- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Sose felejtem el, az első optikai eszközöm egy Kodak gyártmányú CD volt, 650MB-os mérettel és az egyetemen a koliban egy sráccal írattam ki konkrétan a teljes HDD tartalmát, ugyanis 620MB-os (ha jól emlékszem) az akkori HDD méretére. A lemezen még nincs feltüntetve az, hogy hányszoros sebességgel lehet írni, mert akkor még nem volt ilyen, így aztán a mai napig a külső USB-s DVD íróm kb. 1 sec alatt beolvassa és simán átmásolom, mindenféle szöszmötölés nélkül! Emlékszem 1400Ft volt a CD lemez üresen + 1000Ft a kiírási költség. Az első PC-s CD olvasóm (nem tudott írni, mert az akkoriban arany áron ment), az volt benne a nagyzolás, és ez miatt drágább is volt jóval, hogy motoros volt az ajtó kiadása!!
Ekkor 1996-ot írtunk...A mai Blu-ray lemezeknek szerintem az vetett véget, hogy kevés a 25-100GB kapacitás, mikor nekem is 16TB-os HDD van itthon a gépben (ami nem is olyan veszett).
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tibaimp
nagyúr
Azt nem tudom. De arra határozottan emlékszem, hogy valami olyan megoldás volt, hogy az író tálcájának kinyitása után, abból kivett egy vékony "dobozt" amit kinyitott és abba kellett beletenni a CD-t, majd ezzel a dobozzal együtt tette vissza a tálcára, ami a doboz nélkül csak egy keret volt, ha jól emlékszem. HP vagy Yamaha volt a gyártó.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Astroboy
őstag
A fémházas Plextorok mentek 100k körül, de olyat szinte csak az vett, aki ipari méretekben írta a lemezeket. Másnak jó volt pl. egy Teac 20-30 körül, mondjuk nekem nem, mert olyan csóró voltam, hogy nem engedhettem meg magamnak.
Ezért inkább számtech boltba(R.I.P.) jártam lemezeket másoltatni az ezredforduló körül, ha jól rémlik 500-at kértek a nyers lemezért és másik 500-at az írásért.
Ha többen mentünk és a zenék / játékok mellett volt némi promó, ment a vita rendesen, hogy akkor most ki menjen be íratni. -
ricsip
addikt
-
-
Lionel
csendes tag
1998-ban egy Yamaha SCSI csatolós CD-RW meghajtó 120 000 forintomba került. Ez már tálcás meghajtó volt. Traxdata CD-R lememezek 500 Ft körül voltak beszerezhetőek. Ekkor a piacot a Yamaha és a Plextor írói uralták. A TEAC írók csak jóval később jelentek meg a piacon. A "dobozt" pedig, amibe a korábbi meghajtóknál a CD lemezeket kellett rakni, caddy-nek nevezték.
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem nem vette ki. Azt a fém takarót húzta el, mint egy floppy-nál. Amúgy nem volt hülyeség ez a caddy, a mechanikai hibáktól jól védte a lemezt, csak gondolom, egyrészt drága volt, másrészt gyors írás/olvasást már akadályozta.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
ricsip
addikt
-
tibaimp
nagyúr
válasz Solar Eclips #14 üzenetére
Jól tetted! Később én is éltem ezzel az "üzlettel"...
bytesizelife: Valóban, Kodak Gold a pontos neve a CD-nek, kösz
A hordozó felület még arany színű is, nem úgy, mint később, mikorra ilyen "kékes színű" lett! (bár az már lehet a DVD??)A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
g@bo
nagyúr
-
Solar Eclips
tag
válasz Solar Eclips #14 üzenetére
Hát a gép az enyém volt, csak az írót vettük felesben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (75QNED913QE) 190CM 4K QNED SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE55Q950R 140CM 8K Q-LED SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85Q65C) 215CM 4K Q-LED SMART ! PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85Q70T 215CM Q-LED SMART PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen