Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz MageRG #23300 üzenetére

    "Senki nem mondta, hogy a terhesség betegség. Az analógia arról szólt, hogy az egyik személynek szüksége van egy másik személy testére az életbenmaradáshoz."

    Ez így már sokkal pontosabb meghatározás. Azonban a szerv-átültetéshez ugye nem hasonlítható, hiszen az abortusz nélkül nincs veszélyeztetve az élet, míg szerv-átültetésnél igen, sőt elég biztos a halál. Ezért vannak problémák az ilyen hasonlatokkal, mert halálos betegséghez hasonlítják az abortuszt. Amikor nem az, hanem inkább nemkívánatos helyzet, s szerintem a plasztikai sebészethez van a legközelebb, azzal a különbséggel hogy utóbbi alkalmazása nem attól lesz sikeres, ha valaki közben meghal.

    "Azt írtad az abortusz nem büntetőeljárás. Mégis ezt olvastam: [...] Ha nem büntetőeljárás, nem mindegy a felelősség?"

    Csak büntető-eljárásban esetén létezik a felelősség fogalma? Kérlek mesélj még. :)

    "Akkor a jognak nincs erkölcsi alapja? Ha van, akkor elfogadható erkölcsi érvelésként is.
    Ha nincs, mondd meg nekem, miért, és érvelj!"

    Ööö, én pont ezt mondtam, hogy erkölcsi alapja van. Csak amikor amikor az adott erkölcsi álláspont mellett az arra épülő joggal érvelsz az pont ugyanaz a kategória, amikor a turbókeresztények azzal érvelnek isten szava mellett, hogy benne van a bibliában. :D Körkörös érvelés.

    "A fogamzásgátlási módszerek is adott hibaszázalékkal dolgoznak. Nem várt hirtelen változás az élethelyzetben (pl. a partner eltűnik, a nő pedig nem vállalná egyedül a gyereket)."

    De ez nem a nő felelőssége, pont erről beszélek, hogy ekkor lehetne. :U

    "Cserébe kérlek nézz utána, miért történik a legtöbb abortusz Mo.-n és a világban.
    Nem megfelelő felvilágosítás tizenévesek esetén? Szelektív abortusz közelkeleti/ázsiai országokban?"

    Légyszi linkelj valami statisztikát, ami alapján beszélsz, mert ez így eléggé hasonlítos a bizonyítási kényszer áthárításához. Főleg hogy én a felelőtlenség ellen érvelek, nem pedig ilyen fundamentalista módon, mint a turbókeresztények. Én például nem beszéltem a határpontról, miközben úgy viszonyulsz hozzám, mint aki szerint a fogantatástól szent az élet, meg már pornót nézni is abortusz, stb., ezért elbeszélsz mellettem.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák