- Elképesztően jó kihozatallal működik a TSMC-féle CoWoS
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- Felküzdötte magát a dobogóra a NAND flash lapkák piacán a kínai YMTC
- Olcsóbb SSD-ket eredményezhet a SanDisk és a Kioxia új 3D NAND flash lapkája
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Pontosan, független tőle.
Tervezni lehet, utána a csillagok állása dönt)
Az biztos, szerettem én is az ips-ket. Noteszban az van és különösen jó. De egy oledhez képest...
va ugyanez.
Ennyi pénz egx lcd-ért hát izé. Felét sem adnám érte. -
Dragon3000
nagyúr
Lassan 4 éve oled megjelenítőt használok monitornak, nincs beégés, nem tűnt fel, hogy gyengébb lenne a fényerő, igaz alapból is durva volt, így bőven vissza van véve, mert nem szeretem, ha kiégeti az arcomat is a monitor... A kritériumod majdnem felét már teljesítette...
-
Narasim
senior tag
igen, próbáltam, tényleg jó, ez nem vitás.
az, hogy gar után megdöglik, az teljesen független attól, hogy milyen panel van a monitorban. -
Chaser
legenda
azt a 45öst próbáltam, de pénzt nem adnék érte!
nem túl jó már a szemem, de még úgyis pixeltenger volt az egész. maxra véve is alacsony a fényereje és az még csökkenni is fog az évek alatt.
a mostani monitoromat 2015-ben vettem, majd 2 havi fizuért. kb ugyanennyi időre tervezem a következőt is. én nem találom annyival szebbnek az oledek képét, mint a környezetem, meg úgy általában. jobb, egyértelmű, de én továbbra is ips párti vagyok.mondjuk ez pont va. olyanom sosem volt.
ez is tetszene a pofámnak: Dell UltraSharp 52 Thunderbolt Hub Monitor - U5226KW
Te tudod. Oled teljesen más liga.
Tervezni sok mindent lehet. Osztán' ha gar után pár hónappal, jobb esetben évvel megmurdel valami és gtk javíttatni, akkor IJB ( : -
Narasim
senior tag
Az a gond, hogy ez csak VA panel.
45GX950A-B az többet ér mint ez és még picit olcsóbb is.ceia: Csak monitort nem 1-2 évre veszel. Én a 32" 4K monitoromat 10 évig használtam!
Akkoriban volt 300k.
OLED technológiát egy lapon sem lehet említeni ezekkel. Főleg HDR.Dragon3000: A jövőben ezek a dolgok csak drágábbak lesznek. SSD árak +100% emelkedtek!
azt a 45öst próbáltam, de pénzt nem adnék érte!
nem túl jó már a szemem, de még úgyis pixeltenger volt az egész. maxra véve is alacsony a fényereje és az még csökkenni is fog az évek alatt.
a mostani monitoromat 2015-ben vettem, majd 2 havi fizuért. kb ugyanennyi időre tervezem a következőt is. én nem találom annyival szebbnek az oledek képét, mint a környezetem, meg úgy általában. jobb, egyértelmű, de én továbbra is ips párti vagyok.mondjuk ez pont va. olyanom sosem volt.
ez is tetszene a pofámnak: Dell UltraSharp 52 Thunderbolt Hub Monitor - U5226KW
-
KAMELOT
titán
Ne nekem mond, nem én jöttem azzal, hogy ennyiért gépet lehet venni monitorral és egyebekkel, miközben a 700e-res keret felét el is lehet költeni 32GB ddr5 ramra és 2TB ssd-re...
Tudom

Én is néztem ramokat.
48GB 8800Mhz 1040€, de hát mit tudsz csinálni?!?
Ha kell a memória, akkor meg kell venni. Anélkül meg nem megy a gép. -
Dragon3000
nagyúr
45GX950A-B az többet ér mint ez és még picit olcsóbb is.ceia: Csak monitort nem 1-2 évre veszel. Én a 32" 4K monitoromat 10 évig használtam!
Akkoriban volt 300k.
OLED technológiát egy lapon sem lehet említeni ezekkel. Főleg HDR.Dragon3000: A jövőben ezek a dolgok csak drágábbak lesznek. SSD árak +100% emelkedtek!
Ne nekem mond, nem én jöttem azzal, hogy ennyiért gépet lehet venni monitorral és egyebekkel, miközben a 700e-res keret felét el is lehet költeni 32GB ddr5 ramra és 2TB ssd-re...
-
KAMELOT
titán
Akkoriban volt 300k.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha új árakra gondoltál, akkor csak 32GB ram 100 vagy 180e, attól függ, hogy ddr4 vagy ddr5-ről van szó, az ssd árak is elszálltak és még hol van a gép többi része... Ami eddig 700e körül volt, az ma már inkább 1-1,5 millió...
-
Kolbi_30
őstag
-
ceia
őstag
Sík 27-es oled 2k inkább kéne, mint ez. Na meg 700-at csak monitorra? Ennyiből veszek gépet és monitort, meg minden perifériát a hangszóróig, és még játékot is hozzá.
-
-NRGyP-
tag
-
X2N
addikt
-
Varázslóó
őstag
Ezt RTX5090 alatt nem hajtod meg semmivel normálisan.
-
Chaser
legenda
Egyszer megnéztem a hálózaton keresztüli lejátszást, lan az felejtős volt, wifi-n gond nélkül ment a 4k hdr remux 70-100GB méretű filmekkel.
Akkor abba már valami értelmes került.
Jah azt bekevertem, van elég dolog a fejemben mostanában) -
BenJoe
senior tag
Lehet csűrni, csavarni, de a 32:9-et akkor sem adja vissza.
Egy autós játékban, mint az ETS2 vagy ATS, sok le fog maradni a szélekről.
Mondjuk az ilyeneknél sokkal jobb a 48:9-es képarány, de már 32:9-nél is be lehet úgy állítani, hogy egyszerre lássam mind a két tükröt a kamionon.
Ezt ez a monitor nem fogja tudni.Használhatóság tekintetében sincs semmiféle hátránya a 32:9-nek.
Szerintem a képarány eléggé szituációfüggő.
A nagyon széles csíkmonitorokkal az a baj, hogy egy adott képarány után (ha az ember látnmi akarja a széleket) inkább magasságot veszít, persze belső nézetes autózásnál valóban jól jön a szélesség, de pl. munkára a Dual QHD nekem inkább alacsony hatást kelt, mint széleset.
52" 5K2K-n viszont tudsz egyedi felbontással 49" közeli 32:9-et varázsolni, de munkára / más jellegű játékokra ott lesz az extra magasság.Az 57"-os Dual UHD még talán egy arany középút, ott egy (két) 32"-os UHD monitort kap az ember.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Haver nézte, valami nagyon ótvar lan/wifi volt benne.
40-50gb körüli hdr filmeknél random belaggolt, noteszről streameltem, de routerről is ugyanez. Ha usb-s cuccról ment nem volt gond...mindez egy prémium szegmensű olednél)
De ezt leszámítva teljesen elégedett voltam vele. Akkoriban az lg oled support is prémium volt, remélem nem változott...
Lényeg az, ha monitor, ha tv, oleden kívül másért nem adok pénzt már.
Volt egy 32' 4k lg-m, ips vagy va már passz, de akkora ótvar sz@rt...láttam komolyabb lcd-nél is full random és a jobbak is kompromisszumosak, de legalább qrva drága volt már 27" qhd is nagyobb frissítéssel. Így vettem meg először a b8-at két olyan monitor áráért)Egyszer megnéztem a hálózaton keresztüli lejátszást, lan az felejtős volt, wifi-n gond nélkül ment a 4k hdr remux 70-100GB méretű filmekkel.
-
Kolbi_30
őstag
Én még akkor vettem, amikor 390e volt, azóta is tökéletesen kiszolgál.
Nekem C1 van. Tokeletes monitornak is
-
X2N
addikt
40-50gb körüli hdr filmeknél random belaggolt, noteszről streameltem, de routerről is ugyanez. Ha usb-s cuccról ment nem volt gond...mindez egy prémium szegmensű olednél)
De ezt leszámítva teljesen elégedett voltam vele. Akkoriban az lg oled support is prémium volt, remélem nem változott...
Volt egy 32' 4k lg-m, ips vagy va már passz, de akkora ótvar sz@rt...láttam komolyabb lcd-nél is full random és a jobbak is kompromisszumosak, de legalább qrva drága volt már 27" qhd is nagyobb frissítéssel. Így vettem meg először a b8-at két olyan monitor áráért)Szeretik alulméretezni, 100Mbps lan xD Nálam USB-ről megy minden, azzal nincs gond.
-
Chaser
legenda
Mindkettő van rajta, egyszer néztem mit tud, lanon 90Mbps körül alakult, wifi-n 2-300Mbps, de mivel csak kijelzőnek használom, így nincs netre engedve.
A c1 széria esetében korlátozva volt a hdmi sebesség 40Gbps-re, míg a c2 esetében 48Gbps, ez mellett újabb soc, talán javult a beégés elleni védelem és ha jól emlékszem a maximális fényerőn is javítottak.
Volt egy 32' 4k lg-m, ips vagy va már passz, de akkora ótvar sz@rt...láttam komolyabb lcd-nél is full random és a jobbak is kompromisszumosak, de legalább qrva drága volt már 27" qhd is nagyobb frissítéssel. Így vettem meg először a b8-at két olyan monitor áráért) -
Dragon3000
nagyúr
Mindkettő van rajta, egyszer néztem mit tud, lanon 90Mbps körül alakult, wifi-n 2-300Mbps, de mivel csak kijelzőnek használom, így nincs netre engedve.
A c1 széria esetében korlátozva volt a hdmi sebesség 40Gbps-re, míg a c2 esetében 48Gbps, ez mellett újabb soc, talán javult a beégés elleni védelem és ha jól emlékszem a maximális fényerőn is javítottak.
-
cintula187
addikt
Ez is hallgatózik és malware -el bombáz legalább ennyiért?
-
Chaser
legenda
Ahogy írtam a szerkesztésében, te c1-t vettél én meg c2-t írtam, a c2 drágább volt, mint a kifutó c1.
Vágesz'. Nem tduom mi volt a különbség köztük, nem tudtam belekötni.
Kivéve a wifi részt, az a másiknál is sz@r volt, nem bírta a nagy bitrátás streamet, sokszor belaggolt. Lan is aszem' ui. hitvány volt - már ha volt rajta, már passz -. -
Dragon3000
nagyúr
Mindkét tv-t akkor vettem mikor közel mélyponton volt az áruk.
Nem tudom sokan mit foschnak az oledtől. Röhögtek rajtam mikor azt mondtam, olyan élmény mintha új genes konzolon játszani.
Teljesen más élmény ugyanaz a játék, mint bármilyen jó lcd-n, lehet az ips vagy va.
Ha beég beég, más is meghibásodik, ennyi erővel nem kell venni semmit)Ahogy írtam a szerkesztésében, te c1-t vettél én meg c2-t írtam, a c2 drágább volt, mint a kifutó c1.
-
Chaser
legenda
Akkor ez valami kedvezményes ár volt? Csak nem szolgáltatón keresztül vetted, mert pl telekom esetében ilyesmi ára volt.
Szerk: most látom, hogy ez c1, akkor stimel az ár, a c2 400 körül ment 350 körül volt a 42 colos verzió 2022-ben.Mindkét tv-t akkor vettem mikor közel mélyponton volt az áruk.
Nem tudom sokan mit foschnak az oledtől. Röhögtek rajtam mikor azt mondtam, olyan élmény mintha új genes konzolon játszani.
Teljesen más élmény ugyanaz a játék, mint bármilyen jó lcd-n, lehet az ips vagy va.
Ha beég beég, más is meghibásodik, ennyi erővel nem kell venni semmit) -
Dragon3000
nagyúr
Megnéztem.
LG OLED48C11LB Smart OLED
2021. 10.12.
br 340,989,- ft volt)
Rég eladtam, de nekem tökéletes volt "mindenes" monitornak és filmezni is.
Volt egy aw monitor, a b8-ra épült. Ugyanaz a panel, frissítés...csak nem volt benne tuner, lehet hangrendszer sem. 348e-ért vettem a b8-at, az aw 650e körül volt....lol ( :
Ha veszek tv/monitort, csak oled, az biztos.
Mára már nagyobb a választék, de esélyesen megint tv lenne a befutó.Akkor ez valami kedvezményes ár volt? Csak nem szolgáltatón keresztül vetted, mert pl telekom esetében ilyesmi ára volt.
Szerk: most látom, hogy ez c1, akkor stimel az ár, a c2 400 körül ment 350 körül volt a 42 colos verzió 2022-ben. -
Chaser
legenda
Megnéztem.
LG OLED48C11LB Smart OLED
2021. 10.12.
br 340,989,- ft volt)
Rég eladtam, de nekem tökéletes volt "mindenes" monitornak és filmezni is.
Volt egy aw monitor, a b8-ra épült. Ugyanaz a panel, frissítés...csak nem volt benne tuner, lehet hangrendszer sem. 348e-ért vettem a b8-at, az aw 650e körül volt....lol ( :
Ha veszek tv/monitort, csak oled, az biztos.
Mára már nagyobb a választék, de esélyesen megint tv lenne a befutó. -
tibaimp
nagyúr
Én igen, tv szolgáltatást még nem látott, pedig megvan lassan 4 éve.
Nálam is így van egy 65-ös beállítva HTPC-vel
.Monitort viszont, amit írtál fentebb, 21:9-es 34/39 colos OLED van tervben (a 45-ös már túl nagy és drága is), aztán majd meglátom hogy alakul.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Jacek
veterán
A monitorok esetében sokszor elég nagy felárat tudnak kérni, jó példa erre az lg a 48 colos oled monitorja, ami a 48c2 tv-nél is használt kijelzőt kapta, csak monitor esetében mat lett a kijelző, került rá dp port és oc-ni lehetett a frissítést 138Hz-ig, viszont a DV nem volt elérhető, illetve minden kikerült belőle, ami a tv-kben szokott lenni, aztán a 400e-res tv-s ár mellé megjött 800e-res áron a monitor...
Én 48 LG 4K Oled monitorral toltam, most LG 45-ös Oled ennek a kistesója ez tetszene csak VA
kuka -
tibaimp
nagyúr
Monitorként használjátok? Az se rossz.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Chaser
legenda
A monitorok esetében sokszor elég nagy felárat tudnak kérni, jó példa erre az lg a 48 colos oled monitorja, ami a 48c2 tv-nél is használt kijelzőt kapta, csak monitor esetében mat lett a kijelző, került rá dp port és oc-ni lehetett a frissítést 138Hz-ig, viszont a DV nem volt elérhető, illetve minden kikerült belőle, ami a tv-kben szokott lenni, aztán a 400e-res tv-s ár mellé megjött 800e-res áron a monitor...
Nekem jó volt a 48c2 360e körül)
Még 50e ft felárat sem adtam volna a monitor verzióért. -
tibaimp
nagyúr
Ez meg már a kapitalizmus....
-
Dragon3000
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Viszont 49 colos méretben elég sok 32:9-es megoldás érhető el és még oled esetében is kb fele árból megvan szintén 240Hz-es frissítés mellett... Ha mindenképp 21:9 kellene, akkor beérném a 45 colos megoldásokkal, amik kb 200e-rel olcsóbbak és még mindig oledről van szó.
Ezzel viszont maximálisan egyetértek!

Arra akartam csak rávilágítani, hogy hokuszla kolléga egy "sima" 16:9-es TV-hez hasonlította.
-
Dragon3000
nagyúr
Viszont 49 colos méretben elég sok 32:9-es megoldás érhető el és még oled esetében is kb fele árból megvan szintén 240Hz-es frissítés mellett... Ha mindenképp 21:9 kellene, akkor beérném a 45 colos megoldásokkal, amik kb 200e-rel olcsóbbak és még mindig oledről van szó.
-
tibaimp
nagyúr
-
ripla
addikt
-
Chaser
legenda
Nekem nem kell simezni, ha fizetnének sem játszanék vele)
Forzához meg nekem tökéletes a box kontrollere.
55" oled 1m-ről fotelból ( :
Kinek mi az igénye. Ha még jáccok' a jövőben ami nem valószínű, így fogok.
Stratégiára meg elég a 14" notebookom is) de már azt sem toltam több mint fél éve. -
X2N
addikt
Persze. 55-ös már pixeles volt közelről, de forzázni 1m-ről kánaán)
48-asnál már nem volt annyira zavaró a pixel, de azoknál a sw-eknél amiknél az ui méretét nem lehet növelni semmit nem láttam. Fps-re viszont qhd-n baba volt leredukálva a méretet. Már 32"-on is beleszédültem fps-be...de tps-hez meg az volt a jó méret)
Fps 27" qhd, tps-hez 32" qhd vagy 4k, ótóshoz' meg 55" 4k.
Munkához meg mikor melyik, nekem ez az ideális pl.
Nem megoldható egy monitorral, de a 48" kompromisszumokkal alkalmas volt mindre.Ha szimezni kell(nyilván belső nézetből) ez se jó, nem elég széles, ha meg felteszed a kormány mögé(ahova lenne értelme) olyan közelről már pixeles lehet. Erre a 32:9-es monitorok jók csak:
-
Chaser
legenda
Persze. 55-ös már pixeles volt közelről, de forzázni 1m-ről kánaán)
48-asnál már nem volt annyira zavaró a pixel, de azoknál a sw-eknél amiknél az ui méretét nem lehet növelni semmit nem láttam. Fps-re viszont qhd-n baba volt leredukálva a méretet. Már 32"-on is beleszédültem fps-be...de tps-hez meg az volt a jó méret)
Fps 27" qhd, tps-hez 32" qhd vagy 4k, ótóshoz' meg 55" 4k.
Munkához meg mikor melyik, nekem ez az ideális pl.
Nem megoldható egy monitorral, de a 48" kompromisszumokkal alkalmas volt mindre. -
Dragon3000
nagyúr
48 colos oled tv-t használok monitornak, lehet kapni nagy teherbírású asztalra szerelhető kart, nekem is az van, akar 57 colos méretig használható, igaz alapból csak vesa200x200 átalakító jár mellé, de pár ezer forintért vettem hozzá olyant, ami szinte minden megoldáshoz jó, a kar teherbírása 30kg.
Én régen a monitort is kikapcsoltam teljesen l, így nem érint, hogy a tv-t is külön be kell kapcsolni. -
PTM
senior tag
-
PTM
senior tag
Akkorát én is használtam huzamosabb ideig, de nekem a jóval kisebb monitorok válnak be. A mostani 32" helyett is jobb lenne egy 27"-es. Kinek mi, csak azt mondom, hogy nem univerzális hogy a nagyobb monitor jobb, ill. egy tévé pár dologban azért más is.
-
ripla
addikt
A cikk képe melyik játékból van?
-
Chaser
legenda
A 48" viszont ponjó'. Pár éve azt használtam monitornak. Jól paraméterezhető, 1440p-n aszem' 27"-t ad ki, fps-hez tökéletes és a vga-nak se kell megszakadni, kép fennmaradó része fekete. Ótóshoz' natív 4k, vagy fhd upscale ha a user nem finnyás.
-
ggbuffon1897
őstag
Ezt a beeges dumat meg belehetne mar sztem fejezni. 6 eves lg bxem koszoni jol van. Pedig az asszony nyuzta rendesen.
-
ggbuffon1897
őstag
Valtani akartam 34re 27ipsrol ev elejen, vettem egy LG 34es 1440p VA paneles cuccost ..hat en nem tudom mit olvadoznak a VA-tol, de egyes jatekokban (pl witcher 3) olyan black smearingem volt h 2 napon belul kuldtem is vissza a francba. Azonkivul brutalisan fako az ipshez kepest.
Oke, nem felsopolcos monitor volt (g600a-b) na de azert na. Ugyh lett belole a vegen 32 4k oled. Eg es fold. De atmenetileg visszarakva az ipst meg azis nagysagrendekkel jobb volt.
Sima IPS-t akartam venni aztan de kb oled arban mennek 32es meretben. Akkor meg mar egyertelmu h az oled.
Ezt a VA majmolast tovabbra se ertem a gyartok reszerol. Vagyis hat ertem, de h ez a usereknek miert jo, az talany.
-
hokuszla
senior tag
fele ennyiért vettem 55" 4k 144hz 6ms tv-t

-
Jacek
veterán
Addig erddkelt mig nemnjott szembe hogy VA pdfff
-
PTM
senior tag
Én monitornak biztos, hogy ezt választanám ha a kettő közül kell mondani egyet. Ez is messze túl nagy lenne, de az 55" 16:9 főleg magas illetve még pixeles is, a talpa fix és nem tudom van-e ilyenhez normális 400x400-as monitorkar, illetve a tévét ki/bekapcsolni is külön kell.
-
Acélfarkas
őstag
-
X2N
addikt
-
X2N
addikt
Jézusom mi ez a szemét?

52" mint "monitor"
VA panel, 17ms input lag
700ezer
még ívelt is
-
Franklin
addikt
Ebben a modellben is van automatikusan települő spyware/adware?
-
tibaimp
nagyúr
Jó kérdés! Mondjuk most, és mindig, 16:9-es monitort használtam. Mostanában szemezek a 21:9-es képaránnyal, de OLED-et néztem és jóval kisebbet 34-39col környéke.
A TV-m az 16:9-es, az OK.szerk:
dongettó: Igen, ez az oldal meg van nekem is, itt néztem én is a 27 (ami most van) és a 34 illetve a 39 col különbségeit. -
dongettó
tag
-
djbb534
tag
-
tibaimp
nagyúr
-
djbb534
tag
Ennyi penzert premium katagorias 55”-os Oledeket arulnak… Hogy lehet ezt ennyi penzert ajanlani
-
tibaimp
nagyúr
52 col! Az komoly. Azt hittem először rosszul látok.
-
dongettó
tag
Rákerestem neten a lagra 2.6 ot írnak ami tökéletes, ez a 17 ez nem tudom mi lehet. Film mód. Mondjuk ez full black to white
ez nem tudom milyen " mérce " 10 en éve csak g2g volt. https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/lg-ultragear-52g930b-52-inch-5k-gaming-monitor-review-extreme-in-every-respect/2
ai:
"Az LG UltraGear 52G930B monitor rendkívül gyors az ilyen méretű és felbontású kijelzőkhöz képest: a tesztek 14,3 ms és 17,2 ms közötti átlagos bemeneti késést (input lag) mértek. Ez a sebesség kiválóan alkalmas a legtöbb játékhoz, beleértve az akciódús címeket is."
én a gamerségtől távol állok de 17 az már nem volt jó 10 en éve.//feltételezem ez a 2.6 maga a kijelző , és ehhez jön a 14-17 es lag.
-
Felesbandi
senior tag
Relevans:
https://www.youtube.com/watch?v=Q9uefFYe6bM -
dongettó
tag
Igen, de a kijelzőt egy elektronika vezérli, magára a kijelzőre 1ms G2G-t írnak a monitor dobozán. ( mint a legtöbb VA panel )
https://www.lg.com/hu/monitorok/ultragear-gaming-monitor/52g930b-b/De biztos jó mert azt írják ez a max amit jelenleg ki lehet hozni ennyi pénzből.
Én a hajlított monitorokhoz nem tudtam hozzászokni, játékra még jó lehet, nekem nem jött be annó.
Mezei csöves 60Hz 4k-t vettem sok sok éve újonnan 80 ért, samsung lu28r55 ez 3-10ms input + 4 ms kijelző. -
Narasim
senior tag
Rákerestem neten a lagra 2.6 ot írnak ami tökéletes, ez a 17 ez nem tudom mi lehet. Film mód. Mondjuk ez full black to white
ez nem tudom milyen " mérce " 10 en éve csak g2g volt. https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/lg-ultragear-52g930b-52-inch-5k-gaming-monitor-review-extreme-in-every-respect/2
ai:
"Az LG UltraGear 52G930B monitor rendkívül gyors az ilyen méretű és felbontású kijelzőkhöz képest: a tesztek 14,3 ms és 17,2 ms közötti átlagos bemeneti késést (input lag) mértek. Ez a sebesség kiválóan alkalmas a legtöbb játékhoz, beleértve az akciódús címeket is."
én a gamerségtől távol állok de 17 az már nem volt jó 10 en éve.ez szerintem nem az input lag, hanem, hogy a pixel milyen gyorsan lesz full sötétből full világos. ennek az ellenkezője miatt van az utánhúzás, hogy a pixel nem alszik ki elég gyorsan. amiben pl az oled verhetetlen, elvileg.
-
dongettó
tag
Autóverseny, diabló, ott sztem használható de bárhol ahol céloznod kell esélytelen.
Sztem átlag usernek a kettő összege ( input+ kijelző) ha 14-15 alatt van, nem fog észrevenni semmit, ( ha nem vér jános ) de felette már gatya. Ez 17-20 közé esik pl.
17 az már túl sok késleltetés. ( pl egy ezeréves dell ips monitor annó 8+4?ms kijelző volt ). 4 ms lag és 2 ms kijelző teljesen jó.
Lagot küzdelmes levinni.( mármint gyártás során)Pont voltak ezek a hipi szupi LG tv-k oleddel, lett belőle több panel revizio, a végére "jó" lett
( c2 től) ez sem annyira jó csak ez ilyen..
https://www.youtube.com/watch?v=eoq10mCdXH4Ismerősnél 80ms-en csak a logitech egér ahogy ment a win asztalon, embertelen volt.Először azt hittem elromlott az egér. Game módban volt valami 20-30 a lag.
ai:
én a gamerségtől távol állok de 17 az már nem volt jó 10 en éve. -
dongettó
tag
Autóverseny, diabló, ott sztem használható de bárhol ahol céloznod kell esélytelen.
Sztem átlag usernek a kettő összege ( input+ kijelző) ha 14-15 alatt van, nem fog észrevenni semmit, ( ha nem vér jános ) de felette már gatya. Ez 17-20 közé esik pl.
17 az már túl sok késleltetés. ( pl egy ezeréves dell ips monitor annó 8+4?ms kijelző volt ). 4 ms lag és 2 ms kijelző teljesen jó.
Lagot küzdelmes levinni.( mármint gyártás során)Pont voltak ezek a hipi szupi LG tv-k oleddel, lett belőle több panel revizio, a végére "jó" lett
( c2 től) ez sem annyira jó csak ez ilyen..
https://www.youtube.com/watch?v=eoq10mCdXH4Ismerősnél 80ms-en csak a logitech egér ahogy ment a win asztalon, embertelen volt.Először azt hittem elromlott az egér. Game módban volt valami 20-30 a lag.
-
BütyökLiza
csendes tag
"csak legyen hozzá asztalunk, ami elbírja"
Hát ha a 21"-os CRT-t elbírta, ami 28 kg volt, akkor ezt a 16,7 kg-ot csak elbírbá!
-
Narasim
senior tag
17.2 es input laggal , lehetne 4000 Hz es is, multizni nem fogsz rajta az fix.
/ lag + kijelző /15ms alatt még "elmegy" egy olcsó monitoron, 6 ms alatt már oké , ez alatt már kezd gameres lenni, de 17.2-vel nem értem mit szeretnének 240Hzen.És akkor még alátolsz egy framegenes szotyvadékot ami megint csinál 40ms lagot.
Mondjuk, végülis emiatt nem fog feltűnni mert a fame gen létrehozott lagja miatt ezen a felbontáson már úgy is mindegy.
Nem vagyok gamer, de 17 ms felett multiban használhatatlan az fix.cs-nél talán értem, de ilyen diablo 4 vagy borderlands 3? ott is sok a 17?
-
sutyesz96
addikt
660k-ért 17,2ms input lag? Ne vicceljünk már, 8 éves alap okostv-m tudja ezt hozni.
-
dongettó
tag
17.2 es input laggal , lehetne 4000 Hz es is, multizni nem fogsz rajta az fix.
/ lag + kijelző /15ms alatt még "elmegy" egy olcsó monitoron, 6 ms alatt már oké , ez alatt már kezd gameres lenni, de 17.2-vel nem értem mit szeretnének 240Hzen.És akkor még alátolsz egy framegenes szotyvadékot ami megint csinál 40ms lagot.
Mondjuk, végülis emiatt nem fog feltűnni mert a fame gen létrehozott lagja miatt ezen a felbontáson már úgy is mindegy.
Nem vagyok gamer, de 17 ms felett multiban használhatatlan az fix. -
Narasim
senior tag
végre elkészült a monitor, amire-amiért vagy 6 éve várok-könyörgök!
-
JulianSinulf
őstag
Lehet csűrni, csavarni, de a 32:9-et akkor sem adja vissza.
Egy autós játékban, mint az ETS2 vagy ATS, sok le fog maradni a szélekről.
Mondjuk az ilyeneknél sokkal jobb a 48:9-es képarány, de már 32:9-nél is be lehet úgy állítani, hogy egyszerre lássam mind a két tükröt a kamionon.
Ezt ez a monitor nem fogja tudni.Használhatóság tekintetében sincs semmiféle hátránya a 32:9-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Filmgyűjtés
- 3D nyomtatás
- OLED monitor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- DELL Precision 3420 (SFF),E3-1220 v5,8GB DDR4,128GB SSD,Nvidia Quadro K1200 4GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro (WD101PURP) HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Toshiba HDWD130 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, BONTATLAN és AKCIÓS! Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 512GB QHD++ BeautyScreen 1 év garancia

va ugyanez.

kuka