- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
20200 - 20101
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki58
senior tag
Nekem kb a legnagyobb bajom vele, hogy nincs jelolve a kabelen a bal/jobb oldal.
Ugyan ritkan hallgatom, de akkor mindig talalgatok melyik a jobb oldali es melyik a bal.(majd megjelolom valami piros markerrel a jobb oldalit - nyilvan kabel cserevel ez is megoldodhat).
QKZ Q1 max kabele nekem bejon - nem tudom abbol van-e ennek megfelelo.
QKZ T1-et emlitik ehhez megfelelonek.Kimértem, és megjelöltem, hogy melyik melyik.
Nem teszek rá, csak ofc rezet. Ne emelgesse a magasakat. Így most tökéletes. -
blueye
veterán
Meggyőztél.
Ugye régen azért jöttem ebbe a topikba hogy egy egyszerű fülest vegyek. Abból lett a 300 dolláros IEM plusz DAC.. Jó mindkettő használtan fél árban megkímélve. Régen néztem be a topikba mert tudtam nem szabad mert semmi szükségem semmire aután csak elcsábulok valamire..Erre megint. Ez a ti hibátok!
46-ért nem bírtam ott hagyni. Túrázni, sétálni jó lesz. Talán még bico vagy futás de akkor a sony sport füles áll a polcon.. Most már van 3 szettem, köszi elég lesz!

Ezt kiállították vagy miért kellett pántolni?
-
FőDudu
veterán
Bár a másik topikba való, de ha ide írtad, akkor én is itt válaszolok.
Én is gondolkodom természetesen másik fülesben. nagyon körbe fogom járni a témát. Az öt ezer nem oszt, nem szoroz, de az ötven-hetven már igen. Valószínű, hogy ha valóban jót, esetleg véglegeset szeretne az ember, akkor bizony mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Az eladhatatlan köztes megoldásokról kezdek leszokni. Amúgy az a görbe tetszik nekem is.
Madzag. Igen, lecseréltem a Kunten kábelt egy tiszta réz Pentaconn kábelre. Nagyon tisztességes lett a hangja. Nincs magas kiemelés, a mélybasszus erőteljes, és valóban üt. Nagyon tetszik. A közepek is rendben vannak. Mad még zongorán meghallgatom.
Mellesleg bedobtam a mélyvízbe
HE1000 Unveiled vs Gk Kunten. Elgondolkodtató volt az eredmény.Nekem kb a legnagyobb bajom vele, hogy nincs jelolve a kabelen a bal/jobb oldal.
Ugyan ritkan hallgatom, de akkor mindig talalgatok melyik a jobb oldali es melyik a bal.(majd megjelolom valami piros markerrel a jobb oldalit - nyilvan kabel cserevel ez is megoldodhat).
QKZ Q1 max kabele nekem bejon - nem tudom abbol van-e ennek megfelelo.
QKZ T1-et emlitik ehhez megfelelonek. -
<Adamsky>
nagyúr
Meggyőztél.
Ugye régen azért jöttem ebbe a topikba hogy egy egyszerű fülest vegyek. Abból lett a 300 dolláros IEM plusz DAC.. Jó mindkettő használtan fél árban megkímélve. Régen néztem be a topikba mert tudtam nem szabad mert semmi szükségem semmire aután csak elcsábulok valamire..Erre megint. Ez a ti hibátok!
46-ért nem bírtam ott hagyni. Túrázni, sétálni jó lesz. Talán még bico vagy futás de akkor a sony sport füles áll a polcon.. Most már van 3 szettem, köszi elég lesz!

" ... régen azért jöttem ebbe a topikba ... " – én is (nem nagyon volt okom rá, mert van épp elég fülesem
).
Most valamiért mégis benéztem. Látom, hogy gombokért adják az AZ100-at
Szerencsére nincs a közelembe készleten, úgyhogy ezt "megúsztam". Átfutottam az agyamon, hogy ennyiért érdemes lenne beszerezni egyet, de aztán a készlethiány és a józan ész győzött (egyelőre biztos
).Vajon miért szórhatja ki az MM ennyire "fillérekért" ezt a fülest?
... az előd sose volt ilyen olcsó, sőt, ugyanott (MM) még drágább is. Nem is kicsivel (laza 40e Ft-al).Anno, mikor megjelent nézegettem én is, de pont a számomra legfontosabb dologban – a hangminőségben – nem láttam azt a nagy ugrást (ami miatt érdemes lett volna – eldobva a még most is tökéletesen működő AZ80-at – váltanom).
ui: az MM-oss csapat szépen elintézte azt a dobozt
#20196 arpivw81
Nincs személyes tapasztalatom egyik (konkrét) példánnyal se, de az Earfun-nél sajnos biztos, hogy nem foglalkoznak annyit a hangolással (nincs is olyan szintű tapasztalatuk), mint a Technics-nél. A másik – de ez már inkább személyes pref. kérdése, – hogy a kialakítás okán nálam szóba se jöhetne az Earfun. Nem szeretem ezeket a "nyeles" füleseket. -
arpivw81
tag
Sziasztok! Szerintetek egy Earfun Air Pro4+ és a Technics AZ 100 között van annyi különbség,hogy így akciósan is több mint a duplája? Aki jobban ért hozzá mint én(biztos sok van),megtudhatom mi a különbség? Pro-kontra. Köszönöm!
-
tomee007007
addikt
-
Lajmund
őstag
Meggyőztél.

-
szaki58
senior tag
GK Kunten kb barmirol normalisan szol.
Nem kenyes a meghajtasra, probaltam mar telefonrol, 5 euros DAC-ra dugva, Razer vagy epp Macbook pro gepen, iPhone-ra dugott lightning DAC vegen es kb mindenrol eleg jol szolt.
Nyilvan ha van eleg ero a meghajtasban, akkor talan reszletezobb tud lenni.
Nekem a Coffee tip van rajta, azzal meg jobb a tere.Erosen gondolkodom egy Crinear Daybreak beszerzesen. Nekem ez a 2 gorbe kb egyforma. Magyarul ennel csak jobban szolhat. Es ez az a gorbe ami nekem bejon. Meg talan tul sok is a Gk Kunten basszusa. Szoval a Datbreak kicsit kevesebb basszusa valoszinuleg EQ nelkul eleg lenne.
De en allatorvosi eset vagyok - nekem a Nichehck Traceless is csodalatos, ha kihuzom Harman gorbere. Azzal pedig nincs illeszkedesi gond, pont illik a fulembe.
Nem tudom vajtfuluek szerint a GK Kunten kabel cserelgetessel vagy komolyabb meghajtassal mennyit javul.
Bár a másik topikba való, de ha ide írtad, akkor én is itt válaszolok.
Én is gondolkodom természetesen másik fülesben. nagyon körbe fogom járni a témát. Az öt ezer nem oszt, nem szoroz, de az ötven-hetven már igen. Valószínű, hogy ha valóban jót, esetleg véglegeset szeretne az ember, akkor bizony mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Az eladhatatlan köztes megoldásokról kezdek leszokni. Amúgy az a görbe tetszik nekem is.
Madzag. Igen, lecseréltem a Kunten kábelt egy tiszta réz Pentaconn kábelre. Nagyon tisztességes lett a hangja. Nincs magas kiemelés, a mélybasszus erőteljes, és valóban üt. Nagyon tetszik. A közepek is rendben vannak. Mad még zongorán meghallgatom.
Mellesleg bedobtam a mélyvízbe
HE1000 Unveiled vs Gk Kunten. Elgondolkodtató volt az eredmény. -
FőDudu
veterán
Szóval telefonon Mint írtam S25-ön hallgattam meg (előtte iBasso DX340-ene). Majd állítgatom. Valószínű, hogy beállítás lesz a ludas, mert hajnali fél kettőkor feldugtam a DAP-ba a nem rég 5 ezerért vásárolt Gk Kunten fülest. Nem véletlenül hájpolják!! Nem tudtam, nem akartam leállítani Pink Floydnak A Fal című albumát. Végig hallgattam, és érdekes módon gyönyörű magasak, széles tér, és piszkosul ütős mélyek voltak. Nem puffanós, mint a Technicsen! Ez valódi mélyeket tud, és nem túlzót. Eléggé jól gangolt füles.
Szóval elég jól hallok, és van mihez hasonlítani ezen kívül is.
Biztos vagyok benne, hogy nincs valami jól beállítva, és ezért kaptam ezt az eredményt. Utána fogok nézni. Nektek lesz igazatok, mert ez nem szívderítő eredmény. De tv-re nagyszerű.ui: BTR17+Gk Kunden kifogástalanul szól, no nem úgy, mint a DAP, de nincs gondom a magassal. A fül kizárva
Marads a beállítási bénaság.GK Kunten kb barmirol normalisan szol.
Nem kenyes a meghajtasra, probaltam mar telefonrol, 5 euros DAC-ra dugva, Razer vagy epp Macbook pro gepen, iPhone-ra dugott lightning DAC vegen es kb mindenrol eleg jol szolt.
Nyilvan ha van eleg ero a meghajtasban, akkor talan reszletezobb tud lenni.
Nekem a Coffee tip van rajta, azzal meg jobb a tere.Erosen gondolkodom egy Crinear Daybreak beszerzesen. Nekem ez a 2 gorbe kb egyforma. Magyarul ennel csak jobban szolhat. Es ez az a gorbe ami nekem bejon. Meg talan tul sok is a Gk Kunten basszusa. Szoval a Datbreak kicsit kevesebb basszusa valoszinuleg EQ nelkul eleg lenne.
De en allatorvosi eset vagyok - nekem a Nichehck Traceless is csodalatos, ha kihuzom Harman gorbere. Azzal pedig nincs illeszkedesi gond, pont illik a fulembe.
Nem tudom vajtfuluek szerint a GK Kunten kabel cserelgetessel vagy komolyabb meghajtassal mennyit javul.
-
blueye
veterán
-
Janaboy
veterán
-
Lajmund
őstag
-
capriTomi
csendes tag
-
Janaboy
veterán
-
blueye
veterán
-
capriTomi
csendes tag
Beszltem az ügyfélszolgálattal: utolsó, vagy kiállított darabokról van szó, csak az érintett áruházi átvétellel. Központi raktárban sincs és jelenleg nem tudják, hogy fog-e még érkezni.
-
szaki58
senior tag
A fórumtárs jól írta, hogy telefonon is tesztelni kellet volna, mellé már nyugdíjas is vagy valószínü, hogy 11–12 kHz fölött már nem hallasz semmit, normál zene hallgatásnál.
Szóval telefonon Mint írtam S25-ön hallgattam meg (előtte iBasso DX340-ene). Majd állítgatom. Valószínű, hogy beállítás lesz a ludas, mert hajnali fél kettőkor feldugtam a DAP-ba a nem rég 5 ezerért vásárolt Gk Kunten fülest. Nem véletlenül hájpolják!! Nem tudtam, nem akartam leállítani Pink Floydnak A Fal című albumát. Végig hallgattam, és érdekes módon gyönyörű magasak, széles tér, és piszkosul ütős mélyek voltak. Nem puffanós, mint a Technicsen! Ez valódi mélyeket tud, és nem túlzót. Eléggé jól gangolt füles.
Szóval elég jól hallok, és van mihez hasonlítani ezen kívül is.
Biztos vagyok benne, hogy nincs valami jól beállítva, és ezért kaptam ezt az eredményt. Utána fogok nézni. Nektek lesz igazatok, mert ez nem szívderítő eredmény. De tv-re nagyszerű.ui: BTR17+Gk Kunden kifogástalanul szól, no nem úgy, mint a DAP, de nincs gondom a magassal. A fül kizárva
Marads a beállítási bénaság. -
blueye
veterán
Ezt az árat már tényleg nagyon megéri
Kapott valaki ennyiért vagy ez már csak az algoritmusban létezik? -
szaki58
senior tag
Lesz időm most hét végén, neki állok, és átnézem a beállítási lehetőségeket. Samsung S25-el és Tidallal hallgattam meg. ki fog derülni a turpiszság, remélem.
-
capriTomi
csendes tag
-
blueye
veterán
Technics. Szóval amire vettem, több, mint tökéletes!!! TV-re. Másra se. Lehet, hogy állitgatni kellene, de még nem volt türelmem. Majd hét végén, talán. Sophie Hunger - She Makes President, ami sok magasat tartalmazó keverés (rossz DAC+erősítő párosításnál) szóval mint ha konyharuhával lett volna betömve a szája. Na nem ennyire vészes, de nekem bizony tompán szól. Más kezem ügyében levő cuccok viszont nem, ezért gondolom, hogy nem süketültem meg néhány nap alatt.
Mindig kell kivétel, ezzel a véleménnyel itt valószínűleg te leszel és gondolom egyedül is maradsz. Erre írtam ezt
-
fekete-puma
kezdő
Technics. Szóval amire vettem, több, mint tökéletes!!! TV-re. Másra se. Lehet, hogy állitgatni kellene, de még nem volt türelmem. Majd hét végén, talán. Sophie Hunger - She Makes President, ami sok magasat tartalmazó keverés (rossz DAC+erősítő párosításnál) szóval mint ha konyharuhával lett volna betömve a szája. Na nem ennyire vészes, de nekem bizony tompán szól. Más kezem ügyében levő cuccok viszont nem, ezért gondolom, hogy nem süketültem meg néhány nap alatt.
A fórumtárs jól írta, hogy telefonon is tesztelni kellet volna, mellé már nyugdíjas is vagy valószínü, hogy 11–12 kHz fölött már nem hallasz semmit, normál zene hallgatásnál.
-
Janaboy
veterán
Earfun air pro 4+
Oneplus Buds 4
Huawei Freebuds 6i vagy 7i -
Janaboy
veterán
Ha van androidos telod ami tud LDACot érdemes lenne firmwaret frissíteni és ott tesztelni.
Lehet a külső eszközöd tud LDACot, de ha a füles nincs jól beállítva, akkor nem biztos hogy használja. -
szaki58
senior tag
-
RedCactus
őstag
Szerintem a Sony WF-C510 jő lehet egy ajánlatnak.
-
mcs
veterán
Tudod mi javított nagyon sokat? Hogy a Multipontnál átállítottam 1 eszközre, 2 helyett, bár ezt ott írja is az app.
Így már alakul
ANC ki/be kapcsolást annyira még nem teszteltem, 1-2x ki be kapcsoltam de a szokásos jelenség volt, anc-vel enyhébb V karakter, és tömörebb hangkép, de az átlagnál szerintem kevésbé változtat a hangzáson.
Mindenesetre nyilván veri hangminősegben az itthon nálam levő jobb TWS-eket ( Bose QC Ultra, Huawei FB 4 Pro, XM5).,,ANC ki/be kapcsolást annyira még nem teszteltem, 1-2x ki be kapcsoltam de a szokásos jelenség volt, anc-vel enyhébb V karakter, és tömörebb hangkép, de az átlagnál szerintem kevésbé változtat a hangzáson."
Nálam a feketénél és ezüstnél is ugyanannyira feltűnő a különbség ANCvel és nélküle.
Nem mondom, hogy ANCvel rosszul szól (számomra tízes skálán 8,5) de akkor olyan benyomásom is támad, mintha valamilyen virtuális térhangzás növelő is rá lenne eresztve, emellé pedig vérszegényebbé válik az összkép. Ahogy kikapcsolom, mintha egy másik dimenzióba kerülne, és csőstül eresztené ki minden akusztikai képességét. Úgy már nem is 10es, hanem 11es fokozatra vált sok vezetékes fejest is megszégyenítve.
-
blueye
veterán
Soundpeats H3
-
capriTomi
csendes tag
Üdv! Egy Edifier x3 után keresek egy hasonló kialakítású fülest! (Inear agybadugós?) Anc és telefonálás nem kritérium, csak zenére és filmekhez kell, androidos eszközökhöz. Tehát ha csak a hangminőség a lényeg és extrák nem kellenek, akkor 30.000,- körül mik az ajánlottak?
-
bostone
addikt
Meglátjuk mi lesz

Első benyomások:
- képek alapján kicsit többet vártam az anyaghasználattól, összeszerelési minőségtől kiváltképp a műanyagoknál,
- kényelemben még keresgélek, a stock M-es gumit 5 percig bírtam a fülemben (pedig M/L-es szokott jó lenni), most az M/S mérettel kísérletezek, de azt sem mondanám kényelmesnek,
- első pár órában valóban kissé nyers volt főleg a basszus és a felső treble, ezek kezdenek kisimulni,
- a részletesség, térbeli elhelyezés, hangszínpad mérete parádés,
- amivel egyelőre nem vagyok elégedett; a vokál hangok nekem kicsit háttérben szólnak, illetve a 2-16 kHz között nekem nem elég szeparált a hangzás, és kicsit a dinamikát is hiányolom a magas tartományban, de még nyilván járatódik, és játszom az EQ-val is
Szóval egyelőre kicsit vegyesek az érzések, nincs meg az óriási WOW érzet, de még minden folyamatban

Pont ezek mentek át rajtam is. Az ember egy kis csodát vár, aztán ott motoszkál a fejében, hogy jó-jó, de gumi nélkül jobb volt.
-
tomee007007
addikt
Egyébként tényleg fantasztikus a hangzás, de még szokjuk egymást, bemelgítés, fércelem az EQ-t, keresem a megfelelő illeszkedést stb.... ezért is írtam, hogy még első benyomások, ha úgy érzem kész, írok részletesebben
De alapvetően mindig kritkusabb vagyok, és próbálok mindent objektíven leírni, de talán ugye a hangzást a legnehezebb, bár én inkább a gamer fejesek tesztelésében vagyok jó/jobb, viszont a zenei vonal is nyilván fontos számomra.#20166 mcs: ahogy lesz XM6 nem unalmas színben/kicsit mérsékeltebb áron, beszerzek egyet, Nova kolléga meggyőzött
-
blueye
veterán
Tudod mi javított nagyon sokat? Hogy a Multipontnál átállítottam 1 eszközre, 2 helyett, bár ezt ott írja is az app.
Így már alakul
ANC ki/be kapcsolást annyira még nem teszteltem, 1-2x ki be kapcsoltam de a szokásos jelenség volt, anc-vel enyhébb V karakter, és tömörebb hangkép, de az átlagnál szerintem kevésbé változtat a hangzáson.
Mindenesetre nyilván veri hangminősegben az itthon nálam levő jobb TWS-eket ( Bose QC Ultra, Huawei FB 4 Pro, XM5).Ez már jól hangzik 😊 👍
-
tomee007007
addikt
Igen, ha LDACban használod, akkor a multipoint szétosztja minden eszköz között a rendelkezésre álló sávszélességet.
Ha minden opciót a legjobb hangminőségre hegyezel ki, akkor szól a legjobban, de cserébe magasabb a késleltetési idő is.
Jó lenne összehasonlítani a Sony XM6al, de abból sehol nem állítanak ki próbálható darabot, max hozzákötegelik egy demonstrációs displayhez.
Na igen, de nem volt csatlakoztatva más eszközhöz, és más fej vagy fülgallgatónál nem tapasztaltam még ilyet, hogy multipoint aktiválva van és még ha nincs is más eszközhöz csatlakoztatva, szignifikánsan jobb lett volna a hangminőség a mp kikapcsolásával
Végülis nem számít, mert pont ott javult az AZ100, ahol nekem problémám volt vele
-
mcs
veterán
Így már alakul
Mindenesetre nyilván veri hangminősegben az itthon nálam levő jobb TWS-eket ( Bose QC Ultra, Huawei FB 4 Pro, XM5).Igen, ha LDACban használod, akkor a multipoint szétosztja minden eszköz között a rendelkezésre álló sávszélességet.
Ha minden opciót a legjobb hangminőségre hegyezel ki, akkor szól a legjobban, de cserébe magasabb a késleltetési idő is.
Jó lenne összehasonlítani a Sony XM6al, de abból sehol nem állítanak ki próbálható darabot, max hozzákötegelik egy demonstrációs displayhez.
-
tomee007007
addikt
Mivel eléggé mélyre csúszik, így érezhető lesz a jelenléte bármilyen méretű haranggal. Ez rövid időn belül megszokható.
Amúgy pont attól is, hogy bizonyos dolgok hátrébb szólalnak meg, van olyan térérzete és sztereó képe is, amilyen. Nincs az ember fejébe belegyalulva a prezensz, hanem kicsit tartózkodó, kíméletes módon szólal meg.
ANC on és off állapotról mi a véleményed?Tudod mi javított nagyon sokat? Hogy a Multipontnál átállítottam 1 eszközre, 2 helyett, bár ezt ott írja is az app.
Így már alakul
Mindenesetre nyilván veri hangminősegben az itthon nálam levő jobb TWS-eket ( Bose QC Ultra, Huawei FB 4 Pro, XM5). -
mcs
veterán
Meglátjuk mi lesz

Első benyomások:
- képek alapján kicsit többet vártam az anyaghasználattól, összeszerelési minőségtől kiváltképp a műanyagoknál,
- kényelemben még keresgélek, a stock M-es gumit 5 percig bírtam a fülemben (pedig M/L-es szokott jó lenni), most az M/S mérettel kísérletezek, de azt sem mondanám kényelmesnek,
- első pár órában valóban kissé nyers volt főleg a basszus és a felső treble, ezek kezdenek kisimulni,
- amivel egyelőre nem vagyok elégedett; a vokál hangok nekem kicsit háttérben szólnak, illetve a 2-16 kHz között nekem nem elég szeparált a hangzás, és kicsit a dinamikát is hiányolom a magas tartományban, de még nyilván járatódik, és játszom az EQ-val is
Szóval egyelőre kicsit vegyesek az érzések, nincs meg az óriási WOW érzet, de még minden folyamatban

Mivel eléggé mélyre csúszik, így érezhető lesz a jelenléte bármilyen méretű haranggal. Ez rövid időn belül megszokható.
Amúgy pont attól is, hogy bizonyos dolgok hátrébb szólalnak meg, van olyan térérzete és sztereó képe is, amilyen. Nincs az ember fejébe belegyalulva a prezensz, hanem kicsit tartózkodó, kíméletes módon szólal meg.
ANC on és off állapotról mi a véleményed? -
blueye
veterán
Meglátjuk mi lesz

Első benyomások:

Vagy az igényeid magasak vagy a tesztelők/topic társak ízlése nagyon más
. Persze a hangzás sokat változhat még de a viselés csak "gumi" cserével. -
kelly416
veterán
A Xiaomi Redmi Buds 6 Play szerintem teljesen megfelel a céljaidnak és 5000Ft-ért nem olyan rossz, bár az enyém egy év után akksi problémával elhalálozott.
Kicsit magasabb igényekhez viszont jó lehet még a XIAOMI Redmi Buds 6 Pro. Érdemes azt is megfontolni, ha mindenképp Xiaomit szeretnél.
Ez szigorúan a saját véleményem és nem feltétlenül egyezik más fórumtársakéval.Nagyon jó, köszönöm szépen.
6000Ft/év viselhető költség és még higiéniai szempontból is előnyös, bár én ezeket is tisztán tarttam eddig is.Igen, most szeretném életemben először kipróbálni, hogy mindenféle vacak egy gyártótól, hátha valami "unique set"-et rakok össze.
Csak problémamentes együttműködést várok, semmi mást. -
RedCactus
őstag
Sziasztok!
Kész.
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
Ok.
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
Nem tudok ilyenről. Se a hallásom se a fülem kialakítása nem lóg túl az átlagon.
Agybadugós, szilikon harangos, zajkiszorítós.
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
Leginkább játék, néha telefonálás. De semmi extra játékban sem, csak ne zavarjam a családot.
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
Xiaomi pad 7, Xiaomi 15
7. Mennyit szánnál rá?
Akár 50e, de szerintem sokkal olcsóbban is meg lehet ezt úszni.
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
Mindenképp Xiaomi fülest keresek. A kérdésem is mindjárt leírom.
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Nem hinném, hogy ez annyira fontos lesz nálam.
Szóval:
Néztem akár a redmi buds 6 play-t is, és nem teljesen értem, mi okból kellene nekem kb. 20x annyit fizetnem pl. a Xiaomi buds 5.pro-ért? Mármint mi az, amivel tényleg ennyivel többet tud az 5 pro mint a redmi 6 play?
Félreértés ne essék, be tudom ütni gugliba, csak számadatok szerint nincsenek akkora eltérések. A többihez meg hülye vagyok. Gondolom ha zenére kéne és sokat meg igényesen zenélnék, akkor lenne értelme a drágábbiknak. Arra meg, amire nekem kell, jó a redmi is. És a kérdés: nagyot tévedtem vagy csak kicsit?
Meg szívesen fogadok másik Xiaomi füles tippeket is, ha esetleg van favorit, csak kineztem kettőt.A Xiaomi Redmi Buds 6 Play szerintem teljesen megfelel a céljaidnak és 5000Ft-ért nem olyan rossz, bár az enyém egy év után akksi problémával elhalálozott.
Kicsit magasabb igényekhez viszont jó lehet még a XIAOMI Redmi Buds 6 Pro. Érdemes azt is megfontolni, ha mindenképp Xiaomit szeretnél.
Ez szigorúan a saját véleményem és nem feltétlenül egyezik más fórumtársakéval. -
tomee007007
addikt
Meglátjuk mi lesz

Első benyomások:

-
mcs
veterán
Már járatódik

Gyárilag ennek is picit karistolós a magasa, de bejáratás után egészen kifinomul. A ferrofluid nem is igényel 20-40 órát, a fele bőven elég neki.
-
FőDudu
veterán
Az 1 euros Nicehck Traceless jobban szol a draga TWS-nel.
Csak kell ala nemi Eq, mert a hangolasa nem megfelelo. -
kelly416
veterán
Sziasztok!
Kész.
Ok.
Nem tudok ilyenről. Se a hallásom se a fülem kialakítása nem lóg túl az átlagon.
Agybadugós, szilikon harangos, zajkiszorítós.
Leginkább játék, néha telefonálás. De semmi extra játékban sem, csak ne zavarjam a családot.
Xiaomi pad 7, Xiaomi 15
7. Mennyit szánnál rá?
Akár 50e, de szerintem sokkal olcsóbban is meg lehet ezt úszni.
Mindenképp Xiaomi fülest keresek. A kérdésem is mindjárt leírom.
Nem hinném, hogy ez annyira fontos lesz nálam.
Szóval:
Néztem akár a redmi buds 6 play-t is, és nem teljesen értem, mi okból kellene nekem kb. 20x annyit fizetnem pl. a Xiaomi buds 5.pro-ért? Mármint mi az, amivel tényleg ennyivel többet tud az 5 pro mint a redmi 6 play?
Félreértés ne essék, be tudom ütni gugliba, csak számadatok szerint nincsenek akkora eltérések. A többihez meg hülye vagyok. Gondolom ha zenére kéne és sokat meg igényesen zenélnék, akkor lenne értelme a drágábbiknak. Arra meg, amire nekem kell, jó a redmi is. És a kérdés: nagyot tévedtem vagy csak kicsit?
Meg szívesen fogadok másik Xiaomi füles tippeket is, ha esetleg van favorit, csak kineztem kettőt. -
Lalee
aktív tag
-
tomee007007
addikt
Már járatódik

-
bostone
addikt
Ne tartsd magadban a tudást, ha rájöttél a megoldásra
-
Lajmund
őstag
Akkor az én használatommal állandóan 100-on lenne mert minden hétköznap használom napi 7.5 órát. Szerintem így a 8 órát igért Sony 6 1 év után tuti nem tudná lehozni az egész napot ezért érdekelt. És innen nézve nem felesleges mert nálam heteket nem állna hogy lemerüljön semleges szintre. NOVAtól kb 2-3 éve vettem a jelenlegi DAC-om használtan és ezzel a felhasználással még mindig jól használható. Igaz nem kétszer háromszor töltöm egy héten mint eleinte hanem minden nap már de így is kényelmesen lehoz 50%-al 1 napot. Ugye ha 120-ért vennék egy ilyet szeretném legalább 3 évig teljes értéküen használni napi 7.5 órát. De az igazi az lenne ha még tovább.
De ez mind elméleti szinten érdekelt mert csábítanak ezek a cuccok de venni felesleges mert így is tökeletes amik vannak arra amire.
-
Lajmund
őstag
TWSben nincs ilyen opció, és felesleges is. Ha feltöltöd 100%-ra tokostul mindenestül, használaton kívül is merül, nem marad hetekig, hónapokig csurig töltve. Ahogy merülnek maguktól a dugaszok kis mértékben pár nap után, úgy tölt vissza takarékos módban a tok is addig, amíg van benne töltés.
Akkor az én használatommal állandóan 100-on lenne mert minden hétköznap használom napi 7.5 órát. Szerintem így a 8 órát igért Sony 6 1 év után tuti nem tudná lehozni az egész napot ezért érdekelt. És innen nézve nem felesleges mert nálam heteket nem állna hogy lemerüljön semleges szintre. NOVAtól kb 2-3 éve vettem a jelenlegi DAC-om használtan és ezzel a felhasználással még mindig jól használható. Igaz nem kétszer háromszor töltöm egy héten mint eleinte hanem minden nap már de így is kényelmesen lehoz 50%-al 1 napot. Ugye ha 120-ért vennék egy ilyet szeretném legalább 3 évig teljes értéküen használni napi 7.5 órát. De az igazi az lenne ha még tovább.
-
mcs
veterán
Engem még az érdekelne TWS vonalon, hogy van-e beállítási lehetőség arra, hogy ne a berakástól számítva töltsön 100%-ra? Jelenleg úgy használom a DAC IEM kombót, hogy bejövök munkába és felrakom tölteni kb. 50-ről 100%-ra, és ugye az akksi másnapig 50%-on van, ami a legjobb neki. Hétvégén ugyanez. Akkor a TWS holtidőben mindig 100%-on van? Illetve toknál ugyanez. Lipo akksit ugye a fullon tartás és a nagyon alacsonyra merítés degradálja a legjobban. És TWS-nél az ideje nagy részét ebben tölti. Ezért is van Samsung telefonokban lehetőség és autókban is, hogy be lehet állítani, hogy csak 80%-ig töltsön, és reggelre 100%-ra, ha van rá igény.
TWSben nincs ilyen opció, és felesleges is. Ha feltöltöd 100%-ra tokostul mindenestül, használaton kívül is merül, nem marad hetekig, hónapokig csurig töltve. Ahogy merülnek maguktól a dugaszok kis mértékben pár nap után, úgy tölt vissza takarékos módban a tok is addig, amíg van benne töltés.
-
szaki58
senior tag
Nem eröltetem, csak kíváncsi voltam rá. Már el is van engedve. A nem régen vett 5 ezer forintos kanócos sokkal jobban szól vele, mint a drága bluetoothos. De akkor hol van az LDAC? Mert, hogy mindkettő tudja. Azért még futok egy kört, lehet.
-
Lajmund
őstag
Engem még az érdekelne TWS vonalon, hogy van-e beállítási lehetőség arra, hogy ne a berakástól számítva töltsön 100%-ra? Jelenleg úgy használom a DAC IEM kombót, hogy bejövök munkába és felrakom tölteni kb. 50-ről 100%-ra, és ugye az akksi másnapig 50%-on van, ami a legjobb neki. Hétvégén ugyanez. Akkor a TWS holtidőben mindig 100%-on van? Illetve toknál ugyanez. Lipo akksit ugye a fullon tartás és a nagyon alacsonyra merítés degradálja a legjobban. És TWS-nél az ideje nagy részét ebben tölti. Ezért is van Samsung telefonokban lehetőség és autókban is, hogy be lehet állítani, hogy csak 80%-ig töltsön, és reggelre 100%-ra, ha van rá igény.
-
bostone
addikt
Igen, a BTR17-nek oda tesz, de ezt csak halkan mondom, mert nem fogom tudni eladni
Amire vettem a Technicset, több mint tökéletes, ezzel az iránnyal le is állok.
Párosítottam a DAP-ommal, és siralmas lett az eredmény. Nagyon nem jó hang, pedig éjfélig szórakoztam vele. Még szerencse, hogy másra szántam, de azért bosszant. Biztos, hogy valami beállítás, DAC probléma. Majd kiderül.Madzagos. Az ember ösztönösen ódzkodik a "mókolmánytól", és ezt légy szíves, ne értsd félre, meg Tulku sem
, pedig a Rolexet is kézzel rakják össze. Lehet, hogy a hasonlat egy kicsit sántít, de mi van például a garival? Mármint ha nem tetszik, na akkor mi van? Hogyan lehet eladni? Mennyiért? Ki venne ilyent? Mi a garancia, hogy nekem olyan hang kell? Rajtad, és néhány felhasználón kívül mi a tapasztalat? Nincs sok száz felhasználó általános véleménye. Hajlanék rá, ha az ár nem akkora lenne, mert érzékeny lenne egy kudarc. A Technics 58 ezer forintja nem fájt volna annyira, ha nem jön be. Szerencsére minden rendben van vele.Tehát ezek a gondolatok is megfordulnak az ember fejében, amikor több százezret kiad a kezéből. Még egyszer ne értsetek félre, olvastam a fórumot, és tudom, hogy nagyszerű termék.
Az ár természetesen nem mindegy, de ha többe is kerül mondjuk egy -kettő százezerrel, de ár/érték arányban 5-6 százezerrel jobb, akkor nyilván megfontolando a további pénzgyűjtés. Én így gondolkodom. Ha aktuális, úgy is keresni foglak, de már most gyűjtöm a véleményeket.
Bocsánat, hogy ennyire hosszúra sikerültem

ui.: kezdem azért megszokni az agyba dugóst. Már nem zavar annyira, mint korábban írtam. Lesz létjogosultsága nálam.
Biztos, hogy hiába erőlteted a dap-ot, nem fog megtáltosodni, vezetékesre van kihegyezve. A 180-as is letérdelt bluetooth-on.
-
szaki58
senior tag
Jah, a BTR17-et eléggé szépen eliminálja a Technics. A Sonyn most ne gondolkozz, nem 2x jobb a dupla árért, csak néhány dologban felülmúlja. Hamarosan jön valami még jobb, 1-2 évente érdemes körülnézni, amíg nagyobb lépésekben fejlődik a kategória.
RSV 2 is jó cucc, vagy az Elisian Pilgrim Noire, de ezen az árszinten már érdemes lépni egy nagyot, és inkább Tulkuval csináltatni egy G7-et. A rövid cső miatt a Beyereket nem emlegetem, meg az Astell&Kern T9iE-t, nekem a kényelem abszolút csúcsa. És a Beyernek ott az olcsóbb, stúdióhasználatra szánt DT szériája, az is szépen szól.
Dinamikában komoly még a szakadék a jó forrással hajtott vezetékes, és a TWS-ek között, ahhoz még akkutechnológiában is ugrani kell pár generációt.Igen, a BTR17-nek oda tesz, de ezt csak halkan mondom, mert nem fogom tudni eladni
Amire vettem a Technicset, több mint tökéletes, ezzel az iránnyal le is állok.
Párosítottam a DAP-ommal, és siralmas lett az eredmény. Nagyon nem jó hang, pedig éjfélig szórakoztam vele. Még szerencse, hogy másra szántam, de azért bosszant. Biztos, hogy valami beállítás, DAC probléma. Majd kiderül.Madzagos. Az ember ösztönösen ódzkodik a "mókolmánytól", és ezt légy szíves, ne értsd félre, meg Tulku sem
, pedig a Rolexet is kézzel rakják össze. Lehet, hogy a hasonlat egy kicsit sántít, de mi van például a garival? Mármint ha nem tetszik, na akkor mi van? Hogyan lehet eladni? Mennyiért? Ki venne ilyent? Mi a garancia, hogy nekem olyan hang kell? Rajtad, és néhány felhasználón kívül mi a tapasztalat? Nincs sok száz felhasználó általános véleménye. Hajlanék rá, ha az ár nem akkora lenne, mert érzékeny lenne egy kudarc. A Technics 58 ezer forintja nem fájt volna annyira, ha nem jön be. Szerencsére minden rendben van vele.Tehát ezek a gondolatok is megfordulnak az ember fejében, amikor több százezret kiad a kezéből. Még egyszer ne értsetek félre, olvastam a fórumot, és tudom, hogy nagyszerű termék.
Az ár természetesen nem mindegy, de ha többe is kerül mondjuk egy -kettő százezerrel, de ár/érték arányban 5-6 százezerrel jobb, akkor nyilván megfontolando a további pénzgyűjtés. Én így gondolkodom. Ha aktuális, úgy is keresni foglak, de már most gyűjtöm a véleményeket.
Bocsánat, hogy ennyire hosszúra sikerültem

ui.: kezdem azért megszokni az agyba dugóst. Már nem zavar annyira, mint korábban írtam. Lesz létjogosultsága nálam.
-
Don't Panic
őstag
Jah, a BTR17-et eléggé szépen eliminálja a Technics. A Sonyn most ne gondolkozz, nem 2x jobb a dupla árért, csak néhány dologban felülmúlja. Hamarosan jön valami még jobb, 1-2 évente érdemes körülnézni, amíg nagyobb lépésekben fejlődik a kategória.
RSV 2 is jó cucc, vagy az Elisian Pilgrim Noire, de ezen az árszinten már érdemes lépni egy nagyot, és inkább Tulkuval csináltatni egy G7-et. A rövid cső miatt a Beyereket nem emlegetem, meg az Astell&Kern T9iE-t, nekem a kényelem abszolút csúcsa. És a Beyernek ott az olcsóbb, stúdióhasználatra szánt DT szériája, az is szépen szól.
Dinamikában komoly még a szakadék a jó forrással hajtott vezetékes, és a TWS-ek között, ahhoz még akkutechnológiában is ugrani kell pár generációt.Szeptemberben jön a BTR19 (új design) + lesz olyan variánsa is ami csöves R2R. Lesz
-
fekete-puma
kezdő
AI válasz, ez neked user error?
A Reddit-en (főleg az /r/Earbuds szálakon) valóban tele van hasonló panasszal 2025 eleje óta:
Többen írják, hogy ANC módban random pulzál/throbbing/popping hang jön, gyakran csak az egyik oldalon (jobb vagy bal), és nem függ a zenétől vagy basszustól.
Van, akinél a fülbehelyezés erőssége befolyásolja (ha lazábban van bent, néha elmúlik, de nem megoldás).
Néhányan firmware frissítést vagy resetet próbáltak, de sok esetben nem segített – inkább hardveres/gyártási hiba gyanúja merül fel (pl. ANC mikrofon/feedback loop probléma vagy driver-membrane issue).
Nem ritka, hogy Amazonon/boltokban cserélték vagy visszavették, ahogy nálad is történt. -
Lajmund
őstag
Jogos de egy jó füles még rosszabb forrással is jobban szól mint egy gyengébb. Amúgy engem is csábított az AZ100 de csak azért nem vettem meg mert olcsó. Futásra bicora van egy sony sport fülesem. Minden másra meg DAC és IEM kombo. Amíg ezek működnek nem veszek tws fülest pedig màr nagyon csábítanak
Ez a sony 6 is csábít de nem engedek a kisértésnek. Kíváncsi vagyok mikor lesz aksiban szintlépés hogy legyen bennük elég kraft. -
blueye
veterán
Igazad van, csak a forrás minősége miatt ágyúval verébre

-
Lajmund
őstag
Minden hobbi drága. Még a futás is. Egy vállalható tréner cipő is 60.000 ft. Most ha évekig elégedettségel használja már megérte. Főleg ha magas minőségű cuccokhoz szokott. És tudja értékelni is mert már nem mai csirke.
-
blueye
veterán
Megvilágítom.
Nyugdíjas vagyok, otthon ülő fajta. Utcán nem hallgatok zenét, csak otthon. Ha minőség, akkor a nagy fejes (HE1000 Unveiled) a DX340-el. Ezt szeretném ágyban fetrengős változattal kiegészíteni. Ez lesz a madzagos agyba dugós + DX340. Itt majd meglátom, hogy mennyi pénz jön össze, és akkor alaposan szétnézek.
A bluetooth - most még - csak tv-re, számítógépre, Youtube-ra, podcastra....stb. Néha azért Tidalozok is majd vele, miért ne. Most is jól szól meghallgatva a Technicset, de az elmélyült zenehallgatáshoz még nem elég. Szerintem. De ez igénytől is függhet, és háttér zenehallgatáshoz már most is nagyon jó.Kicsit még jobban összezavartál 😊, ilyen célra én egy régebbi Realme Buds Air 2-t használok. De legalább van egy jó TWSed 👍
-
fekete-puma
kezdő
Ez csak egy vélemény volt de ha veszed a fáradságot és pl bemásolod 1-2 AI asszisztensnek, hogy vajon mit talál róla, előrébb lennél... [link]
-
-NoVa-
veterán
Korábbi levelezésünk hatására, no meg az MM akciónak köszönhetően boldog tulajdonosa lettem a Technics AZ100-nak. Szegeden az áruházban kapható volt. Köszönöm az ajánlást. Miután megvettem, ránéztem az oldalra, és fájdalommal vettem tudomásul, hogy van jobb... Sony.
Azért nem vagyok nagyon elkeseredve, mert azért valljukbe, nagyon jó ár a Technicsért az 58 ezer. A másik, hogy alapvetően nekem tv-re kell, nem hifizni. Csak röviden próbáltam ki, de jó hangja van valóban. Egy picit rövid a vetőcső, de majd jól párosítok.
Azért most betetted a fülembe a hifi bogarat!! Idővel éjjeli ágyban zenére a Sony, vagy amit korábbi levelezésünkkor ajánlottál,a SoftEARS RSV. Melyiket ajánlanád, ha csak a hangminőség számír, és a madzag meg a többi nem?
Valószínű, hogy a BTR17 eladásra kerül.Jah, a BTR17-et eléggé szépen eliminálja a Technics. A Sonyn most ne gondolkozz, nem 2x jobb a dupla árért, csak néhány dologban felülmúlja. Hamarosan jön valami még jobb, 1-2 évente érdemes körülnézni, amíg nagyobb lépésekben fejlődik a kategória.
Dinamikában komoly még a szakadék a jó forrással hajtott vezetékes, és a TWS-ek között, ahhoz még akkutechnológiában is ugrani kell pár generációt. -
szaki58
senior tag
Megvilágítom.
Nyugdíjas vagyok, otthon ülő fajta. Utcán nem hallgatok zenét, csak otthon. Ha minőség, akkor a nagy fejes (HE1000 Unveiled) a DX340-el. Ezt szeretném ágyban fetrengős változattal kiegészíteni. Ez lesz a madzagos agyba dugós + DX340. Itt majd meglátom, hogy mennyi pénz jön össze, és akkor alaposan szétnézek.
A bluetooth - most még - csak tv-re, számítógépre, Youtube-ra, podcastra....stb. Néha azért Tidalozok is majd vele, miért ne. Most is jól szól meghallgatva a Technicset, de az elmélyült zenehallgatáshoz még nem elég. Szerintem. De ez igénytől is függhet, és háttér zenehallgatáshoz már most is nagyon jó. -
blueye
veterán
Nagyon örülök a vételnek. Arra, amire szántam, tökéletes. Azért hifire marad a madzagos. A bluetooth még nem tart ott... Van nagy fejesem, de ágyban, tv-zés után sokszor jól esne még valamit jó minőségben hallgatni. Erre lesz majd a madzagos. (a Hifiman Svanar -NoVa tudja - nem jött be teljesen a nagyon rövid cső miatt. Hiába vettem a drágábbnál drágább illesztékeket, egyik sem volt az igazi. A hangja nagyon szép volt, de az igazi ütősség, a húha faktor valahogy elmaradt.)
Még várok a madzagossal. Addig jó az 5 ezer forintos
Kicsit nehezen értelek, de én pl. arra gondoltam hogy nálam mindig van egy TWS, ha gyalogolok az autómtól valahova, ha várnom kell, ha telefonálok útközben és így szabad a kezem, ha bármi
csak előkapom a zsebemből/táskámból és voila 
-
szaki58
senior tag
Nagyon örülök a vételnek. Arra, amire szántam, tökéletes. Azért hifire marad a madzagos. A bluetooth még nem tart ott... Van nagy fejesem, de ágyban, tv-zés után sokszor jól esne még valamit jó minőségben hallgatni. Erre lesz majd a madzagos. (a Hifiman Svanar -NoVa tudja - nem jött be teljesen a nagyon rövid cső miatt. Hiába vettem a drágábbnál drágább illesztékeket, egyik sem volt az igazi. A hangja nagyon szép volt, de az igazi ütősség, a húha faktor valahogy elmaradt.)
Még várok a madzagossal. Addig jó az 5 ezer forintos
-
blueye
veterán
Korábbi levelezésünk hatására, no meg az MM akciónak köszönhetően boldog tulajdonosa lettem a Technics AZ100-nak. Szegeden az áruházban kapható volt. Köszönöm az ajánlást. Miután megvettem, ránéztem az oldalra, és fájdalommal vettem tudomásul, hogy van jobb... Sony.
Azért nem vagyok nagyon elkeseredve, mert azért valljukbe, nagyon jó ár a Technicsért az 58 ezer. A másik, hogy alapvetően nekem tv-re kell, nem hifizni. Csak röviden próbáltam ki, de jó hangja van valóban. Egy picit rövid a vetőcső, de majd jól párosítok.
Azért most betetted a fülembe a hifi bogarat!! Idővel éjjeli ágyban zenére a Sony, vagy amit korábbi levelezésünkkor ajánlottál,a SoftEARS RSV. Melyiket ajánlanád, ha csak a hangminőség számír, és a madzag meg a többi nem?
Valószínű, hogy a BTR17 eladásra kerül."A másik, hogy alapvetően nekem tv-re kell, nem hifizni." - Az AZ100-zal nagyon túllőttél a célon, ne bánd hogy nem költöttél többet
Ráadásul ha mégis más felhasználás is "beindul" arra is bőven elég lesz
-
szaki58
senior tag
Valószínű, hogy a BTR17 eladásra kerül. -
mcs
veterán
-
tabletta
tag
Reddit-ről.
Imádtam a Technics AZ100-at. Az első 8 hónapban fenomenálisak voltak. Elképesztő tisztaság és elkülönítés, különösen a basszusban. Meglepő, izgalmas hangzásuk volt, ami igazán kiemelkedett. De aztán a jobb fülhöz tartozó ANC minden hallgatási alkalom alatt véletlenszerűen pulzálni kezdett, és a Reddit tele van olyanokkal, akik ugyanezt a problémát jelentik. Az Amazon visszatérítést vagy cserét ajánlott, így elfogadtam a visszatérítéstAz enyémek napra pontosan tizenegy hónaposak, de szerencsére kiváló egészségi állapotnak örvendenek.
-
blueye
veterán
Reddit-ről.
Imádtam a Technics AZ100-at. Az első 8 hónapban fenomenálisak voltak. Elképesztő tisztaság és elkülönítés, különösen a basszusban. Meglepő, izgalmas hangzásuk volt, ami igazán kiemelkedett. De aztán a jobb fülhöz tartozó ANC minden hallgatási alkalom alatt véletlenszerűen pulzálni kezdett, és a Reddit tele van olyanokkal, akik ugyanezt a problémát jelentik. Az Amazon visszatérítést vagy cserét ajánlott, így elfogadtam a visszatérítéstLinket adhattál volna.
Eddig itt nem olvastam senkitől ilyet Technics-ről pedig páran használnak ilyet akiknek adok a véleményére. Sokkal inkább mint egy random redditesére. -
-NoVa-
veterán
Valóban felszínes. Végülis csak a Buds 1 (még működik, döbbenet), 2 pro (még működik, de nem szeretem a vetőcső számomra ferde iránya miatt), meg a Buds Live (mostanában fáradt el az akku), Buds 3 (működik, de nagyon hamar nagyon nagy lépésben hagyta el a konkurencia az earclip formátumokkal) produkált szarabb váltásélményt (azaz manuális átkapcsolgatást) multipoint használatban, mint az összes Sony, Bose, Sennheiser, FiiO meg Beyer. Azaz minden szabványos BT implementációt megvalósító cucc jobban kezelte a multipointot. A Samsungnak hála idővel le is szoktam róla, mostanában a Beyert használom telefonnal és DAP-pal multipointban, minden más csak a telefonra megy.
Samsungból a TV, pár generációnyi telefon meg a tablet sem az a koherens UX, mint Apple esetén. Ott a vizuális stílustól a folyamatokig tényleg látszik egyegybefüggő, termékportfóliót egészben lefedő designeri szemlélet, a Samsungnál nem. -
kmarci25
veterán
A Samsung, mint ökoszisztéma? A Sony LinkBuds simán automatikusan kezelte a Samsung S24 Ultra + Tab S8+ közti váltást (utoljára azon használtam multipointot), amin indult a hang, arról szólt, míg a Buds3-mal rendszeresen ottragadt valamelyik eszközön a hangkimenet úgy, hogy közben rá volt kapcsolódva a másikra is, de nem szólalt meg róla a hang. Nagyon látszik, hogy nem ökoszisztémaszerűen fejlesztenek, csak azonos márka alatt futó teljesen független részlegek.
Sommás vélemény egy tapasztalat alapján.
-
lapalapa
őstag
Shokz OpenDots One
Nova kérte, hogy írjak róla mikor mondtam neki, hogy vettem egy ilyet.
Nem lesz szakszerű a beszámoló, mert még nem volt TWS-em, de talán kiderül belőle valami.
Kivitele, nekem prémium érzet, nagyon egyben van.
Elmélyült zenehallgatásra nem jó, nyitott cucc, szeparáció semmi nincs.
Munkában (+zoom), filmnézéshez használom főként, de sportoláshoz is tökéletes.
Lehet benne izzadni "bátran" (IP54), nagyon stabilan a helyén marad, kb bármit csinál az ember. Mindezt úgy hogy egyáltalán nem szorít, ügyesen, az anatómiánkat kihasználva bekattan a helyére és ott teljesen lazán, észrevétlenül, de stabilan ott van.
Akku tényleg sokáig bírja.
Két forráshoz tud kapcsolódni egyszerre, ahonnan a műsor szól, arra vált át. Párosodni probléma mentesen tudott eddig telefon, tv, tablet, notebook, asztali pc-hez.
Nincs fizikai gombja pöcögtetni kell, ezt hátrányként említik több helyen, de kis próbálgatás után működik. Egy trükk, a duplakatt funkciókat a hátsó akku doboz két végén érdemes két ujjal végezni, úgy tuti érzékeli. A kapcsoló nélküliség szerintem előny víz állóság és mechanikai szempontból.
Mikrofonok (4db), telefonálni, zoom-olni teljesen jó irodai környezetben, otthon, zajban még nem próbáltam, állítólag ott azért nem tökéletes.
Nincs L-R oldal, bármelyiket betehetem szabadon ide, oda, kitalálja, hogy hova tettem, (mondjuk azt lehet, hogy nem akarom tudni, hogy hogyan találja ki..).
LDAC nincs, bt5.4, aac, sbc.
Hangban nem volt nagy elvárásom, ha minőség kell, akkor egyéb drótos megoldásokat használok. Na, ehhez képest meglepően jó. Magasak teljesen kellemesek, közepek kb. teltek melegek, basszus meglepően sok van. Durván hangosítva sem torzít be!
Nova, bose ultra open-je volt két percre a fülemben egyszer, nem tudok összehasonlítani, nem emlékszem.
Munka közben yt relax jazz és egyéb ilyen jellegű műsort elindítva igazán kellemesen szól. Olyan, mintha a szobában bekapcsoltak volna valami finomabb hangú dobozos hifit. Néha még térinfót is hazudik, valamennyire.
Az alzán vettem 61KHUF-ért akciósan, annyiért nekem megérte, ahogy nézem most kicsit drágább. -
fekete-puma
kezdő
A Samsung, mint ökoszisztéma? A Sony LinkBuds simán automatikusan kezelte a Samsung S24 Ultra + Tab S8+ közti váltást (utoljára azon használtam multipointot), amin indult a hang, arról szólt, míg a Buds3-mal rendszeresen ottragadt valamelyik eszközön a hangkimenet úgy, hogy közben rá volt kapcsolódva a másikra is, de nem szólalt meg róla a hang. Nagyon látszik, hogy nem ökoszisztémaszerűen fejlesztenek, csak azonos márka alatt futó teljesen független részlegek.
Reddit-ről.
Imádtam a Technics AZ100-at. Az első 8 hónapban fenomenálisak voltak. Elképesztő tisztaság és elkülönítés, különösen a basszusban. Meglepő, izgalmas hangzásuk volt, ami igazán kiemelkedett. De aztán a jobb fülhöz tartozó ANC minden hallgatási alkalom alatt véletlenszerűen pulzálni kezdett, és a Reddit tele van olyanokkal, akik ugyanezt a problémát jelentik. Az Amazon visszatérítést vagy cserét ajánlott, így elfogadtam a visszatérítést -
-NoVa-
veterán
Szóval, ne bántsuk az apple termékeket, mert azok bizony jól táncolnak együtt, a konkurencia a lépéseket sem képes ellesni rendesen.
Dehogyisnem. Az Apple egy ökoszisztéma, így a valós vetélytárs a Samsung, vagy a Google Pixel ökoszisztémája. Feltételezem, hogy egy iPhone egy bármilyen fülessel ugyanolyan problémás tud lenni (ha nem problémásabb), mint egy Android készülék egy nem márkaazonos fülessel.
Samsung esetén például elég jól sikerül az ökoszisztémába tartozó készülékek egységes kezelése összekapcsolása. Nem is beszélve arról, hogy ott a telefon, óra, füles, tv, klíma stb. is be tud lépni a képbe.A Samsung, mint ökoszisztéma? A Sony LinkBuds simán automatikusan kezelte a Samsung S24 Ultra + Tab S8+ közti váltást (utoljára azon használtam multipointot), amin indult a hang, arról szólt, míg a Buds3-mal rendszeresen ottragadt valamelyik eszközön a hangkimenet úgy, hogy közben rá volt kapcsolódva a másikra is, de nem szólalt meg róla a hang. Nagyon látszik, hogy nem ökoszisztémaszerűen fejlesztenek, csak azonos márka alatt futó teljesen független részlegek.
-
kmarci25
veterán
Én tegnap elutaztam a héthatárba, hogy meg legyen a cucc. Fene ebbe a piros boltba, de az ügyfélszolgálaton olyan történt, amire nem is emlékszem, mikor fordult velem elő utoljára. Úgy kezeltek, mint egy vásárlót, aki vásárolni akar, már ezért megérte. (Variáltam az árakkal és a színekkel a rendelésben.)
Én azt mondom vegyétek nyugodtan a feketét. Mielőtt valaki azt mondja, hogy melegebb a hangja, mint az ezüstnek.
Azért megjegyezném, mennyi megrovást kap az aac az ldac-al szemben. Alapból inaktív az eszközben. Bumm, mégis érződik, ha egy szerszámot összeraktak az össze van rakva. Bár nekem a hangolását még szokni kell, néhány hangszert felettébb hátra tol, ellentétben a soundpeats h3-al, ott minden ott peng és ott dobol az arcodba.
A google is rágyúrhatna egy egységes elképzelésre, sztenderdre, ami a hangot, a fülhallgatót illeti. Amennyi füles, annyi alkalmazás és egyik sem százas, hanem inkább kényes. Engedélyek engedélyezése, lassú folyamatok, széllel szembe hu...zás. Szóval, ne bántsuk az apple termékeket, mert azok bizony jól táncolnak együtt, a konkurencia a lépéseket sem képes ellesni rendesen.
Szóval, ne bántsuk az apple termékeket, mert azok bizony jól táncolnak együtt, a konkurencia a lépéseket sem képes ellesni rendesen.
Dehogyisnem. Az Apple egy ökoszisztéma, így a valós vetélytárs a Samsung, vagy a Google Pixel ökoszisztémája. Feltételezem, hogy egy iPhone egy bármilyen fülessel ugyanolyan problémás tud lenni (ha nem problémásabb), mint egy Android készülék egy nem márkaazonos fülessel.
Samsung esetén például elég jól sikerül az ökoszisztémába tartozó készülékek egységes kezelése összekapcsolása. Nem is beszélve arról, hogy ott a telefon, óra, füles, tv, klíma stb. is be tud lépni a képbe. -
lapalapa
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Shokz OpenDots One fülhallgatót lehet úgyis használni, hogy csak az egyiket viselem?
Pl. mert Telefonáláshoz elég, vagy a másikat töltöm éppen.
Lehet nagyon láma a kérdés, de nem értek hozzá. Vettem a napokban egy Silvercrest 5000 Ft-os fülhallgatót, és azok valahogy egymáshoz is párosodnak, külön is tudom őket használni.( ha fél órán belül nem potyognának ki a fülemből)
Előre is köszönöm szépen a segítségetLehet csak az egyiket használni, telefonáláshoz is, most próbáltam ki.
Ha zenét hallgatsz egy bigyóval, akkor csak azt az oldalt hallod, amelyik füledben van, nem keveri monora, annyira nem okos.. -
bostone
addikt
Én tegnap elutaztam a héthatárba, hogy meg legyen a cucc. Fene ebbe a piros boltba, de az ügyfélszolgálaton olyan történt, amire nem is emlékszem, mikor fordult velem elő utoljára. Úgy kezeltek, mint egy vásárlót, aki vásárolni akar, már ezért megérte. (Variáltam az árakkal és a színekkel a rendelésben.)
Én azt mondom vegyétek nyugodtan a feketét. Mielőtt valaki azt mondja, hogy melegebb a hangja, mint az ezüstnek.
Azért megjegyezném, mennyi megrovást kap az aac az ldac-al szemben. Alapból inaktív az eszközben. Bumm, mégis érződik, ha egy szerszámot összeraktak az össze van rakva. Bár nekem a hangolását még szokni kell, néhány hangszert felettébb hátra tol, ellentétben a soundpeats h3-al, ott minden ott peng és ott dobol az arcodba.
A google is rágyúrhatna egy egységes elképzelésre, sztenderdre, ami a hangot, a fülhallgatót illeti. Amennyi füles, annyi alkalmazás és egyik sem százas, hanem inkább kényes. Engedélyek engedélyezése, lassú folyamatok, széllel szembe hu...zás. Szóval, ne bántsuk az apple termékeket, mert azok bizony jól táncolnak együtt, a konkurencia a lépéseket sem képes ellesni rendesen.
-
mcs
veterán
-
szab13
aktív tag
Akit még érdekel, MM AZ100 fekete 58.200 Ft
Online elérhető
Várható szállítás 2026.02.25. -
szab13
aktív tag
Jesszus emberek, hát mi megy itt a MediaMarkt-nál

Lehet holnap még lejjebb megy, és már csak 40 lesz az AZ100
Nekem tegnap átvették, 72 ezerért rendelve, szombaton kapom meg, de ez az 59 ezres ár már tényleg durva
Én is rendeltem, kíváncsi leszek, milyen lesz a Samsung Galaxy Buds 3 Pro-hoz képest. Régóta szemeztem vele meg az XM5-el. Ennyiért elcsábultam
-
Janaboy
veterán
-
hatala
tag
Usa Amazonon jelenleg pedig 298 dollár, ez mitől akció.
-
hatala
tag
Ezt én mondjuk nem nevezném különösebben jó akciónak, a hazai árakhoz képest, mert pl, az angol amazonról csak a szállítással 95 000 Ft, + vám mivel Eu-n kívülről jön, illetve az áfa különbözet, és mindjárt 120 000 Ft körül vagyunk, külföldi garanciával.
-
blueye
veterán
OK, de te is tudod hogy mire ezekről a helyekről Magyarországra jön sokkal drágább lesz mint a MM ár.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Kezd szétjönni az AKG K371-es fejhallgatóm párnája. Honnan tudnék hozzá OEM párnát vásárolni? Attól tartok egy Dekoni-val változna a fejhallgató karakterisztikája.
-
-NoVa-
veterán
-
blueye
veterán
Német amazon-on nem ezt látom, merre láttad így leszállítva?
-
mcs
veterán
A Sony XM, Bose QC és Apple Airpods az összes többi gyártó viszonyítási alapja, mert mindig ezeket akarják felülmúlni.

Az XM6nál talán a küllemet áldozták fel a technika oltárán? Egyből eszembe jutott a Chokito is.
-
-NoVa-
veterán
Nem csak itthon akciózzák, all time lowest price deal van globálisan rá. Gondolom picit meglovagolják az XM6 launch időszakot, jóval aláárazva. Ennyiért a legapróbb árérzékenység esetén is csakis a Technics, de azért... khmm... Az XM6 k**** jó lett

-
mcs
veterán

Nekem tegnap átvették, 72 ezerért rendelve, szombaton kapom meg, de ez az 59 ezres ár már tényleg durva
A Media Marktban vásárlók többsége szerintem egyáltalán nem ismeri a Technicset, mint márkanevet, és az értékesítőik sem azt szórják kifelé, hanem sokkal inkább a JBLeket és Sonykat.
Talán túl sokat rendeltek be a Technicsből feleslegesen, és most igyekeznek megszabadulni tőle.
-
ThorsHUN
őstag

Kár, hogy nem bírja a fülem az in ear típusú füleseket (vagy szerencse
) -
tomee007007
addikt

-
blueye
veterán
Sziasztok.
Ennyi pénzért, 58 500.ért én is berendeltem egy ezüst AZ100-at a MMarket-ből, mai vagy holnapi átvétellel, viszont van itthon egy EarFun Air Pro 4+ is ami 3 hete érkezett, de még ki sem bontottam hogy kipróbáljam, mert nem volt időm rá.
A lényeges kérdésem az lenne, hogy melyiket érdemes a két Tws-ből megtartani általános zenehallgatásra, telefonálásra?
Lehet gyakorlati különbség, az Earfun Aptx kodek hangja BT 6.0 és az AZ100-as BT 5.3 SBC, AAC és LDAC audiokodekek között? Lehet különbség hallani egyáltalán a gyakorlatban ezek közözz az audiokodekek közötti hangban?
Samsung S24 Ultrával, vagy feljebb használom majd.
Bocs ha rosszul fogalmaztam meg, remélem érthető volt a kérdésem. Köszi.
Nincs (még) AZ100asom, de nem lehet kérdés hogy azt tartsd meg inkább.
-
hatala
tag
Sziasztok.
Ennyi pénzért, 58 500.ért én is berendeltem egy ezüst AZ100-at a MMarket-ből, mai vagy holnapi átvétellel, viszont van itthon egy EarFun Air Pro 4+ is ami 3 hete érkezett, de még ki sem bontottam hogy kipróbáljam, mert nem volt időm rá.
A lényeges kérdésem az lenne, hogy melyiket érdemes a két Tws-ből megtartani általános zenehallgatásra, telefonálásra?
Lehet gyakorlati különbség, az Earfun Aptx kodek hangja BT 6.0 és az AZ100-as BT 5.3 SBC, AAC és LDAC audiokodekek között? Lehet különbség hallani egyáltalán a gyakorlatban ezek közözz az audiokodekek közötti hangban?
Samsung S24 Ultrával, vagy feljebb használom majd.
Bocs ha rosszul fogalmaztam meg, remélem érthető volt a kérdésem. Köszi.
-
blueye
veterán
-
Eversmann
senior tag
-
blueye
veterán
-
Janaboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
20200 - 20101
21086 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- eBay
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Óra topik
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Szinte Új/Újszerű (hiányos) SteelSeries Apex Pro TKL Wireless (64868) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új/Újszerű/Használt SteelSeries Apex Pro TKL (64856/64859) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan Audigy RX hangkártya Garanciás
- Corsair Scimitar Elite Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Corsair Ironclaw RGB Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, RX 9070XT 16GB OC,32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Dell UltraSharp U2717D 27 16:9 2560 x 1440 (QHD) 2K InfinityEdge IPS monitorok- SZÁMLA-GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen 3 I Ryzen 5 5500U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook E548 I i5-8350U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I 6 hó gari
- Apple Watch Ultra 2 49mm 64GB Karcmentes 100% akku - Készülék biztosítással
HE1000 Unveiled vs Gk Kunten. Elgondolkodtató volt az eredmény.
).
Marads a beállítási bénaság.