Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Kékes525 #21360 üzenetére

    „Miért hagyja hogy az ördög uralkodjon, ha a legfőbb tulajdonsága a szeretet?”

    Legalább kétszer kértem, hogy olvasd el a 12.-14. bekezdéseket. Ez a reagálásod után nehezen tudom elhinni, hogy tényleg elolvastad. Most ide kimásolom:
    „12 Nézzünk egy szemléltetést! Tegyük fel, hogy egy tanár elmondja a tanulóknak, hogy hogyan kell megoldani egy bonyolult feladatot. Egy okos, de lázadó tanuló azt állítja, hogy a tanár megoldása téves. Bizonygatja, hogy ő tud egy sokkal jobb megoldást, arra célozva ezzel, hogy a tanár nincs a helyzet magaslatán. Néhányan az osztályból igazat adnak neki, és  ugyancsak fellázadnak. Mit tegyen a tanár? Milyen hatással lenne a többi tanulóra, ha kiküldené az óráról a lázadókat? Nem az lenne a benyomásuk, hogy az osztálytársuknak és a hozzá csatlakozóknak igazuk van? Lehetséges, hogy mindnyájuk tisztelete megrendülne a tanár iránt, mert úgy tűnne, fél attól, hogy rábizonyítják a tévedését. De most tételezzük fel, hogy a tanár megengedi a lázadónak, hogy mutassa be az osztály előtt, ő hogyan oldaná meg a feladatot.
    13 Jehova valami ehhez hasonlót tett. Ne feledkezz meg arról, hogy nemcsak az édeni lázadókra hatottak ki a történtek. Angyalok milliói figyelték az eseményeket (Jób 38:7; Dániel 7:10). Az, ahogyan Jehova a lázadásra reagált, nagyon is érintette őket, és végső soron minden értelmes teremtményt. Nos, mit tett Jehova? Megengedte Sátánnak, hogy mutassa meg, hogyan uralkodna ő az emberiség fölött. Azt is hagyta, hogy az emberek önmagukat kormányozzák Sátán irányításával.
    14 A példánkban említett tanár tudja, hogy a lázadó tanuló és a támogatói tévednek. De azt is tudja, hogy ha lehetőséget ad nekik a bizonyításra, az az egész osztálynak a javára válik. Ha kudarcot vallanak, minden becsületes tanuló látni fogja, hogy egyedül a tanár alkalmas az osztály vezetésére. Megértik majd, hogy később miért küldi ki az óráról az esetleges lázadókat. Jehova ugyanígy tudja, hogy minden tiszta szívű embernek és angyalnak jó lesz az, ha láthatják, hogy Sátán és lázadó társai kudarcot vallanak, és hogy az emberek képtelenek önmagukat kormányozni. A régen élt Jeremiáshoz hasonlóan ők is megtanulják a következő fontos igazságot: „Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember” (Jeremiás 10:23).”

    Ha egy szülő a gyermeke minden egyes kívánságát teljesíti, arról nem a szeretet jut eszünkbe.
    Ha egy szülő elmondja előre a gyermekének, hogy „ez meg ez lesz a büntetés, ha rossz leszel”, és a rosszaságok elkövetése után, a szülő mégse bünteti meg a gyermekét, arról se a szeretet jut eszünkbe.
    Az édeni lázadásnak is meg van a maga következménye. (Könyörgöm, ne kössön bele senki a hasonlat valamely lényegtelen részletébe. Köszönöm).
    Igen, Istennek a legfőbb tulajdonsága a szeretet. De ezt nem úgy érvényesíti, hogy közben azzal csorba essen az igazságosságán. Itt nem csak annyiról van szó, hogy az ős szüleink ettek a tiltott gyümölcsből. Ez ennél összetettebb.
    Ez a kis videó is azt szeretné röviden bemutatni, hogy miért engedi meg Isten a szenvedést.
    3Perc 45 másodperc.

    Ha szeretnél még egy kicsit jobban elmélyedni a témában, hogy egy picit még jobban megismerd Isten gondolkodását, akkor ajánlanám, hogy olvasd el Jób könyvéből az 1.és a 2. fejezetet. Nem hosszú.

    „Egyetértesz? Én a bibliát írtam.”
    Elnézést, félre értettem. (Szövegértés 1-es) Ez az eredeti mondatod: „Ha létezik Isten akkor ez a szöveg az Ördög találmánya. ” Én itt a „szöveg” alatt dumákat, válaszokat értettem. A mondat előtt ezek a szókapcsolatok voltak: „cinikus üzenete”, „cinikus választ”. Én úgy értettem, válaszok, melyeket hívő emberektől kaptál.

    „Ellentmondások a Bibliában”
    Érdekes egy gyűjtemény :) . Viszont ezekkel az „ellentmondásokkal” nehezen lehet felültetni egy olyan személyt aki rendszeresen olvassa a Bibliát (és tisztába van az üzenetével). Nem néztem most át az egészet, mert már többször is olvastam ilyet. Egy része megmosolyogtató, másik részétől pedig elcsodálkozok. Ennek a műnek a szerzője, milyen osztályzatot kaphatott az iskolában a szövegértéseire? Ez szokott eszembe jutni.

    Ne ölj!
    Van olyan fordítás, amelyik azt írja itt, Ne gyilkolj!. Ugyanis különbség van a GTA -féle gyilkolászás :) , a gondatlanságból elkövetett emberölés és az ítélet végrehajtás között. De az ilyen információ birtoklásához nem elég, ha 3-5 ellentmondást felsoroló oldalról ctrl+c és ctrl+v -vel verseket gyűjtünk össze.
    Most nincs időm előhalászni az eredeti szót a versből, hogy megnézzem a pontos jelentéseit.

    Szabad-e hazudni?
    Ráháb nem is izraelita, honnan tudott volna a mózesi törvényekről (ami kb 600 db)?

    Hány Isten van?
    Itt megint fogalmi zavarral küszködik a szerző. EGY IGAZ Isten van. Őt nem teremtették, és senki nem tudja véglegesen korlátozni. Ezzel szemben vannak HAMIS istenek. Ezeket valaki létrehozta. Pl. a görög isteneket kitalálták, valamelyiket szobor formájában megalkották, valamelyiket lefestették. Ezek a hamis istenek semmit nem tudnak csinálni, mivel élettelen tárgyak. Ill. vannak emberek akiket istenítenek az emberek (pl. fáraók), ők már tudnak ezt az csinálni, viszont ők komoly korlátok között élnek, éltek.

    Nem fogom egyenként cáfolgatni, ezt a sok badarságot.

    „Ezek miatt a végső konklúzióm az, hogy az ilyen viták, beszélgetések teljesen feleslegesek, mert a hitet nem lehet tudással, érvvel megváltoztatni, a hívőt meggyőzni.”

    Én inkább csak a felmerülő kérdésekre szeretek itt válaszolni. Szeretek kutatni különböző témában. (Mármint amikor van rá időm :) )

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák