- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
Nem a töltés sebessége miatt írtam, hanem ha gyengébb a töltés watt, mint amit a gép elvár, akkor harmadára limitálja a proci sebességét olyan töltőre (dokkra) dugva. A töltés ikonnál az óra mellett meg megjelenik olyankor egy "slow charger" figyelmeztetés. Ez főleg akkor szopacs, amikor úgy reklámozzák a dokkot, hogy a laptop saját töltőjével használhatod, nem kell más hozzá és nem mellékelnek töltőt hozzá. Ennél a hírbélinél 135 wattos saját megoldást használtak, amiből 100-at kiad (azt nem olvastam, hogy a másik 20w-os porttal egyszerrte tud-e ennyit).
A specifikáció ráadásul két részből áll. Egyik az, hogy mivel kompatibilis a dokk.
A másik meg az, hogy a gép, amit rádugsz mit tud. Plusz milyen kábelt dugsz közéjük. Ez mind lehet limitáló, nem véletlen hogy külön sorban van a tb4 portos gépes képesség leírása, mint az usb-c módos.A dokkokban még eddig usb-lan adaptereket láttam beépítve. Az kompatibilis visszafele a csak usb-t tudó gépekkel. A thunderbolt ritkább.
-
sb
veterán
Engem a táp rész nem igazán zavar. Max lassabban tölti. Ill. általában úgyis több töltőt veszek, főleg ha fixen/dokkra van rakva itt-ott a laptop. (Vagy bármi más... mióta Type-C-s egy rakás eszköz csak stardard, többportos töltőt veszek és aztán megy rá minden ami az asztalon van, noti, telefon, bármi. Ha épp többet kell tölteni akkor lassabban megy értelemszerűen de így nincs is igényem max töltésre. Ha van akkor meg lehúzok ezt-azt.)
Ami engem jobban zavar az még mindig a funkciók rendes specifikációja. Bár láttam már pár 4.0/DP 1.4/8k60p dokkolót amivel akkor tuti megy legalább a 4k60p 30 helyett
, de itt is rohadt zavaró nekem, hogy tök eltérőek a jelölések. USB szabvány szerint van, hogy gen1-2 a cucc, mellé meg odabiggyesztik, hogy DP 1.4/8k60p. Így nehéz kihámozni vajon nem csak elírása-e a nagyobb felbontás/DP szabvány. MST-re is külön támogatás kell dokk/noti/vga oldalról is, erről is alig vannak infók, lutri mi fog menni belőle.
Ez a wol érdekes, TB-re mennie kéne sztem de sima USB szabványon keresztül is megoldható lenne. Bár ennek nem feltétlen látom a jelentőségét.
-
azbest
félisten
nem rossz és árban végülis hasonló szintű, mint a laptopgyártóké, de lehet ez kicsit többet tud.
És mivel nem type-c táp átvezetést csinál, hanem saját tápegységgel és átalakítással dolgozik, így nincs olyan gond, hogy a laptop gyári tápja + a dokk által levont 10-20-30W miatt nem működne.A bekapcsoló gomb gondolom csak a dokkot kapcsolja. Úgy olvastam, hogy nincs szabványos bekapcsolás protokol type-c -n át. Így a gyártók dokkjai csak a saját fajtájukat tudják kapcsolni.
#6 zooly
Hm, a gyártói oldal szerint is 8k 60Hz tb4 mellett
Dual 4K 120Hz—This USB4 laptop docking station dual monitor lets you extend to one 4k monitor or two at up to 120Hz, or 1x computer monitor at 8K 60Hz. -
zooly
aktív tag
A grafika amugy 30hz-et ir a 8K-s felbontashoz (a cikk pedig 60-at).
-
-
-
kurta9999
tag
Nem semmi, végre egy dokkoló, ami túlmegy a 60Hz-en. Igen, irodai munkára is sz*r a 60Hz, legalábbis nekem az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 11 portos újdonság egyszerre két 4K felbontással dolgozó, 120 Hz-es kijelzőt tud kezelni HDMI csatolóin keresztül.
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Laptop Ultrabook -40% Ultra 7 155H 16GB/1TB 3K OLED 120Hz Intel Arc
- Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16ACH6 R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3050 16" Win10
- Dell Inspiron 7386 Ultrabook i7/16GB/240GB SSD/Magyar/Érintőkijelző!
- Lenovo T450s intel Core i5-5200u,4GB,FullHD,Led bill,+Sim
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 16GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest