Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21559 üzenetére

    A megismerés korlátaival mire akarsz utalni?
    Nagyjából arra amit írtál, hogy egy inuit nem fog erdei istenségeket kitalálni. Mindenki egy adott kultúrkörben nő fel, amit tapasztal annak megfelelően írja le. A túlvilágot meg úgy képzeli el, ahogy szerinte a legjobb.
    Egy tanításnál, történetnél a hiányzó részleteket a saját tapasztalatai alapján fogja kiegészíteni.

    "Engem az érdekelne, hogy egy keresztény, aki elfogadja az evolúciót, hogy hihet a lélek létezésében."
    Azt tudom elmondani, hogy én miért hiszek benne. Mert nem hiszem, hogy a kettő kizárná egymást. Két megközelítést is lehetne tenni:
    1.
    Az evolúcióelmélet még mindig nem tudja megmondani, hogy lett az élettelenből élet. A válasza az, hogy nagy számok törvénye, és az őstenger nevű őslevelesben elég sok szerves vegyület kavargott, amik véletlenül összeálltak. Megszületett az első baktérium(?) Ha ez megtörténhet, akkor egy evolúciós ugrással miért ne hozhatna létre egy élőlény ami elektromágneses teret kelt, kvantumszinten dolgozik lelket? Ez már túlmutat a nagy számokon? (Ide kapcsolódó érdekesség a szervmemória.)

    2.
    A lélek lehet a testtől független is, ami a testedet, ami ennek a világnak az evolúciós terméke csak itteni megnyilvánulásra mint gazdatestet használja. (Olvastam egy olyan aranyos idézetet, hogy mi nem testek vagyunk lélekkel, hanem lelkek akiknek testük van. Aranyos, bár tudom, hogy te ebben kevésbé hiszel, mégis legalább arra rámutat, hogy az ember több mint a fizikai vágyai (test), alapvetően az értelme/szelleme(lélek) határozza meg. Legalábbis azt aki elég okos hozzá, hogy a testi vágyain felülkerekedjen és értelmes lényként viselkedjen)

Új hozzászólás Aktív témák