Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

Topikgazda

válasz szombatha #207 üzenetére

Én ilyet vettem: [link], nem látom a raktárkészletet, 300m-t hozzá tud adni a kosárhoz, ha az jelent valamit. Tulképp még a Cat5e UTP is simán jó lehet arra, amire neked kell. Nem hiszem, hogy költenél százezreket vagy milliókat 10g hálózatra otthon, az 1g-t meg az is elviszi. Árnyékolás is csak akkor kell, ha villamos vezeték fut vele párhuzamosan. Tulképp nekem se kellett volna ilyen kábel, csak már későn jöttem rá, úgyhogy maradt ez. Működni működik, csak ennyit tudok mondani, de egy olcsóbb kábel is ugyanúgy működne szerintem. Több múlhat azon, hogy jól szereled e, bár az sem valami bonyolult. Én keystone modulokra kötöttem őket, aztán vettem keystone-hoz fali aljzatot, amibe csak be kellett pattintani. Az aljzatból is jó a legolcsóbb kínai egyébként, azok is nagyon túl vannak árazva. A legtöbb szopás azzal volt, hogy mindenből megtaláljam a megfelelőt, nem is a szereléssel. Én a helyedben 20k/100m fölé nem nagyon mennék, sőt inkább megpróbálnék 10k közelében maradni, ha lehetséges. Minőségben olyasmi eltérések lehetnek, hogy mennyire vastag benne a réz, milyen a szigetelése meg az árnyékolása, hogyan vannak elválasztva az érpárok egymástól, stb. A MHz értéket kell nézni, minél nagyobb a sávszélessége a cuccnak, annál gyorsabb adatátvitelre képes. A többi info annyira nem számít, ha a sávszélesség megfelel a valóságnak. Amiket te linkeltél, azoknál sajna nem írták ki, úgyhogy nehéz megmondani, hogy miért akkora az ár különbség köztük. Ezeket a komolyabb kábeleket, mint pl cat6a, cat7, stb. inkább komoly cégeknek vagy egyetemeknek találták ki, nem otthonra, szóval csak parasztvakítás, ha ilyet veszel szerintem. Kivéve persze ha tényleg valami jól árnyékolt kábelre van szükséged, mert radar van a szomszédban vagy 5000W-os villanykemence kábele fut mellette, vagy ilyesmi. Nem vagyok benne teljesen biztos, egyébként, hogy ezektől 100%-ban megvédi az árnyékolás a kábelt, de több, mint a semmi.

Új hozzászólás Aktív témák