Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drAmano

    csendes tag

    sziasztok!

    Vettem egy Seasonic Prime Ultra 750W Platinum tápot, hogy lecseréljem a régebbi Corsair TX550-emet. Az új táp kb. 2 nap működés után felmondta a szolgálatot. A gép egyáltalán nem kapcsol be, POST-ig se jut el. Persze, már felvettem a garancia ügyintézéssel a kapcsolatot, de ez valószínűleg most el fog tartani egy darabig, szóval utánanéznék addig, hogy mi is a probléma.

    A régi táppal rendesen működik minden, tehát kétlem, hogy az alaplappal vagy a tápegységen kívül bármi mással lenne a probléma. A táphoz mellékelt PSU testerrel (rövidre zár egy COM és a PS_ON pint) megnéztem és a ventilátor működött, tehát a manual szerint működik a táp. Már multiméterrel is ellenőriztem, a feszültség minden pinben okénak néz ki, ezért kissé tanácstalan vagyok, hogy mi is lehet a probléma.

    Az egyetlen dolog amit még nem néztem meg az a 5vSB láb amikor a táp nincs bekapcsolva. Ennek a lábnak lenne a feladata ellátni az alaplapot annyival, hogy az be tudja indítani a tápot a bekapcsoló gomb nyomására, tehát nekem nagyon gyanús, hogy azzal lesz probléma, mivel a gép egyáltalán nem reagál semmire ha az új táp van benne.

    Ti láttatok már ilyet? A multiméter most nincs nálam, hogy megmérjem az 5vSB-t de legalább jó lenne tudni, hogy lehetséges-e a feltevésem, mert nem szeretném, hogy a garanciából visszaküldjék azzal, hogy nekik működött (ami megint nem kizárt, mert nincs másik alaplapom tesztelni).

Új hozzászólás Aktív témák