Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balion

    senior tag

    válasz Miklós315 #25126 üzenetére

    Pont tegnap néztem egy volt JT hölgy youtube videóját, aki elmondta, hogy miután kiközösítették, nem volt kivel beszélnie. Világiakkal persze tudott, de ők nem értették meg.
    Sokszor azt hitték ferdít, nem mond igazat, haragszik, stb. Én is ezt tapasztalom, amikor másoknak beeszélek erről, akik soha nem voltak Tanúk.
    Sajnos teljesen elképzelhető szituáció az, hogy azért hiszel Istenben, és értékeled Krisztust, mert Tanú vagy. Mert ez az alap, ez az elvárás, fel sem merül benned, hogy másképp is gondolkodhatnál. Igen tudom, én is szégyellem magam, hogy úgy beszéltem az embereknek meggyőződéssel (látszólagossal) a Bibliáról, hogy meg sem vizsgáltam, hiszek e ebben az egészben.
    Azt is sajnálom, hogy anno a barátommal meg akartam szakítani a kapcsolatot, holott még nem is voltam tanú, csak mert össze akart költözni egy lánnyal, na meg amúgy is világi.
    Ekkor elmondtam, hogy miért kell vele megszakítanom a kapcsolatot, majd elkezdtünk beszélgetni az "igazságról", tanulmányozni, megkeresztelkedett, ma pedig már Tanú, sőt vén.
    Sok minden miatt szégyellem magam, de ha őszinte akarok lenni, akkor ki kell mondanom, hogy nem hiszek Istenben és nem tulajdonítok különösebb jelentőséget Jézusnak és a Tanú létem alatt sokszor voltam képmutató.

    Aztán persze egyszer elkezdődött a folyamat, ami elkezdte felfejteni a szálakat. Kellett hozzá pár év, házastárs, független élet, Covid (zoom összejövetelek, bár már előtte is sokszor kihagytam egy-egy összejövetelt). Kellettek ezek ahhoz, hogy tisztán el tudjak gondolkodni, hányadán is vagyok Istennel a Tanú léttel, stb. Sokmindent nem sorolok fel, amik nagy hatással voltak a nézeteimre, mert bagatell dolkoknak tűnhetnek. Mindenesetre sok idő kellett és egyéb befolyások.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák