Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dvd_R+

    őstag

    Sziasztok!

    Sikerült belefutnom egy átverésbe.. Szeretném igényelni/indítványozni a ki tiltását az illetőnek.

    A story:

    Hirdetett Micsinai15 nevű fórumtárs egy laptopot nevezetesen ezt: [Hirdetés] ráírtam a géppel kapcsolatban hogy hibátlanul működik e az aksit leszámítva ? Erre az a válasz jött hogy esztétikailag és hardwerileg is hibátlan az aksit leszámítva.
    megegyeztünk egy 95.000 FT-os vétel árban utánvétellel.
    A végén vissza kérdeztem tőle mégegyszer a gépről hogy tuti nincs más hibája stb? amire a következő válasz jött
    "Igen csak az akkumlátorral van gond. A gép friss állapotban, van tehát csak a win10 van feltelepítve rá, úgy hogy majd a drivereket le kell töltened, hogy minden megfelelően működjön. Azért is nem telepítettem fel rá, mert nem tudom, hogy az illető aki használni fogja miylen op rendszert használ majd rajta. :)"
    Megjött a gép ki fizettem, és az első ami szembe tűnő volt ami a képeken nem látszott az az hogy a csavarjai agyon voltak barmolva és a közepén igaz alul de volt egy karc ami a képen szintén nem látszott, (a kép valószínűleg photoshopolt mert a képen ott véletlen módon ahol a karc van elvan mosódva az egész)..
    Itt még azt mondtam no mind1 semmi gond de azért jelzem felé a problémám.

    "Szia!
    Megjött a gép, viszont nem teljesen igaz az amit írtál, először is ez volt már szétszedve jó párszor az biztos mert a csavarok szarrá vannak.. és 2 csavarnak a menete is szét van cseszve.. 2 órát szenvedtem vele mire sikerült lecsavaroznom a hátlapját
    illetve a touch pad nál a bal klikkelőnak a bal szélén nehezen érzékel és mikor és picit más hangot add ki mint a jobb oldali, valamint a szélein itt ott van szépség hiba ami a képeken nem látszik, és ha képet küldesz a gépről akkor illik a valós állapotát bemutatni rajta.."

    Elkezdtem használni a gépet és arra lettem figyelmes ha a laptopot egy adott szögbe mozgatom miközben használom filmnézés/játék közben elkezd ilyen kattogó fura hangot kiadni de nagyon durva módon..
    és ha mozgatom a gépet egy másik szögbe akkor abba hagyja.. mondom mi a ...
    ezt szintén jeleztem neki amire nem volt semmi konkrét válasz ő nála ezt nem csinálta azt mondta.. Tehát a dobozban amiben becsomagolva érkezett hip hopp lett vele valami..

    Itt már nagyon nem tetszett a dolog, vártam az akku-t amit berendeltem ebay-ről hozzá mert csak ott kapható hozzá 22E ft ért megvettem vártam kb 3 hetet vagy talán picit többet mire megérkezett
    rá dugom és nem látja rendesen az aksit azt se hogy hány %-on megy és mikor rá dugom a töltőre azt írja hogy ismeretlen töltötmennyiség ha kihuzom 2perc után lekapcsol..
    Mondom ezaz sikerült egy rossz aksit vásárolnom, rendeltem hát egy másik eladótól egy másik aksit.. vártam ismét 3 hetet megjött 2 napja ki próbáltam ugyan ez a helyzet.. Kötve hiszem hogy mind kettő akku hibás lenne..
    Kaptam egy olyan tippet hogy valószínűleg elektronikai hibája van az alaplapjának ami az akku-t kezeli és overheat miatt le öli az akku-t és egyből lekapcsolja..
    Ja igen még valami mikor megjött az első akku akkor ki vettem a benne lévőt és láttam hogy ugyan olyan matrica van rajta mint amit én rendeltem.. tehát a srác már ebay-ről rendelt hozzá akut tehát nem a gyári volt benne.. Szóval több mint valószínű hogy tudott a hibáról hisz már rendelt hozzá ő is akkut.. persze ezt sem közölte :))

    Na most ennek tudatában hogy a laptop állapota külsőre nem olyan mint amit ígért és fotózott a csavarok szét vannak barmolva, kattog benne valami ha melegszik a gép és épp olyan szögben van a gép, az akkut ki nyirja a gép rá jöttem hogy ez valószínűleg átverés lesz így szeretném rendezni soraimat ezzel a vásárlással kapcsolatban.
    Rá írtam a srácra hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba és írja le a gépről mit kell tudni hogy ez alapján ki derítsem a javítási költségét és azt rendezze ő vagy ha nem akkor vissza küldöm a gépét és kezdjen vele amit szeretne mert nekem nem kell egy hibás gép nem ez volt a hirdetésben és privátban sem erről volt szó.

    Erre a következő választ kaptam:

    "A gépet úgy vetted meg tőlem, hogy személyes ellenőrzés nélkül. (ami a te felelősséged). Lefotóztam, levideóztam a működését...szóval te igy megrendelted tőlem " Ezzel a kijelentésével már védekezik arról hogy mivel én nem ellenőriztem személyesen így ő eladhat szart és átverhet és hazudhat a gépről ? :W

    Illetve azzal jön hogy "A leirásban megirtam, hogy a gépnek NEM MŰKÖDIK AZ AKKUMLÁTORA, MEGKIMÉLT ÁLLAPOTBAN eladásra kinálom. Tehát nem hibátlan, hanem MEGKIMÉLT eleve egy 2013-as modellről beszélünk ami 5-6 év használat után szerintem teljesen makulátlan állapotban van. Ha ennél jobb 2013as modellt találsz ilyen olcsón kérlek linkeld be nekem."
    Tehát most próbálja kimagyarázni a szavak forgatásával hogy ő mondta hogy akkumáltor hibás, többször rá kérdeztem hogy az akku hibás vagy a gép...

    a kattogó hangokat továbbra is le tagadja a csavarokra pedig azt írja hogy még szép hogy elhasználódott mert 2013as gép :D ...

    illetve hogy nem tudja mit kezdjek vele de ő nem veszi vissza 2 hónap után ami szintén egy aljas dolog hisz tudta jól hogy akku-t kell rendelnem hozzá ami 3 hét mire megjön.. és ezt 2x is megtettem..

    Én úgy látom a dolgot hogy volt neki egy gép amivel nem tudott már mit kezdeni lehet hogy volt bga hibája is a kattogó hangból ki indulva, megcsináltatta és eladta amennyiért tudta egy baleknak és most mindent tagad és elzárkózik mindenféle vissza csere/vételtől.. és

    Semmikép sem ajánlom vele az üzletet és ha lehet kérvényezni kitiltást akkor részesüljön benne.
    Illetve a véleményetekre vagyok kíváncsi hogy tehetek e feljelentést ez ügyben ?
    Mert akkor holnapi nap ügyvédemmel megteszem :R

    Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

Új hozzászólás Aktív témák