Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Synthwave #40 üzenetére
Ahány helyen megfordultam (magyar mutyikft, külföldi otromba multi, egyedül államigazgatáshoz nem volt még szerencsém, mert éhen azért nem akarnék dögleni az elsőkézből szerzett tapasztalat megszerzése közben) a középvezetés mindenhol erről szólt: spórolni a rabszolgák mindenféle "mondvacsinált, szükségtelen" kiadásain, h. utána saját zsebbe megkapja a megtakarítás egy jól látható részét bónuszként.
[ Szerkesztve ]
-
-
user12
őstag
Pedig de, ezek vannak. Ha cseréljük, akkor újabbra van cserélve, de erősen korlátozott az anyagi keret.
Sőt tavaly cseréltünk s478-as P4-es konfigot is. Nem értette meg a vezetőség, hogy a WinXP alá nem ment fel a vírusvédelem legújabb változata és ez miatt miért akarjuk lecserélni a gépet....tegyünk fel egy régebbi vírusirtót és kész.
Van még kérdés? -
Héliosz
tag
Jó kis cuccnak ígérkezik ez
-
-
válasz
Hieronymus #35 üzenetére
Már rég kialakult, de egy normálisabb 12 éves notesz (Sandy Bridge M, legalább négy fizikai mag), amit nem gyilkoltak szénné, sokaknak bőven elég még pár évig egyszerű, hétköznapi feladatokra (médiatartalmak fogyasztása, böngészés, lightos irodázás).
-
-
ricsip
addikt
válasz
Hieronymus #32 üzenetére
Most írtam h. a vostro a dell humánsalakja. Miért kéne bárkinek is egy 12 éves szar laptop?
-
"Némi sértettséget érzek, pedig csak el kellett magyaráznod, hogy mit értesz "mobil, mobileszközökhöz" vagy az előzőben a "Leginkább mobil eszközökhöz használják ezeket a dokkolókat. Nincs szükség hosszú kábelre""
Egészen jók a megérzéseid. Kicsit unom, hogy ugyan azt kell leírnom többször is.
De a neked szóló választ most már linkelni tudom, a következő kábel hossza vonatkozó hozzászólásra.Ezért mégsem vagyok sértődött. Sőt. végre kidolgozhattam egy általános választ a problémára.
Ez is ér valamit, nem kárba veszett idő.Egy szóval valóban örülök, hogy megosztottad velem, a véleményedet.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Hieronymus #29 üzenetére
Azért a Vostro alapvetően irodai használatra van tervezve
És? 2023-at írunk. A 1080p-s monitorok már 12 éve sem voltak újdonságok. Ma már inkább 1440p a norma, de neadjisten egy 4k monitor esetén sem hívják át a haverokat a szomszéd megyéből h. a csodájára járjanak.
Igen, tudom, a csóró közigazgatásban még a 17 collos 1024x768-as CRT-k mennek...[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
válasz
Hieronymus #29 üzenetére
Némi sértettséget érzek, pedig csak el kellett magyaráznod, hogy mit értesz "mobil, mobileszközökhöz" vagy az előzőben a "Leginkább mobil eszközökhöz használják ezeket a dokkolókat. Nincs szükség hosszú kábelre"
Ha most jól vettem ki a válaszodból, akkor: alkalmi / mobilis megoldás. Igen, oda lehet nem kell a hosszú kábel. De a jobb helyen ez meg bent van egy oszlopban vagy az asztalban és oda csak felcsattintod a notit és már megy is.
Mások vagyunk, én ezt a méretet már nem hurcibálom, hanem a standard irodai munkához használom (használnám, mert mint fent is írtam, a terhelést és a huzamos hajtást nem bírják - ezért lehet igazad, hogy nem erre használják = nem erre való, hanem alkalmi felhasználóknak, csak ez nincs sehol fentűntetve).Jól emlékszel a régi dokkolókra. Masszív darabok is voltak ezekhez képest... Nem rántotta le őket a HDMI / VGA kábel súlya akkor sem, amikor nem volt rajtuk a gép.
Én kérek elnézést, hogy normálisan nem lehet megvitatni lassan semmit....
-
Azért a Vostro alapvetően irodai használatra van tervezve. Az ehhez a felhasználási módhoz megfelelő kompromisszumokat tartalmazza.
(#28) net84: "... Az asztalomnál, hogy mindent egybe fel tudjak csatlakoztatni a notira..."
Ja belátom tévedtem!
Már megrendeltem a kétméteres kábelt és vinni fogom a noti mellé. Majd szépen összetekerem és kihajtok belőle a 20 centit. Ahhoz hogy egy prezentációhoz szükséges kábeleket, amik ott vannak használni tudja ma dokkolón."...mint amire a régi típusú dokkolókat is használtuk..."
Távol áll tőlem, hogy kötekedjek, de érdekel, hogy a régi dokkolók milyen hosszú kábellel csatlakoztak a notebookokhoz. Az emlékeim szerint nulla méteresek voltak. A Notebookot kellett rácsatlakoztatni a dokkolóra.
Dell E-Port Docking station, Lenovo ThinkPad Ultra Dock, Toshiba Hi-Speed Dockingstation PA5116E....A cikkben szereplő dokkolónak csak rövid kábele van. De már 200 euró magasságában lehet kapni cserélhető kábeles változatot. Kicsit drágábban már valódi dokkoló állomást is lehet vásárolni.
A cikkben szereplő megoldás leginkább a mobil, mobileszközökhöz ajánlott.
Végezetül köszönöm, hogy megosztottad velem a témáról alkotott gondolatodat.
-
net84
őstag
#3 waterman_ - Javaslom, hogy nézz körül a BlitzWolf kínálatába. Fogsz az igényeidnek megfelelőt találni.
Egyre gyakrabban idegesít engem is a rövid vezeték. Mellé-alá ezek a vackok nem férnek el, így a gép mögé csapom, de a kábel annyit nem enged, hogy messzebb tegyem, így a kijelző káváján kocog rendszeresen.#5 Hieronymus -
Leginkább mobil eszközökhöz használják ezeket a dokkolókat. Nincs szükség hosszú kábelre.
- mire is gondolsz? Az asztalomnál, hogy mindent egybe fel tudjak csatlakoztatni a notira (mint amire a régi típusú dokkolókat is használtuk). Egyáltalán nem az a természetes, hogy minden kábel a odajön a gép mellé és csak annyit "nyerek", hogy elég egyet bedugni.
Erre jó alternatívák a "torony" méretű dokkolók - ezek is mobilisak, igaz nagyok és nehezek, tehát nem az az elsődleges szempont.Az ilyen dokkólóknál tartós tesztre mindig kíváncsi lennék. Főleg a melegedés, ami nálunk már többet is kinyírt (az 50-80 ezres kategóriák sem éppen a tartósságukról híresek). Pedig nagy igények nincsenek, egy hálózat, egy monitor, egy konferencia eszköz és néha egy háttértár. Ha nem támasztjuk alá (javítunk a szellőzésen), pár hét után eldobálja a hálót vagy a monitort. Rosszabb esetben elpusztul az egész... Pedig 8-12 óránál többet nagyon nem mennek egy-egy nap.
-
vadkörte
addikt
2022-ben kaptam egy új gépet mert a régi alaplap hibás lett. Egyik sem mobil, hanem desktop.
A régi egy C2D 8400-as CPU-val szerelt múzeumszökevény volt, az új egy i5-4460-as.
Kaphattam volna új(abb) 10-12 gen i5-ös HP laptopot dokkolóval, esetleg egy 10 gen i3-as USFF gépet ami bővíthetetlen. A munkámhoz a mobil és az USFF gép nem megfelelő, mivel kellenek a 3,5"-es HDD-k. A központ viszont ezeket erőlteti (állami intézmény).
Ez a másik kövület meg a raktárban rohadt vagy 8 éve. Így került hozzám.
#13 user12
Otthon egy M2-es Mini-t használok és sajnos kell a három kijelző. Így vettem egy Dell D6000 dokkolót (ebben van DisplayLink chip). Sajnos "csak" Type-C nem TB, de amire kell arra bőven sok ez is.
Egyébként nem kötelező a Dell táp, jó a HP is de valószínűleg egy univerzálissal is elmenne, pláne ha nem kell tölteni e semmit. Feltéve ha 3 eres a csatlakozó. -
azbest
félisten
mi is 3500-25 -ösöket veszünk még, mert az a legköltséghatékonyabb utólag bővítve nagyobb ssd-re és sok ramra. És usb3-hdmi donglevel lehet csak két monitort rákötni, max fhd-t. Az nvidia gpu-s változatban is csak sima kép nélküli usb3.0 type-c volt extraként.
Múltkor akciós volt egyik fajta latitude (5430_331316), utána rájöttem azért, mert kiszórták őkat és lezárult a forgalmazása. Szal megint másfél-kétszer annyi lenne latitudet venni, hogy legyen type-c / thunderbolt.
Piaci szegmentálás. Fémebb ház + thunderbolt, esetleg 10 évnél fiatalabb hdmi, dupla ár. Consumernél meg havonta más belsővel vannak a gépek és nincs helyszini gari, ami cégnél azért fontos.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Nem kell ahhoz régi gép: itt van egy egész új példa:
Dell Vostro 15 3510 laptop
Win 10 Pro, i5-1135G7, Intel Iris Xe, 1920 x 1080a dell direkt olyan hdmi-t rakott rá, ami nem tud többet 1080p-nél. Hiába a marketing anyag még annyit ír hdmi 1.4, Az papíron még tudja a 4k-t is 60Hz-en. Az eldugott spec sheet PDF meg már megcsillagozták a felbontást, és az oldal alján meg ott van h. limited to 1080p60Hz. Mert kamu hdmi 1.4-et raktak rá 2022-ben (ami eleve 10+ éves szabvány volt), de valójában meg csak 1.3 (ami még elavultabb), de valami összakacsintós szarkavarás révén beleraktak az 1.4-ből 1-2 lényegtelen újítást, ami miatt nevezhetik 1.4-nek, csak éppen a megnövelt felbontast nem vették át belőle. Azaz mérnökórát dedikáltak egy ilyen szantszándékolt rejtett geciségbe, amiért járna a faszkorbács a műszaki felelősnek.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Lehet bízik benne a cég, hogy nemsoká nagykorúak lesznek és ai-val majd ingyen dolgoznak, munkavállaló nélkül
Amúgy van az a 3rd gen, ami még tudhat dolgozni, feladat és gép erősség függő. A thinkpad t430-amat nemrég tettem csak át tartalékosba. Igaz, az 4 mag 8 szálas procira lett már korábban bővítve és ssd volt persze benne, meg 16GB ram. Persze visszaülve egy mostani modern gép elől eléggé látványos a különbség.
Az i7-3720qm -> x2 -> i5-1135g7 -> x2 -> i5-12500h (vagy visszafogott i7-12700h)
viszonyítás képpen. De nekik valsz a fele olyan gyors 2 magos gépek vannak, mert azok voltak elterjedtek. Ahhoz képest már tényleg 8x gyorsabb a gépemMeg persze a régi gépeken nincs thunderbolt vagy type-c sem. Néha még a monitor felbontás támogatás is korlátozott. Bár hdmi port sok új gépen is csak 1.4-es, bosszantó piacszegmentáló módon. Sok üzelti belépő szintű gépen lehagyják a typec / tb portot, amin lehetne 4k képet is kiadni. És csak fullhd-re szándékosan limitált hdmi-t tesznek rá.
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Az optika átvisz mindent IS
Otthonra nekem nagyon bejön, csak rádugom tölt, képet ad monitorra, stb.
A céges gépem meg a Thunderbolt szabvánnyal egyidős szóval ott csak az E portos dokkoló játszik
A cégvezetés meg túl skót ahhoz, hogy lépést tartson a technikával, így maradnak a 2-3 gen i3-5 procis használt laptopok, amik aprópénzért beszerezhetőek. -
azbest
félisten
ki mondta, hogy 80 centi thunderbolt limit?
300m hubokon át [link] (50 méteres optikai + hub az áram miatt, majd ismételve).[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
ismerősömék irodájában, ahol nem fix hely van, hanem a befoglalt helyte ülhet a laptoppal, ott egy tb kábel lóg ki és azon át csatlakozik minden a laptophoz. Üzleti gépekhez szokott lenni gyártói dokk, aranyáron.
Ez az új agybetegség: kovid alatt lehetett dolgozni otthonról, nem is volt 3 évig semmi gond. Aki kummantott kovid alatt, az az irodában is kummantani fog. Most meg a rabszolgahajcsárok visszaparancsolták a droidokat, a férőhelyet az irodaházban viszont a kovid alatti lecsökkent igény szerinti számokhoz igazították, mert hát valami (költség) előnyt csak hozzanak már ki a dologból! Így lett ez az utált helyfoglalósdi minden napra, amikor be kell menni tetves irodába. Nem hogy saját szoba 3-4 kollégával, hanem a gusztustalan open offisz 50-60 embert összeültetnek egy emeletre. Hogy lehessen hallani mindenkinek a telefonos viselt dolgait. De legalább saját placcod nincs, ahova a szarjaidat le tudnád pakolni. Egy kurva usb kábelt nem tudsz otthagyni az asztalon, mert eltűnik / elviszik. Amit nem cipelsz magaddal naponta, az nem lesz kéznél. Kibaszott demotiváló hozzáállás a melós munkakörülményeihez. De nyilván a hülye menedzserek, akik ezeket megszavazzák elrohangálnak egész nap a kurva ipadjaikkel, nem kell neki "eszköz" "szerszám" a kreatív munkavégzéshez, szakkönyv, poszter semmi. Így a hülye mérnöknek se kell komfortosan berendezett munkakörnyezet, lebasszuk oda valamelyik csupasz asztalhoz, amelyik éppen szabad aznap, oszt dógozzon, "ott van neki az uesbécé kábel, az miért nem elég?"
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
téynleg van ilyenünk is pár, ennek is csak egy beépített rövid kábele van. De amikor ez új volt, akkor még ritka volt a tb kábel, pláne hosszabb.
Amúgy azt hiszem talán nem volt rá sok parancs. Néha megkergült, de az lehet win hülyeség. Múltkor nyomtam rájuk fw frissítést, mert az a korábbi felhasználóknál elmaradt róla. Asztalra tényleg megteszi. Akkora, mint egy mini pc és a tápegysége is akkora szó szerint mint egy tégla.#17 user12
ismerősömék irodájában, ahol nem fix hely van, hanem a befoglalt helyte ülhet a laptoppal, ott egy tb kábel lóg ki és azon át csatlakozik minden a laptophoz. Üzleti gépekhez szokott lenni gyártói dokk, aranyáron.#15 Sanya
a pd 3 a legelterjedtebb ma még. 100w -ig az van. Néhány újabb gamer gépnél hallottam arról, hogy type-c töltéssel 100W felett adna. A 3.1 egyik újdonsága, hogy 5A 48V módja is van már - 240W max. A pd3.0 20v 5A maxot tud, a 3.1 -nél 28, 36 és 48V 5A szintek is lehetnek.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Mondjuk ez eszközfüggő is, bár érdekes felvetés.
Pont ma nézegettem a külső M2 házakat, ott szinte kivétel nélkül csatlakozóval van szerelve és adnak mellé egy 10-20 centis kábelt (ami természetesen felváltható hosszabbal is), nem tudom mi az oka, hogy az ilyen kis huboknál, port replikátoroknál ez nem honosodott meg. Szerintem ricsip erre a megoldásra gondol.
Én azt gondolom, hogy azért nincs ilyen megoldás, mert ezeket az eszközöket jellemzően a notebook közvetlen közelében használják (pendrive-t, memóriakártyát olvasni/írni vagy meetingen a projektort csatlakoztatni, ha nincs hdmi port a laptopon, stb).
-
ricsip
addikt
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Indokolt a 20 (vagy legyen inkább 30) ezer forintos felár (nem a teljes ár, hanem a delta!) csak azért mert cserélhető a 20 centis madzag 50 centisre? Minden másban 100% megegyezik a 2 típus.
[ Szerkesztve ]
-
De! Van szükség! Ezért csinálják kultur helyen cserélhetőre azt a rohadt madzagot! Így a 20centis meg a 100centis ember is meg tudná venni ezt a selejtet.
Szerintem (szvsz, imho) az emberek többségének nincs szükséges 20-25 cm-nél hosszabb kábelre az ilyen eszközök esetében, ezért teljesen jogos a gyártói hozzáállás, hogy gyártsuk rövidebb kábellel, mert így olcsóbb.
De akinek mégis szükséges van a hosszabb kábelre, az megveszi a hosszabb/cserélhető kábeles vezriót, persze lényegesen drágábban.
Ez a piaci szegmentálás lényege, kapjon a tömeg olcsó cuccot, az ínyencek meg kapjanak drágán nekik való speciális eszközt.
-
-
azbest
félisten
Ez volt a legolcsóbb 90w-os (valójában 87w pd triggerrel kiolvasva) [link]
Olyan géphez jó type-c dongle mellé, ami gyárilag 65W táppal jött, mert a dongle is levesz.(87-15=72w)Az asusom 90w-os tápjából is csak 75w marad egy ilyen dondle után és 80w alatt "lassú töltő" üzenettel leveszi a proci teljesítményét harmadára. Ez tűnt a következő legolcsóbb 100w-osnak [link]
Töltőkábelből elég usb2 módú is, ha csak táphoz kell. De előbb linkeltem 100w usb4 40gbps kábelt is relative olcsón. A 96W-ot kiadó egpu dokkommal simán töltötte is a notit jól.
Irodai dell masina 65w-os tápjával a 8w-ot levevő egyszerű dolngle is már slow chargert adott és lelassította a gépet. Péládul ahhoz használtuk a kínai 87w-osat.
Synthwave: Jut eszembe, egész olcsón kapni ilyen tc66 elemző cuccot, ilyennel néztem meg a töltőket és a dokkolókat, amiket vettem, hogy tudjam valójában mennyi tápot adhatnak le [link] A nem bluetooth modulos változat talán 26 dolcsi körül van. Vannak jó oktató videók hozzá, mert sokféle módba lehet kapcsolni azzal a pár gombjával
Talán a FNIRSI FNB48P hasonló még.[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
A legjobb, hogy mire veszel egy dokkolót, meg a dokkolóhoz egy töltőt, addigra már nagyon sok pénzt elköltöttél.
PD100-as usb type C-s töltőt alig találni, ami meg van (Áliexpress) az meg 15 perc alatt felforrósodik és ejti az áramerősséget.
plusz néhány kábel
meg egy tb4 képes HUB.
Remélem esik majd az áruk.
PD65-ös laptoptöltőket már 10.000 forint alatt kapni (ami nem melegszik annyira, nem kell neki plusz kábel), és egy elégséges hub akár 10-15.000 forint-ért megvásárolható, talán egyszer pd100 tb4-es töltő hub combót 20 körül megvehetünk. -
azbest
félisten
válasz
Hieronymus #8 üzenetére
Azt hiszem az a limit a passzív kábelekre igaz. Tb4 esetén 1m a passzív és a jel kondicionáló chipeseknél 2m.
A gpu dokkomboz gyárilag 80 centis passzív tb3 40gbps kábelt adtak. Mivel az rövid volt, így vettem egy 1.2m -es 40gbps-es usb4 kábelt a helyére. A tb certifikált kábelek drágábbak a cert miatt. [link]
(optikai tb kábelnél meg nagyságrenddel nagyobb távolságok lehetnek, csak gondolom ott a végpontnak magának kell az áramot biztosítania)
[ Szerkesztve ]
-
Te tudod, de!
A teljes szöveg ez volt.
"Leginkább mobil eszközökhöz használják ezeket a dokkolókat. Nincs szükség hosszú kábelre."
Nyilván a mobil eszközöknek használ mobileszközök esetében érvényes a kijelentés."Ezért csinálják kultur helyen cserélhetőre azt a rohadt madzagot!"
Az már magasabb kategória. Dockingstation. Az ár is tükrözi a többlet szolgáltatásokat.
De azok esetében is 10Gbps - 2méter, 40 Gbps - 0,8 méter kábel.
Szóval a távolság nem teljesen szabadon választott kategória.De te tudod, legyen úgy ahogyan te akarod. Olyan hosszú kábelt vásárolsz amilyet akarsz. Ha 3 méteres kell azt is tudok linkelni.
-
azbest
félisten
nope... a legtöbb nem thuderbolt. Például ezért apple gépekkel sem tudnak dual kimenetet, mégha van is rajtuk kettő. Type-c alternate módosok általában.
Viszont plusz pont, hogy fel van tüntetve, hogy 100-85=15W -ot vesz le és nem lesz meglepetés gyorsabb laptopnál, ha a gyári töltő kevés hozzá.
#5 Hieronymus
azért a type-c displayport alternate mód nem olyan ritka. És a displayport MST sem. Bár machez igazi thunderbolt kell, mert az külön videostreameket ad ki, nem mst módot használ és szoftveresen nem támogatja az mst-t a macos. De pécéken simán kellene menjen a duál kimenet (dp - hdmi átalakítás van sokszor bennük). Dp 1.2 óta (2010) van mst, legfeljebb a gagyibbak nem tudják az újabb dp módokat, hogy dual 4k és hasonlók is menjenek.Ez a mostani dock gondolom dp 1.4-et tud és annak Display Stream Compression módjával van 8k60Hz.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Nincs szükség hosszú kábelre
Hogy ebből az arrogáns "kategórikusan kijelentem h. nekem ez így jó, mindenki más akinek meg nem jó ez, az meg le van szarva" hozzáállásból mennyire elegem van már, azt el nem lehet mondani...
De! Van szükség! Ezért csinálják kultur helyen cserélhetőre azt a rohadt madzagot! Így a 20centis meg a 100centis ember is meg tudná venni ezt a selejtet.
[ Szerkesztve ]
-
"miért nem lehet két monitor kimenetet rakni rá?"
Akkor van értelme, ha a mögöttes hardver támogat két monitort egyszerre.
"pesze vegyek usb-s monitort."
Nem kell venned. Lehet kapni USB-C to DP xor HDMI adapterkábelt. Sokkal olcsóbb mint egy monitor. De ezzel sem lehet átlépni a mögöttes hardver képességét."aztán ez a 20 centis tyúkbél ez is mi?"
Leginkább mobil eszközökhöz használják ezeket a dokkolókat. Nincs szükség hosszú kábelre.Amúgy lehet kapni USB-C hosszabbító kábelt. De arra azért készülj fel, hogy USB/TB4 kábel esetében 80 cm hossznál már problémák lehetnek átvihető sebességgel.
-
-
waterman_
aktív tag
lehet nekem vannak extrém elvárásaim, de ez most komolyan mi? miért nem lehet két monitor kimenetet rakni rá? pesze vegyek usb-s monitort.. HDMI és DP és minden csudiszép lenne.
aztán ez a 20 centis tyúkbél ez is mi? egy dokkolónak az lenne a feladata hogy ne az asztalon foglalja el a negyed négyzetmétert, de konkrétan a 20 centis kábellel pont itt lesz mellettem. legalább cserélhető lenne és akkor aki akarja elrakhatná ezt a szörnyet valahova az íróasztal mögé, de nem. tudom a dizájn meg egyebek, de beledugok egy monitort, beledugok egy töltőkábelt, meg mondjuk van egy külső winyó sima usb csatlakozóval, esetleg mondjuk rákötöm a hálózatra utp kábellel, hogy gyorsan készüljön a másolás nas-ra. és konkrétan egy teljes munkaállomásnyi helyet foglal az asztalomon mert a szélrózsa minden irányába állnak ki belőle csatlakozók. szép új világ. emlékszek amikor voltak csatlakozók a laptopokon. -
user12
őstag
Az alsót megvették a D-Linktől és átcímkézték?
Az ára is az körül van.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A cég eszközpárosa egyebek mellett 85 wattos pass-through töltést ígér, és a 2,5 gigabites LAN-nal érkező darab 8K-s képernyőkkel is elboldogul.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Tudományos Pandémia Klub
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- További aktív témák...