- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
senior tag
nem lepődtünk meg, de nem is probléma. ez az OC-zés a vásárlók nagyrészének amúgy is csak parasztvakítás mert úgyse fog hozzányúlni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Chaser
titán
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
kérdés "lefele" tuning van-e, mintha 5800x3d-nél mondta valaki az sincs, meg talán feszültséget sem lehet állítani lefelé sem
A klasszikus tuningot tekintve az egyetlen lehetséges mód a külső órajel-generátor használata, mivel ilyenkor manuálisan is konfigurálható egy 100 MHz-nél nagyobb ECLK frekvencia. Ez a szorzó átállításához viszonyítva nem egyszerű út, de ilyen formában lehet játszadozni a rendszerrel, nagyobb órajelet remélve.
azért azt hozzárakhattad volna ettől egy-két dolog instabil lehet, értelme nem sok van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
titán
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
nem, cikkből van, dőlttel jelöltem
sztem egyértelműcsak most nem tettem elé
_________
:d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_kovi_
aktív tag
Minek azt már tuningolni? ...
Brutális teljesítmény... -
janos666
nagyúr
Nem illett volna akkor kiszedni a nevükből az X-et? Vagy még fenntartják a látszatát annak, hogy "Na majd, de hátháthátha mégis feloldja azt a szorzózárat egy új AGESA verzió!?".
Jó, tudom, 0.1$ újranyomtatni a papírdobozt és még környezetszennyező is újrahasznosítani.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
westlake
félisten
-
Duck663
senior tag
Jók, jók ezek a processzorok, de valahogy többet vártam. A Zen 3 esetében nagyobb volt az előrelépés. Itt pedig a DDR5 miatt, annak magas késleltetése miatt, azt gondoltam, hogy majd még nagyobb elérelépést jelent a plusz cache, de nem.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
-
Chaser
titán
de nekem pl kell
én olyan bzi vagyok aki manual majd tudja : )
fix ac setup és fesz, én így szeretem - és nem felfelé viszem a mesét hanem lefele -
persze tudom, az átlag nem így csinálja, mondjuk a fix tdp-t is kevesen viszonylag_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
titán
sztem majd a jobb ramokkal jobban kijön a difi, ahhoz még kell pár év mire kiforrja magát a ddr5
ddr4 3600-3800c14 sem első körökben jött)
meg nyilván alkalmazás függvénye is lesz mi pörög majd jobbanszerk:
eldiablo
igen, tudok róla
de...a fix órajeltől sokkal reszponzívabb a rendszer, nem kell kitalálnia sem az os-nek sem a cpu-nak vagy akárminek mihez mennyi órajel kell, rendelkezésre áll mindig
szépen beállítom azt a frekit és feszt ami maxi terhelésnél is simán hűthető némán aktuális léggel amit használok, nincs megerőszakolva semmi, sőt...
idleben meg nem vészesen nagyobb így a többletfogyasztás
noteszt is így használom[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tibaimp
veterán
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
+1! Ez kb. így van!
Utoljára én is a "turbó korszak" előtt OC-ztam, (mondjuk az egy c2q 9550-es CPU volt 3,2GHz, majd 3,4GHz-en).
A mostani CPU-m is pedig sima nonK az alap órajele 2,8GHz, de ennyi még nem láttam üzemelni. Vagy 800Mhz-en megy, vagy váltogatva, még 4,7GHz-re is fellöki magát összes magra (4,9GHz-re 1 magon).A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Aprósólyom
addikt
Ilyenkor a reszponzívabb rendszert nem laposon érzed? Én desktopon, intel 10 gennél semmilyen tempó hátrányát nem tapasztalatok, aktív minden c-state.
A régebbi konfigonkun (i5-3470) is inkább az int. VGA miatt tapasztalatok lassabb reszponzivitást, OS UI-n belül, ugyanis, ha beteszek egy diszkrét VGA-t, akkor egyből megszűnnek a delayek, pedig annál a cpu-nál is aktívak ezek a funkciók. -
Dr. Akula
nagyúr
Nem a tuning a lényeg, hanem hogy maga a cucc mit tud. A tuning sose garantált, akkor se, ha engedélyezett. Lehet hogy egyik példány +500 Mhz-et is elbír, a másik 1-et se. Erre eddig is kár volt alapozni. Arról nem is beszélve hogy a télen beállított értékek a nyári kánikulában már lehet hogy túl soknak bizonyulnak, lehet mindig nézegetni mikor mitől fagy le a rendszer. Jelentős teljesítménynövekedést sose adott (kivéve a 450 MHz-re tuningolható 300-as Cerkák), nem éri meg az instabilitást.
-
Chaser
titán
válasz
Aprósólyom #20 üzenetére
nem, desktopon is így volt dvga-val
egyszerűen mindig ott a teljesítmény, max ha nem használja ki semmi üresben ketyeg, de mikor kell azonnal elérhetőDr. Akula
cd2 érában is lehetett azért tuningolni)
2180-ak nagy része +50%-ot simán tudott, de az alatta levőket is meg lehetett küldeni
e3200-am meg gyári 2400-ról ment 4g-n alapfesz-en : ) valami 4,4 volt a vége normál fesz-en
pretested e2140/60/80-akat árultam, vitték is szépen)
sok helyen meg már van klíma, nekem pl télen lennének magasabbak a hőmérsékletek...főleg ebben a lakásban
meg hát ésszel is lehet tuningolni, nagyobb teljesítmény-kisebb fogyasztás kombó az nem rossz, aki meg ezeket csinálja tudja hogy lehet gyorsan kitesztelni a stabilitást
bár mai cpu gen-eknél ez már csak finomhangolás, ilyen magas órajeleknél pár száz +mhz kb semmi kategória_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
titán
válasz
Dr. Akula #24 üzenetére
jah c2d-nél még szépen lehetett rángatni őket : ) a 45nm-eseket mint az e3200 sokszor nagyon durván, az enyim' %-osan is elég szépet ment
persze ez a mostani hülyeség már csak bohóckodás, én inkább lettem is veszek mindent, max megnézem mit tud menni a vas, mondjuk régen is csak arra használtam aztán ment alapra alulfeszelve_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Robitrix
senior tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
a gyakorlatban túl sokat nem is tesz érdemben hozzá a teljesítményhez. csak a hütés igényt és a elektromos fogyasztást nőveli aránytalan mértékben a teljesítményhez képes. Igaziból nem is venni észre egy játékban azt, hogy a CPU képes 2-300 Mhzel nagyobb teljesítményre. Észre se venni gyakorlatban, hogy mondjuk egy játék 150 FPS-el fut vagy egy tuningolt procival akár 151-152 FPS-t is képes hozni. Miközben drágább hütés kell rá több áramot fogyaszt és esetleg nagyobb eséllyel megy tönkre a proci. A legtöbb játékban meg sokkal inkább a grafika számit nem a CPU. A 3D v-cash alig hoz kimutatható teljesítmény növekedést az ár nővekedéshez képest. Mondjuk egy 5800x3d nem is hoz igazán teljesítmény többletet a 5800x-hez képest. igaz az utóbbi valamivel nagyobb órajelen üzemel. A sima 5800X 218 euró körül van az 5800x3d meg 318 euró. Vagyis nagyjából a semmiért fizet ki az ember plusz 100 eurót. nem tudom mi van a ZEN 4-nél.
-
Robitrix
senior tag
A helyzet az, hogy a mai programokban, amikor fut egy kód a ritka az az eset. hogy olyan távolságra történik meg a vezérlés átadás, ami kivül esik a cache aktuális tartalmán ezért után kell tölteni a cache aktuális tartalmát a RAM-ból. Ami azért teljesítmény vesztés a program teljesítményében. Ez igaz volt teljesítmény javulásban, mikor mondjuk a 16 KB-os cache helyet elkezdtek 64 vagy 128 Kb-os cacahet használni. az akkor okozott érezhető teljesítmény növekedést. a nagyobb cache mellett ritkábban kellet után tölteni az aktuálisan futó program kód és memória tartalmat, hogy kéznél legyn a cachben a szükséges adat. Viszont érdemi teljesítmény nővekedést már keveset hoz, ha már dupla vagy 4-szeresre növeksik a cache mérete. Csak a cpu árát növeli meg a ritkán kihasznált többlet gyorsítótár. Egy bizonyos cache méret felet nagyon ritka lesz az olyan kód. Ami Zalából akarna memória adatot vagy következő utasítást elérni a nyirségben.
-
Robitrix
senior tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Ebben tökéltessen egyet is értünk, hogy az OC jórészt paraszt vakítás.
Nekem például egy OC videokártyám van. AMi azt jelenti, hogy a normál alap videókártya órajele 1530 Mhz. A boost meg 1785 Mh-ig ment fel. NA az én OC kártyám felengedte a boost órajelét akár 1830 mhz-re is. vagyis elvben akár 45 mhz-el feljebb is boostolt a kártya ha kellett. Aztán létezett egy un. gaming OC kártya változat, ami feleresztette a boost órajelet 1845 mhz-ig is akár vagyis a sima kártyához képest 60 mhz többlet. Csak hogy a gyakorlatban annyira ritkán ugrik be a boost órajel a csutkára használat közben, hogy kimutathatatlan a különbség a normál, az OC és a Gaming OC kártya teljesítménye közt.Amúgy GTX 1660-ról van szó. Nem is mérhető a gyakorlatban FPS különbség a játékok alatt a három kártya változata közt. Mondjuk érezhető teljesítmény többletet csak a GTX 1660 SUPER és GTX 1660 TI esetében lehet érzékelni, de ott a létesítmény többletet a több shader egység 1408-->1536 darab illetve a VRAM által használt memória órajel többlet okoz. Úgy 8-11% nyers teljesítmény többlet az alapkártyához képest. A magasabbra feleresztett időnkénti boost órajel(OC) szinte érzékelhetetlen amúgy...
-
PCProfessor
tag
Nem tudom te mit nyomtál, de én is kérek belőle. 5800X3D kb.20% jobb 0.1%fps-ben mint a sima 5800. Ugyanaz a hűtés jó mindkettőre. Tény, hogy drágább de jobb is.
Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
rdmftw
tag
válasz
PCProfessor #29 üzenetére
ez. bármikor lecserélném az 5800-at egy 5800x3d-re, nem is kérdés.
-
arty
veterán
ilyen top terméken, ilyen áron a szorzózárra szivatni az "elkötelezett" vásárlót.... okos
(csak mert én/te nem használod, naés? ezeket NEM átlagjóska venné, miért nem lehet engedni játszani???)
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
tibaimp
veterán
Nekem játékra kellet, és nekem is volt "sima" c2d-m is, egy E6600 2,4@3GHz-n ment, de én azon is használtam. A CPU a mai napig megvan, lappal együtt ott figyel a polcon
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Chaser
titán
másik itteni cikkből:
Az AMD első, 3D V-Cache dizájnt használó asztali processzora nem csak a méretes gyorsítótár miatt volt híres, hanem amiatt is, hogy a vállalat szorzózárassá tette, vagyis lezárták a tuningot a felhasználók előtt. Ezt a cég később azzal magyarázta, hogy a 3D V-Cache maximuma 1,35 V, és emiatt a Zen 3 chiplet sem mehet túl ezen a határon, vagyis limitáltak a tuninglehetőségek, így nem is nagyon akartak ezzel a tényezővel foglalkozni.
mondjuk azt nem értem ha csak a feszültség mérvadó mért van szorzózár, 1,35v-on azért sztem szépen meg lehet küldeni, sőt....annál töbet nem is érdemes adni egyiknek sem, tehát elég lenne csak a feszültséget stopolni
lehet hogy magában ezt nem tudnák microkódba vinni, csak ha a szorzózár is kuka...vagy van még más is a háttérben, pl x órajel felett instabillá válhat a cache_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
PCProfessor
tag
Persze, hogy az csak nem érdekli őket. Ahogy a játékfejlesztőket sem érdekli a megfelelő optimalizálás, mert van nekik FSR meg DLSS amire hagyatkozhatnak meg még ezer példa.
Eljött az a korszak ahol a minimális(inkább semmi) erőfeszítés maximális profit a cél.Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
rdmftw
tag
válasz
PCProfessor #38 üzenetére
ez már pár évvel ezelőtt eljött és azóta is tart. amig megveszik nem is fog változni.
-
sb
veterán
egyszerűen mindig ott a teljesítmény, max ha nem használja ki semmi üresben ketyeg, de mikor kell azonnal elérhető
Ez nem igazán így működik a gyakorlatban.
Idle is van minimális terhelés, az, hogy mit hajt ilyenkor és milyen órajeleken (ill. mennyire agresszíven váltogatva a frekit) az már default beállításoknál is +10-20W-ot jelenthet.
Ez persze nem csak a cpu-t jelenti, hanem a Zen mellett a tipikusan jól megtuningolt ramokat, a szintén tipikusan tuningolt IF-et ami egyébként is extra fogyasztás Zen-nél, de még a PCIe órajelek (nem)visszavétele is hozzátesz.A legegyszerűbb példa erre egy win energiaséma. A performance és a saver között kb. a fentiek a különbségek: 4-5 dolgot visszavesz vagy nem (+magot parkoltat), ill. milyen agresszíven váltogatja felfelé az órajeleket. Ryzenen nekem ezek hozták a 10-20W különbséget idle és light load alatt.
Azzal egyetértek, hogy a reszponzivitáson viszont érezhető. Konkrétan egy saver séma úgy oda tud vágni egy programindítást is, mintha visszamennének 10 évet.
Nálam most egy sw-s váltogatás van terhelésre a két séma között, ami lehet, hogy rosszul hangzik mert lassúnak tűnhet de teljesen jól működik. Reszponzív is, nem váltogat vissza feleslegesen, de ha tényleg idle x mp-ig akkor visszaveszi és látható a fogyasztáscsökkenés. -
arty
veterán
"álam most egy sw-s váltogatás van terhelésre a két séma között, ami lehet, hogy rosszul hangzik mert lassúnak tűnhet de teljesen jól működik. Reszponzív is, nem váltogat vissza feleslegesen, de ha tényleg idle x mp-ig akkor visszaveszi és látható a fogyasztáscsökkenés."
ezt sosem értettem, miért nem így működik a windowsban... miért nem VÁR, mielőtt ismét "elaltat" mindent?
esélyesen, ha "dolgozok", akkor nem csak 1 programot indítok el, hanem lesz még pár katt itt-ott... de azok megint "nulláról" ébresztenek mindent és ahogy írjátok: érezhető
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
PCProfessor
tag
Mostanában egyre több cég alkalmazza ezt az elvet. Pár éve nem volt ennyire rossz a helyzet.
Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
rdmftw
tag
válasz
PCProfessor #42 üzenetére
jaja, covid lezárás alatt vérszemet kaptak.
-
Chaser
titán
ezt trm-es mérővel konnektorból elég sokszor néztem a gykorlatban, ha nem ott néztem volna nem gagyognék róla : )
legtöbbször a cnq-s mód evett többet ha pl megnyitottam combosabb weblapot vagy sw-t, mert ugye felcsűri az ártatlanja magát, mármint a cpu
legtöbbször nem is pontos, szinte mindig, túl agresszív amd-nél a boost
nálam meg idle ritka volt a gép, max annál számít akinél mindenes és sokat megy meg azzal torrentezik, nyilván számottevő akkor sem lesz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sb
veterán
Normál esetben szinte csak idle-ben megy a gép. Most ebbe vegyük bele azt is, ha 1-5% terhelés van mert azért fut ez-az, de semmit nem csinálsz aktívan. Az elég ritka, hogy bootolsz és nyomod rá a rendert vagy játékot.
A többi meg részterhelés csak, még az is ha aktívan webezel.
Egészen addig, hogy nem totál idle a gép: futnak a taskbaros állandó progik, vagy egy böngésző lecsukva, inaktívan, de mégis eszik 0.5-1-2%-ot a gép. Ezeknél mind megvolt a többletfogyasztás. (Nyilván programfüggő is, pl. tök idle, csak taskbaros progikkal a HD Sentinel volt az egyik ami vmi extrát b*sztatott, mert ugyanazt a 0.x% cpu terhelést láttad vele és nélküle is, de mégis rádobott 10W-ot egyedül
)
Nálam ezeknél a minimálisan terhelt állapotoknál mindig megvolt a +20W a chipletes cpu-knál, de a monolitikus APU-knál is ott volt +10W legalább. Ahogy írtam, pl. a PCIe energiagazdálkodás is rátett ebből 5W körül, pedig ott sem történik sok minden... ill. nyilván van IO is a háttérben, de semmi olyan ami indokolná, hogy nem visszavett PCIe ne legyen elég.
Így lehet elb*szni az amúgy igen jó fogyasztást. Ill. még a vga is bejátszhat, amikor bent volt az RX 470 akkor az újabb driverekkel már nem volt visszavett gpu órajel, minden szarra, scroll, ablakmozgatás feltolta GHz fölé és az még rátolt plusz fogyasztást. A félpasszív kártya jelleg is elveszett és ehhez elég volt ablakokat húzogatni.
Nem véletlen, hogy pl. a computerbase-en már van ilyen "idle" fogyasztásmérés, hogy látszódjon hol dob rá a gpu +20-40W-ot egy ilyen manővernél.Ebből meg szépen kijött, hogy az APU idle 30W vagy kicsit az alatti konnektornál, ami igen jó érték (vagy chipletes 40W körül, dvga-val) hogy lesz inkább 40-50W kiherélt, valós idle-ben... aztán egy szar progival, lecsukott böngészővel már 50-60... 2-3% aktivitással, béna vga driverrel+ablakmozgatással meg 60-80W.
Persze nem mozgatsz ablakot minden ezredmásodpercben de épp az a lényege, hogy feleslegesen hajtja az erőforrásokat. Terhelés nincs több a 30-40W meg 60-80W-os esetekben sem, ugyanaz a 0.x-1-2%, de mégis megvan átlagmérésben is a különbség.
Vagy pl. a félpasszív mód elvesztése vga-nál, lásd fentebb. Elég beszédes, hogy ott akkor nem csak tüskékről van szó, hanem folyamatosan megy el a semmire, minden hátrányával együtt. -
sb
veterán
Brutál a különbség. SSD 4K random teszteknél se kapod meg a gyári maximumokat gyorsabb SSD-kkel már egy balanced sémával sem... de hogy ennyit jelentsen a gyakorlatban normál felhasználásban az durva.
Egy totalcmd elindításra kihullik a hajam, 2-3mp simán és csak a séma van átállítva.
Perf. sémánál meg 1-2 tizedmásodperc. De még olyan felállásban is, hogy mondjuk 6/12-es cpu+gyors NVMe SSD vs 2/4 Athlon + SATA SSD gépet hasonlítom össze.Az állandó perf (de akár balanced-nál is volt ilyen mikor épp elcseszte az AMD) pedig még egyéb hátrány is lehet. Most eszembe jutott, hogy amíg a minél agresszívebb sémákon dolgoztak addig előfordult olyan is, hogy az egyszálas teszt gyengébb eredményt adott, futott a terhelés 1 szálon, mellette csak a system cuccok a többin, megint a szokásos 0-1% terhelés, de annyira agresszív volt az órajelezés, hogy emiatt a többi magon is feltolta az órajelet, így allcore turbo-n mentek a magok ami alacsonyabb mint a single turbo. De az az 1% háttérfolyamat feltolta a több mag órajelét is.
Az biztos, hogy ez az egész sémakezelés, frekiállítás és ütemezés bonyolultabb téma mintsem bármelyik séma jó lenne önmagában. És akkor hol vagyunk még a heterogén magoktól.
-
janos666
nagyúr
válasz
Dr. Akula #24 üzenetére
"Ilyen 5-10%-ok szerintem értelmezhetetlenek" -> Pedig egy jó ideje kb. ennyit gyorsulnak a CPU-k generációról generációra.
#34Chaser -> "1,35v-on azért sztem szépen meg lehet küldeni, sőt...". Az én 5800X-em semilyen fesszel nem tudja az all-core fix 4700MHz-et. Túl kevés (pl. 1.35V), és hibát doba stress test, túl sok (pl. 1.4), és 85°fölé ugrik néha tüskeszerűen vízhűtéssel is, és újraindul a gép. Persze lehet, hogy egy játék nem fagyna ki már 1.35V-al sem, vagy indulna újra 1.4V-vel sem, de "nem tüzelek vele csípőből".
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
ph Van azonban Precision Boost Overdrive 2, ami előrelépés a Ryzen 7 5800X3D-hez képpest.
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K Processzor
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151
- Intel Core i7-7700 4-Core 3.6GHz LGA1151 Tray Processzor - Gari + Számla, Ár alatt! BeszámítOK!
- Intel Core i5-11400 6-Core 2.6GHz LGA1200 Box Processzor - Gari + Számla, Ár alatt! BeszámítOK!
- Beszámítás! Intel Core i7 6700K 4 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest