olyan félig nyitott (earbud) kialakítású füles, ami jól testre szabható (manuális eq) és nincs alapzaja? "Agybadugós" nem játszik, némileg szeretném hallani a környezetem.
Előre is köszönöm a tippeket!Ez sajnos típushiba a belépő kategóriás chipeknél, különösen halk hangerő mellett.
Edifier W220
Huawei FreeBuds SE 2Elvileg ezek jók NEM sisteregnek.
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Nincs nagy tapasztalatom fülesek terén, legutóbb akkor használtam, amikor iskolába menet szólt a Panasonic walkman-ből a zene. Azóta inkább fejhallgató, méginkább hi-fi, házimozi.
Vettem egy Soundcore k20i-t ami jól eq-zható, így egész jó hangzást lehet belőle kicsikarni (árához képest), de leginkább nem is zenére használom, inkább yt videók, podcastok hallgatására esténként. Viszont alacsony hangerőn nagyon hallható alapzaja van ami rettentően zavaró. Létezik-e 10-20 max 25k-ig olyan félig nyitott (earbud) kialakítású füles, ami jól testre szabható (manuális eq) és nincs alapzaja? "Agybadugós" nem játszik, némileg szeretném hallani a környezetem.
Előre is köszönöm a tippeket! -
BandiHUN
veterán
Ilyen védtelen alapból a vetőcső vége?

... mondjuk legalább kör alakú. Nem szeretem az oválisakat.
Utóbbiaknál a forma miatt kb. más eartip-et nem is lehet rájuk tenni, itt viszont a védelem hiánya miatt (gondolom a gyárin van valamilyen háló).#20220 BandiHUN
" ... a szub basszus nem a legjobb ... "
Ezt nem értem. Hogyan lehetnek jók a mélyek, ha a sub régió gyenge?
Egyébként pár hete volt egy gyenge pillanatom, amikor üveggyöngyökért megrendeltem a Haylou S40-et. Ott is dual driver, 360°-os hangzás, LDAC, minden (is), de mégis egy kalap ...
A magasak se voltak tiszták (csak "élesek"), de a sub régió szinte teljesen hiányzott. A kopogós basszust persze feljebb lehetett tolni az eq-val, de ennyi.
Ja, és még egy dolog! Eddig azt hittem ilyen a világon nincs! Az eq-t csak úgy lehet állítani, ha az ember elmenti. Vagyis az ideális hangzás keresése közben minden kis állítgatás után save → eq. bezáródik → eq. megnyit → állítás → save ...
Értem, olcsó, de ... ez így tényleg e-szemét kategória.Arra gondoltam, hogy ami a Cloud Alpha-n megvan, hogy a nagy driver átvisz 10hz-es mondhatni libegést, nem is hangban, inkább a fejen mozog a fülhallgató, az nincs meg, de lehet ez így semmivel se lehet in-ear
Az biztos, hogy rendes basszusa van, sokkal mélyebb és erősebb, mint a Skullcandy Sesh ANC és a sima earfun Air Pro 4-é,ezek vannak TWS alap. Nagyon jó hallgatni, de viszont tény, hogy a hozzá adott tip-ek inkább hallójáratra simulóak akarnak lenni, rövidek, nagy szoknyásak, de hétvége óta még nem vettem elő a tipjeimet próbálgatni, a legkisebb bement a fülembe, de "nem az igazi" agybadugás. Ennél csak jobb lehet.
Könnyen lehet, hogy csak félrevezet, hogy a fejes azért mocorog nagy hangerőn, hallom a mélyet, de ugye ez nem moccan. Éppúgy mintha az ember a diszkós melldöngető mélyet keresi fejesben, hallod a hangot, csak mindig lesz egy kis hiányérzet.
Viszont most baromi elégedett vagyok ezzel 13k-ért,az earfun dupla volt majdnem annó, és nem sokat hallgattam, ott is van mély, csak agyon kell eq-zni hozzá, bírja is, de nekem a kis stúdiómonitorokat juttatta eszembe, hogy mit tud egy ilyen kisebb doboz, kis tuning, van mély, de sose olyan, mint egy nagy hangfal.De a qcy N70 nekem két nagy előnyt hozott, az egyik a basszustól független torzítatlan középmagas, a másik a magasabb frekvenciák szép visszaadása, különösképp a cintányérok, valaha doboltam... ez visszaadja. DE azt is, ha a felvételben sok van, van olyan szintizeném, ahol szinte szúr, a mély is olyan benne, hogy ezt akkor kell hallgatni, ha haragszol a füledre

Viszont nem tudom, dupláért milyen az oneplus buds pro 4, ott a mélynyomó picit nagyobb, a másodlagos hangszóró hasonló technika, de nem ugyanez pontosan. Viszont az drága volt "kisérletezni". Ez jó kis cucc, műfajfüggő. De V karakterisztika. És a 15k feletti hang sem jó mindenkinek, én pl. mindig hallottam a régi tv-k 15625hz-es sorfrekijét... de nem zavart, megszoktam, mások meg nem is hallották pontosan, csak "zavarta valami". Nem vesznek el ezzel a kis neszek, pl. cintányérseprű, a pici koppanás, mikor finoman ütik a cint, stb. -
mcs
veterán
"Igen, nyitott rendszer." – ezen jót mosolyogtam.
Én inkább azt mondanám: igénytelenség
Olyan mintha: a) nem fejezték be, b) leesett volna a vége
... nálam jó nagy red flag.
"Lehet kapni igény szerint öntapadós filtereket ... " – igen, rendeltem már ilyet én is (muszájból), de na! Ne nekem kelljen már befejezni a füles összeszerelését!
"Nekem jellemzően egyáltalán nem zsíros a fülem ... " – az enyém az, de gyakran tisztítom (pláne, ha tudom, hogy aznap fülest fogok használni). Viszont esténként – ha tehetem – rá szoktam nézni a fülesre órás nagyítóval. Bizony ilyenkor látok ezt-azt, ami jó lenne, ha nem kerülne bele a fülesbe. Lehet, hogy előbb fog elpatkolni az akksi, minthogy eltömődjön a vetőcső, de akkor is. Én ilyet még nem pipáltam.
Szóval ehhez – a gyártó hanyagsága okán – tényleg kötelező az ilyen waxguard eartip.#20269 , #20271
Jesszus! Nézem ezeket a képeket ...
... hát ehhez képest az én AZ80-am tokja svájci óra minőségűAz ezüst AZ80asom fedele bal oldalt volt feljebb csúszva.

Hasonló maradt az anyaghasználat, csak az AZ100 kisebb.
-
-NoVa-
veterán
"Lehet kapni igény szerint öntapadós filtereket ... " – igen, rendeltem már ilyet én is (muszájból), de na! Ne nekem kelljen már befejezni a füles összeszerelését!
"Nekem jellemzően egyáltalán nem zsíros a fülem ... " – az enyém az, de gyakran tisztítom (pláne, ha tudom, hogy aznap fülest fogok használni). Viszont esténként – ha tehetem – rá szoktam nézni a fülesre órás nagyítóval. Bizony ilyenkor látok ezt-azt, ami jó lenne, ha nem kerülne bele a fülesbe. Lehet, hogy előbb fog elpatkolni az akksi, minthogy eltömődjön a vetőcső, de akkor is. Én ilyet még nem pipáltam.
Szóval ehhez – a gyártó hanyagsága okán – tényleg kötelező az ilyen waxguard eartip.#20269 , #20271
... hát ehhez képest az én AZ80-am tokja svájci óra minőségűPedig akad még nyitott megoldás másnál is. A kedvenc planar fülesem is direkt, szűretlen nyitott csővel a legjobb, sokarmatúrás cuccoknál meg végképp sok a nyitott csőkivezetés, jóval mélyebbre behozva a hallójáratba. CIEM-eknél eartip sincs, csak a natúr csővég filter nélkül. Egy szint felett pont, hogy gyakoribb a szűretlen direkt kivezetés.
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, nyitott rendszer. Az XM5 is ilyen volt, az eartipeken van védőfólia. Lehet kapni igény szerint öntapadós filtereket, tűvel lyuggatva az is véd, vagy pl a Sedna Max TWS szintén waxguard rácsos eleve. Nekem jellemzően egyáltalán nem zsíros a fülem ha nem vagyok épp beteg, az XM5-tel sem volt etéren semmi bajom nyitott eartippel.
... hát ehhez képest az én AZ80-am tokja svájci óra minőségű -
Monya78
veterán
-
mcs
veterán
Közkívánatra.
A felosztások mennyisége és milyensége megfelelőek, és van bass csúszka is, de a minőségét nem sikerült annyira jól kivitelezni.
A hangerő vágása a legnagyobb hibája, még ha az LC3al ezt ki is lehet küszöbölni, de az LDAC a jobb minőségű kodek.
-
Lajmund
őstag
Igazából szépen nyílik a fedél, nem akad sehol és erősen is tartja a mágnes.
Egyéni eq nem kulcsfontosságú ennek, főleg, hogy a hangerőből is levág, illetve kicsit szét is esik tőle az összkép. A direct, bass+, vocal és dynamic presetek bőven elegek, és annyira pontosra, amilyenek ezek lettek, nem sok gyártó lövi be.
"főleg, hogy a hangerőből is levág, illetve kicsit szét is esik tőle az összkép"
És tényleg szétesik.
De akkor minek van?

-
L4D1K
őstag
-
mcs
veterán
Tökéletes marketing, nálam betalált teljesen, főleg, hogy kezd bejáródni.
Nekem is kiáll kicsit jobb oldalt a tok. Az oké, hogy direkt úgy van gyártva, hogy a teteje kisebb legyen, hogy ne akadjon el pl. zsebben, de meg lehetne ezt csinálni pontosabban is.
Nekem a telóba a Dolby Atmos, a Samsung sajátja, ki van téve ikonnak, hogy tudjam kapcsolgatni, de csak YouTube podcasthoz használom. Jó minőségű zenéhez nem kell szerintem, mert szétbarmolja.
Tomee007, én ezt kontárkodtam össze jelenleg, de fél-1 naponta változik. +7 4 3 5 4 3 4 5. Szerintem el fogom engedni ezt az EQ dolgot, mert az őrületbe kerget. Minden stílushoz más kéne.
A direkt és a gyáriak amúgy nem rosszak csak az ember azt hiszi tud jobbat.
Igazából szépen nyílik a fedél, nem akad sehol és erősen is tartja a mágnes.
Egyéni eq nem kulcsfontosságú ennek, főleg, hogy a hangerőből is levág, illetve kicsit szét is esik tőle az összkép. A direct, bass+, vocal és dynamic presetek bőven elegek, és annyira pontosra, amilyenek ezek lettek, nem sok gyártó lövi be.
-
Lajmund
őstag
,,annyira gyönyörű. Pedig alapból a fekete szín bejön ilyen tech cuccoknál. A telóm is fekete, fekete Spigen tokban és lencsevédőkkel. Nagyon szexuálisan néz ki. De ez a retro audio cuccokat imitáló ezüst, tekerő gombra hajazó feeling nagyon betalált."
A 70es-80as évekbeli Technics hifi komponenseken is ugyanezek a fehér és ezüst színárnyalatok vannak, de az AZ100 tokján lévő led színek is stimmelnek velük. A fekete viszont már sokkal inkább a 90-2000es termékeiket idézi. Ez egy nagyon pofás, vásárlókat vonzó marketing fogás lett a Panasonic részéről, és emellé még technikailag is felső polcos.
Tökéletes marketing, nálam betalált teljesen, főleg, hogy kezd bejáródni.
Nekem is kiáll kicsit jobb oldalt a tok. Az oké, hogy direkt úgy van gyártva, hogy a teteje kisebb legyen, hogy ne akadjon el pl. zsebben, de meg lehetne ezt csinálni pontosabban is.
Nekem a telóba a Dolby Atmos, a Samsung sajátja, ki van téve ikonnak, hogy tudjam kapcsolgatni, de csak YouTube podcasthoz használom. Jó minőségű zenéhez nem kell szerintem, mert szétbarmolja.
Tomee007, én ezt kontárkodtam össze jelenleg, de fél-1 naponta változik. +7 4 3 5 4 3 4 5. Szerintem el fogom engedni ezt az EQ dolgot, mert az őrületbe kerget. Minden stílushoz más kéne.
A direkt és a gyáriak amúgy nem rosszak csak az ember azt hiszi tud jobbat.
-
mcs
veterán
Ha Samsung telefonról megy a Tidal Atmos, akkor automatikusan aktiválódik a Samsung saját Atmos üzemmódja is. Jópofa dolog, de a normál stúdió keveréshez vagyok szokva.
-
L4D1K
őstag
-
Janaboy
veterán
Jó választás a Oneplus Buds 4.
-
mcs
veterán
-
L4D1K
őstag
Pont mcs kollégával taglaltuk a minap, hogy ha kikapcsolod a multi-pointot, tovabb javul a hangminőség.
Atmos-ba még nem mentem bele annyira, szóval az még tesztelés alatt
Ah sry, Spatial audio-ra gondoltam...

-
mcs
veterán
Na emez is jobbos.
-
mcs
veterán
-
tomee007007
addikt
Pont mcs kollégával taglaltuk a minap, hogy ha kikapcsolod a multi-pointot, tovabb javul a hangminőség.
Atmos-ba még nem mentem bele annyira, szóval az még tesztelés alatt
-
mcs
veterán
Ha csak egy eszközt használsz, kikapcsolhatod a multit, és kolega beszámolója alapján még rontja is a minőséget, ha feleslegesen megy.
-
L4D1K
őstag
-
L4D1K
őstag
Uh megnezem.
Amugy a multi-point kapcsolatrol:
En napkozben telorol hasznalom (zene) + macbook (meeting).
Ha nem kell mindket kapcsolat parhuzamosan, kikapcsolhatom a multi-pointot?
-
mcs
veterán
Enyémnél jobb oldalt van kicsit elcsúszva, tisztán kivehető. Majd a feketét is előveszem, aztán arról is lövök képet.
-
mcs
veterán
,,Az amugy eszrevetted, hogy a bolcso also es felso resze nem tokeletesen simul a sikba, legalabbis nalam."
Kicsit vicces, de az összes Technicsnél eltolódnak egymástól kisebb-nagyobb mértékben vagy egyik, vagy másik irányban.

-
mcs
veterán
Vagy a te fuled mar jobban edzett a hangosabb zenehez. En pl mostmar koncertekhez is keresek vmi fuldugot mert, sajnos a legtobb hangositas retek rossz es faj hallgatni.
Dolby Atmost probaltad?
Nekem annyira furcsa h:
* LDAC nem megy bekapcsolt atmossal a technics appbal, eg csak SBC / AAC?
* Ettol fuggetlenul az atmos content lejatszodik igy is Tidalbol, kikapcsolt technics atmos-al
* Az object base atmos nekem baromira tetszik, de nagyon gyenge a minosege...A BT bandwith az oka annak, hogy nincs ldac - atmos? Vagy csak siman a codec es protocol?
Nálam megmaradt az LDAC, amikor bekapcsoltam az appos Atmost, de nem is multipoint módban ment. BT bandwidth korlát miatt van gyárilag tiltva, hogy minden opció egyszerre menjen.
-
L4D1K
őstag
Köszi a sok hasznos infót, mint mindig. Egy ilyen írásból többet tanul az ember, mint egy óra böngészésből. Remélem, a Spinfit Neo be fog válni. Ez már a füles árának 10%-a pont szállítással.
De egyetértek azzal teljesen, hogy a megfelelő illeszkedés legalább olyan fontos, mint maga a füles. Tudom, hogy a hangzás és a funkció a lényeg, de erre a Sony-ra köröket ver kinézetben az ezüst Technicsem, annyira gyönyörű. Pedig alapból a fekete szín bejön ilyen tech cuccoknál. A telóm is fekete, fekete Spigen tokban és lencsevédőkkel. Nagyon szexuálisan néz ki. De ez a retro audio cuccokat imitáló ezüst, tekerő gombra hajazó feeling nagyon betalált.AZ100 tulajoknak, akik másik harangra váltanak: Még azt találtam ki, hogy mivel tetszik a gyári szűrője, egyet félbevágok és beleteszem majd a Spinfitnek az aljára. Mivel a fémszűrőnek elég aprók a lyukai, emiatt macerás takarítani, vagy nem is lehet, és szerintem garanciavesztés nélkül ki se lehet szedni, így jobban érezném magam, ha ott lenne ez a plusz szűrő. Amiből ugye van 10 db összesen. Egyet feláldozok a tudomány oltárán. Bízom benne, ha elég mélyre nyomom és szépen befeszül/tapad a harangba, akkor ott is marad fixen.
Nalam is fekete lett, pedig eddig ezust volt
Azert dontottem igy, mert ha jon az AZ120 akkor konnyebb lesz eladni
Az amugy eszrevetted, hogy a bolcso also es felso resze nem tokeletesen simul a sikba, legalabbis nalam. Total kiborit
-
L4D1K
őstag
Vagy a te fuled mar jobban edzett a hangosabb zenehez. En pl mostmar koncertekhez is keresek vmi fuldugot mert, sajnos a legtobb hangositas retek rossz es faj hallgatni.
Dolby Atmost probaltad?
Nekem annyira furcsa h:
* LDAC nem megy bekapcsolt atmossal a technics appbal, eg csak SBC / AAC?
* Ettol fuggetlenul az atmos content lejatszodik igy is Tidalbol, kikapcsolt technics atmos-al
* Az object base atmos nekem baromira tetszik, de nagyon gyenge a minosege...A BT bandwith az oka annak, hogy nincs ldac - atmos? Vagy csak siman a codec es protocol?
-
mcs
veterán
A dynamic eq-t többen is szeretik, de részemről kicsit már elrugaszkodottan ,,loudnesses".

A custom eq bekapcsolása kapásból levág 2-3 dB-t a hangerőből, és LDACal alapból sem fülszaggatóan hangos. LC3ban van inkább értelme eqzni, mert úgy jócskán hangosabb.
-
mcs
veterán
Köszi a sok hasznos infót, mint mindig. Egy ilyen írásból többet tanul az ember, mint egy óra böngészésből. Remélem, a Spinfit Neo be fog válni. Ez már a füles árának 10%-a pont szállítással.
De egyetértek azzal teljesen, hogy a megfelelő illeszkedés legalább olyan fontos, mint maga a füles. Tudom, hogy a hangzás és a funkció a lényeg, de erre a Sony-ra köröket ver kinézetben az ezüst Technicsem, annyira gyönyörű. Pedig alapból a fekete szín bejön ilyen tech cuccoknál. A telóm is fekete, fekete Spigen tokban és lencsevédőkkel. Nagyon szexuálisan néz ki. De ez a retro audio cuccokat imitáló ezüst, tekerő gombra hajazó feeling nagyon betalált.AZ100 tulajoknak, akik másik harangra váltanak: Még azt találtam ki, hogy mivel tetszik a gyári szűrője, egyet félbevágok és beleteszem majd a Spinfitnek az aljára. Mivel a fémszűrőnek elég aprók a lyukai, emiatt macerás takarítani, vagy nem is lehet, és szerintem garanciavesztés nélkül ki se lehet szedni, így jobban érezném magam, ha ott lenne ez a plusz szűrő. Amiből ugye van 10 db összesen. Egyet feláldozok a tudomány oltárán. Bízom benne, ha elég mélyre nyomom és szépen befeszül/tapad a harangba, akkor ott is marad fixen.
,,annyira gyönyörű. Pedig alapból a fekete szín bejön ilyen tech cuccoknál. A telóm is fekete, fekete Spigen tokban és lencsevédőkkel. Nagyon szexuálisan néz ki. De ez a retro audio cuccokat imitáló ezüst, tekerő gombra hajazó feeling nagyon betalált."
A 70es-80as évekbeli Technics hifi komponenseken is ugyanezek a fehér és ezüst színárnyalatok vannak, de az AZ100 tokján lévő led színek is stimmelnek velük. A fekete viszont már sokkal inkább a 90-2000es termékeiket idézi. Ez egy nagyon pofás, vásárlókat vonzó marketing fogás lett a Panasonic részéről, és emellé még technikailag is felső polcos.
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Feleségemnek keresgélnék.
Legfontosabb a zajszűrés, második a kényelem. (Elalvás előtt valami meditációs hangokat hallgatna, és valszeg el is alszik rajta)
Hangminőség, aksi idő nem lényeges.
Ár: nagyon max 35eFt.Eddig Én a OnePlus Buds 4 ANC típust néztem ki.
-
tomee007007
addikt
Samsung Fold 7 LDAC direct EQ 50-60%. Samsung Galaxy Watch 6C 80-90% dynamic EQ.
Amúgy jó custom még mindig nem sikerült. Igazából három kéne különböző stílusnak, de mindig a direktnél kötök ki telefonon.
Amúgy az ANC pl. a zacskó csörgést nem halkítja le, de pl. a tapsolást igen. Én azt hittem, mindent csillapít. Nem volt még soha TWS fülesem. Környezeti hangok mód viszont poén, milyen jól bejön minden. De igazából kikapcsolva fogom használni, mert így is bejön annyi hang, amennyi kell. Az ANC nekem úgy lenne jó ritkán, hogy zene nélkül kizárja a külvilágot, de úgy meg fehér zaj van, szóval kb. zenével meg soha nem fogom használni, mert elég, ahogy passzív kizárja a hangokat.
-
Lajmund
őstag
Magas, hirtelen impulzushangokon a passzív izoláció segít többet, monoton mélyeken az aktív kioltás. Szóval az eartip legalább annyit számít, mint az elektronika. Így teljesen értem azikat a reviewereket, akik piaccezető tökéletes süketszobáról beszélnek, meg azokat is, akik gyengécske ANC-ről, egy-egy fül személyes élménye.
Én nem szeretem a szivacsot (Comply tud kivétel lenni a puhasága miatt), elraktam, és időnként egy-egy napot másik tippel próbálom. Most a Divinus Velvet rajta maradt, eddig ez tűnik a legjobb egyensúlynak a kényelem / ANC / hangzás tekintetében az én fülemben. Egy mérettel nagyobb, mint a Liquour volt, ez a másik apróság. Apró geometriai változások miatt egyikből S-es kell, másból M, nem lehet megúszni a komoly eartipgyűjteményt :)
Az XM6-ról hosszabb idő után is főleg pozitívat tudok mondani. A változott krumpli forma jobban kiáll, mint az XM5, vagy az AZ100, de nagyon stabilan megfogható nedves kézzel is. Átgondolt evolúció. A hangja az LDAC bekapcsolása és a személyre szabás után remek, bármibe is kötnék bele, azt csak a 4-5x annyiba kerülő Xelento Wireless 2. gen-hez képest tenném, önmagában az eddigi legkifogástalanabb tws-em. Nincs benne olyan kompromisszum érzés, mint amikor az AZ100 és az XM5 között kellett eldöntenem, melyik maradjon.
Néha tokból kivéve rosszul szinkronizál, 2-3 naponta előfordul. Ilyenkor tokba vissza, újra fülbe téve jó lesz, ennek a javítását várom egy későbbi FW update-ben. Jah, az initial update Sonytól szokatlanul nem tartott fél óráig, de ez még változhat :)
-
-NoVa-
veterán

Utóbbiaknál a forma miatt kb. más eartip-et nem is lehet rájuk tenni, itt viszont a védelem hiánya miatt (gondolom a gyárin van valamilyen háló).#20220 BandiHUN
Egyébként pár hete volt egy gyenge pillanatom, amikor üveggyöngyökért megrendeltem a Haylou S40-et. Ott is dual driver, 360°-os hangzás, LDAC, minden (is), de mégis egy kalap ...
A magasak se voltak tiszták (csak "élesek"), de a sub régió szinte teljesen hiányzott. A kopogós basszust persze feljebb lehetett tolni az eq-val, de ennyi.
Ja, és még egy dolog! Eddig azt hittem ilyen a világon nincs! Az eq-t csak úgy lehet állítani, ha az ember elmenti. Vagyis az ideális hangzás keresése közben minden kis állítgatás után save → eq. bezáródik → eq. megnyit → állítás → save ...
Értem, olcsó, de ... ez így tényleg e-szemét kategória.Igen, nyitott rendszer. Az XM5 is ilyen volt, az eartipeken van védőfólia. Lehet kapni igény szerint öntapadós filtereket, tűvel lyuggatva az is véd, vagy pl a Sedna Max TWS szintén waxguard rácsos eleve. Nekem jellemzően egyáltalán nem zsíros a fülem ha nem vagyok épp beteg, az XM5-tel sem volt etéren semmi bajom nyitott eartippel.
-
mcs
veterán
Magas, hirtelen impulzushangokon a passzív izoláció segít többet, monoton mélyeken az aktív kioltás. Szóval az eartip legalább annyit számít, mint az elektronika. Így teljesen értem azikat a reviewereket, akik piaccezető tökéletes süketszobáról beszélnek, meg azokat is, akik gyengécske ANC-ről, egy-egy fül személyes élménye.
Én nem szeretem a szivacsot (Comply tud kivétel lenni a puhasága miatt), elraktam, és időnként egy-egy napot másik tippel próbálom. Most a Divinus Velvet rajta maradt, eddig ez tűnik a legjobb egyensúlynak a kényelem / ANC / hangzás tekintetében az én fülemben. Egy mérettel nagyobb, mint a Liquour volt, ez a másik apróság. Apró geometriai változások miatt egyikből S-es kell, másból M, nem lehet megúszni a komoly eartipgyűjteményt :)
Az XM6-ról hosszabb idő után is főleg pozitívat tudok mondani. A változott krumpli forma jobban kiáll, mint az XM5, vagy az AZ100, de nagyon stabilan megfogható nedves kézzel is. Átgondolt evolúció. A hangja az LDAC bekapcsolása és a személyre szabás után remek, bármibe is kötnék bele, azt csak a 4-5x annyiba kerülő Xelento Wireless 2. gen-hez képest tenném, önmagában az eddigi legkifogástalanabb tws-em. Nincs benne olyan kompromisszum érzés, mint amikor az AZ100 és az XM5 között kellett eldöntenem, melyik maradjon.
Néha tokból kivéve rosszul szinkronizál, 2-3 naponta előfordul. Ilyenkor tokba vissza, újra fülbe téve jó lesz, ennek a javítását várom egy későbbi FW update-ben. Jah, az initial update Sonytól szokatlanul nem tartott fél óráig, de ez még változhat :)
Szokatlan, de ésszerű döntés a Sonytól, hogy a küllemnél a szépséget és minél kompaktabb méretet kevésbé vette most figyelembe. Ha nedves kézzel sem csúszkál és ugrik ki a kézből, az hatalmas pozitívum, és ahogy elnéztem képeken és pár videóban, stabilan bele is kapaszkodik a fülkagylóba.
-
<Adamsky>
nagyúr

Értem, olcsó, de ... ez így tényleg e-szemét kategória. -
-NoVa-
veterán
Samsung Fold 7 LDAC direct EQ 50-60%. Samsung Galaxy Watch 6C 80-90% dynamic EQ.
Amúgy jó custom még mindig nem sikerült. Igazából három kéne különböző stílusnak, de mindig a direktnél kötök ki telefonon.
Amúgy az ANC pl. a zacskó csörgést nem halkítja le, de pl. a tapsolást igen. Én azt hittem, mindent csillapít. Nem volt még soha TWS fülesem. Környezeti hangok mód viszont poén, milyen jól bejön minden. De igazából kikapcsolva fogom használni, mert így is bejön annyi hang, amennyi kell. Az ANC nekem úgy lenne jó ritkán, hogy zene nélkül kizárja a külvilágot, de úgy meg fehér zaj van, szóval kb. zenével meg soha nem fogom használni, mert elég, ahogy passzív kizárja a hangokat.
-
L4D1K
őstag
60-70% ANC-nel meg elenyeszo a feher zaj, en most az adaptive anc-t hasznalom - egyelore nem rossz.
Illetve ha jol emlekszem korabbi tesztekre, anc-t hasznalba jobb a hang mint nelkule.
Anno probalgattam kulonbozo EQ-t de nalam a direct a legtermeszetesebb.
En is probalkozok majd kulonbozo harangokkal, mert magas hangokat (pl billentyuzetet puffolo kollega) az ANC nem fogja meg.
-
Lajmund
őstag
Nálad milyen a hangerő?
Én általában mobilról aptX/LDAC-al használom a fejeseket, füleseket, tömegközlekedve jellemzően 70-75%-os hangerőn, de az AZ100-at simán 90-100%-on kell hallgatnom, hogy elérjem ugyan azt a hangerőt....
-
L4D1K
őstag
Nálad milyen a hangerő?
Én általában mobilról aptX/LDAC-al használom a fejeseket, füleseket, tömegközlekedve jellemzően 70-75%-os hangerőn, de az AZ100-at simán 90-100%-on kell hallgatnom, hogy elérjem ugyan azt a hangerőt....
Tomegkozlekedve, LDAC 30-35% max, ANC-vel, pixel 9 pro
Irodaban 25-30% , ott macbook / tidal webapp megy .

En igy hallgatom
50% az ahol azt mondom, ez szamomra mar koncert hangero. -
tomee007007
addikt
Nálad milyen a hangerő?
-
L4D1K
őstag
Nekem csak a legnagyobb jó, azaz a 14mm-es. SpinFit-ben is azt vettem, és jó lett. A Neo-nak egy picikét vékony a palástja, és lehet, hogy menne bentebb. Van egy L-es is, de nem találom.
A SpinFit azért jó, mert egy picit hosszabb az átlagtól a cső, így kényelmesebben lehet betolni, nem fekszik fel a test.. Ez is sokat számít. Van, hogy maga a test akadályozza meg, hogy jól záróra betold a cuccot. Ilyen volt sajnos a Hifiman Svanar. Sokat küzdöttem vele, igazgatni kellett. Azért nézelődöm,keresem a jó tip-et, mert egy ideje nem foglalkoztam vele. Azóta újak jöttek ki, és aktuálissá vált.
Én naív, azt hittem, hogy már nem lesz több kiadásom, de el kezdtem nézegetni a tip-eket, és vesztemre a kábeleket is a Kunten-hez. Gáz
Megrendeltem egy L-es spinfit neo-t, meglátom milyen fit lesz.
AZ100 amúgy nagyon tetszik, de még szokom.
A legfurcsabb eddig: KICSI. Mármint kisebb sokkal mint az az60 és a formája miatt, nehezebb is kivenni a bölcsőből.
-
lnk
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek az ajánlást.
Azt mondja 4 éve napi 2x 40 percben használta. -
Lajmund
őstag
Sziasztok
Kollégám Sony wf1000mx4-es készüléke beadta az unalmast a bal oldali hamar lemerül. Szeretne új fülest venni. Ehhez kérném a segítségeteket. Az összeg amit rászánna 40-50 k huf. Fontos számára a zajszűrès hogy nagyon jó legyen benne.Továbbá azt minnél jobb hangminősége legyen(tudom ezt megfoghatatlan de gondoltam leírom) Apple pro max 16 telefont használ. Tudnátok egy pár típust ajánlani? Vagy olyat ami megközelíti az mx4-et? Köszönöm.
Soundpeat H3 vagy ha van még 46-ért Technics AZ100 amit nem rég páran be tudtunk szerezni a mediaba.
Pusztán kíváncsiság. Mennyi ideje használja kollégád a fülest és milyen rendszerességel?
-
fekete-puma
kezdő
Sziasztok
Kollégám Sony wf1000mx4-es készüléke beadta az unalmast a bal oldali hamar lemerül. Szeretne új fülest venni. Ehhez kérném a segítségeteket. Az összeg amit rászánna 40-50 k huf. Fontos számára a zajszűrès hogy nagyon jó legyen benne.Továbbá azt minnél jobb hangminősége legyen(tudom ezt megfoghatatlan de gondoltam leírom) Apple pro max 16 telefont használ. Tudnátok egy pár típust ajánlani? Vagy olyat ami megközelíti az mx4-et? Köszönöm.
Talán még van valamelyik üzletükben. [link]
Oneplus buds 4 ANC terén (flagship közelinek mondják) és a hangja is megfelelő egy kis beállítás után. -
lnk
aktív tag
Sziasztok
-
szaki58
senior tag
Az eartip egy interface. Szinte már-már kiborg, hiszen ember és gép közötti kapcsolat. Viszont az ember nem univerzális dolog, szóval egy-egy bevált eartip egy-egy konkrét fülessel, konkrét fülben működik. Nekem a Beyer Xelento mk1 és mk2 kapta a SpinFit Omni-t, azokon tökéletes. Számomra. Máson nem működött, vagy a CP100+ jobban, stb.
Az Azla tipek jók, egy szettnyi Azla Max 6 TWS-t tuti rendelek rápróbálni az XM6-ra. A beépített waxguard is jó dolog, meg általában az Azla tipek izolációban jobban teljesítettek. Xelastec 2 van itthon, az most pont semmin nem ideális.
Akad még Divinus Velvet, ma azt raktam fel, és szintén remek XM6-tal. Puha, nagyon semleges anyag, nagyon kényelmes, és AZ100 esetén szerintem a magasainak is jót tesz a visszhangmentessége.
De alaptétel. Egyik sem garancia, hogy neked arra fülesre épp akkor bármelyik jó lesz, és ha valamelyik épp igen, akkor is időnként érdemes felülvizsgálni magad, kánikulában, vagy frontkor, vagy bármi hatásra változik épp annyit a hallójárat is, hogy ami addig bevált, akkor épp nem annyira.
Köszi a választ! Azt már látom, hogy nem egyforma a fülünk. Nekem a rövid tip nem jön be, mert nem tudom elég mélyre dugni, hogy kellően izoláljon. Amiket említettél mind rövidebb az átlagtól. Viszont most látom a SpinFit CP155 11 mm hosszú, igaz, csak 13 mm széles, de megfontolandó. Aztán még egy jót találtam: SpinFit W1-2Gen.. Ez 10,1 mm hosszú, és 13,5 mm széles. Bordás. Ez jó lehet.
Majd még a másik topikban megkereslek, és jó minőségű OCC réz kábelre kérek tőled javaslatot. -
Don't Panic
őstag
Korrekt van előre lépés XM5 höz képest hangban. Bár a XM5 design jobban bejön.
-
-NoVa-
veterán
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak kizárólag szobában használom ezeket az eszközöket, így az ANC nem játszik. Viszont éppen tegnap éjjel a nagy válogatás közepedte akadt meg a szemem a Penon Liqueur dugóin, és be is tettem a kosárba. Aztán valamiért kivettem, de most, hogy dícséred, megy vissza a kosárba! Köszi! Ráadásul még a 14 mm-nél is szélesebb. Kíváncsi lettem rá! Azért , mivel 3-at adnak egy csomagban, az eggyel kiseb is benne lesz.
Csinálom a kosarat. Van még tipped, hogy mit kellene megnéznem?
Ez is hosszú és széles: [link]Az eartip egy interface. Szinte már-már kiborg, hiszen ember és gép közötti kapcsolat. Viszont az ember nem univerzális dolog, szóval egy-egy bevált eartip egy-egy konkrét fülessel, konkrét fülben működik. Nekem a Beyer Xelento mk1 és mk2 kapta a SpinFit Omni-t, azokon tökéletes. Számomra. Máson nem működött, vagy a CP100+ jobban, stb.
Az Azla tipek jók, egy szettnyi Azla Max 6 TWS-t tuti rendelek rápróbálni az XM6-ra. A beépített waxguard is jó dolog, meg általában az Azla tipek izolációban jobban teljesítettek. Xelastec 2 van itthon, az most pont semmin nem ideális.
Akad még Divinus Velvet, ma azt raktam fel, és szintén remek XM6-tal. Puha, nagyon semleges anyag, nagyon kényelmes, és AZ100 esetén szerintem a magasainak is jót tesz a visszhangmentessége.
De alaptétel. Egyik sem garancia, hogy neked arra fülesre épp akkor bármelyik jó lesz, és ha valamelyik épp igen, akkor is időnként érdemes felülvizsgálni magad, kánikulában, vagy frontkor, vagy bármi hatásra változik épp annyit a hallójárat is, hogy ami addig bevált, akkor épp nem annyira.
-
szaki58
senior tag
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak kizárólag szobában használom ezeket az eszközöket, így az ANC nem játszik. Viszont éppen tegnap éjjel a nagy válogatás közepedte akadt meg a szemem a Penon Liqueur dugóin, és be is tettem a kosárba. Aztán valamiért kivettem, de most, hogy dícséred, megy vissza a kosárba! Köszi! Ráadásul még a 14 mm-nél is szélesebb. Kíváncsi lettem rá! Azért , mivel 3-at adnak egy csomagban, az eggyel kiseb is benne lesz.
Ez is hosszú és széles: [link]Bocsi, most nézem, hogy ez már van. nagy lyukú, és elég hosszú, de a SpiFit-nek finomabb magasai, és kontroláltabb mélyei vannak.
-
szaki58
senior tag
Az illeszkedés hiánya a legjobb IEM-et is kicsinálja. Érdekes, hogy egy fokon túl a hamgon már nem változtat jelentősen, de az ANC hatásosságán még rengeteget tud hozni. Azaz ha találok egy tipet, ami egyesíti a Pentaconn Coreir szintjét ANC-ben, és a Penon Liqueueur kényelmét, és hangját, akkor világbéke.
Ez is hosszú és széles: [link] -
Jozsó
tag
Telefonáltam már vele többször, nem panaszkodtak. Igaz a szeles verziót még nem teszteltem.
Viszont rájöttem, hogy azt meg elfelejtettem megkérdezni, amit akartam. Szóval miért van ezen a fülhallgatón 4 pici csatlakozó, ha a toknak csak kettő van? (a viselés érzékelő az az 5. az nem fényes, hanem olyan infrás kinézetű)
-
szaki58
senior tag
Nekem csak a legnagyobb jó, azaz a 14mm-es. SpinFit-ben is azt vettem, és jó lett. A Neo-nak egy picikét vékony a palástja, és lehet, hogy menne bentebb. Van egy L-es is, de nem találom.
A SpinFit azért jó, mert egy picit hosszabb az átlagtól a cső, így kényelmesebben lehet betolni, nem fekszik fel a test.. Ez is sokat számít. Van, hogy maga a test akadályozza meg, hogy jól záróra betold a cuccot. Ilyen volt sajnos a Hifiman Svanar. Sokat küzdöttem vele, igazgatni kellett. Azért nézelődöm,keresem a jó tip-et, mert egy ideje nem foglalkoztam vele. Azóta újak jöttek ki, és aktuálissá vált.
Én naív, azt hittem, hogy már nem lesz több kiadásom, de el kezdtem nézegetni a tip-eket, és vesztemre a kábeleket is a Kunten-hez. Gáz
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Én is új AZ100-asként vagyok itt. Kicsit hülyén érzem magam, mert megnéztem egy rakás tesztet és a vége az lett, hogy mindösszesen ez a legjobb. De 100k-volt. Namondom, ha egyszer lemegy 80 alá megveszem. Szóval én 78k-nál mentem be a MM-ba, nem 58, vagy 46-nál. :-/ egyébként előtte egy Earfun air pro 2 és air pro 4+ volt napi használatban. Az air pro 2 már kicsit régicske, de azt még továbbra sem tudja semmi megverni, hogy milyen eszement gyorsan kapcsolódik. A 4+ -nál nagyon tetszik a szoftver a hangja sem rossz, de konkrétan az biztos, hogy volt, hogy az utcán telefonáltam vele és az ellenoldal közölte egyáltalán semmit sem ért. Meghát, amire nem tudtam válaszolni, hogy NAGYON lassan csatlakozott a telefonhoz. Ideális körülmények között 6 másodper (ez a air pro 2-nek 2 másodperc volt) rosszabb körülmények között (mondjuk visszacsuktam a dobozát) 30 másodperc. Az AZ100 kb. jó
Itt valaki írta, hogy a sony biztos jobb. Lehet, de nálam a sony-nak ott vérzett el a koncepciója, hogy alapból memóriahabos füll illesztéke van. Tudom, hogy ez az optimális, van is amikor ilyet használok, de nem ideális, ha csak be akarod rakni a füledbe gyorsan, mert jött egy telefon hívás.Egyébként az AZ100 hangja teljesen jó, és még kicsit bejáratós, szóval érződik is, hogy egyre jobb lesz. Egyébként szerintem azért szórja ki a MM, mert mikor pl. én megvettem, akkor rögtön szoftvert frissített. Namost erre az utolsó frissítés 1 éves, szóval azóta biztosan állt a dobozba.
Sonynál is biztos cserélhető az illeszték.
Nyilván nem szívesen költ az ember pluszban, de az a pár ezer már keveset számít, ha utána teljes a boldogság.Sajnos a Technics sem túl acélos telefonálásban.
-
hatala
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani, és adni is linket a memóriahabos fülldugóhoz?
Technics EAH-AZ100-hoz kellene.
Allis is jó, nem baj ha nem a legdrágább.
Köszi szépen!
-
L4D1K
őstag
-
Jozsó
tag
Sziasztok,
Én is új AZ100-asként vagyok itt. Kicsit hülyén érzem magam, mert megnéztem egy rakás tesztet és a vége az lett, hogy mindösszesen ez a legjobb. De 100k-volt. Namondom, ha egyszer lemegy 80 alá megveszem. Szóval én 78k-nál mentem be a MM-ba, nem 58, vagy 46-nál. :-/ egyébként előtte egy Earfun air pro 2 és air pro 4+ volt napi használatban. Az air pro 2 már kicsit régicske, de azt még továbbra sem tudja semmi megverni, hogy milyen eszement gyorsan kapcsolódik. A 4+ -nál nagyon tetszik a szoftver a hangja sem rossz, de konkrétan az biztos, hogy volt, hogy az utcán telefonáltam vele és az ellenoldal közölte egyáltalán semmit sem ért. Meghát, amire nem tudtam válaszolni, hogy NAGYON lassan csatlakozott a telefonhoz. Ideális körülmények között 6 másodper (ez a air pro 2-nek 2 másodperc volt) rosszabb körülmények között (mondjuk visszacsuktam a dobozát) 30 másodperc. Az AZ100 kb. jó
Itt valaki írta, hogy a sony biztos jobb. Lehet, de nálam a sony-nak ott vérzett el a koncepciója, hogy alapból memóriahabos füll illesztéke van. Tudom, hogy ez az optimális, van is amikor ilyet használok, de nem ideális, ha csak be akarod rakni a füledbe gyorsan, mert jött egy telefon hívás.Egyébként az AZ100 hangja teljesen jó, és még kicsit bejáratós, szóval érződik is, hogy egyre jobb lesz. Egyébként szerintem azért szórja ki a MM, mert mikor pl. én megvettem, akkor rögtön szoftvert frissített. Namost erre az utolsó frissítés 1 éves, szóval azóta biztosan állt a dobozba.
-
Lajmund
őstag
Persze csavargattam és érződik egyértelműen hogy mikor ül be a helyére. Nem csak bedugtam hogy jól van az úgy..
A gyári tompa végű és merev ezért biztos nekem is jobb lesz a spinfit neo mint ahogy szaki kollégának is az vált be. Én Allegroról rendeltem ott is jó árban van de hamarabb megjön és csomagpontra ami egy fokkal kényelmesebb nekem. Azért nem vitte a spinfit túlzásba ennél hogy már csak 1 párt ad. Jobban szeretem ha van tartalék ha bármi van. -
mcs
veterán
Illetve bocsi. A sárgánál ragadtam le, és most, hogy írom, cseréltem le a kékre. Na, mostmár tényleg OK! Egész jó kiegyensúlyozott lett a hangja. Nagyon is hallgatható! Igazán örülök. Milyen kis vackokon múlik a boldogság
Így már OK zenére is! Nagyon is OK! Megy a Cassandra Wilson, és megvannak a magasai, és helyére kerültek a mélyek. Nagy öröm!Illeszkedés mindenek felett, és nem hiába kell kicsit csűrni-csavarni is, nem csak dugdosni.

Úgy kell játszadozni mindennel, hogy a legstabilabban illeszkedjen, és a lehető legdinamikusabban is szóljon úgy, hogy a lehető legmélyebb basszust és lehető legmagasabb hangokat kihalljad egyszerre. Az ANC is csak akkor fogja hatékonyan csillapítani a mély búgó és morgó hangokat, amikor tökéletesen illeszkedik. A Technics ezt olyan mértékben el is nyomja, hogy csak a kocsik susogása, az emberi beszéd töredéke, és tücskök ciripelése marad meg.
-
szaki58
senior tag
Illetve bocsi. A sárgánál ragadtam le, és most, hogy írom, cseréltem le a kékre. Na, mostmár tényleg OK! Egész jó kiegyensúlyozott lett a hangja. Nagyon is hallgatható! Igazán örülök. Milyen kis vackokon múlik a boldogság
Így már OK zenére is! Nagyon is OK! Megy a Cassandra Wilson, és megvannak a magasai, és helyére kerültek a mélyek. Nagy öröm!Ez lett jó, az XL-es: [link]
-
-NoVa-
veterán
Így már OK zenére is! Nagyon is OK! Megy a Cassandra Wilson, és megvannak a magasai, és helyére kerültek a mélyek. Nagy öröm!Az illeszkedés hiánya a legjobb IEM-et is kicsinálja. Érdekes, hogy egy fokon túl a hamgon már nem változtat jelentősen, de az ANC hatásosságán még rengeteget tud hozni. Azaz ha találok egy tipet, ami egyesíti a Pentaconn Coreir szintjét ANC-ben, és a Penon Liqueueur kényelmét, és hangját, akkor világbéke.
-
szaki58
senior tag
Úgy tűnik, hogy rendeződik a viszonyom a Technics EAH-AZ100-al!
Neki álltam tip válogatásnak, mivel van kb fél marékkal. Illetve a Kunten-hez kerestem, és találtam nagyon hozzá illőt. Ezen felbuzdulva megtettem ezt a maradékból a Technicsnél is. Helyre állt a hangkép. Volt, amelyiknél a basszus, elsősorban a közép dünnyögős volt túlsúlyban, volr, ami kicsi az én elefánt fülemhez, de azért találtam olyant, ahol viszonylag jó egyensújt kaptam mind magasban és mélyben is. A referencia szám: Cassandra Wilson - Red guitar. Ebben van minden, jó teszt szám. Azért kiderült az is, hogy a hozzá adott tipek nekem nem jók.
(de azért a Kunten elküldi a francba
, de nem is hifire kell. Szóval minden rendben!)
Valamelyik SpinFit lett jó. Kék színű a cső.Illetve bocsi. A sárgánál ragadtam le, és most, hogy írom, cseréltem le a kékre. Na, mostmár tényleg OK! Egész jó kiegyensúlyozott lett a hangja. Nagyon is hallgatható! Igazán örülök. Milyen kis vackokon múlik a boldogság
Így már OK zenére is! Nagyon is OK! Megy a Cassandra Wilson, és megvannak a magasai, és helyére kerültek a mélyek. Nagy öröm! -
szaki58
senior tag
Úgy tűnik, hogy rendeződik a viszonyom a Technics EAH-AZ100-al!
Neki álltam tip válogatásnak, mivel van kb fél marékkal. Illetve a Kunten-hez kerestem, és találtam nagyon hozzá illőt. Ezen felbuzdulva megtettem ezt a maradékból a Technicsnél is. Helyre állt a hangkép. Volt, amelyiknél a basszus, elsősorban a közép dünnyögős volt túlsúlyban, volr, ami kicsi az én elefánt fülemhez, de azért találtam olyant, ahol viszonylag jó egyensújt kaptam mind magasban és mélyben is. A referencia szám: Cassandra Wilson - Red guitar. Ebben van minden, jó teszt szám. Azért kiderült az is, hogy a hozzá adott tipek nekem nem jók.
(de azért a Kunten elküldi a francba
Valamelyik SpinFit lett jó. Kék színű a cső. -
mcs
veterán
Nem probàltam még. Biztosra akartam menni hogy egész nap kényelmes legyen és ne zavarjon. 2-3 éve használom eddig nagyon bevált. Lehet az S is jó lenne még. Közben néztem hogy már a NEO legujjabb verzió. AZ100-hoz M lesz. Ha kijjebb jön már nem jó a basszus az SS-nél de a többi hang is halványul. A gyári M méretben kényelmes majdnem és teszt szerint is jó de mivel tompa a vége és nem idomul úgy ezért nem ül be olyan szépen.
L4D1K:
Spinfitnek és a legtöbb gyártónak henger alaku de mivel ezek nyúlnak bàrmilyen alakot szépen felvesznek.Becsavarod hátra-előre irányban is a dugaszokat a hallójáratod irányába, vagy csak bedugod?
-
L4D1K
őstag
-
szaki58
senior tag
Nem akarjak.
Az atlag hallasanak megfelelo hangolasu fulesek nepszeruek.Lehet, hogy lesz majd olyan gyarto aki erre az utra lep, egyelore ugy nez ki a GK Kunten, nehany hasonloan olcso alternativa es a Crinear Daybreak ami ilyen hangolasu. Nem veletlenul a Daybreak a masodik legajanlottabb fules az iemranking oldalan.
Valamiert a nevesebb gyartok nem igy hangolnak. Meg persze nem vagyunk egyformak sem.
Es epp ez az en bajom is. EQ nelkul a GK Kunten az elso ami szerintem jol szol out of the box. Barmire radugva elvezheto. Hiheto hangja van. Nekem. Lehet masnak mas a preferenciaja.
Minden mas fules vagy frjes hasznalatahoz kell az EQ. Legalabbis nekem.
Hogy az a telefonbol, a szamitogeprol, vagy epp a BT DAC beepitett parametrikus ekvalizerebol dolgozik az mar mindegy.
Nincs olyan altalam probalt fules vagy fejes ami a Kunten elott ne hagyott volna valami hiany erzetet. Azaz EQ kellett a korrekciohoz.A Kunten jo. De annyit er ami az ara.
Azaz nem flagship. Csak jo hallgatni.
Tegnap meg CSGO is ment vele ( gepre dugott DAC-on keresztul).Talan elobb/utobb a komolyabb gyartok is csinalnak rendes tesztet a fuleseikhez es akkor az automatikusan belo egy nagyjabol jo profilt. Ami TWS eseten a fulesben tarolhato. Vezetekes fulesnel meg marad a DAC, Autoeq, Wavelet, stb.
Soundpeats H3 mindenfele frekvenciaju es hangerossegu mintaval felveszi a hallasnak megfelelo gorbet, de nem tudom ez milyen alap gorbet kovet amikor keszit belole beallitast.
Eleg jo, de nem Harman. (a ter nincs ott).A Kunten beallitasait rarakva a H3-ra jelentoaen javul, bar nekem kicsit sok lesz tole a magas.
Viszont megjelenik az elozoleg hianyolt ter, azaz valahol a freki menetben van amit en hianyolok.....Majd rajovok, hogy nekem mi az a freki tartomany ahol a tererzet keletkezik.
"A Kunten jo. De annyit er ami az ara."
Ezzel a megállapítással vitatkoznék. Minden este alig várom, hogy hallgassam sötétben, ágyban. Nekem rossz a hifi memóriám, csak felteszem-leveszem, kihúzom-bedugom módszerrel tudok összehasonlítást csinálni. Korábban két komolyabb fülesem volt: Oriolus Isabellae és Hifiman Svananr (kábeles). Ha itt lennének, biztosan azt mondanám a Kuntennek, hogy osonjon el szépen. De nincsenek itt, és esténként alig várom, hogy hallgathassam (réz kábel, Pentaconn). Hát hogy van ez...
Nem, nem annyit ér, mint az ára. Ez az én véleményem, és még be sem járódott. -
Lajmund
őstag
-
L4D1K
őstag
Nem probàltam még. Biztosra akartam menni hogy egész nap kényelmes legyen és ne zavarjon. 2-3 éve használom eddig nagyon bevált. Lehet az S is jó lenne még. Közben néztem hogy már a NEO legujjabb verzió. AZ100-hoz M lesz. Ha kijjebb jön már nem jó a basszus az SS-nél de a többi hang is halványul. A gyári M méretben kényelmes majdnem és teszt szerint is jó de mivel tompa a vége és nem idomul úgy ezért nem ül be olyan szépen.
L4D1K:
Spinfitnek és a legtöbb gyártónak henger alaku de mivel ezek nyúlnak bàrmilyen alakot szépen felvesznek.
Köszi! Nekem az m/l kicsi volt, úgy AZ100nál a L-est használom.
Neked mennyiben tért el méretben a spinfit a gyáritól?
-
Lajmund
őstag
L4D1K:
Spinfitnek és a legtöbb gyártónak henger alaku de mivel ezek nyúlnak bàrmilyen alakot szépen felvesznek. -
L4D1K
őstag
A Technics AZ100 spinfit cp100+ haranggal elkezdett élni. Na így már nagyon szépen szól és többa részlet. Nekem SS méret van a legkisebb mert munkába egész nap ezzel kényelmes az IEM és jól a helyén is marad. Jelen esetben akkor jó ha nagyon benyomom de mozgásnál kijjebb jön. Szóval ehez M méretben rendelek mert a gyári is ebben jó és kényelmes és jól izolál és ehez a vetőcsőhöz és formához jobban passzol.
Hali.
Lehet hülye kérdés, de az AZ100 vetőcsöve téglalap alakú - a spinfit illetve más gyártó termékei felveszik ezt az alakot vagy speciálisan ilyen formát gyártanak ők is.
Köszi
-
mcs
veterán
A Technics AZ100 spinfit cp100+ haranggal elkezdett élni. Na így már nagyon szépen szól és többa részlet. Nekem SS méret van a legkisebb mert munkába egész nap ezzel kényelmes az IEM és jól a helyén is marad. Jelen esetben akkor jó ha nagyon benyomom de mozgásnál kijjebb jön. Szóval ehez M méretben rendelek mert a gyári is ebben jó és kényelmes és jól izolál és ehez a vetőcsőhöz és formához jobban passzol.
A sima S méret már nyomja a füledet? Ha mozgáskor 1-2 milimétert kijjebb mozdul, az még nem gond, és normális esetben kijjebb nem is csúszik ennyinél.
-
Lajmund
őstag
-
BandiHUN
veterán
Nos, megérkezett a QCY Neobuds N70, túl vagyok egy 4 órás sessionon tegnap este... én voltam, aki dual drivert keresett, brutál basszust, fényes magasakat, elektronikus/fémes hangszeres zenéhez, mellette hogy nagy hangerőn a közép+magas ne kapjon torzítást a basszus miatt lengő membrán miatt... nos, ezeket hozza is a cucc!
Jelenleg 13k-ért elhozható Aliexpressről a hivatalos store-ból(16k+kapsz 3k kupont, free post), 8 nap alatt megérkezett!Alira írtam ezt, de bemásolom, ott nem fért ki, de lusta vagyok:
Gyönyörű magas hangok a dual driver miatt, a középhangokig lemegy, no, itt elfelejtheted, hogy a nagy hangerőn feltolt hangerővel torzít a középmagas! Kifejezetten a V karakterisztikát kedvelőknek, elektronikus zenéhez, olyan rockhoz, amiben domináns a szintetizátor, cintányérok, szaxofon is, tehát ami nem csak az énekes hörgéséről szól. 13k volt, duplája itthon, ha nem audiofilként(bár biztos van erre is profil) minőségi zenét hallgatnál hangosan, le fogod fosni a bokád, és a featureset se rossz. Kapcsolódás stabil, ANC nem rossz, 2 hátrányt tudok:a 10mm alap driver miatt azért a szub basszus nem a legjobb(az ilyen pár hz-es lebegős már nem jön át), de dob(élő) szuper még, illetve a gumik szerintem instant csere, rövid vetőcső, nincs levegőkiengedés, a gumik inkább a lyuk fedésére jók emiatt alapból, kell hozzá fülbemenős gömbösebb, fillérek. +van, aki nem is akarja agybatolni úgysem. De ha egyszer beigazítod... én 4 órát hallgattam első tesztre, az earfun pro 4(nem+)-emet megette reggelire, anc ott erősebb, de itthonra kellett főleg. Minden elektronikus avagy fémes hangszert kedvelőnek ajánlott, denevérfülűeknek pláne, ha hallasz 15khz felett, olyan dolgokat fogsz hallani a zenékből, hogy besz@rsz.
Szóval én nagyon elégedett vagyok... Igazából kihozni hifi szempontból nem tudom, mit lehet, hallgatok sok ilyen kategóriás felvételt is, de V karakterisztikával, HANGOSAN(a fülem jó, de kell a bulifeeling, sutyorogni elég a csajszi a fülembe
) tehát a flat kedvelőknek passz, milyen élmény, maga a füles is V karakterű... Kapcsolatra:Bitráta, mintavétel, bit maxon azért volt, hogy pici ugrás előjött céges teszten, nagy gépek, de viszonylag távol, itthon ment rendben(metró, villamos, tömeg, sok mobil nem tudom, hogy hatna, itthonra kellett/kisvárosban lakom), az appja meg tud zavarodni, ha túl gyorsan váltogatsz, mielőtt újraindulna, nem tökéletes, füles érintésre minden jó, igazából a bluetooth codec changer app megoldja a minőség állítást.
Hátránya, van, akinek előnye, a füldugók, bár pl. a rövid cső miatt annak is jó lehet, aki a lyukra simuló( iphone buds stílus) verzióban gondolkodik, viszont akinek füldugó kell, no oda kell másik gumiharang, be lehet a kicsiket szuszakolni, de nem egyszerű. Egyébként teszteli, mennyire szigetel, jól is írja, ha nem megy, az ANC se megy, ha falsot kap. Egyébként az ANC szolíd, nem csinál süketszobát, de nem barmol a hangba, és pause-ban kinyit, nem süketszobába zuhansz, érzékeli, fut-e a playback, nem kell kapcsolgatni, ha hozzád szólnak, tv-vel tesztelve.
Igazából amit érzek rajta, hogy picit talán nyers. Nincs nagyon hangolva. De 13K,2 utas, 4 óra zene max hangerőn, maximumra téve 38% maradt a budokban.Én szerintem sok embernek érdemes próbálni, aki "mást keres", unja a dopplerhatást nagy hangerőn a középmagason, aki nem bánja, hogy a szub drivere csak 10mm,a legmélyebb hangok elmaradnak valamennyire. De fele ár, mint az Oneplus Buds 4.

Ja, kifelejtettem, ovál a vetőcső.

-
FőDudu
veterán
"Ez egy olyan mobil eszkoz amit adott celra hasznalok." ← na, akkor ezért nem érted. Mert itt sokan (én biztosan) nem csak a telefonnal használjuk a fülest.

"Nyilvan egyedi ahogy en hasznalom ... " – nem hiszem. Biztos van, akinél hasonló a "setup". A lényeg – és ebben talán egyetértünk – hogy jobb lenne az egész, ha nem kellene a Wavelet-hez hasonló dolgokkal bohóckodni, nem?
Mert innen indult az egész: ha te (kérlek ne érts félre) mint a nép egyszerű gyereke ezt meg tudod csinálni (ill. pár lelkes ember a Wavelet és a Squig Link-et), akkor a gyártók miért nem?Nem akarjak.
Az atlag hallasanak megfelelo hangolasu fulesek nepszeruek.Lehet, hogy lesz majd olyan gyarto aki erre az utra lep, egyelore ugy nez ki a GK Kunten, nehany hasonloan olcso alternativa es a Crinear Daybreak ami ilyen hangolasu. Nem veletlenul a Daybreak a masodik legajanlottabb fules az iemranking oldalan.
Valamiert a nevesebb gyartok nem igy hangolnak. Meg persze nem vagyunk egyformak sem.
Es epp ez az en bajom is. EQ nelkul a GK Kunten az elso ami szerintem jol szol out of the box. Barmire radugva elvezheto. Hiheto hangja van. Nekem. Lehet masnak mas a preferenciaja.
Minden mas fules vagy frjes hasznalatahoz kell az EQ. Legalabbis nekem.
Hogy az a telefonbol, a szamitogeprol, vagy epp a BT DAC beepitett parametrikus ekvalizerebol dolgozik az mar mindegy.
Nincs olyan altalam probalt fules vagy fejes ami a Kunten elott ne hagyott volna valami hiany erzetet. Azaz EQ kellett a korrekciohoz.A Kunten jo. De annyit er ami az ara.
Azaz nem flagship. Csak jo hallgatni.
Tegnap meg CSGO is ment vele ( gepre dugott DAC-on keresztul).Talan elobb/utobb a komolyabb gyartok is csinalnak rendes tesztet a fuleseikhez es akkor az automatikusan belo egy nagyjabol jo profilt. Ami TWS eseten a fulesben tarolhato. Vezetekes fulesnel meg marad a DAC, Autoeq, Wavelet, stb.
Soundpeats H3 mindenfele frekvenciaju es hangerossegu mintaval felveszi a hallasnak megfelelo gorbet, de nem tudom ez milyen alap gorbet kovet amikor keszit belole beallitast.
Eleg jo, de nem Harman. (a ter nincs ott).A Kunten beallitasait rarakva a H3-ra jelentoaen javul, bar nekem kicsit sok lesz tole a magas.
Viszont megjelenik az elozoleg hianyolt ter, azaz valahol a freki menetben van amit en hianyolok.....Majd rajovok, hogy nekem mi az a freki tartomany ahol a tererzet keletkezik.
-
<Adamsky>
nagyúr
Persze. Mivel massal hasznalnam?
Ez egy olyan mobil eszkoz amit adott celra hasznalok.Szamitogephez van fejhallgato, hangfal, stb.
Van mellett meg 2 BT DAC, egy kabeles DAC, szoval a vezetekes cuccokhoz van masik megoldas. Egyebkent van a laptophoz is Apt-x lossless-t tudo BT dongle - de felesleges, ugysem erek annyira ra, hogy azzal hasznaljam.Telefon a zsebemben van, ha nem lenne eleg a gyari EQ, akkor Wavelet - de egyebkent eleg a gyari is.
Amugy ezert csinaltak a GK Kuntent-t peldaul az atlag ember hallasanak megelelo frekvencia menetre. Az a nagy atlagnak bejon - ergo EQ nelkul elvezheto.
Mindenrol elvezhetoen szol, par Euro az ara. Best Buy.Nem celom a multiopoint bohockodas - kifejezetten irrital, ha mondjuk zene hallgatas kozben bele csipog a telefonrol egy Whatsapp uzenet es ezert benemit a fules - igy inkabb olyan megoldast kerestem ami jol szol es egy forrasrol megy ahogy kell. (telefonon bele csipoghat - attol nem nemit be, mint peldaul a 2 eszkoz kozotti valtasnal).
Nyilvan egyedi ahogy en hasznalom, de mint megoldas masnak jo lehet. Amit a Wavelet nem hoz ki a fulesbol, azt nem is lehet.
"Ez egy olyan mobil eszkoz amit adott celra hasznalok." ← na, akkor ezért nem érted. Mert itt sokan (én biztosan) nem csak a telefonnal használjuk a fülest.

"Nyilvan egyedi ahogy en hasznalom ... " – nem hiszem. Biztos van, akinél hasonló a "setup". A lényeg – és ebben talán egyetértünk – hogy jobb lenne az egész, ha nem kellene a Wavelet-hez hasonló dolgokkal bohóckodni, nem?
Mert innen indult az egész: ha te (kérlek ne érts félre) mint a nép egyszerű gyereke ezt meg tudod csinálni (ill. pár lelkes ember a Wavelet és a Squig Link-et), akkor a gyártók miért nem? -
FőDudu
veterán
"Nem tudom mit rugozik itt mindenki a beepitett EQ beallitasokkal.
Foleg mobil appos beallitasokkal."
Csak egy kérdés: te csak (Android) telefonnal használod a fülest?A Wavelet – és társai – használata esetén mit kell beállítani az app-ban? A gyári alapértelmezett hangzást, vagy egy cust. eq.-t 0 értékekkel?
Egyébként nem vitatom, biztos nagyon jók ezek a cuccok (én anno, míg root-olt volt a telefonom a Viper4Android-ot használtam), de csak akkor működnek, ha telefonon vagy (és futnak a háttérben).
" ... egyik fules freki meneta alapjan a masik korrekciojanak kiszamitasara is - azaz ha van egy bevalt darab, akkor arra siman kikalkulaltatja az ertekeket."
Bár ilyen egyszerű lenne ...
Meglátásom szerint épp ez a gond, hogy sok gyártó rábízza a gépre a hangolást, aztán csodálkozik mindenki, hogy miért szól szarul egy csomó füles. Szerintem az "empatikus" hangolást nem lehet megúszni ...Persze. Mivel massal hasznalnam?
Ez egy olyan mobil eszkoz amit adott celra hasznalok.Szamitogephez van fejhallgato, hangfal, stb.
Van mellett meg 2 BT DAC, egy kabeles DAC, szoval a vezetekes cuccokhoz van masik megoldas. Egyebkent van a laptophoz is Apt-x lossless-t tudo BT dongle - de felesleges, ugysem erek annyira ra, hogy azzal hasznaljam.Telefon a zsebemben van, ha nem lenne eleg a gyari EQ, akkor Wavelet - de egyebkent eleg a gyari is.
Amugy ezert csinaltak a GK Kuntent-t peldaul az atlag ember hallasanak megelelo frekvencia menetre. Az a nagy atlagnak bejon - ergo EQ nelkul elvezheto.
Mindenrol elvezhetoen szol, par Euro az ara. Best Buy.Nem celom a multiopoint bohockodas - kifejezetten irrital, ha mondjuk zene hallgatas kozben bele csipog a telefonrol egy Whatsapp uzenet es ezert benemit a fules - igy inkabb olyan megoldast kerestem ami jol szol es egy forrasrol megy ahogy kell. (telefonon bele csipoghat - attol nem nemit be, mint peldaul a 2 eszkoz kozotti valtasnal).
Nyilvan egyedi ahogy en hasznalom, de mint megoldas masnak jo lehet. Amit a Wavelet nem hoz ki a fulesbol, azt nem is lehet.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom mit rugozik itt mindenki a beepitett EQ beallitasokkal.
Foleg mobil appos beallitasokkal.Wavelet. Legalabbis Androidra nem talaltam jobbat.
Abba meg olyan frekvencia menetet importal a user amilyet akar.
Peldanak okaert, a lenti linken kikalkulaltat olyan frekvencia menetet amilyet akar - aztan azt a Wavelet appban be lehet importalni.Az meg ilyen pontokon nyul bele:
GraphicEQ: 20 -10.3; 21 -10.4; 22 -10.4; 23 -10.4; 24 -10.4; 26 -10.3; 27 -10.3; 29 -10.2; 30 -10.2; 32 -10.1; 34 -10.1; 36 -10.1; 38 -10.0; 40 -10.0; 43 -10.0; 45 -10.1; 48 -10.1; 50 -10.1; 53 -10.2; 56 -10.3; 59 -10.3; 63 -10.4; 66 -10.5; 70 -10.6; 74 -10.7; 78 -10.8; 83 -11.0; 87 -11.1; 92 -11.2; 97 -11.3; 103 -11.4; 109 -11.5; 115 -11.6; 121 -11.7; 128 -11.7; 136 -11.8; 143 -11.8; 151 -11.9; 160 -11.9; 169 -11.9; 178 -11.8; 188 -11.8; 199 -11.7; 210 -11.6; 222 -11.6; 235 -11.4; 248 -11.3; 262 -11.2; 277 -11.1; 292 -10.9; 309 -10.8; 326 -10.7; 345 -10.5; 364 -10.4; 385 -10.3; 406 -10.1; 429 -10.0; 453 -9.9; 479 -9.7; 506 -9.6; 534 -9.5; 565 -9.3; 596 -9.2; 630 -9.0; 665 -8.9; 703 -8.8; 743 -8.8; 784 -8.8; 829 -8.9; 875 -9.0; 924 -9.1; 977 -9.2; 1032 -9.3; 1090 -9.4; 1151 -9.5; 1216 -9.6; 1284 -9.8; 1357 -10.0; 1433 -10.2; 1514 -10.3; 1599 -10.3; 1689 -10.2; 1784 -10.0; 1885 -9.7; 1991 -9.4; 2103 -9.2; 2221 -8.9; 2347 -8.6; 2479 -8.4; 2618 -8.2; 2766 -8.0; 2921 -7.8; 3086 -7.5; 3260 -7.2; 3443 -6.9; 3637 -6.6; 3842 -6.2; 4058 -5.8; 4287 -5.3; 4528 -4.7; 4783 -4.0; 5052 -3.3; 5337 -2.5; 5637 -1.6; 5955 -0.8; 6290 -0.2; 6644 0.0; 7018 -0.4; 7414 -1.8; 7831 -4.0; 8272 -6.8; 8738 -9.0; 9230 -9.8; 9749 -9.7; 10298 -9.5; 10878 -9.7; 11490 -10.3; 12137 -11.3; 12821 -12.0; 13543 -11.3; 14305 -9.6; 15110 -8.1; 15961 -7.0; 16860 -6.4; 17809 -6.3; 18812 -6.5; 19871 -6.8
Szoval se nem 3 se nem 5 se nem 10 savos - ott szol bele ahol kell.
A Squig Link meg kepes az egyik fules freki meneta alapjan a masik korrekciojanak kiszamitasara is - azaz ha van egy bevalt darab, akkor arra siman kikalkulaltatja az ertekeket.Mindjart teszek is egy probat - kikalkulaltatom a GK Kunten freki menete alapjan a Soundpeats H3 korrekcios ertekeit. Aztan megnezem ugyanugy szolnak-e majd.
"Nem tudom mit rugozik itt mindenki a beepitett EQ beallitasokkal.
Foleg mobil appos beallitasokkal."
Csak egy kérdés: te csak (Android) telefonnal használod a fülest?A Wavelet – és társai – használata esetén mit kell beállítani az app-ban? A gyári alapértelmezett hangzást, vagy egy cust. eq.-t 0 értékekkel?
Egyébként nem vitatom, biztos nagyon jók ezek a cuccok (én anno, míg root-olt volt a telefonom a Viper4Android-ot használtam), de csak akkor működnek, ha telefonon vagy (és futnak a háttérben).
" ... egyik fules freki meneta alapjan a masik korrekciojanak kiszamitasara is - azaz ha van egy bevalt darab, akkor arra siman kikalkulaltatja az ertekeket."
Bár ilyen egyszerű lenne ...
Meglátásom szerint épp ez a gond, hogy sok gyártó rábízza a gépre a hangolást, aztán csodálkozik mindenki, hogy miért szól szarul egy csomó füles. Szerintem az "empatikus" hangolást nem lehet megúszni ... -
FőDudu
veterán
"Akkor nem én vagyok béna." – nem bizony (én is így jártam)!
Ilyen szintű testreszabhatósággal eddig egyedül (mondjuk nincs sok tws fülesem) csak a Liberty 3 Pro esetén találkoztam. Ott kiválasztottam egy preset-et, rányomtam, hogy custom, és akkor arról a preset-ről csinált egy másolatot (vagyis nem egy 0,0,0 ... elvileg "flat" beállítással indítottam) és azt tudtam az ízlés(telenség)emnek megfelelően elcsavargatni.Na, ilyen nincs a Technics-ben (ezek szerint az AZ100-nál se). Ott (AZ80-ról írok most) van egy csumpi 100, 315, 1k, 3.15k 10k eq. ami szvsz. kb. semmire sem jó.
"Nem tudok olyan customot csinálni, mint a gyári dynamic."
És, igen! Ahogy írod, első tapasztalásom az volt, hogy a közelébe sem tudok kerülni egyik-másik gyári preset-nek (és nem azért mert ennyire béna lennék ...)Szóval egy ilyen drága, és komoly füles megérdemelne egy jobb app-ot (több sáv, Q-faktor állítási lehetőség, preset testreszabhatósága ...)
"Órára meg csak mp3 mehet ... "
Na, az egy külön állatfaj. Én is megvettem a Garmin órám (a "Music" verziót), hogy én majd arról (is) hallgatok zenét. Hááát, hiába futás közben elvileg nem az a fő szempont, hogy milyen a térérzet, meg a hangszerek lecsengése, de mégis mikor elkezdtem hallgatni (akár az L3P-vel, akár a AZ80-al) rettenetes élménybe volt részem. Nem szaporítanám a szót, a lényeget itt leírtam.#20213 tylerddd
Kis (vagy inkább nagy) szerencsével még találhatsz valahol AZ100-at 46e Ft-ért. Abból, ha veszel kettőt, még akkor is csak 92e Ft-nál vagy.
Nem tudom mit rugozik itt mindenki a beepitett EQ beallitasokkal.
Foleg mobil appos beallitasokkal.Wavelet. Legalabbis Androidra nem talaltam jobbat.
Abba meg olyan frekvencia menetet importal a user amilyet akar.
Peldanak okaert, a lenti linken kikalkulaltat olyan frekvencia menetet amilyet akar - aztan azt a Wavelet appban be lehet importalni.Az meg ilyen pontokon nyul bele:
GraphicEQ: 20 -10.3; 21 -10.4; 22 -10.4; 23 -10.4; 24 -10.4; 26 -10.3; 27 -10.3; 29 -10.2; 30 -10.2; 32 -10.1; 34 -10.1; 36 -10.1; 38 -10.0; 40 -10.0; 43 -10.0; 45 -10.1; 48 -10.1; 50 -10.1; 53 -10.2; 56 -10.3; 59 -10.3; 63 -10.4; 66 -10.5; 70 -10.6; 74 -10.7; 78 -10.8; 83 -11.0; 87 -11.1; 92 -11.2; 97 -11.3; 103 -11.4; 109 -11.5; 115 -11.6; 121 -11.7; 128 -11.7; 136 -11.8; 143 -11.8; 151 -11.9; 160 -11.9; 169 -11.9; 178 -11.8; 188 -11.8; 199 -11.7; 210 -11.6; 222 -11.6; 235 -11.4; 248 -11.3; 262 -11.2; 277 -11.1; 292 -10.9; 309 -10.8; 326 -10.7; 345 -10.5; 364 -10.4; 385 -10.3; 406 -10.1; 429 -10.0; 453 -9.9; 479 -9.7; 506 -9.6; 534 -9.5; 565 -9.3; 596 -9.2; 630 -9.0; 665 -8.9; 703 -8.8; 743 -8.8; 784 -8.8; 829 -8.9; 875 -9.0; 924 -9.1; 977 -9.2; 1032 -9.3; 1090 -9.4; 1151 -9.5; 1216 -9.6; 1284 -9.8; 1357 -10.0; 1433 -10.2; 1514 -10.3; 1599 -10.3; 1689 -10.2; 1784 -10.0; 1885 -9.7; 1991 -9.4; 2103 -9.2; 2221 -8.9; 2347 -8.6; 2479 -8.4; 2618 -8.2; 2766 -8.0; 2921 -7.8; 3086 -7.5; 3260 -7.2; 3443 -6.9; 3637 -6.6; 3842 -6.2; 4058 -5.8; 4287 -5.3; 4528 -4.7; 4783 -4.0; 5052 -3.3; 5337 -2.5; 5637 -1.6; 5955 -0.8; 6290 -0.2; 6644 0.0; 7018 -0.4; 7414 -1.8; 7831 -4.0; 8272 -6.8; 8738 -9.0; 9230 -9.8; 9749 -9.7; 10298 -9.5; 10878 -9.7; 11490 -10.3; 12137 -11.3; 12821 -12.0; 13543 -11.3; 14305 -9.6; 15110 -8.1; 15961 -7.0; 16860 -6.4; 17809 -6.3; 18812 -6.5; 19871 -6.8
Szoval se nem 3 se nem 5 se nem 10 savos - ott szol bele ahol kell.
A Squig Link meg kepes az egyik fules freki meneta alapjan a masik korrekciojanak kiszamitasara is - azaz ha van egy bevalt darab, akkor arra siman kikalkulaltatja az ertekeket.Mindjart teszek is egy probat - kikalkulaltatom a GK Kunten freki menete alapjan a Soundpeats H3 korrekcios ertekeit. Aztan megnezem ugyanugy szolnak-e majd.
-
<Adamsky>
nagyúr
Akkor nem én vagyok béna. Nem tudok olyan customot csinálni, mint a gyári dynamic. Lágyabbat akartam, és igen, jó lenne annak lehúzogatni a cuccait, ha lehetne. A direkt és a lapos EQ nem ugyanaz. Olyan, mintha a direkt is be lenne már hangolva. Bárhogy húzogattam a dolgokat, egyszerűen nem tudtam jobbat csinálni, mint a gyáriak. Szóval marad a direkt és a dynamic mód. Igazából ezekkel is megleszek, és a rendesen megcsinált zenék jó minőségben, legyen az bármilyen műfaj, jól szólnak direktben is. Órára meg csak mp3 mehet, szóval ott meg bekapcsolom előtte applikációban a dynamic módot, és teljesen elfogadható. Mivel futáshoz nem viszek telefont.
"Akkor nem én vagyok béna." – nem bizony (én is így jártam)!
Ilyen szintű testreszabhatósággal eddig egyedül (mondjuk nincs sok tws fülesem) csak a Liberty 3 Pro esetén találkoztam. Ott kiválasztottam egy preset-et, rányomtam, hogy custom, és akkor arról a preset-ről csinált egy másolatot (vagyis nem egy 0,0,0 ... elvileg "flat" beállítással indítottam) és azt tudtam az ízlés(telenség)emnek megfelelően elcsavargatni.Na, ilyen nincs a Technics-ben (ezek szerint az AZ100-nál se). Ott (AZ80-ról írok most) van egy csumpi 100, 315, 1k, 3.15k 10k eq. ami szvsz. kb. semmire sem jó.
"Nem tudok olyan customot csinálni, mint a gyári dynamic."
És, igen! Ahogy írod, első tapasztalásom az volt, hogy a közelébe sem tudok kerülni egyik-másik gyári preset-nek (és nem azért mert ennyire béna lennék ...)Szóval egy ilyen drága, és komoly füles megérdemelne egy jobb app-ot (több sáv, Q-faktor állítási lehetőség, preset testreszabhatósága ...)
"Órára meg csak mp3 mehet ... "
Na, az egy külön állatfaj. Én is megvettem a Garmin órám (a "Music" verziót), hogy én majd arról (is) hallgatok zenét. Hááát, hiába futás közben elvileg nem az a fő szempont, hogy milyen a térérzet, meg a hangszerek lecsengése, de mégis mikor elkezdtem hallgatni (akár az L3P-vel, akár a AZ80-al) rettenetes élménybe volt részem. Nem szaporítanám a szót, a lényeget itt leírtam.#20213 tylerddd
Kis (vagy inkább nagy) szerencsével még találhatsz valahol AZ100-at 46e Ft-ért. Abból, ha veszel kettőt, még akkor is csak 92e Ft-nál vagy.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Technics AZ60M2-ről lépnék feljebb. Ca. 120k-ig bezárólag mely eszközök lennének ajánlottak, ha elsődleges a hangminőség lenne? ANC nem izgat, mert most sem használom, engem kifejezetten zavar; telefonálásra nem használom. Jóféle szoftver és gyorstöltés nem lenne rossz. Most leginkább a Sony WF-1000XM6-tal szemezek, viszont a tesztekben szinte mindenki az ANC és hívás képességekre megy rá. Ennyire evidens lenne a jó hangminőség zenehallgatásnál? Ismertebb gyártókra várnék tippet: Bose, Audio-Technika, Sennheiser, Technics, JBL. Köszönöm!
-
Lajmund
őstag
Nyilván az AZ100-al nincs tapasztalatom (elnézve az app-ról, ill. az eq-ról készült képeket, nagy fejlődés sajnos itt nem történt), de az AZ80-nél én a Bass+ preset-nél kötöttem ki. Szóval kezd majd azzal, hogy ezeket végig zongorázod (látom mcs is ajánlotta ...).
Egyébként annyira éteri lenne, ha eljutnánk oda, hogy a preset-eket alapul véve lehetne mondjuk custom eq.-t csinálni.
Akkor nem én vagyok béna. Nem tudok olyan customot csinálni, mint a gyári dynamic. Lágyabbat akartam, és igen, jó lenne annak lehúzogatni a cuccait, ha lehetne. A direkt és a lapos EQ nem ugyanaz. Olyan, mintha a direkt is be lenne már hangolva. Bárhogy húzogattam a dolgokat, egyszerűen nem tudtam jobbat csinálni, mint a gyáriak. Szóval marad a direkt és a dynamic mód. Igazából ezekkel is megleszek, és a rendesen megcsinált zenék jó minőségben, legyen az bármilyen műfaj, jól szólnak direktben is. Órára meg csak mp3 mehet, szóval ott meg bekapcsolom előtte applikációban a dynamic módot, és teljesen elfogadható. Mivel futáshoz nem viszek telefont.
-
<Adamsky>
nagyúr
+1 blueye és mcs
Belül a doboz és a cuccok épek. Nem tudom, miért pántolták. Arra tippelek, hogy ne csomagolják ki, és ne nézzenek bele. Minden gyári ragasztás rajta volt, én vágtam el, szóval érintetlen volt minden.
Mindenkinek csak úgy.

A hangzást még nem hangoltam, majd ha bejáródik. Addig marad direktben, LDAC bekapcsolva. Kicsit még nyers, a közép tompa, a magasak fémesen csillogók. Nem vészes, igazából teljesen vállalható. A mély még kicsit merev. A részletek néha kicsit elvesznek, pl a cintányér. Gondolom, ez még változni fog, és maximum pár dB magast leveszek majd, ha kell, adok a középnek és a mélynek egy picit. De lehet, hagyom direktben, majd meglátom.
Nincs nagy szakértelmem ehhez, de ha a SeeAudio Bravery NEKEM 10 pont egy butább, nem felső polcos DAC-cal, és a sima Sony XY, nem tudom milyen sportfüles 6 pont, akkor az AZ100 így elsőre olyan 8. Bejáródva meg lesz kb. 8,5.
A Black Sabbath sem szólt rosszul, de inkább a sima és dub techno, DnB és rap, meg minden ilyesmi fekszik neki jobban. De Oliver Shanti alatt sem vérzett el. Tudom, még nyers, de eddig ez jött le. Nekem az M harang teljesen jó volt két óráig. Lehet, végre a SeeAudio-hoz kapott Azla Xelasteo harangok is használva lesznek, kíváncsiságból. SpinFit CP100+ is van még egy pár használaton kívül de tetszik amúgy a gyári szett is.
Az aksi témához, amit felhoztam: nem a tokba tettem vissza, hanem egy üres fülpiszkáló tartó műanyag kupakjába, hogy ne legyen mindig fullon. Ismerősi körben már hagyták el tokostul a TWS-t szóval még arra is jó hogy tuti ne kallódjon el és könnyebb megtalálni. Lehet, sokaknak hülyeség, de igazából csak annyi, hogy appból kikapcsolom, és úgy teszem el. Hátha hosszú távon ér valamit, hogy ne degradálódjon úgy az aksi. Természetesen, ha megyek valahova vele, visszakerül a tokjába, de itthon semmiből sem tart külön tenni, és így nem is porosodik. Eddig nagyon tetszik nem bántam meg!
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is majd akik szintén most vették és vissza is fogok majd olvasni rákeresve ha lesz majd rá időm.Nyilván az AZ100-al nincs tapasztalatom (elnézve az app-ról, ill. az eq-ról készült képeket, nagy fejlődés sajnos itt nem történt), de az AZ80-nél én a Bass+ preset-nél kötöttem ki. Szóval kezd majd azzal, hogy ezeket végig zongorázod (látom mcs is ajánlotta ...).
Egyébként annyira éteri lenne, ha eljutnánk oda, hogy a preset-eket alapul véve lehetne mondjuk custom eq.-t csinálni.
-
mcs
veterán
Bárki, aki nem elégedett a Technics bizonyos részleteivel, próbálja ki a Vocal eq presetet is, mert úgy könnyebben idomul lágy zenéhez. Máris előrébb jön az ének, és hátrébb szorul a basszus.

-
fekete-puma
kezdő
+1 blueye és mcs
Belül a doboz és a cuccok épek. Nem tudom, miért pántolták. Arra tippelek, hogy ne csomagolják ki, és ne nézzenek bele. Minden gyári ragasztás rajta volt, én vágtam el, szóval érintetlen volt minden.
Mindenkinek csak úgy.

A hangzást még nem hangoltam, majd ha bejáródik. Addig marad direktben, LDAC bekapcsolva. Kicsit még nyers, a közép tompa, a magasak fémesen csillogók. Nem vészes, igazából teljesen vállalható. A mély még kicsit merev. A részletek néha kicsit elvesznek, pl a cintányér. Gondolom, ez még változni fog, és maximum pár dB magast leveszek majd, ha kell, adok a középnek és a mélynek egy picit. De lehet, hagyom direktben, majd meglátom.
Nincs nagy szakértelmem ehhez, de ha a SeeAudio Bravery NEKEM 10 pont egy butább, nem felső polcos DAC-cal, és a sima Sony XY, nem tudom milyen sportfüles 6 pont, akkor az AZ100 így elsőre olyan 8. Bejáródva meg lesz kb. 8,5.
A Black Sabbath sem szólt rosszul, de inkább a sima és dub techno, DnB és rap, meg minden ilyesmi fekszik neki jobban. De Oliver Shanti alatt sem vérzett el. Tudom, még nyers, de eddig ez jött le. Nekem az M harang teljesen jó volt két óráig. Lehet, végre a SeeAudio-hoz kapott Azla Xelasteo harangok is használva lesznek, kíváncsiságból. SpinFit CP100+ is van még egy pár használaton kívül de tetszik amúgy a gyári szett is.
Az aksi témához, amit felhoztam: nem a tokba tettem vissza, hanem egy üres fülpiszkáló tartó műanyag kupakjába, hogy ne legyen mindig fullon. Ismerősi körben már hagyták el tokostul a TWS-t szóval még arra is jó hogy tuti ne kallódjon el és könnyebb megtalálni. Lehet, sokaknak hülyeség, de igazából csak annyi, hogy appból kikapcsolom, és úgy teszem el. Hátha hosszú távon ér valamit, hogy ne degradálódjon úgy az aksi. Természetesen, ha megyek valahova vele, visszakerül a tokjába, de itthon semmiből sem tart külön tenni, és így nem is porosodik. Eddig nagyon tetszik nem bántam meg!
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is majd akik szintén most vették és vissza is fogok majd olvasni rákeresve ha lesz majd rá időm.Az a gond, hogy (normálisabb) zenével nem képesek sokan le tesztelni, mert amiket hallgatnak azoknál nem biztos, hogy kijönnek a különbségek. Pl techno, rap, keményebb rock zenéknél.
pl Ezeknél már hallani kellene, persze jobb forrásból beszerezve, aki nem hallja ki olcsón megúszta egy 30-35k-s fülessel. [link] [link] [link] -
L4D1K
őstag
Sziasztok én is behúztam egy fekete az100-at 46ért.
Még kell ezüst és egy kiállított fekete van a Shopmark médiaban.
-
Lajmund
őstag
" ... régen azért jöttem ebbe a topikba ... " – én is (nem nagyon volt okom rá, mert van épp elég fülesem
).
Most valamiért mégis benéztem. Látom, hogy gombokért adják az AZ100-at
Szerencsére nincs a közelembe készleten, úgyhogy ezt "megúsztam". Átfutottam az agyamon, hogy ennyiért érdemes lenne beszerezni egyet, de aztán a készlethiány és a józan ész győzött (egyelőre biztos
).Vajon miért szórhatja ki az MM ennyire "fillérekért" ezt a fülest?
... az előd sose volt ilyen olcsó, sőt, ugyanott (MM) még drágább is. Nem is kicsivel (laza 40e Ft-al).Anno, mikor megjelent nézegettem én is, de pont a számomra legfontosabb dologban – a hangminőségben – nem láttam azt a nagy ugrást (ami miatt érdemes lett volna – eldobva a még most is tökéletesen működő AZ80-at – váltanom).
ui: az MM-oss csapat szépen elintézte azt a dobozt
#20196 arpivw81
Nincs személyes tapasztalatom egyik (konkrét) példánnyal se, de az Earfun-nél sajnos biztos, hogy nem foglalkoznak annyit a hangolással (nincs is olyan szintű tapasztalatuk), mint a Technics-nél. A másik – de ez már inkább személyes pref. kérdése, – hogy a kialakítás okán nálam szóba se jöhetne az Earfun. Nem szeretem ezeket a "nyeles" füleseket.+1 blueye és mcs
Mindenkinek csak úgy.

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is majd akik szintén most vették és vissza is fogok majd olvasni rákeresve ha lesz majd rá időm. -
mcs
veterán
-
mcs
veterán
Meggyőztél.
Ugye régen azért jöttem ebbe a topikba hogy egy egyszerű fülest vegyek. Abból lett a 300 dolláros IEM plusz DAC.. Jó mindkettő használtan fél árban megkímélve. Régen néztem be a topikba mert tudtam nem szabad mert semmi szükségem semmire aután csak elcsábulok valamire..Erre megint. Ez a ti hibátok!
46-ért nem bírtam ott hagyni. Túrázni, sétálni jó lesz. Talán még bico vagy futás de akkor a sony sport füles áll a polcon.. Most már van 3 szettem, köszi elég lesz!

Hogy volt merszük ennyire ráfeszíteni a kötegelőt.
-
susa03
csendes tag
Használ valaki STEELSERIES Arctis GameBuds fülest? Szeretnék vásárolni egyet, mobil-pc-playstation és edzéshez. Elég mindenesnek tűnik. Van-e valakinek negatív tapasztalata vele? Köszi

-
szaki58
senior tag
-
arpivw81
tag
Biztos hogy a Technics jobb és megérheti a dupla árát, a kérdés inkább a használatban rejlik.
Ha nincs etetve olyan tartalommal, akkor nem biztos hogy ad annyit hozzá.
Értsd ha Youtube videókat meg podcasteket hallgatsz akkor nem sok értelme van.
Maximum az ANC ami sokat adhat.
Illetve a Technics telefonálásra nem acélos, zárt térben még okés de kint már annyira nem.
Mondjuk nem tudom, hogy az Earfun mennyivel jobb.Mindenestre ez az én véleményem!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
Janaboy
veterán
Biztos hogy a Technics jobb és megérheti a dupla árát, a kérdés inkább a használatban rejlik.
Ha nincs etetve olyan tartalommal, akkor nem biztos hogy ad annyit hozzá.
Értsd ha Youtube videókat meg podcasteket hallgatsz akkor nem sok értelme van.
Maximum az ANC ami sokat adhat.
Illetve a Technics telefonálásra nem acélos, zárt térben még okés de kint már annyira nem.
Mondjuk nem tudom, hogy az Earfun mennyivel jobb.Mindenestre ez az én véleményem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
20300 - 20201
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- eBay
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Óra topik
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Szinte Új/Újszerű (hiányos) SteelSeries Apex Pro TKL Wireless (64868) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új/Újszerű/Használt SteelSeries Apex Pro TKL (64856/64859) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan Audigy RX hangkártya Garanciás
- Corsair Scimitar Elite Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Corsair Ironclaw RGB Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dobozos! PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Legújabb típusú PlayStation okosító lemezek - PS4 GoldHEN Loader 13.00-ig és PS5 Autoloader 12.00-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 282 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Erre meg nem lehet alapozni sajnos hogy ennyire beesik és lesz is elérhető a közelben.

Az biztos, hogy rendes basszusa van, sokkal mélyebb és erősebb, mint a Skullcandy Sesh ANC és a sima earfun Air Pro 4-é,ezek vannak TWS alap. Nagyon jó hallgatni, de viszont tény, hogy a hozzá adott tip-ek inkább hallójáratra simulóak akarnak lenni, rövidek, nagy szoknyásak, de hétvége óta még nem vettem elő a tipjeimet próbálgatni, a legkisebb bement a fülembe, de "nem az igazi" agybadugás. Ennél csak jobb lehet.

Így már OK zenére is! Nagyon is OK! Megy a Cassandra Wilson, és megvannak a magasai, és helyére kerültek a mélyek. Nagy öröm!