Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21902 üzenetére

    "A nehézség abban van, hogy azt az ember megértse és megtanulja."
    Úgy értetem, hogy az ember, mint egyén. Az emberiség szép lassan megérti, felfogja, kialakítja a rendszerét. Hogy ebben Istennek mekkora szerepe van ne részletezzük. A gond ott van, hogy ezt az egyénnek igen magas készség szinten, mondjuk szenior szakértő szinten meg kéne tanulnia...

    Ha halállal fenyegetik őt és az egész közösséget, akkor *gondolom* voltak akik mímelték a bálványimádást. A keresztényüldözések korában sem volt mindenki mártír.
    Igen, így egész más a szitú. Sajnos nem tudok rá (számomra) jó választ adni. A tízparancsolat is, és a főparancsolat is egyértelműen fogalmaz. Az első helyen Istennek kell állnia.
    Ez a tízparancsolat első törvénye: Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened! (Evangélikus)
    Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! (Katolikus)
    Ehhez nálam nagyobb szakértő kell. Itt nem lehet azt mondani, hogy az élet védelmében imádsz más istent, mert az élet, alacsonyabb prioritást képvisel. Mímelés lehet még mentsvár.
    Illetve tudok válaszolni: Péter esete: Háromszor tagadta meg Jézust, mégis ő lett az első egyházfő. Megbánta bűnét, (és végül mártirhalált halt)
    De mondjuk egy amulett már neccesebb. Egészségért, vagy jó termésért imádkozni természetanyához, mellette hinni Istenben. Na ez a kettő már nem nagyon megy együtt.

    Erre szoktam azt mondani, hogy az ember azt gondolja magában, hogy a lelkét az ördögnek, csakis igen magas áron egy milliárd dollárért adná el, elvégre értékes. Aztán egy bagatel 1$ tételen eljátssza...

Új hozzászólás Aktív témák