Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz MageRG #21568 üzenetére

    Tehát ha jól értem ezt az elméletet, akkor nem kizárt, hogy volt egy Jézus nevű ember, prédikátor, vagy hasonló. Majd erre a személyre egy hellenikus zsidó szekta felépített egy legendát, miszerint Jézus egy az ószövetségi próféciákban szereplő szellemi lény, arkangyal?

    Lehet, hogy sokan nem találtak rajta kifogást, de például több ószövetségi zsidó irat megnevezi mind a hét arkangyalt, egyik se Krisztus közülük. Jó lenne tudni, hogy milyen történelmi vagy irodalmi (bár ez talán egy ez esetben) alapozta feltevéseit, mert elég sok ószövetségi írás maradt fent Krisztus kora előttről is.

    Igaz én nem vagyok történész (bár mindig is érdekelt a történelem), de két nézetet tudok elfogadni. Egyik az általam vallott keresztény nézet, amit megerősít mind az Újszövetség, mind a későbbi apostoli atyák írásai (Ignác, Kelemen, Polikárp, stb...).
    Illetve a másik hagyományos nézet, miszerint Jézus valós történelmi személy volt, egy nagy hatású tanító, viszont egyszerű ember, akit kivégeztek Pilátus helytartósága alatt.

Új hozzászólás Aktív témák