- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Canon EOS DSLR topic
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
Esetleg a PikaOS-re nézz még rá.
Köszi, leginkább a nobara érdekelne. Sokat vágok, így azt is kipróbálnám.
-
slmSIG
tag
No én visszatettem a Bazzite-ot, sokkal kevesebb stutter van a teljesítmény szinte azonos és megy a ZZZ is rajta. A gamepass miatt fenthagyom a Windows-t egy másik partíción, de szerintem nem nagyon fogom használni.
Én is a Bazzite -t választottam, pont a stabilitás miatt!
Az a pár plusz fps nem érdekel, arch ide-vagy oda...
Egyenlőre a Bazzite egyszerűbb, megbízhatóbb-kényelmesebb számomra is. -
Ereshkigal
őstag
Èn a Nobara Projectet akarom kipróbálni.
Esetleg a PikaOS-re nézz még rá.
-
MasterMark
titán
Nobara és a Bazzite is Fedora alapú.
A SteamOS meg a CachyOS mindkettő Arch alapú.
-
Scarletiel
őstag
No én visszatettem a Bazzite-ot, sokkal kevesebb stutter van a teljesítmény szinte azonos és megy a ZZZ is rajta. A gamepass miatt fenthagyom a Windows-t egy másik partíción, de szerintem nem nagyon fogom használni.
-
Elektrosokk
veterán
Jobb a CachyOS.
-
MasterMark
titán
-
Scarletiel
őstag
Tehát ha jól értem akkor ha van 2 SSD a gépben nem tudom kiválasztani egyszerűen, hogy ne a windows-os SSD-re menjen fel a SteamOS?
Illetve én korábban próbáltam Bazzite-ot, tetszett is nagyon, csak akkor pont bejöttek olyan játékok amik a cheat engine miatt nem volt kompatiblisek, így visszament a windows. Dualboot-al meg tudom oldani ezt is meg a Gamepass-t is, de jó lenne egy olyan distro amin menne a Zenless Zone Zero. Főleg, hogy már Steam-en is elérhető a játék. Nem szeretek 1-2 game miatt ugrálni 2 oprendszer között.
A másik gondom Bazzite-al, hogy a raytracing bekapcsolásánál játékokban irgalmatlan fps-t veszítettem Windows-hoz képest is, vagy konkrétan összeomlott a játék, hiába próbáltam több protont meg proton GE-t.
Ebben jobb a Cachy vagy Steam OS? -
bivalyolo
őstag
-
tlac
nagyúr
Én amikor a Cachy-t próbáltam ki először élesben, akkor egy külön ssd-re tettem és úgy ment egy darabig a dual boot.
Tudom nem a mostani időszak a legalkalmasabb erre, de ha esetleg van egy nélkülözhető ssd nálad, akkor tedd fel arra a SteamOS-t és így megmaradhat a Win a mostani ssd-n.ssd-t sem lehet választani telepítésnél
-
bivalyolo
őstag
Én amikor a Cachy-t próbáltam ki először élesben, akkor egy külön ssd-re tettem és úgy ment egy darabig a dual boot.
Tudom nem a mostani időszak a legalkalmasabb erre, de ha esetleg van egy nélkülözhető ssd nálad, akkor tedd fel arra a SteamOS-t és így megmaradhat a Win a mostani ssd-n. -
tibaimp
nagyúr
-
slmSIG
tag
Meglévő Win11 mellé lehet telepíteni, vagy még mindig nem?
-
bivalyolo
őstag
De asztal módban indul, hogy ha asztal módban kapcsolod ki. SteamOS mindig azzal indul, amivel kikapcsoltad. Plusz elég az is, ha elaltatod csak, mert kb 2 másodperc alatt feléled és játékból se kell kilépni, ez a legjobb benne.
Sőt ha win meg steamos van rajta az ssd-n, akkor mindig a legutolsó operációsrendszert akarja majd elindítani.Ez jól hangzik így már, lehet teszek vele egy próbát! Köszi!
-
DithenS
senior tag
Tudom, de mindig váltogatni, ha desktopon akarok mozogni, akkor inkább legyen alapból a dekstop.
Úgy lenne fasza, ha desktop móddal indulna és amikor akarom mehetne a big picture mód.Gamescope megy, ha steam indítási paranccsal használod, de a heroic games launcherben bekapcsolható. Asszem lutrisban is, de azt keveset használtam.
De asztal módban indul, hogy ha asztal módban kapcsolod ki. SteamOS mindig azzal indul, amivel kikapcsoltad. Plusz elég az is, ha elaltatod csak, mert kb 2 másodperc alatt feléled és játékból se kell kilépni, ez a legjobb benne.
Sőt ha win meg steamos van rajta az ssd-n, akkor mindig a legutolsó operációsrendszert akarja majd elindítani. -
bivalyolo
őstag
Ha jól tudom SteamOS-nek is van desktop módja, és ugyanúgy KDE van alatta.
Kernel szintű anti-cheat is megkerülhető, csak máshogy. Viszont ahogy terjed a linux, remélhetőleg egyre többen fogják megoldani hogy egyébként is fusson a játék linuxon.
Tudom, de mindig váltogatni, ha desktopon akarok mozogni, akkor inkább legyen alapból a dekstop.
Úgy lenne fasza, ha desktop móddal indulna és amikor akarom mehetne a big picture mód.Gamescope megy, ha steam indítási paranccsal használod, de a heroic games launcherben bekapcsolható. Asszem lutrisban is, de azt keveset használtam.
-
Cythyel
senior tag
Neked nem volt ez hogy csak nvme-re lehet feltenni, meg ha nincs wifi nem megy tovább asztali gépen?
nem, sata-ra és nvme-re is ugyanúgy felkúszott (msi b550m mortar deszka), wifi nincs a gépben de a lan be volt dugva...
-
MasterMark
titán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ja persze, de most alapból csak gaming oldalról nézzük.
Mivel mindkettőben GameScope kompozitor dolgozik, így játék szempontjából kvázi semmi különbség, használd azt amelyik jobban tetszik.
-
MasterMark
titán
Erre én is kíváncsi lennék, hogy miben nyílvánul meg a SteamOS előnye a Cachy-vel szemben. Nekem pl. kényelmesebb a desktopról indítani mindent, mert ehhez szoktam hozzá. Több mint egy éve nyüstölöm a CachyOS-t, de nem vágyom vissza Windowsra. Talán tényleg csak azt sajnálom, hogy belerakták sok mindenbe ezt a kernel szintű csodát, ami lehet jobb, mint a semmi, de ez sem tartja vissza azt aki csalni akar, max azt aki nem akar Windowst használni..
Ha jól tudom SteamOS-nek is van desktop módja, és ugyanúgy KDE van alatta.
Kernel szintű anti-cheat is megkerülhető, csak máshogy. Viszont ahogy terjed a linux, remélhetőleg egyre többen fogják megoldani hogy egyébként is fusson a játék linuxon.
-
bivalyolo
őstag
Geforce-szal próbáltam a Cachy-t és teljesen jól működött. Radeonnal biztosan jobb egyszerűen a nyílt driver miatt is.
Viszont a SteamOS miben jobb? Itt írták pont, hogy bugos az egész PC-n.
Erre én is kíváncsi lennék, hogy miben nyílvánul meg a SteamOS előnye a Cachy-vel szemben. Nekem pl. kényelmesebb a desktopról indítani mindent, mert ehhez szoktam hozzá. Több mint egy éve nyüstölöm a CachyOS-t, de nem vágyom vissza Windowsra. Talán tényleg csak azt sajnálom, hogy belerakták sok mindenbe ezt a kernel szintű csodát, ami lehet jobb, mint a semmi, de ez sem tartja vissza azt aki csalni akar, max azt aki nem akar Windowst használni..
-
MasterMark
titán
Neked nem volt ez hogy csak nvme-re lehet feltenni, meg ha nincs wifi nem megy tovább asztali gépen?
-
MasterMark
titán
Ja persze, de most alapból csak gaming oldalról nézzük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Geforce-szal próbáltam a Cachy-t és teljesen jól működött. Radeonnal biztosan jobb egyszerűen a nyílt driver miatt is.
Tulajdonképpen kevesebbet tud, mint egy normális asztali disztró. Pl. az elején nem volt benne nyomtató támogatás, mert játékhoz felesleges volt. Azóta persze van már nyomtató támogatás mert kérték a felhasználók, de ebből látod az irányt, hogy mire találták ki.
-
Cythyel
senior tag
nemtom kinek mi a baja, de nekem csont nélkül felment, driverek rendben mind a 2 tesztelt pc-n, gaming csont nélkül ment... egyedül a 88845hs-ben levő npu-val nem tudott mit kezdeni, de az nem is baj... nagy asztali géppel is azonnal megbírkózott
-
MasterMark
titán
-
Cythyel
senior tag
CachyOS a legjobb most gamingre. Az is arch alapú mint a SteamOS, és csomó optimalizálás van benne pluszban, meg nagy a community is.
SteamOS egyelőre nem kész általános hardverre, hiába jött le mindenhol hírként...
jó a Cachy, ha nem radeon-od van... ha viszont full AMD a gép, akkor csak SteamOS, teszteltem mind a 2-t és a Cachy-nek előnye a könnyebb hagyományos desktop kezelés, de a SteamOS még mindig jobb
-
MasterMark
titán
Most a Steam OS jobb lenne mint egy Bazzite? Nem teljesen tiszta ez számomra.
CachyOS a legjobb most gamingre. Az is arch alapú mint a SteamOS, és csomó optimalizálás van benne pluszban, meg nagy a community is.
SteamOS egyelőre nem kész általános hardverre, hiába jött le mindenhol hírként...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Bazzite az egy normál asztali disztró, de gamingre. A SteamOS meg egy céldisztró kézi PC-re, ami most indult el asztali irányba. Bazzite-nak viszont mindegy milyen hardverre rakod.
Dragon3000: igen, ez is benne van. Csalókra emlékszem mikor még én is toltam, de ha azt mondod továbbra is csalnak, akkor jah, úgy lehet ahogy mondod.
Elektroshokk: abban is megvan a GS.
-
Scarletiel
őstag
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem egyszerűen nem lehet megoldani, de legalább is nem olyan szinten, mint Windows alatt, túl nyílt a platform. (szerencsére, mert azért elég brutál amit egyik másik durvább anticheat megoldás megcsinál kernel szinten)
Vagyis bizonyos játékoknál továbbra is ki leszünk tiltva, mert Vér Pistike fel fog tenni Linuxot csak azért, hogy csalhasson az aktuális PvP játékban. Ha jól emlékszem a hírekre, az Apex Legends is emiatt szüntette meg a Linuxos játékot, pedig jó ideig tolhattuk Linux alól is.
nVidia meg... hát arra mennek, ahol pénzt szagolnak. Ha a SteamDeck nem lett volna sikeres, akkor a fülük botját sem mozdították volna Linuxos driverek érdemi fejlesztésének irányába.
Simán el tudom képzelni, hogy nem volt akkora játékos bázisuk linux alól, hogy megérje a támogatás és egy ilyen szar kifogással dobták, így nincs költség. Mivel csalókkal így is lehet benne találkozni, pedig linuxon már lassan 2 éve nem lehet játszani... Illetve az összes többi kernel szintű anticheattel rendelkező játék is tele van csalókkal.
-
Elektrosokk
veterán
A SteamOS a GameScope kompozitor köré épült, ami egy alacsony késleltetésű megoldás kifejezetten játékos igényekre szabva (pl működő HDR) a normál asztali disztrókban lévő általános célú kompozitorokhoz képest.
Az új keletű gamer disztrók is átvették a GS-t, de egy Mint és a tradicionális disztrók nem. Valamint a Mint egy kicsit régebbi driverekkel, kernellel működik, az Ubuntu alapok miatt, ez okozhat némi hátrányt neki a gyorsabban frissülő disztrókhoz képest.
De egyébként ha egy akármilyen disztróra felrakod a Steamet, az is tök hasonló élményt fog nyújtani. Én EndeavourOS KDE alatt játszom, ami egy Arch alapú disztró, de minden fasza, talán csak a HDR implementáció milyensége miatt gondolkodnék másban, ha a monitoromban lenne HDR, de nincs.
Nobara Project?
-
Solicidium
támogató
A SteamOS a GameScope kompozitor köré épült, ami egy alacsony késleltetésű megoldás kifejezetten játékos igényekre szabva (pl működő HDR) a normál asztali disztrókban lévő általános célú kompozitorokhoz képest.
Az új keletű gamer disztrók is átvették a GS-t, de egy Mint és a tradicionális disztrók nem. Valamint a Mint egy kicsit régebbi driverekkel, kernellel működik, az Ubuntu alapok miatt, ez okozhat némi hátrányt neki a gyorsabban frissülő disztrókhoz képest.
De egyébként ha egy akármilyen disztróra felrakod a Steamet, az is tök hasonló élményt fog nyújtani. Én EndeavourOS KDE alatt játszom, ami egy Arch alapú disztró, de minden fasza, talán csak a HDR implementáció milyensége miatt gondolkodnék másban, ha a monitoromban lenne HDR, de nincs.
Köszi a hasznos infókat és tlac-nak is!
Arch-kal csak Manjaroval volt tapasztalatom, szerettem, de a nyomtatókezelése gyalázatos volt emlékeim szerint. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez miben nyilvánul meg?
Nagyon kicsit vagyok benne - egyelőre - a linuxos dolgokban, de azt gondoltam, mivel kb. mindenki ugyanazt a Protont használja, így legfeljebb a VGA driver okozhat eltérést. De az meg orvosolható ott is, ha valahogy fel tudom telepíteni, nem?
Fontolgatom a Winről való teljes áttérést és néztem a különböző - főképp játékosként hirdetett - disztrókat, viszont nagyon sok helyen azt olvastam, hogy egyes kényelmi szolgáltatásokon felül valójában pl. a Bazzite vagy a Cachy sem nagyon futtat magasabb fps számmal játékokat, mint pl. egy Mint. Aztán lehet, hogy nem így van és rossz helyeken néztem utána.
Vagy ilyen téren a SteamOS jobb lesz valamilyen szempontból?
Steamre ott a Steam a Protonnal, a GOG-os és epices cuccokra meg a Heroic launcher.
A bőség zavara... Már ez is baj.
-
tlac
nagyúr
Ez miben nyilvánul meg?
Nagyon kicsit vagyok benne - egyelőre - a linuxos dolgokban, de azt gondoltam, mivel kb. mindenki ugyanazt a Protont használja, így legfeljebb a VGA driver okozhat eltérést. De az meg orvosolható ott is, ha valahogy fel tudom telepíteni, nem?
Fontolgatom a Winről való teljes áttérést és néztem a különböző - főképp játékosként hirdetett - disztrókat, viszont nagyon sok helyen azt olvastam, hogy egyes kényelmi szolgáltatásokon felül valójában pl. a Bazzite vagy a Cachy sem nagyon futtat magasabb fps számmal játékokat, mint pl. egy Mint. Aztán lehet, hogy nem így van és rossz helyeken néztem utána.
Steamre ott a Steam a Protonnal, a GOG-os és epices cuccokra meg a Heroic launcher.
jelenlegi formájában annyira nem ajánlanám kezdőknek
ez most teljesen a steam deck-re van optimizálvapl. van benne egy bug, hogy wifi nélkül megakadsz a telepítés utáni kezdő konfigurálásnál, azzal, hogy nem talál hálózatot vagy csak nvme disk-re települ vagy billentyűzet mellett is időnként felugrál a képernyőbillentyűzet, stb.
(persze mivel linux, fixálhatod, széthackelheted)
-
Solicidium
támogató
Ez miben nyilvánul meg?
-
Elektrosokk
veterán
-
Solten
őstag
Kiprobaltam, jobban muzsikal a dedikalt VGA-s AMD vason mint a Bazzite.
-
AxBattler
félisten
-
tlac
nagyúr
Nem véletlenül pacsizik le velük az AMD és az Intel... vagy ezt más disztró el tudja mondani magáról?
részben lehet fordítva van, a valve fejlesztői is elég sok munkát tolnak abba, hogy linux-os amd gpu driver jobb legyen
-
AxBattler
félisten
Bazzite mondható garázsprojektnek.
A kiugróan sikeres SteamDeck-el megalapozó asztali SteamOS már jóval több.
Nem véletlenül pacsizik le velük az AMD és az Intel... vagy ezt más disztró el tudja mondani magáról?Nyilván vállalati környezetbe marad a Win/Mac...
-
tibaimp
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
.LnB
titán
Ez minden csak még nem alternatívàja a Windowsnak. Ez egy kis garàzsproject, amivel elbíbelődhet pár arra fogékony user. Semmi több.
-
AxBattler
félisten
Mivel linux igy biztosan megoldhato, csak skill level-tol fugg.

Ami nekem kb. nulla, sosem használtam Linux-ot.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
aujjobba
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem egyszerűen nem lehet megoldani, de legalább is nem olyan szinten, mint Windows alatt, túl nyílt a platform. (szerencsére, mert azért elég brutál amit egyik másik durvább anticheat megoldás megcsinál kernel szinten)
Vagyis bizonyos játékoknál továbbra is ki leszünk tiltva, mert Vér Pistike fel fog tenni Linuxot csak azért, hogy csalhasson az aktuális PvP játékban. Ha jól emlékszem a hírekre, az Apex Legends is emiatt szüntette meg a Linuxos játékot, pedig jó ideig tolhattuk Linux alól is.
nVidia meg... hát arra mennek, ahol pénzt szagolnak. Ha a SteamDeck nem lett volna sikeres, akkor a fülük botját sem mozdították volna Linuxos driverek érdemi fejlesztésének irányába.
-
AxBattler
félisten
Ha ez neked kérdés akkor inkább nem, mint igen.

Köszike!
Többiek
Akkor inkább kinevezek egy notit SteamBook-nak, és azon ismerkedek a rendszerrel.
Köszi! -
Micsurin
nagyúr
Nekem nem egyértelmű, hogy ezt a zárt nVidia, vagy a mesa-ban lévő nyílt nvk driveren keresztül szeretnék elérni, ez utóbbi most kapott pl. dlss támogatást részben Valve-es fejlesztő munkáján keresztül, viszont úgy általában az nvk driver teljesítményben még eléggé le van maradva.
Abu szerint simán használná a Valve a zárt nV drivert, de erről nem győzött meg.A zárt driverekkel én szkeptikus vagyok, eddig is kétséges volt a tényleges hajlandóság a fejlődésre. Látszólag ígérték gyakorlatilag alig volt valami....
Mondjuk a kernel szintű anticheatre kíváncsi leszek a SteamOS esetén, hogy mizu lesz vele hosszabb távon.

-
tibaimp
nagyúr
Igen! Először a Win menjen fel, a telepítővel hozz létre egy elegendő méretű partíciót a hely kiválasztásakor a telepítése megkezdése előtt. Ide felmegy a Win. Az SSD többi részét hagyd unallocated, nem lefoglalt, partíciónak, majd ide jöhet a linux, ami ha minden igaz, autómatikusan fel fogja ismerni az üres területet és oda fog települni.
szerk: egy 500GB-os SSD azért nem árt, ha van benne.
szerk2: AxBattler:
Igaza van CPT.Pirk kollégának, a SteamOS még nem tud ilyet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A telepítője még nincs erre felkészítve. Ha ilyet szeretnél, akkor egy Bazzite disztrót tudsz feltenni egy üres partícióra, azzal nagyon hasonló élményt fogsz kapni de az rendesen dual boot kompatibilis, mint a többi asztali Linux disztró.
-
tibaimp
nagyúr
Igen! Először a Win menjen fel, a telepítővel hozz létre egy elegendő méretű partíciót a hely kiválasztásakor a telepítése megkezdése előtt. Ide felmegy a Win. Az SSD többi részét hagyd unallocated, nem lefoglalt, partíciónak, majd ide jöhet a linux, ami ha minden igaz, autómatikusan fel fogja ismerni az üres területet és oda fog települni.
szerk: egy 500GB-os SSD azért nem árt, ha van benne.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Azért az túlzás, hogy PC-s terjeszkedés ha az image egy steam deck recovery image.
-
AxBattler
félisten
Ha a notimban 1db SSD fér, akkor tudom W11 mellé dual boot-ban telepíteni?
-
wjbhbdux
veterán
"A SteamOS a Steamen elérhető címek döntő többségét ingyenesen képes futtatni"
Ingyen játék?
Vagy vannak olyan játékok, melyek extra pénzt kérnek, ha SteamOS-en akarnak futni?
Vagy hogy kell ezt érteni?AI fordítós cikk, "szabadon képes futtatni" akart az lenni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szép szép de ha az NV támogatást le küzdik is csak félmoldás marad tekintve a protonnal heap fix mellett sem tudja a Vulkan - DX12 limitációk miatt pl Nvidia kártya esetén az ember hozni a wines teljesítményt.

Bazzite és Cachy-vel ugyan ez volt a gond, pedig már tavasz eleje közepén voltak CachyOS protonban is heap fixed verziók, azóta hivatalosan kiadták csak épp csoda még mindig nem történt. Nvidia meg a 610-es driverekkel sem koncentrált erre...

Nekem nem egyértelmű, hogy ezt a zárt nVidia, vagy a mesa-ban lévő nyílt nvk driveren keresztül szeretnék elérni, ez utóbbi most kapott pl. dlss támogatást részben Valve-es fejlesztő munkáján keresztül, viszont úgy általában az nvk driver teljesítményben még eléggé le van maradva.
Abu szerint simán használná a Valve a zárt nV drivert, de erről nem győzött meg. -
tupacamaru
veterán
Ingyen játék?
Vagy vannak olyan játékok, melyek extra pénzt kérnek, ha SteamOS-en akarnak futni?
Vagy hogy kell ezt érteni?Én úgy értelmezem, hogy a SteanOS ingyenes ellenben a Windows-al.
-
Micsurin
nagyúr
Szép szép de ha az NV támogatást le küzdik is csak félmoldás marad tekintve a protonnal heap fix mellett sem tudja a Vulkan - DX12 limitációk miatt pl Nvidia kártya esetén az ember hozni a wines teljesítményt.

Bazzite és Cachy-vel ugyan ez volt a gond, pedig már tavasz eleje közepén voltak CachyOS protonban is heap fixed verziók, azóta hivatalosan kiadták csak épp csoda még mindig nem történt. Nvidia meg a 610-es driverekkel sem koncentrált erre...

-
tibaimp
nagyúr
Az Intel CPU már támogatott?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ingyen játék?
Vagy hogy kell ezt érteni?Mindegy...
-
Cythyel
senior tag
Ingyen játék?
Vagy hogy kell ezt érteni?úgy, hogy az anti-cheat rendszerekkel még nem 100%osan barát a SteamOS
én egy 8845HS-el szerelt mini pc-n már 3 hónapja nyúzom, és fényévekkel jobb mint a w10/11
-
Tin
veterán
Ingyen játék?
Vagy hogy kell ezt érteni?És akkor most ezzel alávágnak a saját Steam Machine-üknek?
-
JulianSinulf
őstag
Ingyen játék?
Vagy hogy kell ezt érteni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Graphite Használt Felújított - 100% Akkumulátor
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 512TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia